9.9.2012

Äidin omat suosikit osa II

Tässä muutamia omia suosikkejani syksyksi, eli tällä kertaa siis äidin omia juttuja. Teen nyt muutamia tällaisia vähän erilaisia postauksia myös äidin vaatekaapilta. Edellinen postaus samasta aiheesta löytyy täältä. Minulla olisi myös yksi tosi yksinkertainen hiustenlaittovinkki kiireisille työäideille, mutta ehkä postaan siitä myöhemmin. (?)

Nyt kun työt alkoivat, huomasin, että omakin vaatekaappi kaipaa päivitystä, ja ennen kaikkea siivousta. Tykkään aika yksinkertaisista ja aika värittömistä vaatteista, ja nykyään myös mukavuus on erittäin tärkeää. Enää en voi käyttää jotain muodikasta, mutta sellaista, jossa tunnen oloni epämukavaksi. Myös kiire tuntuu olevan joka päivä. On kiire mennä aamulla töihin, töissä on kiire, ja sitten on kiire hakea poika pois hoidosta, että hänelle ei tule liian pitkää päivää. Siksi varsinkaan nyt ei huvita käyttää yhtään ylimääräistä aikaa vaatteiden etsimiseen aamuisin. Eikä edes iltaisin.
Tässä oma top 10 syksysuosikkini.




1. Neuletakki COS. Tosi basic, COSsin hyvä laatu ja malli käy minkä tahansa t-paidan tai topin päälle. Malli on reilu, ja sitä onkin kiva pitää kapeampien housujen kanssa. Tämän ostin ystävän suosituksesta. Lisää käyttökokemuksia voin kertoa myöhemmin.

2. Farkut 2ND DAY. Aika slimmi malli, mutta todella mukavat päällä, ja vyötärökin sopivan korkea, niin että rekkamies ei vilku kyykistellessä.;) Ihanan pehmeä materiaali, joten näissä jaksaa olla koko päivän. Näitä farkkuja myyvät monet nettikaupat.

3. Laukku COS. Uusin hankintani ihan työkäyttöön. Tässä nahkalaukussa on kiinni pikku laukku, jonka saa irti, joten loistava myös työmatkoilla, kun mukaan voi valita vain yhden.

4. T-paita COS. Aika basic trikoo t-paita, mutta pääntiellä on kangaskaitale, sekä rusetti. Nyt syksyksi onkin naisille tarjolla paljon paitoja ja toppeja, jotka ovat muuten aika basiceja, mutta pääntiellä tai kauluksella on yksityiskohtia, kuten kangasta, paljetteja tai metallikoristeita.

5. Housut H&M. Näistä housuista sain vinkin työkaveriltani, joka on muuten ihan huippu bongaamaan kestosuosikkeja. Tilasinkin housuja heti kahdet, tummansiniset sekä mustat. Mutta vähän rohkeammalle löytyy myös todella kaunis viininpunainen sekä beige (nude) housuväri. Ja hinta oli todellakin 19,95€. H&M.n parhaimmistoa. Lahkeet ovat hieman kapenevat, ja lahkeensuissa on halkiot. Huippuhyvät työhousut! Löytyvät TÄÄLTÄ.

6. Tennarit Converse. Nämä ovat nahkaiset ns. talviconssit, joissa on lämmin teddyvuori. Olen ikuinen tennareiden ystävä, joten Conssit pitää aina löytyä kenkäkaapista. Tilasin nämä Zalandosta, nyt kun sinne on paljon alekoodeja, ja muutenkin siellä on aika hyvät Conssi valikoimat.

7. T-paita 2ND DAY. Väljä t-paita, jossa printti ja metalliketjukoristeita. Sopii hyvin kapeiden housujen kanssa. Myös COS myy paljon tämän tyylisiä teeppoja.

8. Farkut Levi's demi curve skinny fit. Nämä ovat maailman parhaat farkut, kuten jo edellisessä äidin vaatteita -postauksessa hehekutin. Ostin vielä toiset Levikset, koska nämä ovat vain parhaat farkut ikinä. Näitä löytyy ainakin sekä Ellokselta sekä  Zalandosta, ja molempiin löytyy aina hyviä alekoodeja, jos joku näistä innostuu. Mitoituksesta vielä sen verran, että skinny malli ei ole oikeasti tosi skinny, eli sopii hyvin myös tällaiselle +30-vuotiaalle, ilman että näyttää teiniltä pillifarkuissa.;)

