30.4.2012

Varma kevään merkki

Mikä on varma kevään merkki? Sulaneet lumet tai orvokit pihalla? Ehei.

 Varma kevään merkki on se, kun Cienta kengät ovat saapuneet Stokkalle. ;)
Anana postasikin juuri Cientoista täällä. Minä jäin vielä odottelemaan tarramallia, jonka tiesin saapuvaksi hieman myöhemmin, ja tein jo hyvissä ajoin varauksen Stokkalle, että saisimme varmasti tänäkin kesänä omat Cientat käyttöön. Halusin Epulle tuon tarramallin, joka on hieman tennarimaisempi ja tosi helppo vetäistä jalkaan vaikka vauhdissa. Vihdoinkin viesti Stokkalta saapui, ja pääsin noutamaan oman parimme. Alunperin olin varannut kaksi kokoa, mutta päädyin ottamaan vain isomman niistä, koska meillä on muitakin tennareita kesäksi jo hankittuna. Niistä sitten myöhemmin lisää.


Meillä oli myös viime kesänä Cientat, nämä  ja nämä. Ja koska nämä ovat ihan parhaat kesäkengät (myös miehen mielestä) piti nytkin saada pari denim kuosissa. Mutta täytyy kyllä myöntää, että valitettavasti ne eivät ole yhtä söpöt koossa 25, kuin ne pikkiriikkiset olivat viime kesänä.

Cientojen koosta vielä muutama sananen. Cientat ovat aika pientä kokoa, sanoisin, että ainakin kokoa pienempää jos vertaa moniin muihin kenkiin. Tässä vielä muutama kuva selvittämään tätä. Alemmissa kuvissa siis vertailun vuoksi Cientan koon 25 pohjallinen sekä Conversen koon 24 koon pohjallinen vierekkäin sekä päällekkäin. Tuon koon 25 sisäpohjan mitta on 15,8cm ja se on melkein saman kokoinen kuin Conversen 24 koon sisäpohja. Tosin, mainittakoon myös, että Converset ovat taas reilua kokoa, ja tällä hetkellä meillä Consseista käytössä myös 23 koko.
Löytyykö teiltä näitä helppoja ja halpoja kangastossuja? Mitkä ovat kesän suosikkikengät? 
 


25 kommenttia:

  1. keskimmäiselle hain juuri stadiumista, oli muuten tennareissa pehmustettu kantapaan kohdalta pohjallinen ;) luulisi olevan kivat jalkaan.. koot alkoi siitä 21, joten saisi samikset siskoille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli viime kesänä nämä ensin muistaakseni koossa 20, ja sitten piti ostaa vielä 21 loppukesäksi kun ekat jäi pieneksi. Mä kans luulen, että nämä ovat tosi hyvät jalkaan. Ja niin ihanan helpot!<3

      Poista
  2. Ei ole, mutta tuli tunne että ehkä pitäisi hankkia ;D ! En ole oikein tykännyt niistä remmi-mallisista. Siis kivat ne on, mutta ei meidän tyyliä. Nää voisi olla kivat puistokengät jotka poika saisi itse helposti jalkaan myös. Pitää käydä katsomassa.
    Mikähän näiden ovh on ja muistatko mihin kokoon saakka löytyy? Ja mitä muita värejä? Toi farkku on kyllä ihana.
    :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeasti voin lämpimästi suositella näitä! Ovat ihan ykköset kesällä. Ne remmimalliset ei ole oikein meidänkään juttu, vaikka kivat nekin ovat. Ja puistokengät on JUST oikea kuvaus mun mielestä tälle mallille.:)
      Hinta oli n. 17€, jonkun sentin alle, ja muita värejä oli muistaakseni ainakin sellainen vähän limeen taittuva vihreä. Siinä "nepparimallissa" oli kans se vihreä ja lisäksi sellainen fuxia pinkki, ja muistaakseni muutamia pieniä kokoja myös sellaisessa beigessä värissä (ainakin Hkin keskustassa). :S Mä olen itse vähän jumahtanut aina samoihin juttuihin kuten tähän denimiin..:D

      Poista
  3. Voi, ihanat! Harmillista kun me ei vielä päästä hienosteleen kengillä, esitellään sen sijaan söpöjä mutta pitkiä varpaita ;o) Toki me aiotaan ainakin kokeilla sekä luultavasti hävittää muutamat 'vauvakengät' ... ei nimittäin pysy edes sukat tuolla meidän tytsylillä jalassa, saati sitten kengät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä te vielä ehditte!;)
      Tiedätkö, meillä oli viime kesänä tosi mageet Addun tennarit. Mutta sitten "joku" piilotti toisen kengän, ei siis tippunut mihinkään, ja en ole tähän päivään mennessä sitä löytänyt..:D

