2.5.2012

Potkulaudoista: Mini Micro 3in1

Haluan vielä hetkeksi palata Lapsimessuihin, tai lähinnä yhteen mielenkiintoiseen juttuun, joka oli siellä esillä. Nyt potkupyörää pojalle etsiessäni on eteen tullut myös aihe potkulaudat. Eppunen on ainakin todella kiinnostunut naapurin tytön potkulaudasta, jolla tämä viilettää pitkin pihoja todella ketterästi. Valitettavasti tavalliset potkulaudat ovat pikkumiehelle vielä ihan liian isoja, mutta nyt onkin ilmestynyt uudenlainen potkulauta, joka sopii taaperoillekin.
Mini Micro 3in1 on uusi potkumopo, joka muokkautuu tankoa vaihtamalla potkulaudaksi. Tällaisen menopelin voi ottaa käyttöön jo 1-vuotiaana. 2-vuotias voi käyttää potkulaudassa O-tankoa, ja 3-vuotias T-tankoa (kuvia alla). Potkulauta kasvaa lapsen mukana. Minusta tämä näytti todella hauskalta kulkupeliltä. Harmi, että emme tällä kertaa päässeet testaamaan sitä Eppusen kanssa lapsimessuilla, mutta aloin kuitenkin miettiä, olisiko tässä hyvä synttärilahjaidea taaperolla? Vai pitäisikö tällainen ehkä hankkia jo nyt keväällä?
Tässä Mini Microssa minua ainakin houkuttelisi se vaihtoehto, että kun kiinnostus potkumopoon sammuu, sen saisi muutettua potkulaudaksi. Ja että potkulaudan saisi muokattua vielä isommallekin pojalle sopivaksi.
Kaiken lisäksi tämä potkumopo/potkulauta on voittanut maailman suurimmilla lelumessuilla helmikuussa vauva-taaperosarjan, ja lisäksi se valittiin koko messujen parhaaksi leluksi kaikkien messuille osallistuneiden ammattilaisten toimesta. Tässä suora lainaus, joka oli Lapsimessuilla julkaistussa lehdistötiedotteessa: "Mini micro 3in1 voitti vauvat ja taaperot -sarjassa paras lelu palkinnon helmikuussa 2012 järjestetyillä kansainvälisillä lelumessuilla Saksan Nurnbergissä. Palkinto myönnetään innovatiiviselle ja luovalle lelulle. Micro 3in1 sai erityiskiitosta muuntautumiskyvystään ja soveltuvuudestaan eri ikäisille lapsille. 1-vuotiaille sopii potkumopo, 2-vuotiaasta ylöspäin käytössä on O-tanko ja 3-vuotiaasta ylöspäin T-tanko. Myös kansainvälisten lapsimessujenkävijät valitsivat Micro 3in1 laudan vuoden leluksi."
Aika vaikuttavaa! Selvitin, että tällaisen Mini Micron 3in1:n hinta on Suomessa 94€ postikuluineen, ja niitä voi tilata täältäVärivaihtoehtoja on kaksi, sininen ja pinkki. Lisäksi lehdistötiedotteessa oli linkki Youtubeen, jossa myös video Mini Microsta täällä.
Sattuiko kukaan teistä lukijoista testaamaan tätä potkulautaa messuilla tai jopa ostamaan sitä? Jos, niin olisi mukava kuulla kokemuksia. Minusta tämä ainakin vaikuttaa todella hauskalta ja muuntautumiskykyiseltä menopeliltä. Ystäväni kanssa myös pohdimme, pystyykö jo 2-vuotias itse potkuttelemaan potkulaudalla, ts. että onko siinä vaiheessa jo tasapaino tarpeeksi kehittynyt? Missä vaiheessa teillä on otettu ekan kerran potkulauta käyttöön?

21 kommenttia:

 1. Meillä nuorempi poika oppi potkuttelemaan 2vuotiaana. Ajoi samana kesänä myös potkupyörällä sujuvasti. Tuollaisella kolmipyöräisellä potkiksella pysyy hyvin pystyssä.

  Tuo mopo-potkis yhdistelmä vaikuttaa kivalta, mutta ehkä teille sopisi jo pelkkä potkis.