9. Takki UNIQLO. Tämä kevytuntsikka on ehkä paras takki ikinä. Omani ostin jo vuosi sitten Nykistä UNIQLOlta, mutta nyt vastaavia on löytynyt Suomestakin, muistakseni Stokkallakin oli joku tällainen malli. Takki on siis erittäin kevyttä untuvaa, ja se menee takin mukana olleeseen pieneen pussukkaan, eli on myös todella kiva kuljettaa mukana matkoilla. Kevytuntuva on lämmin, mutta hengittävä, eikä yhtään hiostava. Ja mitoitus näissä UNIQLOn takeissa ainakin ihanan naisellinen. Näitä kevytuntuvatakkeja löytyy miehillekin, ja ostinkin omalleni vastaavan miesten lyhyemmän mallin. Sitä hän piti melkein koko viime syksyn ja talven, niin pitkään kuin tarkeni. Suosittelen kaikille, jos tällaiseen vastaavaankin törmäätte. Monikäyttöinen ja yksinkertaisen tyylikäs. Ja tällaisella pärjää ainakin Etelä-Suomessa hyvinkin pitkään. Täällä lisää tietoa näistä untsikoista (premium ultra light down).

10. Saappaat Vagabond. Tarvitsin jotkut saappaat syksyksi, lähinnä töissä pidettäväksi. Niiden piti olla sellaiset, että sinne mahtuvat kapeiden farkkujen puntit, mutta niiden pitää myös käydä mekkojen kanssa. Lisäksi pohjan pitää olla sellainen, että minäkin pysyn niillä pystyssä kun ekat liukkaat tulevat.
Omani tilasin myös alekoodilla Zalandosta. Mutta Vagabondin kenkiä löytyy myös monesta muustakin liikkeestä. Kokopolitiikasta vielä sen verran, että nämä ko. saappaat ovat mielestäni aika pienehköä kokoa. Oma jalkani on yleensä 38-38,5, mutta näissä koko 39 ei ole ainakaan yhtään liian iso. Jopa mietin pitäisikö ottaa koko 40, mutta ehkä se olisi jo liian iso.

Tässä nyt vähän omia syksyn suosikkejani tällaisen kokeellisen postauksen muodossa. Näitä muotiblogeja naistenvaatteista on niin paljon, että jos tämä postaus tuntuu ihan turhalta teistä, en tee näitä enää. :)
Onko teillä omia äitien syksysuosikkeja? Vinkit jakoon! Itse ainakin kuulisin mielelläni hyviä vinkkejä sekä työ- että vapaa-ajan vaatetukseen toisilta äideiltä. :)

44 kommenttia:

  1. Kivoja ja mä tarttisin juuri erilaisia villatakkeja imetyspaitojen päälle. Koska en kestä olla vaan pelkkä "näkyvä imettäjä" boob paitojen kanssa. Jos ymmärrät? Vinkkejä voisit kertoa jos näet jossain..

    Kiva laukku ja hieno kollaasi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cossille, cossille!:))) Boob paidat on kyllä ihan ykkösiä, ja vieläpä kivan näköisiä. :)
      Voin koittaa etsiä sulle jokusen hyvän neuletakivinkin.:)

      Poista
    2. Kiitos ja sitä odotan.. Onneksi meillä on Canadat niin ei kylmä tule millään..

      Ilmoita, heti kun olet löytänyt ja pitäiskö sinne leffaan mennä ennen ton kolmannen tuloa?

      Laittele meiliä, kun ehdit..

      Poista
  2. Ihania vaatteita, näistä lähtee tilaukseen moni :-) Itse olen myös palannut juuri työelämään ja tarvitsisin paljon työvaatteita. Kollaasiin lisäisin vielä villakangastakin, esim Karen Milleniltä löytyy tosi kauniita takkeja. Kiitos ja jatka ihmeessä näitä postauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, sulla on sitten sama tilanne menossa. :) Ja yksi mun lempitakki onkin musta villakangastakki, tosin Bby, mutta hyvin klassinen malli hupulla, ja musta tietty.
      Karen Milleni on hyvä!!!:)

      Poista
    2. Hei! Kiinnostuin tuosta perusvillakangastakista, mutta siis häh Bby? :)

      Poista
    3. Hei, anteeksi se on siis Burberry. :)