      Poista
  4. Meillä ei ole Cientoja ollut ollenkaan mutta kangaskengistä meillä kyllä tykätään! Lempimerkki on Vans, tänä vuonna on yhdet slip-onit käytössä kun tarra-Vansseja ei löytynyt sopivassa koossa. =) Consseja käytän ite ja ostaisin tuolle pienellekin mutta Conssit on liian kapeita malliltaan pojan leveälle jalalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja tälle kesälle ostin KappAhlista tähtikengät jotka vähän aikaa sitten blogissakin näkyi! ;D

      Poista
    2. Vanssit on kyllä tosi ihania!:) Ja mä muistan kyllä ne IHANAT tähtitennarit, mistä postasit!:D

      Poista
    3. Hei, meillä myös Vanssit. Nappasin neljävuotiaalle niin makeet tennarit Punavuoren peikon alesta muutama viikko sitten. Ne on tuossa kuvassa:
      http://antakeearmoo.blogspot.com/search/label/Vans

      Neiti itse sanoo niitä skeittikengiksi.. :) Ensin piti pohtia hetki, koska ovat niin tummasävyiset, mutta koska niissä on pinkit pohjat ja hints of pink here and there, ne saivat neidin hyväksynnän. Äiti iloinen. :D

      Cientoja meiltäkin löytyy kahdet tai kolmet. Ekat oli leppäkertut. Neljävuotias kutsuu niitä karkkikengiksi, vieläkö niissä on se tuoksu? En halua ajatella mitä myrkkyä se on, joten enpä ajattele. Aivan ihanat nuo teidän tarralliset!

      Poista
    4. Hei, kävin kurkkaamassa Vanssit ja ne on HIENOT! Ja väri on tosi hieno, voisin huolia tuollaiset vaikka itselle, tosi ihana se musta-pinkki combo.
      Ja kyllä, Cientoissa on edelleen SE tuoksu.. itseasiassa koko kenkälaatikko haiskahtaa nyt kun laitoin nuo Cientat sinne. :D

      Poista
  5. Itse tykkäisin pitää tytöllä (2v.) paljon converseja ihan ulkonäön puolesta, mutta en ole ihan vakuuttunut niiden sopivuudesta jalalle. Omatkin väsyy niissä nopeaan. Siksi ostin ergonomiset superfitin tennarit puistokäyttöön. Olivat vielä ihan kivannäköisetkin.
    Converseja pidetään sitten kaupungilla jne.:) Cientat vois hakea myös. Viime kesänä yhdet olikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, en usko minäkään, että conssit ovat kovin hyviä jaloille. Enemmän meilläkin ne ovat ns. kauppa/kaupunki käytössä, ja kävelykengät sitten erikseen. Noi Cientat on sitten sellaiset kevyet kesäkengät, ainakin mun mielestä.:)

      Poista
  6. Meillä oli H:lla punaiset Converset (Nyt K:lle sopivat). mun mielestä ne oli liian hitaat laittaa jalkaan (minäkö hätäinen?), mutta söpöt.

    Ihanaa vappua murut!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ON hitaat!:D Siksi toi isukkikin tykkääkin näistä Cientoista, ja Campereista enemmän ;-D

      Ihanaa vappua teille myös, ens viikolla sit nähdään!
      HalejaXXX

      Poista
  7. Meillä on pojalla ennätysmäärä kangaskenkiä kesään löytyy vähän joka värissä... mm converset ja cientat. Converset ovat kyllä ylisöpöt näin pienillä ja cientat olivat lasten suosikit viime kesänä. Poika ei tosin silloin juurikaan kävellyt. Mua vähän mietityttää kangaskenkien jalkaystävällisyys. Tyttöjen ollessa pieniä olin paljon tarkempi kenkien ergonomiasta. Toisaalta olen sitä mieltä, että nykyään monet merkit ovat kiinnittäneet huomiota kangastennareiden tukevuuteen ja jalkaystävällisyyteen.

    Mukavaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei kai ne kangaskengät kauhean ergonomisia ole (?) mutta varmaan ne menee kun vaihtelee kenkiä ja käyttää muitakin kuin pelkkiä kangastossuja.
      Toisaalta taas kun miettii, niin kyllä sitä taisi itselläkin pienenä olla jos jonkinlaisia kangaskenkiä eikä nämä räpylät sen huonommiksi ole tulleet.:D
      Converset on kyllä myös meidän suosikki nro 1. :)))

      Mukavaa ja aurinkoista vappua myös teille!=)

      Poista
  8. Hih, huomasinkin keskustassa perjantaina että oli saapunut Cientat kaikissa karkkiväreissä :)

    Parashan jalalle olisi kuulema että kävelisi paljain jaloin, omat lapseni ovat tämän sisäistäneet vähän liiankin hyvin -eli kävelisivät läpi kesän varpasilleen jos antaisin. Koska monissa paikoissa tämä ei onnistu, on hankittu sellaisia "heittokenkiä" jotka on kevyet kantaa mukana ja helppo heittää jalkaan tarvittaessa, Cientat menee tähän kategoriaan.

