25.10.2011

Kerhoilua, kumisaappaita ja kadonnut poika ;-)


Tänä aamuna olin lähdössä Eppusen kanssa kerhoon, ja puin hänet tapani mukaan valmiiksi ennen itseäni. Kokosin vielä nopeasti tavarat kerhoreppuun ja sitten menoksi. Paitsi, että lapsi oli kadonnut jonnekin. Eteisen vaatekaapista pilkistivät pienet saappaankärjet. Poika piileksi kaapin kätköissä. Ja voi sitä kikatusta kun yllätin hänet sieltä: "Pöö!"
Ovien aukominen ja sulkeminen sekä valojen räpsyttely on tällä hetkellä pikkumiehen lempipuuhaa. Mieheni ei voinut uskoa, että vaahtosammutin ylettyy valokatkaisijaan kunnes nautti varhaista aamukahviaan pimeässä, ja sitten valoisassa, ja sitten taas pimeässä. Meno on välillä kuin Enon diskossa valomerkin aikaan. Räps! Räps! Räps!
Onneksi Eppunen ei ole vielä keksinyt ovenkahvojen tai lukkojen toimintaa. Muistan kun vielä vanhassa kodissamme asuessamme muutama talvi sitten olin ulkoiluttamassa koiriamme aamuvarhaisella. Vastapäisen talon parvekkeelta joku nainen huiskutti ja huuteli jotain minulle. Olin jo valmistautunut litanjaan "Joo-joo-korjaan-kyllä-aina-koirieni-jätökset-ja-olen-muutenkin-vastuullinen-ihminen" kunnes tajusin naisen huutavan apua. Menin parvekkeen alle katsomaan mikä on hätänä. Tämän naisparan 1,5-vuotias taapero oli lukinnut äitinsä parvekkeelle sisäpuolelta. Juoksin hakemaan talon rappukäytävästä huoltomiehen puhelinnumeron, ja hän lupasi saapua hätiin pikimmiten. Sitten sain "kuningasidean" heittää naiselle takin, jotta tämä ei paleltuisi parvekkeelle huoltomiestä odotellessa (oli todellakin kunnon pakkanen ja tämä äitiparka oli parvekkeella teepaitasiltaan). Arvaatkaa vaan onnistuinko tähtäämään takkia oikealle parvekkeelle. Takki kyllä osui jollekin parvekkeelle ja sieltä kuului kova kilinä. Jep, aina ei mene niinkuin Strömsössä.


Kerhoasuna Tartine et Chocolat rugbypaita sekä Gantin farkut. Saappaat Viking. 
















9 kommenttia:

  1. :) Meillä diskoillaan myös, varsinkin kodinhoitohuoneen loisteputkia on kiva räpsyttää. Ovet aukeaa myös, samoin vesihanat ja jos ei muuten ylletä haetaan jakkara. Onneksi ulko-oven kahva on sen verran jäykkä, ettei se vielä aukea...mutta ei siihen kauan mene.

    VastaaPoista
  2. Pieni söpöliini!
    Ja äiti valinnut niin kauniin asun ;)

    VastaaPoista
  3. Hih, ihan loistava postaus!
    Kiitos päivän piristyksestä - jään hymyssä suin miettimään Enon discoa ja tuota parveke-episodia! :-D

    VastaaPoista
  4. Suloinen Eppu!

    Meilläkin on löydetty valokatkaisijan ihanuus. Tosin vanhempien mielestä ei ole niin ihanaa valojen syttyessä aamulla klo 4.30! Myös lukko ja ovenkahvat ovat löytyneet, joten ollaan alettu pähkäilemään pitäisikö vara-avain varmuuden vuoksi piilottaa ulos vaiko pärjäisikö ilman.

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa niin tutulta ;-) Lähdöt ovat ennen niin kiltin lähtijän toimesta ihan kaottisia. Poika purkaa mun kassia, hoitolaukkua tms, kantaa jokaiselle ainakin yhden ylimääräisen kenkäparin. Siinä sitten kompastellaan ahtaassa tuulikaapissa kenkien sekamelskassa. Mä pelkään, että kaveri on joku kerta napannut avaimet mun laukusta ja ehtinyt piilottaa ne enkä mä ole huomannut sitä siinä hässäkässä.

    VastaaPoista
  6. Voi villi Eppunen! Meillä on keksitty vain tylsiä juttuja kuten pöydän ym paukuttaminen ja ruoan heittäminen suusta lattialle :-(

    VastaaPoista
  7. Turvallisesti kadonnut ;) Söpö piilottelija!

    VastaaPoista
  8. Sini: Hän on! ;)

    Oliviah: Varo vaan, ettei teitä lukita ulos. ;) Meillä oli tänään meno jo sen aika villiä, räps-räps-räps-räps.. toivottavasti kohta tämä uutuudenviehätys unohtuu ja tilalle tulee jotain muuta. :)

    Piia: Kiitos! <3

    Jassu: Eipä kestä, ja mukava kuulla jos ilahdutti.:))) Meille sattuu ja tapahtuu, onneksi minua ei ole vielä lukittu mihinkään. :D

    Nanna: Saatte siis valomerkin 4.30? ;) Hihii, hassua, vaikka ei ehkä teistä jos siihen heräätte. :) Tuo vara-avain on ehkä ihan hyvä juttu, pitäisi varmaan itsekin antaa se jollekin tutulle tai naapurille. :) Mun tuurilla olen jo ensi viikolla lukkojen takana.. nyt kun sanon ettei ole meille vielä käynyt.. :D

    -M-: Joo, meillä myös äidin käsilaukku kiinnostaa, ja rahapussin sisällön on tuo salamaakin nopeampi pikkumies ehtinyt tyhjentää muutaman kerran ympäri taloa. Olikin mukava yrittää maksaa kaupan kassalla kun kortit olivat "jossain".

    Minna. You know him.. ei meiltä ainakaan vauhti lopu. :) Mutta ehkä ne ei ole pojasta tylsiä, ja varmasti pääsete nauttimaan näistä tempauksista vielä, sano mun sanoneen.. ;)

    Ida-Antonia: Kyllä. :D Tosin ensin aiheutti pientä hämmästystä ja sitten huvitusta, ja sitten viitoin miehelle että: "tuo-kamera-tuo-kamera-tuo-kamera!" ja yritin pidättää naurua.. ;-D

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)