  Meillä muuten vielä 4-vuotiaskiö ajaa potkumopolla, polvet suussa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että pelkkä potkiskin menisi, varsinkin jos se ostetaan vasta synttärilahjaksi, jolloin E. olisi jo 2-vuotta. Ja varsinkin jos se potkupyörä hankitaan jo alkukesästä niin potkulaudan voisi osta sitten myöhemmin.
   Ja kyllä olen tässä pihapiirissä nähnyt kun 5-vuotiatkin on vedelleet noilla potkumopoilla, että ei se 4-vuotias ole vielä yhtään paha.. ;-D Saahan niillä ajaa niin pitkään kun tykkää!:)

   Poista
 2. Hei,

  Meillä on juuri nuo Micron potkulaudat ja käyttö aloitettiin tytön ollessa 2,5 vuotias ja poika aloitti 1,5 vuotiaana. En voi muuta kuin kehua: aivan loistavat pelit ja tosiaan niillä on helppo mennä ja ohjauskin on tehty helpoksi. Nyt meillä pitäisi varmaan siirtyä jo seuraavaan kokoon Microista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teillä aloitettiin jo tosi aikaisin. Oliko teillä pojalla sellainen kolmipyöräinen potkulauta? :)

   Poista
 3. Näyttääpä kätevältä!

  Yritin tässä muistella, että minkä ikäinen N oli, kun hänelle hankittiin sellainen 3-pyöräinen potkulauta... Luulisin, että on ollut silloin vähän päälle 2-vuotias? Aluksihan se potkuttelu on sellaista varovaista, mutta kehittäähän sekin tasapainoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti kehittää, ja ainakin mitä olen katsonut noita muita lapsia, joita tässä pyörii niin nuopotkulaudat näyttävät tosi näppäriltä. Ehkä mekin sitten loppukesästä..:)

   Poista
 4. Aika hauska menopeli :) Meillä on varmaan potkulauta ollut siinä 3-vuotiaasta enemmän käytössä. Nuorimmainen, juuri 2v täyttänyt kyllä saattaa potkulaudalle mennä seisomaan, mutta ei kyllä osaa mitään vauhtia vielä ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eppu ei ole potkulautaa vielä edes kokeillut, muuta kun mennyt naapurintytön potkulaudan kyytiin, siihen potkulaudan eteen seisomaan.:D

   Poista
 5. Kiitos tästä vinkistä! Meillä onkin ollut reilu 1,5 vuotiaalle tytölle etsinnässä joku ensi potkulauta kun on niin kova hinku isoveljen potkulautaan ja tämä vaikutti nyt tosi hyvältä vaihtoehdolta. Pitää vielä miehelle esitellä ja siten varmaan meneekin tilaukseen :)

  Esikoiselle ostettiin tavallinen potkulauta säädettävällä tangolla 4 vuotiaana. Potkuttelun lisäksi on minusta tärkeää osata myös jarrutus sillä noi isompien potkulaudat menee aika kovaakin vauhtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, mun mielestä tää oli kyllä niin hauska uusi juttu, että oli pakko tehdä postaus tästä. mukavaa jos on hyötyä muillekin. Mä luulen, että tuo isoveljentai -siskon esimerkkikin vaikuttaa tosi paljon kuinka aikaisin pienempi uskaltaa aloittaa(?). :)
   Ja ne isompien potkulaudat menee kyllä lujaa, ja aika hienosti lapset niillä meneekin.:)

   Poista
 6. Onpas näppärän oloinen! Meillä lapset jää kokonaan vailla potkulaudan tuomia iloja, kun ei nuo varmaan oikein sorateillä kulje. Onneksi on sentään pyörät ja muut härvelit olemassa joilla pääsee täälläkin liikkumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuskinpa jäävät kuitenkaan mistään isommin paitsi, koska varmaan loppujen lopuksi fillari on kuitenkin monilla se pidempiaikainen kulkuväline. Täällä taas suurin osa teistä on asvaltoitu niin varmaan siksi noita potkulautojakin näkyy enemmän. :)

   Poista
 7. Kivan näköinen! Lisäksi pidän tosta monikäyttöisyydestä ♥
  Luulen että tyttö oli siinä 2 v. kun alkoi potkulauta pysymään jalan alla...

  Se mikä potkiksissa annattaa ottaa huomioon, on etteivät sovellu hiekkateille. Laakerointi ei kestä hiekkaa eli hiekkatiellä kannetaan laudat meidänkin perheessä. Jos monet ulkoilureissut suuntautuvat muualle kun asfaltille niin potkupyörä toimii paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä hienointa on se monikäyttöisyys, varsinkin kun nuo taaperot tuntuvat kehittyvän aika nopsaan sitten kuitenkin.
   Mä en ole vielä tutustunut näihinkään niin paljoa, että ei mitään hajua missä näillä voi kulkea. Ehkä tämmöinen toimisi ainakin meillä eniten sellaisena pihaleluna. Ensin vaan pitäisi osata potkutella..;-D

   Poista
 8. Heissan, meillä myös neiti sai just tänä keväänä potkulaudan.

