12.3.2012

Normi aamu + Talvihaalarin vedenpitävyys testaus

Meidän perheessä kukaan ei ole kunnostautunut aikaisissa aamuheräämisissä. Useina aamuina Eppunen on kuin koomassa ensimmäiset puoli tuntia, ja vasta sen jälkeen alkaa vilske. Koiratkaan eivät aina jaksaisi nousta, ja usein ne jäävätkin vielä hetkeksi aikaa nukkumaan. Mutta kun on aamupalapäivystyksen aika, molemmat asettuvat paikoilleen odottaman ruoka-automaatista tippuvia herkkupaloja. Meillä siis ei ole kovin tarkkaa, jos joku ruoan murunen tipahtaa lattialle, koska yleensä se katoaa sieltä alta aikayksikön.
Voisi siis kuvitella, että normi aamu meillä näyttää tältä..
Eppusen pyjama: The Little White Company.

..mutta oikeasti se saattaa näyttää tältä...

..tai tältä..



Eilen myös rakas ja hyvin tämän talven meitä palvellut Polarn O. Pyretin talvihaalari pääsi kunnon vedenpitävyystestiin. Tarkoitus oli ulkoilla kunnolla iltapäivällä ja varustin pojan jopa kumisaappailla, koska lunta on nyt sulanut ihan kiitettävästi, ja pihaan on ilmestynyt isoja lätäköitä. Pulkalla leikkivä poikarukka tietysti kompastui kaikkein suurinpaan lätäkköön, mutta ilmeisesti se oli hauskaa, koska sitten alkoi ihan älytön läträäminen vesilätäkössä. Vettä oli niin mukava loiskutella jaloilla.. ainakin niin kauan, että Eppu kompastui oikein kunnolla ja heitti hienoisen mahapaukun lammikkoon.. ja kaikki tämä tapahtui juuri silloin kun olin ottamassa hänestä hauskaa kevätkuvaa kännykameralla..



Testin tulos: talvihaalari ei sovellu uimiseen! Oliskohan nyt oikea aika hankkia kurahousut? 

Mukavaa maanantaita ja alkavaa viikkoa kaikille! :)

PS. Kilpailu on nyt päättynyt ja julkistan voittajan piakkoin.. :)

42 kommenttia:

  1. Mikähän siinä on että nuo jalat on hauska laittaa pöydälle? Meillä on ihan sama juttu, poitsu rötvää syöttötuolissaan mitä epäergonomisimmassa asennossa ja heittää jalat pöydälle. :D

    Teillä onkin kunnon lätäköitä, näyttää kuin Eppu uisi vähän isommassakin järvessä :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a, sen kun tietäisi.. :D Nyt piti poistaa turvakaari syöttötuolista, kun kiipeily alkoi mennä sen verran hurjaksi.

      Toi lätäkkö oli todella iso ja kaikkein syvin, tietty.. arvaa kastuiko kaikki vaatteet oikein kunnolla.. :D

      Poista
  2. Oi, teillä on valkoinen käppänä :) Ne on niin nättejä!!
    Meillä myös, täytti just 5vee ja kaverina musta "vanhaherra"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niitä on meillä vielä kaksin kappalein.. :D
      Teilläkin siis kaksi, tiedät sitten varmaan tämän menon meillä..;-D

      Poista
    2. Juu, meno on tuttua :D Mutta kivahan se on että niitä on kaks.

      Poista
    3. Juu, ja onhan niistä todella paljon seuraa toisilleen. :) Mutta joskus joukossa tyhmyys tiivistyy.. ;-D

      Poista
  3. Ei kurahousuja... eiiii...kyllä noi vaatteet pitävat vettä jos siellä ei ui ja mekin ollaan selvitty ilman niitä tähän asti kastumatta (pari kertaa käytetty). Jos käyttää täysin vedenpitäviä ja hengittäviä vaatteita (popit), ei niitä kannata pilata kumilla, jopka ei hengitä.. Anteeksi mielipiteeni, mutta KURAHOUSUT hiostaa ja on epämielyttävät..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurahousujen ominaisuudet on kyllä hyvin tiedossa ja lähtökohtaisesti olisikin tarkoitus pysytellä hengittävimmissä materiaaleissa, mutta ennen kaikkea vähentää tätä uimista tuolla pihalätäköissä. ;-D

