14.7.2014

TUKHOLMAAN LASTEN KANSSA OSA I

Aiemmat Tukholman postaukset ovat olleet sen verran suosittuja, että jaan tämän reissun nyt pariin eri postaukseen. Lisäksi kuvia tuli napsittua matkalla niin paljon, että niitäkin on hyvä vähän jakaa.
Lähdimme siis ihan ex tempore käymään laivalla sekä päiväksi Tukholmaan lasten kanssa. Olimme viimeksi laivalla Epun kanssa, joten jännitti vähän, miten päivä kaupungilla sujuisi kahden kanssa. Koska varasimme matkan aika myöhään, paljon eri hyttivaihtoehtoja ei ollut enää jäljellä. Ja näin kahden lapsen, ison matkalaukun sekä tuplarattaiden kanssa tuo Siljan Promenade -hytti oli kyllä aika ahdas. Mutta ensi kerralla olemme sitten vähän viisaampia. Ensi kerralla aiomme myös tehdä niin, että olemme yön tai pari hotellissa Tukholmassa, koska tuo päivä siellä menee niin nopeasti. Harmi, ettemme tajunneet jo nyt tehdä niin.
Hauskaa kuitenkin oli kaikesta huolimatta. Tukholma on kyllä yksi omista lempikaupungeistani, eikä vähiten tuon ruotsalaisen muodin takia. Nytkin kaupoissa oli jo esillä syksyn uutuudet ja kävinkin ihastelemassa uusia juttuja sekä putiikeissa, mutta myös NK:lla. Ostin toki lapsillekin muutaman jutun, mutta tällä kertaa keskityin kyllä ihan omiin ostoksiini. Ja kun lasten kanssa on liikenteessä, meno on aika hidasta ja kuljimmekin ihan lasten ehdoilla.
Vaikka Eppu ei ole enää pitkään aikaan käyttänyt rattaita, reissuun otimme mukaan tuplarattaat, koska ajattelimme että päivän kävely voi kuitenkin olla liikaa pikkumiehelle. Ehkä joku tarkka voikin näistä huomata, että meillä on mukana uudet vankkurit, jotka ostin juuri ennen matkaa. Näistä voin kertoa sitten lisää myöhemmin ihan omassa postauksessaan, mutta näihinhän on laitettu noiden meidän Scoot-matkarattaiden koppa alas. Omat ostoksemme saimmekin tehtyä sillä aikaa kun molemmat lapset ottivat tirsat rattaissa, joka oli kyllä aika kätevää. Laivalla käytin Tulan kantoreppua Islalla, koska siellä joutuu aina odottelemaan hissiä niin kauan rattaiden kanssa, joten kantoreppu helpotti liikkumista. :)
Lapset varmaan tykkäsivät kuitenkin eniten olla laivalla, koska siellä oli paljon muita lapsia ja tekemistä. Lisäksi näin sesonkiaikaan laivalla kiertelivät muumit ja lapsille oli järjestetty esityksiä sekä muutakin puuhaa. Eppu oli aivan innoissaan kaikesta ja niin oli kyllä Islakin. Aamulla ei meinannut tulla aamupalan syömisestä mitään, koska pikkuneiti keskittyi vaan katselemaan kaikkia muita lapsia.
Tässä vähän fiiliskuvia meidän reissusta. Kerron sitten toisessa postauksessa lisää paikoista, joissa kävimme sekä vähän myös ostoksista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! :)