  Neljävuotisneuvolan (especially rokotuksen) päätteeksi haettiin Stockalta v.pun. potkari ja tyytyväisiä on oltu. Oliko Guts merkkinen, laudassa lukee eko's. Neiti muuten tosi hienosti kurvailee sillä Helsingin keskustassa (vaan yks jäähykeikka on takana, kun kavereiden kanssa lähti vähän potkulauta käsistä ruuhka-aikaan Fredalla... Ne on ne kaverit! ;)) Sitten, kun ei jaksa ja haluaa kävellä tai ihan vaan heittäytyä kadulle pitkälleen, jos ei osteta jäätelöä, niin laudan voi taittaa näppärästi ja laittaa siskon vaunujen alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kuullut, että monet ovat omansa ostaneet Stokkalta, joku joskus jutteli että välillä Hulluilla päivilläkin olii ollut näitä.
   Hahaa :-D Toipa on kätevää, ei tarvitse raahata mitään isoa menopeliä kainalossa, samalla kun toisessa kainalossa on se lötköpötköksi heittäytynyt lapsonen. Niinkuin joku nimeltä mainitsematon kantoi tässä taannoin toisessa kainalossa kiukuttelevaa taaperoa ja toisessa isoa muumiautomötikkää.. ;-)

   Poista
 9. Tästä potkulaudasta yritinkin kertoa sinulle siellä messuilla! :)

  Kävin katsomassa sitä vielä silloin uudestaan ja testailin vähän itse sitä työntelemällä. Outi mainitsi tuossa, että ohjaus on tehty helpoksi ja sitä se tosiaan on, koska eturenkaat ei käänny mihinkään. Jäin siellä messuilla jo miettimään, että onko vain suoraan kulkeva potkulauta/-pyörä vähän hankala ja turha? Itse ajattelisin, että pojat tykkäävät kurvailla...
  Onko vähän mälsää, jos saa juuri hyvät vauhdit ja pitäisi väistää jotain, mutta ei pystykään, vaan on pysäytettävä laite, astuttava pois päältä, nostettava, käännettävä ja vaihdettava suuntaa.

  Ehkä tästä jo päättelitkin, että en päätynyt ostamaan tätä. :) Odottelen yhä vinkkejä muista potkuteltavista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä mietinkin että olikohan tämä se juuri mitä tarkoitit. Mekään ei näitä päästy testailemaan tällä kertaa, olisi kyllä kivaa kokeilla ainakin jotain ennen ostoa.
   Meillä oli tänään muuten lainassa kaverin like a bike -potkupyörä, ja tarkoitus olisi siitä postailla vielä lisää tässä joskus. Mä kyllä luulen, että ensin hankitaan se potkupyörä ja sitten ehkä synttärilahjaksi potkulauta. Tai jotain.:D

   Poista
 10. Ei tämä mene vaan suoraan, vaan nimenomaan on tosi ohjattava ja kurvailukelpoinen :) Huippujuttu tämä minimicro, kuten myös meiltä löytyvä LikeAbike puupyörä, en voi enempää kaikkia niitä suositella. On meillä myös polkupyörä, mutta kyllä kaupunkikäytössä nämä kevyemmät kulkupelit on kivoja, jos vaikka välillä täytyy hypätä sporaan tai bussiin!

  Eli suosittelen testireissua vaikkapa Stockalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli tämä kans kurvailee, hyvä hyvä!:) Me käytiin testailemassa yksiä potkuoyöriä Stokkalla viime lauantaina, mutta silloin ei huomattu katsoa potkulautoja kun oltiin vähän kiireessä.
   Tuohon ylös jo kommentoinkin, että meillä on tänään ollut lainassa tuo Like a bike, mutta se isompi versio, ja se on vielä vähän iso Epulle. Kokeili kyllä sitä pihassa.
   Jossain vaiheessa molemmat täytyy kyllä hankkia, varmaan ensin se pyörä ja sitten potkulauta!:) Miksi tällaisia ei ollut silloin kun mä olin pieni?:)

   Poista
 11. Potkulauta missä on penkki, vähän hieno keksintö!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)