      Poista
  4. En tiiä onko po.pin vk-haalari jotenkin erilaista matskua mutta se ainakin piti kuivana kun meijän poitsu kävi lammikossa uimassa se päällä viime syksynä :D tais olla että housunlahje vähän kastui että jostain sieltä lahkeesta vähän hörppäs vettä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen kanssa, että tätä talvihaalaria ei ole ihan tarkoitettu tähän uimiseen. :D Mietin kans, että vk-haalari vois pitää vähän paremmin tota vettä.:) Lätäköissä pomppiminen on ihan jees, mutta toi uiminen kyllä voitas jättää suosiolla uimahalliin :D

      Poista
  5. Hih, tuo uiminenhan se on ihan parasta lasten mielestä!
    Nöpö on tehnyt kunnon kokeita keväisin puvuissaan, mutta Ticksut kestää kyllä vettä eikä tahdo sieltä kireämmästrä lahkeensuustakaan mitään imaista=)

    Mukavaa viikkoa ja kiitos kivasta postauksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No arvaa oliko vaikea saada poikaa pois tuolta lammikosta :D Ja just kun pääsin sanomasta, että koitetaan välttää tota uimista, niin naapuri tuli sanomaan, että tuossa tiellä on "pamahtanut joku putki" ja nyt olemme käytännössä veden saartamia.. :D
      Meillä oli ihan eka "oikea" haalari Ticketin, mutta poika oli silloin vielä niin vauva, että näitä lammikossa uimisia ei vielä ollut.
      Aurinkoista ja mukavaa viikkoa myös sinne!:)

      Poista
  6. Ja minä kun luulin että meillä tehtiin ihan kunnon lätäkkötesti toppavaatteessa (tuntui kyllä lahkeet tosi märältä sisälle tullessa :D) mutta tuo teidän testi näyttää kyllä vielä syvällisemmältä kuin meidän taaperon.

    Meillä roikkuu kurahousut jo eteisessä vaikka olenkin yrittänyt vältellä niiden päällekiskomista ihan viimeiseen asti mutta kyllä vaan se meno näytti siltä eilen että pakko kai ne on ottaa käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Joo, meillä jäi toi vauvauinti väliin sairastumisen takia niin päätettiin ottaa vahinko takaisin tuossa pihalla ;-D
      Mä olen monta kertaa katsellut kirppiksilläkin hyviä kuriksia ja aina jättänyt ostamatta kun olen ajatellut, että ei me tarvita, mutta nyt kyllä tota vettä on ainakin täällä niin paljon joka paikassa, että en tiedä voiko enää välttää.. :D

      Poista
  7. Yleensähän se vesi menee lahkeensuusta tai vetskarista, ehkä Eppusen tapauksessa kaula-aukosta =D

    Padmélla on myös kaikki vaatteeet vedenpitäviä (Pääsääntöisesti Po.p: in) mutta kyllä silti haalarikurikset on mielestäni erittain tarpeelliset aikana jolloin joka paikka on täynnä sitä loskamutasohjoa (tämä kausi kestää onneksi yleensä aika vähän aikaa).