      Poista
  3. Nuo Conversen tennarit on tosi kivan väriset, paristi olen pyöritellyt noita Stockmannilla, mutta vielä en ole ehtinyt sovittaa. Tosin eilen ostin lastenosastolta itselleni Tretornin lämminvuoriset goretennarit, kun olivat niin hyväntuntoiset jalassa. Mun pitäisi myös täydentää vaatekaappia tylsän virallisilla työvaatteilla, mutta aina sitä löytää itsensä shoppailemasta siellä lastenpuolella;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne Tretornit onkin hyvät, tarvitsisin sellaiset ihan kotikäyttöön, olisivat ihan parhaat ulkoillessa. :)
      Kummasti sitä itsekin aina eksyy sinne lasten puolelle..mä vaan vilkaisen nopeasti.. ;)

      Poista
  4. Huippu postaus! Täällä otetaan myös mieluusti vastaan vinkkejä niin vaatetukseen kuin kampauksiinkin, sillä työaamuisin ei todellakaan ole aikaa pähkäillä kovin kauaa, etenkään kun pieni päiväkotilainen vie oman aikansa.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole mikään extrahyvä hiustenlaittaja, mutta yks supernopea vinkki mulla on takataskussa, lähinnä pitkille tai puolipitkille hiuksille kun pitää olla tosi nopea.;)
      Noi aamut...huh.. mä en edes vie poikaa itse, haen vaan, mutta silti saan tuhrattua kummasti aikaa aamuisin..:S

      Poista
  5. Nuo saappaat on tosi kivat, mutta tarvisin samanmoiset kamelinruskeana. Kerro jos bongaat jotkut kivat, johon todellakin mahtuu farkut ja ei-mitkään-luikuimmat-pohkeet ;) Laukku on tosi tosi ihana, mulla syystarpeena" iso weekender ja jokin pienempi messenger johon mahtuis vain lompakko ja kännykkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä voin koittaa etsiä jos jossain olisi. :)
      Laukku on <3
      Ja mä taidan tietää mitä weekenderiä sä tarkotat, jos puhutaan nyt yhdestä ihanasta mustasta..? :)

      Poista
    2. Mä tarkotan JUST sitä Weekenderiä <3 Huoh, sydän läpättää :D

      Poista
  6. Kivoja juttuja! Tosin mä ottaisin tuon paidan ennemmin ilman rusettia (rusetti-kammo ;D).
    Mulla on tuommoiset "talvi"-conssit mutta mokkanahkaisina ja haluaisin nuo perus-nahkaisetkin koska ne miellyttää enemmän omaa silmää kuin mokkanahka. Täytynee yrittää niitä jostain etsiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, mä en ihan heti näekään sua rusettien kanssa. :) mä itse tykkään ruseteista, ja tilasin toisenkin rusettipaidan, mutta se ei ole niin basic niin ei päässyt tähän kollaasiin. ;)
      Musta ne mokkaiset on hienot, mutta mun käytössä ne olis kuukauden päästä sen näköiset että..., että parempi vaan ottaa tällaiset vähän kovempaa matskua olevat.;-D

      Poista
  7. Tosi kivoja vaatteita! Noita farkkuja mä oonkin miettinyt tilaavani edellisestä vastaavasta postauksestasi asti. Oon vaan niin älyttömän huono tilaamaan housuja, kun aina arvon oikean koon kanssa enkä edelleenkään ole oppinut palauttamisen taitoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi farkut on edelelen ihan ykköset! Siksi tilasin sitten toisetkin kun olen käyttänyt niitä koko ajan. :)
      Housujen tilaaminen ei ole ihan helppoa ilman sovitusta, kun niissä se istuvuus on niin tärkeä. :)

      Poista
  8. Ihanan rennoissa vaatteissa saat tehdä töitä! :-)
    Tuollainen kevytuntis olisi kiva, varsinkin jos se vielä menee johonkin pieneen tilaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, no tässä oli ihan näitä basic juttuja, jätin muita myöhemmäksi. Mutta ei siis ole mitään jakkupuku tms. pakkoa, eli ihan hyvin voi mennä töihin hyvin casual vaatteissa, vaikka farkuissa. :)
      Tosin oli mulla viime viikolla korkkaritkin oikein jalassa, mutta sitten kun otin hienot lipat niiden kanssa käytävällä, päätin että taidan ostaa vielä jotkut matalat baltsut sisäkengiksi töihin. ;-D

      Toi takki on ihan ykkönen, koska se menee tosi pieneen tilaan sellaiseen pussukkaan, ihan kuin makuupussi, mutta paljon paljon pienempään. :)

      Poista
    2. Mäkin katsoin samaa, että ihanan rennoissa vaatteissa voit työskennellä. :) Musta tällaiset postaukset ovat kivoja, joten mun puolestani voit jatkaa tällaisten postausten kirjoittelua.