    Vaikka löytyy myös kunnon nahkakenkiä, en muista milloin sellaisia olisi kesällä käytetty, kun ainakin omat jalat sellaisissa paistuu. Viime kesänä ostin tytölle Kavatin sandaalit, jäi liki käyttämättä, kun ne lipilapit oli niin paljon noeammat heittää jalkaan :D Eli kesällä mennään kevyemmin ja sitten välikausina ja talvella tukevimmilla kengillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne olikin vasta tulleet Helsingin keskustaan ja kaikissa paikallistaloissa ei kai ole vielä noita, kun koitin varata kaverille niin ei vielä löytynyt.:)
      Ja noi on just sellaset heittokengät, ja juuri sen takia meidän suosikit kesällä.:)
      Mä tässä juuri pohdin että pitäiskö ostaa jotkut nahkaiset sandaalit kesäksi vai ei. Eppu ei osaa vielä kävellä lipilapeilla, mutta äiti niistä kyllä tykkää..;)

      Poista
  9. Hei, mikä oli pienin koko noista farkkukengistä? :)) Meillä on kyllä ne tummansiniset mutta nuokin ovat ihanat!!! :)) Ja ylempiä postauksia lukeneena taidan jättää ostamatta nahkasandaalit ja mennään vain kangastossuilla ja sporttisilla sandaaleilla. Ehkäpä nahkajutut ovat hiostavat? :O Ja hei, IHANAA WAPPUA <3 :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Nyt täytyy sanoa, etten huomannut katsoa muista kokoja, mutta ainakin viime kesänä Epulla oli näistä koko 20, joka vastannee kokoa 19.
      Mä vielä mietin niitä sandaaleja.. Varmaan on talvi ennenkuin osaan päättää..;-D

      Poista
  10. Hienot kengät! Palaan vielä aiempaan postaukseen, jossa kerroit ostaneesi Villervallan kesähatun (denim?). Osaatko kertoa hattujen kokoluokituksesta? Eli vastaavatko kokoaan? Esim. 52/54cm sopii sen kokoiselle päänympärykselle. Entä jos ottaa isomman koon ja kiristää sillä kiristysnyörillä, niin pystyykö käyttämään? Otitko Epulle sopivan vai reilun, jota kiristit? Olipas hankalasti kysytty... Ja vielä: Onko se denim materiaalina jäykkää/kovaa vai pehmeämpää? Onko oikeasti denimiä vai canvasia?

    Ps. Nopsan potkupyörää on nyt käytetty ahkerasti kaksi päivää ja hyvin rullaa :) Poika hakeutuu pyörän luo oma-aloitteisesti. Ainut puute oli ohjaustangosta puuttuneet "pehmusteet", jotka mies siihen sitten viritti. Jalat ylettyy meidän (pitkältä, n.100cm) 2,5v:lta hyvin maahan ja vielä voi säätää penkkiä vähän alemmaksikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Anteeksi kun vastaus on viipynyt, olimme vapun vietossa. :)
      Epun pää oli muistaakseni viime neuvolassa aika tasan 48cm, mutta tuosta Villervallan hatusta otin kuitenkin sen koon 52/52 koska mielestäni se koko 48/50 oli tosi matala, vaikka ympärys olisikin riittänyt. Näin ollen joudumme vähän kiristämään tuota hattua, mutta ei se nyt mikään mahdottoman suuri ollut. Ja Epulla ainakin on hiuksia aika paljon siellä täytteenä..;-D
      Materiaali in mielestäni sellaista chambre -tyyppistä, eli todella pehmeää, ei yhtään kova eikä epämukava.:)
      Ja kiva kuulla, että olette tykänneet Nopsasta. Meillä on vielä pyörä hakusessa, tosin muutamia vaihtoehtoja jo on. Luulen kuitenkin, että meidän pitää ottaa sellainen pienempi 10 tuumainen, kun poika on vielä aika lailla vaahtosammuttimen kokoinen..;-D

      Poista
  11. on muuten noi Cientat aivan sairaan huonot lapsen jalalle, nilkka menee linttaan, vaikkei virheasentoa jalassa olekaan. Ostakaa nyt hyvät ihmiset kunnon kesäkenkiä, eikä noita olemattomia linttakenkiä, kun rahaa pistetään merkkivaatteisiin muutenkin hirveät määrät

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, taas sinä täällä!
      Tuskin ne Cientat ovat kenenkään lapsen ainoat kesäkengät, joten varmaan kauhean suurta vahinkoa ei pääse tapahtumaan kun kenkiä vaihdellaan, vaikka joskus olisikin jalassa ne kangaskegät.

      Kävitkö muuten lukemassa mitä vastasin sinulle viimeksi? ;)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! :)