    Sadetakkia ei olla oikeastaan ikinä tarvittu mutta housu-osasto säästää aika paljon haalaria/kuorihousuja ja niiden ominaisuuksia -puhumattakaan siitä että kun hakee lapsen pk:sta ja kuorii ne kurikset niin saa lapsen autoon ilman penkkien vuorauksia :)
    Päiväkodissa tietenkin arvostavat myös kun ei ole eteinen täynnä niitä loskamutasohjo-haalareita ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tosiaan se kaula-aukko hörppäsi kunnolla, mutta samoin lahkeet, vetskarit, ja ihan joka paikka tän uintireissun jälkeen. Luulen, että tässä "testissä" ei olisi auttanut enää mikään :D

      Mä olen kans kuullut, että monissa päiväkodeissa käytetään noita kuriksia oli se haalari millainen tahansa. Meillä ei ole vielä pk:sta kokemusta, mutta mietin vaan, että miten ne hoitajat voi siellä tietää ja muistaa, kenen lapsen haalarissa on millainenkin vedenpitävyys(?) niin varmaan siksikin niitä kuriksia suositaan.. Kai???:)
      Mä olenkin miettinyt miksi esim. kirppiksillä on aina tosi paljon käyttämättömiä sadetakkeja, mutta niihin verrattuna suhteessa vähän kurahousuja. Varmaan ne kurahousut on paljon enemmän käytössä kuin sadetakit ja niitä säilyy vähemmän myös kirppiksille.. (?) :)

      Poista
  8. Ai teillä uitiin lammikossa. Äh, on ihanaa kun kevät ja kesä tulee, mutten tykkää tästä märästä ajasta yhtään.
    Joko laitat kohta kiertoon tuon teijän haalarin? :) Täällä sitä väijytään edelleen :D

    -Kirsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ja isossa lammikossa. :D
      Toivottavasti mahdollisimman pian, kyllä mä tuota kevättä odotan innolla..:D

      Poista
  9. Meillä ei ole kevät vielä ihan noin pitkällä, mutta rubber rainit on jo hankittu valmiiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään oli kyllä +6 ulkona, mutta silti tuota lunta on vielä paljon joka paikassa. :)

      Poista
  10. tiksu on meillä kestänyt parhaiten uimiset :) ja kurahousuja suositaan pahimmilla lätäkkökausilla.. tai olispa tyhmää kieltää lapsia uimasta lätäkössä siksi, että aikuinen ei tykkää kurahousuista ja näinollen ei suostu ostamaan niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota Tiksun vedenpitävyyttä on moni kyllä kehunut. Meillä on Popin vk-haalari hankittuna jo kevääksi, toivottavastise toimii kans hyvin. :)
      Joo, no sehän ois nyt ihan epäreilua. Vaikka en itse ihastunut tuosta uimisesta niin voi sitä lapsen riemua! Tänään taas käytiin vähän pomppimassa lätäköissä :D

      Poista
    2. meillä on ollut nyt käytössä tiksun baggie reflex ja elloksen sadehaalari keskimmäisellä. se SADEHAALARI kumisine kankaineen kastelee polvet, vaikka niissä ei näy sitten mitään.
      ja samana päivänä käytetty tiksu taas piti lapsen ihan kuivana :) testattu siis eilen mittarin näyttäessä +5

      Poista
    3. Voi, mä olen niin huono noiden Ticketin eri mallien kanssa. Mun täytyy ihan käydä katsomassa siellä nettisivuilla, mikä on se malli. :)
      Mutta voih, ei kuudosta yhtään hyvältä sadahaalarilta jos se kastelee. :D
      Meillä oli tänään kans iltapäivällä +6, ja käytiin vähän testaamassa meidän vk-haalaria.. mutta ei nyt sentään uitu tällä kertaa.. ;-)

      Poista
  11. Huippu! :D Meillä tyttö on jo kysellyt, koska pääsee lätäkköön hyppimään. Pitäis vaan ensin saada ne lätäköt! :D

    Meiän popin babymallin vk-haalari (ja Vikingin goret) piti tosi hyvin vettä ainakin viime vuonna. Tyttö nimittäin käveli kaks kertaa peräkkäin ne päällä järveen ja pysyi kuivana. Tosin, ei ehtinyt siellä olla pitkään, mutta sen verran, että vettä oli reiteen asti..