      Poista
    3. Joo, se on kyllä mukavaa!:)
      Ja kiitos, teen sitten myöhemmin lisää :)

      Poista
  9. Kauniita perusvaatteita ja kivoja vinkkejä, kiitos :)! Näitä äidinjuttujakin on kiva lukea, joten laita ihmeessä se hiustenlaittovinkkikin kiertoon :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on tosiaan vaan niitä perusjuttuja, mutta aika simppeleitä juttuja suosin muutenkin. :) Ja yks hyvä supernopea hiustenlaittovinkki mulla on hihassa, mutta pitää ensin kaivaa esiin yksi lehti, joka liittyy siihen oleellisesti. :)

      Poista
  10. Kiva posti ja ihailinkin tuota 2nd day t-paitaa sun päällä. Tosi nätti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos!:))) Ja oli muuten tosi mukava tavata silloin!:)))

      Poista
  11. Tarpeellisia myös nämä postaukset, vaikka tällä hetkellä (kotona ollessa) ei tule kauheesti itselle ostettuakaan vaatteita :/ Itse tykkään erityisesti Jackpotin mekkotunikoista. Ovat mielestäni sopivan ajattomia ja käyvät sekä arkeen että juhlaan. Kenkäsuosikkini tulee El Naturalistalta. Sellaiset nilkkurit, joissa on neulottu reosi, ikään kuin säärystin, jonka voi joko laittaa kaksinkerroin tai vetää suoraksi. Mikähän on mallin nimi? Käy heti syksyllä, mutta myös talvella lämpimimmillä säillä. Mulla on ne ruskeina (ylläri), mutta niitä sää useissa eri väreissä. Laukkusuosikki tulee Marimekolta. Peruskangaslaukkuja eri kokoisina ja mallisina.

    Riikalle vinkiksi: Jackpotilta löysin (aikaa tosin jo pari vuotta) aivan huippuhyvän kietaisuneulepaidan, joka juuri "kätki" imetyspaidan ja sillä sai tarvittaessa julkisilla paikoilla "kätkettyä" myös vauvan ja koko imetyspuuhan niiden kietaisuliehukkeiden alle. Tuntuu, että tuo neule on mulla AINA päällä (vaikken imettäisikään).

    Hiustenlaittovinkit kiinnostavat myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä sitä ihan hirveästi kotona ollessa tarvitse, ja tarpeetkin ovat aika erilaisia. Siksi itsekin nyt oikein mietin, että mitäköhän mulla täällä vaatekaapissa edes on. :)
      Jackpotista tykkään minäkin! Ja Marimekolta olen nyt jo pitkään katsellut yhtä kassia, joka pitää jossain vaiheessa ehkä hankkia, sinne kun mahtuisi läppärikin hyvin. :)

      Poista
  12. Kauniita yksinkertaisia vaatteita ja kiva postaus!
    Itsellä ei tämä oma pukeutuminen koskaan ole ollut suuri vahvuus, mutta nyt vielä vähemmän, kun ulkomuoto ei muutenkaan itseä tyydytä. Liikaa makkaraa siellä täällä ja tuntuu, että kaikki vaatteet näyttää huonoilta. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Mä tykkään aika yksinkertaisista jutuista, siksi COS on yksi suosikki.:)
      Ja sama juttu myös täällä, kroppa on muuttunut aika lailla raskauden jälkeen (ja tästä mun löllömahasta ei näköjään pääse ikinä eroon;) Ja joskus tuntuu, että mikään ei istu, mutta eiköhän näitä päiviä ole kaikilla(?) :-)

      Poista
  13. Kiva posti, on hauska kurkistaa myös äidin omaan tyyliin. Joo-o mullahan on kunnon töihin paluu ensi kuussa edessä ja vaatekaappi kaipaa kyllä kunnon päivitystä! Onneksi saan työetuna valita vaatteeni joka kuukausi tietyn summan edestä. Odotan jo niin että pääsen "shoppailemaan". Ja töihinkin ;) Tuo kevyt untsikka kuulostaa mahtavalta. Ostin viime syksynä ystävälleni pieneksi jääneen mustan Columbian kevyttoppiksen ja se oli kyllä aivan mahtava pitkälle talveen. Mustat saappaat ja nahkalaukun tarvitsisin minäkin. Millä ohjelmalla muuten teet näitä kollaaseja? -Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on siis samat jutut menossa. :) Ihana kun saat töistä valkata työvaatteet!!!! Sepä vasta olis mahtavaa!:)
      Kevytuntsikka on ihan paras, ja todellakin Stokkalla oli niitä joitain. :)
      Mä teen kollaaseja vähän millä milloinkin (mikä sattuu olemaan auki), mutta useimmiten teen Photoshopissa tai Illustratorissa.:)

