8.2.2012

P niin kuin pieni, K niin kuin kirja, V niin kuin vinkki.. :)

Elossa ollaan, juuri ja juuri. Ihanainen vatsatauti alkaa olla vähitellen nujerrettu.. vielä kovasti väsyttää, mutta pakko oli päästä postailemaan. Sekä mumma ja pappa ovat käyneet hauskuuttamassa Eppua ja auttamassa, huh. :P Vatsatautisten perhe ei nimittäin ole kaikkein suosituinta seuraa. I can tell :D
Pappa toi tänään Eppuselle läjän tuliaisia, ja mukana oli tämä kiva uudehko Minerva kustantamon lastenkirja, josta ajattelin vinkata. Kirjan nimi on Kielet kippuralle (Anni Riipinen ja Ritva Ruuska-Tuominen).
Kielet kippuralle on siis lasten loruaapinen, jossa käydään läpi kaikki aakkoset hauskojen lorujen avulla. Runot ja lorut ovat iloisia ja aika uudenlaisia, ja todella erilaisia kuin esimerkiksi Hanhiemon iloisessa lippaassa, josta näen vieläkin painajaisia. ;) Myös kuvitukset ovat ihanan värikkäitä ja iloisia, ja vaikka villi 1,5-vuotias ei vielä jaksa istua kovin montaa runoa paikallaan, kuvat häntä kiinnostivat sitäkin enemmän.
Kirjan lopussa on vielä monta sivua viivoja. Niille kai sitten saa harjoitella niitä kirjainten piirtämistä tai kirjoittamista. Tai mitä vaan. Minusta on aika mukava idea, että kirjassa on oma tila, jonne voi piirtää tai raapustaa jotain. Meillä ainakin jo nyt pieni kuvittaja haluaisi myös itse kuvittaa satukirjoja. Suosittelen lämpimästi muillekin tätä hassua pikku lorukirjaa. :)

" Pottua paidatonta potuttaa,
padassa pakasteiden parissa.
Poloista paleltaa:
"Pankaa pian pökköä pesään!"

Pian pehmenee potaatti padassa
pirpanoille purtavaksi. "


P.S. Tervetuloa ihanat uudet lukijat.. ja rakkaat vanhat lukijatTeitä on pian jo sata, huih!:) Olisikohan pian aika järjestää joku pienen pieni arvonta... ? 
Sisällä on ei-niin-tyylikästä jumittaa, mutta onneksi on myös ne "pahat" piirretyt.. ;-)
(Epun puku Mini Rodinin vanhaa mallistoa ja säkkituoli Doomoo.)

5 kommenttia:

 1. Kiitti kirjavinkistä, laitoin kirjan samantein tilaukseen! Jollekin lorukirjalle onkin ollut kysyntää kun lapsi loruttelusta/riimittelystä/laulelusta selvästikin nauttii ja en varsinaisesti lauluihmisiäkään ole. Ajatuskin muskarista yms. saa karvat pystyyn.. Ja mukavasti tulee nuo aakkoset samalla!

  VastaaPoista
 2. Marianne: Eipä kestä, kiva jos joku muukin innostuu näistä lorukirjoista. :) Me käymme kyllä muskarissakin, mutta olen niin törkeän huono laulaja, että muiden parasta ajatellen tyydyn vain aukomaan suutani hiljaisesti musiikin tahtiin. ;-D

  VastaaPoista
 3. Kiva että tauti alkaa helpottamaan, toipumisia teille!

  Kirjavinkit aina kivoja. Meillä luettu aina lapsille paljon. Vähän on kirjat muuttunut pidemmiksi vuosien saatossa ja koululainen lukee paljon itsekin. Kohta alkaa olla aika kurkkia taas pienten kirjojakin sillä silmällä kun uusi satuilija kasvaa :)

  Käy noukkaamassa mun blogista jotain mukaasi.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)