    Mä oon tykännyt pukea lapselle kuravaatteet silloin, kun keli on todella märkä ja lätäköitä/mutaa on kaikkialla. Onhan se nyt miljoona kertaa helpompaa huuhdella suihkussa mudat kuravaattteista kuin vk-kamppeista. Ja kuravaatteet on taas samantien kuivat.. Meillä lapsikin tykkää niistä ja mielellään ne pukeekin. Tosin, me puetaan ne yleensä suoraan sisävaatteiden tai kerraston päälle eikä siis tungeta sinne alle fleeceä tai vk-kamppeita. Lapsi on varmaan myös huomannut, että äitikin mielellään päästää lätäköihin silloin, kun on kuravaatteet päällä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos lätäköitä voisi luovuttaa, niin meillä on niitä kyllä vaikka muille jakaa. Varsinkin tuohon pihaan on tän päivän aikana muodostunut pari kunnon "järveä". :D
      Hehee, te testasitte sitten kans oikein kunnolla :D Mä tässä aloin pohtia, että pitäisköhän sitä vielä hankkia yhdet oikein märän kelin vk-kengät...en nyt yhtään muista mitä noista Timberlandeista luvattiin..

      Varmaan pitää meidänkin jonkinlaiset kurahousut hankkia, vaikka ei kai tätä onneksi kauhean kauaa kestä. Olis ne vaan helpot!:)

      Poista
  12. Kyllähän sitä nyt pitää kevät aloittaa lammikossa uimisella :D Meidän Veikkaa harmitti kaupan pihassa, kun ilkeä äiti ei päästänyt polskimaan. Kotipiha onneksi on vielä kuivempi.

    Meilläkin löytyy kyllä kurahousut. Sen verran kuvia uimareita nuo lapset ja toisaalta meidän piha on aivan mutalillua lumien sulattua, joten kurikset nyt vaan on niin helpot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasketaankohan tää talviturkin heittämiseksi? ;-)
      Voi, olipa ilkeä äiti, kyllä nyt olisi pitänyt jättää kauppareissut väliin ja mennä uimaan, tsihii! ;-D
      Ainakin näiden kommenttien mukaan aika monilla ne taitaa olla. Nyt pitäisi ehkä itsekin sellaiset löytää.:)

      Poista
  13. Hih, meillä poika kaatui tänään pihan vesilätäkköön, kun piti lähteä kauppaan. Lopputulos oli sukkahousuja myöten märkä poika. Se siitä hienostelusta, uudet sukkikset ja popin vedenpitävä haalari tilalle :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, teilläkin! :D Meillä kävi niin, että kun se lätäkkö oli tosi syvä ja samalla liukasta niin jotenkin se poika onnistui sinne sukeltamaan pariin otteeseen.. :D Ja oltiin kans läpimärkiä, sanan todellisessa merkityksessä.. :D
      Teillekin tuli sitten vaatteidenvaihtoreissu. :)

      Poista
  14. Hauskoja tilannekuvia! :)

    Meillä vaihdettiin alkuviikosta talvihaalari siihen samaan punaiseen popin välikausihaalariin, joka Eppustakin odottaa. Uintitestiä ei olla tehty, mutta muista paikoista on toistaiseksi selvitty kuivana. :)

    Meillä isoin lätäkkö on pahasti juuri auton vieressä, eli esim. kauppaan lähteminen "kaupunkivaatteissa" voi olla haastavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei arvaapa mitä.. me kans tänään päästiin vähän testaamaan sitä "the punaista" kun iltapäivällä oli +6. Tosin tällä kertaa otettiin tosi iisisti eikä yhtään uitukaan. ;) Lammikoissa kyllä hypittiin ja läträttiin muuten märässä maassa.:)
      Ja ihan sama juttu, meijän autoja ympäröi (ja koko parkkiksen keskellä lisäksi) on ihan jättimäinen järvi.. kaiken lisäksi siinä on vielä jäätä ympärillä niin meinasin itsekin tänään ottaa kunnon lipat ja sukeltaa, mutta onneksi ehdin saada konepellistä kiinni :D

      Poista
    2. :D Naapurit olisivat katsoneet ikkunasta, että koko perhekö noilla ui tuolla lätäkössä.
      Olisivat ehkä keränneet kolehdin ja kiikuttaneet teille sarjalipun uimahalliin :)