      Poista
  14. Mitäs hyviä alekoodeja zalandolle? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Zalandolle saa 10€:n alennuksen jos kirjautuu uutiskirjeen tilaajaksi tai sitten tossa mun sivupalkissa on linkki, minkä takaa löytyy -10%. Sillä tilasin itsekin. :)

      Poista
  15. Oi, huippu postaus! Lapseen sitä panostaa automaattisesti, mutta omat hankinnat jääneet vähemmälle varsinkin nyt kotona ollessa. Näitä siis lisää. Onko tuo eka väljempi neuletakki sellainen joka näyttää hyvältä vain oikein hoikan päällä? Tai siis jos ymmärrät mitä tarkoitan.. Ihan normivartaloinen olen, mutta itsellä tuon tyyppiset ikään kuin vain lihottavat.

    Onkohan tuo hiusvinkki 'sukkanuttura', siihen olen itse ainakin hurahtanut kotona ollessa;) ja toinen ehdoton ykkösvinkki on suihkutettava hiuspuuteri, pelastaa aina jos hiukset ovat jo hiukan rasvoittumaan päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!:) Ei siis se on juuri hyvä esim. normaalivartaloiselle. :) Itse olen noin kokoa 38 eli kai normaali (vai onko se nykyään jo jätti;) mutta siis sopii hyvin muillekin kuin koolle xxxxs. :) Suosittelen lämpimästi, se on PARAS neuletakki ikinä, ja laatu aivan mahtava, ihanan ohut ja tyylikäs. Voisin kehua sitä koko illan.:D
      Ei ole sukkanuttura. Tää mun vinkki on sellainen, kun aikaa on vaan 10 sekunttia tai ei sitäkään..;)
      mutta mun toinen vinkki, josta ajattelin mainita on hiuspuuteri tai kuivasshampoo..päivän pelastus <3 ;)

      Poista
    2. Pitääkin mennä tuota neuletta katsomaan. Ja innolla odotan sitä hiusvinkkiä! Ja lisää näitä äidin lemppareita!

      Poista
  16. Mahtava postaus, näitä lisää, sulla selkeästi hyvä maku! Voisin hankkia nuo kaikki tuotteet. :) osaatko sanoa mikä mallia tuo on noista 2nd day farkuista ja mistä suosittelisin ne hankkimaan? :) mieluusti myös lukisin / näkisin myös muuten mistä sinulta jo löytyy kaapista ja luottovaatteitasi, -merkkejä. Ihana välillä satsata myös äitiin, eikä aina poikaan. :)
    T. Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!<3 Mun farkut on sellainen malli kuin "Sega pants" ja ne on tuollaiset harmaat "pillifarkut". Mutta lycraa näissä on tosi paljon, joten ehkä yksi koko pienempikin olisi riittäänyt. Ovat tosi mukavat päällä. Melkein sanoisin, että jos tulee reissua Ruotsiin katsoisin sieltä, koska silloin pääsee myös sovittamaan eri malleja ja kokoja. Mutta myös nettikaupat kuten Bootz ja Zalando myyvät ainakin jotain 2nd dayta. Varmasti myös muut nettikaupat. Voin vielä koittaa etsiä sinulle linkkivinkkejä :)
      Ja TODELLAKIN, ihana ostaa myös itselle välillä!
      Voin tehdä myös jonkun toisen postauksen näistä äidin suosikeista, jos kiinnostusta on.:)

      Poista
    2. Oi, ihanaa kiitos kovasti jo etukäteen jos löydät noita linkkivinkkejä. :) Kiinnostusta on äidin suosikki-postauksiin, eli niitä vain lisää! :)

      Poista
  17. Tuo COS:n neuletakki on hyvä! Ostin omani vuosi sitten ja se oli ihan paras, myös raskaana ollessa (=mallia laatikko eli meni isonkin mahan kanssa). Kirjoitan siis imperfektissä, koska mies oli mennyt pesemään sen vahingossa muiden tummien pyykkien joukossa muutama viikko sitten ja pilallehan se meni :(

    Pitäisikin käydä ostamassa uusi, tosin tänäänkin on lähes 30-asteen helle, eikä lämpimien vaatteiden ajattelu ole vielä ajankohtaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on mahtava neuletakki ja laatu aivan ihana. Voihan miestä, mutta vahinkoja sattuu, ja onneksi niitä saa nyt lisää. :)
      Ihanan lämmintä teillä siellä! Täällä on jo ihan syksy.:)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! :)