      Poista
    3. Aijuu! Tuosta +6:sta tuli mieleen, että minulle "the punainen" on ollut jotenkin mielikuvissa nimenomaan plussakelin haalari. FB:n Pop-kirppiksellä oli tästä puhetta ja siellä moni sanoi pärjänneensä tällä haalarilla läpi talven! Hämmästyin aidosti. Kysyin mieheltä (antamatta vinkkejä), että millä kelillä hänen mielestä tuolla pärjäisi ja hänkin vastasi, että -10'c.
      Näiden kommenttien perusteella uskalsin ottaa sen jo käyttöön, muuten olisin vielä varmaan sinnitellyt toppapuvulla...

      Poista
    4. Kyllä meille joku naapuri tänään sanoikin kun maleksittiin tossa pihalla, että tuolla teidän parkkipaikalla on aika ISO lätäkkö.. "Ai missä muka?".. ;-D

      "The punaisesta"; No siis kyllä mua tänäänkin mietitytti toi, vaikka oli aurinkoa ja plussaa, vaikka järki sanoo, että se riittää, mutta silti jotenkin hirvittää kun maa on vielä kylmä ja lunta joka paikassa. :) Mutta kyllä sillä varmasti menee kylmemmässäkin, varisnkin jos alla on tarpeeksi kerroksia ja ilmaa.
      Mä otin sen tänään ihan kokeeksi käyttöön kun ajattelin, että jos menee taas ihan uimiseksi niin sittenpä tulee sekin puku testattua samalla.. mutta nyt oltiin kyllä ihan siivosti.. ;-D

      Poista
  15. Ja hei, kuvistasi sain inspiraation! Otanpas minäkin nyt heti meidän ukkelilta tuon syöttötuolin kaaren pois. Saa poika aamulla ihmetellä, että mitä on tapahtunut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekan kerran kun kokeiltiin joskus aikaa sitten, niin poika tipahti alas siitä niin laitettiin se hetkeksi vielä takaisin. Mutta nyt se oli pakko ottaa pois kun Eppu pääsee itse kiipeämään sen yli tuoliin ja pois, niin se kiipeily ja tuolilla seisominen alkoi olla niin hurjaa, että toi kaari oli nyt pakko poistaa. Ainakin se vähensi sitä hurjinta kiipeilyä jonkin verran.. :)

      Poista
  16. Onko nuo Epun saappaat liukkaat? Onko ne Tretornit? Pysyykö varpaat lämpimänä?

    Meillä on pienimuotoinen kenkäongelma päällä, kun goret on järjettömän liukkaat ja muut ei pidä vettä... Meillä on jotkut Jesper Juniorin lähes ilmaiset karvavuorikumpparit tuolla, mutta ovat (rumat, krhm) ja jotenkin kuitenkin mielestäni nekin vasta plussakelin kengät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu, nämä ovat Tretornin talvikumpparit, ja ainakin Eppusella pysyneet varpaat lämpöisinä kun näissä on karvavuori. Mutta Eppu on aika "kuumaverinen" eli ei mun mielestä muutenkaan palele herkästi. Kyllä nämäkin mun mielestä ovat liukkaat, mutta meidän piha (jossa viimeksi noilla talsittiin) on kyllä peilijäässä, niin en tiedä sitten ovatko "normimaalla" ihan yhtä liukkaat. :D Me ei olla noilla juurikaan puistoiltu, oltu enemmän tuossa pihan leikkipaikalla, mutta ainakin tuossa jäällä Eppu niilä liukasteli.. :) Just kans mietin, mitkä kumpparit sitä ostaisi kevääksi, kun ei noilla ehkä kevättä viitsi mennä kun ovat aika talviset.:) Mutta ollaan tykätty osi paljon kun niissä on tuo kiristys.:)

      Poista
  17. Kivat kuvat :) Pele odottaa jos epulta tulisi jotain herruja:)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)