5.1.2012

Jackson Pollock ja pienen pieni mahtava kirpparilöytö

Lumi tuli ja lumi suli. Hieno lumiukkommekin näytti tänään olevan päätön ja tarpeeksi pitkään ulkoiltuamme vesisateessa päätimme Epusen kanssa siirtyä sisälle puuhastelemaan jotain hauskaa. Pieni Eppunen on lähiaikoina innostunut piirtämisestä ihan älyttömän paljon, josta olen tietysti tosi innoissani ja samalla vähän myös peloissani. Valitettavasti pikkutaiteilijaa rajoittaa kovasti paperin liian pieni koko. En löytänyt enää mistään sitä kouluaikaista isoa skissipaperirullaa ja olin jo lopen kyllästynyt hinkkaamaan kynän jälkiä keittiön pöydästä. Siispä maanantaina päätin hurauttaa Ikeaan ja hakea oikein ISON rullan piirustuspaperia. Siitä saakin hyvin revittyä isoja, isoja papereita, joita olen teipannut pöytään kiinni koko ruokapöydän leveydeltä. "Että anti mennä vaan poikaseni!" 
Löysinpä Ikeasta myös hauskat (ja halvat) lasten tussit, joista Eppunen innostui ihan älyttömästi. Tosin hieman haikeana katselin tänään Gapilta ostamaani vaaleanharmaata neulehaalaria, kun se vähitellen muuttui hieman värikkäämmäksi, mutta nytpähän nähdään kuinka vesiliukoinen vesiliukoinen tussi oikeasti on. Tussit vaan eivät ole kovin hyvin kestäneet pikkutaiteilijan käsittelyssä. Välillä kun "nuori Jackson Pollock" oikein innostuu, osasta tusseista katoaa kärki. Seuraavalta Ikea reissulta täytynee hamstrata lisää tusseja. Tosin huomasin tänään postilaatikkoon tipahtaneesta Lidlin mainoksesta, että siellä näyttäisi olevan jokin lasten tussitarjous hintaan "penni" ja kyse on 2-teräisistä tusseista, joten voisi mennä hetki ennenkuin sellaisia saisi kokonaan tuhottua.
Sitten vielä toiseen halpalöytööni.. nimittäin piipahdin eräällä kirpparilla eilen, ja jos joku muistaa valitukseni (vali-vali tämä täällä) hieman ylihinnoitelluista Duploista kirpparilla, nyt tein todellisen löydön. Löysin nimittäin ihan V-A-L-T-A-V-A-N läjän Duploja hintaan 7,50€, jotka tietysti iloissani nappasin mukaani. Kerrankin näin! Tosin edellinen omistaja oli ehkä ruokaillut niiden kanssa, joten tämä bakteerikammoinen äiti työnsi koko satsin hieman kunttaisia Duploja astianpesukoneeseen kaikkein kuumiimpaan pesuun ja nyt ne kiiltävät. Oijoi! ;)

P.S. Tervetuloa uudet lukijat 68 ja 69! Olen iloinen!!!!=) 


Hehe, mustassa bodyssa ei näykään tussit! ;)
Duplo aarre!

13 kommenttia:

  1. No olipas hyvä löytö ja hyvä idea laittaa ne astianpesukoneeseen! : )

    Liityinpä minäkin lukijaksi..; )

    VastaaPoista
  2. Mäkään en ole hoksannut, että legothan sais kätevästi putsaantumaan astianpesukoneessa. Mahtava idea :)
    Ja ihana taiteilija. Meilläkin neiti taiteilee kovasti, nykyään vesiväreillä. Onneksi vesivärin saa halposti pyyhittyä lattiasta, mutta ehkä munkin pitäis metsästää vähän isompia paperiarkkeja taiteilijalle :)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa niin tutulta : )

    Noin vuosi sitten olin keittiössä laittamassa jotain ja sillä aikaa poika otti pöydältä penaalistaan (tusseja säilytetään penaalissa, mutta muut värit sormivärejä lukuun ottamatta ovat pojan saatavilla) punaisen tussin ja oli mennyt sen kanssa eteiseen.

    Kuulin siellä ahrättävän jotain ja kun lopulta menin katsomaan niin oli vedellyt valkoisen WC:n oven täyteen tussia. Sitä oli pitkälti ylhäältä alas asti ja niin leveitä vetoja. Lisää pituutta jo ennestään pitkä poika oli ottanut yläkerran portaista, jota ovat ihan vieressä.

    Oli ainoa kerta kun piirteli seiniin ja toivottavasti viimeinen. Putsasin värin pois kostealla talouspaperilla ja Sif-pesuaineella, mutta lähti onneksi kun heti otti.

    Olen itse laittanut sekä legot, duplot että megabloksit pesukoneeseen, pääsee helpommalla ja saa puhdasta aikaan, jopa jotain hieman suurempiakin muoviautoja on siellä pesty. Ihan pihaleluja en ole sinne kuitenkaan työnnellyt, kuten jossain mainoksessa poika pesi astianpesukoneessa kolmipyöräisensä ; )

    Hannele

    VastaaPoista
  4. Meillä on tussit pannassa, puuväreillä mennään ja sitten sormiväreillä, jotka ne kyllä olen saanut irtoamaan pöydästä ja vaatteista aika hyvin ;)

    VastaaPoista
  5. Ne kaksipuoliset tussit on huonoja ;) Ainakin meillä. Niistä jostain syystä täytyy ottaa molemmat korkit pois, jolloin sotkua tulee kahta kauheemmin.. Sillä toisella päällä tökitään vahingossa mihin sattuu..

    VastaaPoista
  6. Hyvään hintaan olet legot löytänyt! Mä olen laittanut niitä kolisemaan pyykkikoneeseen, kun en ole astianpesukoneessa tajunnut pestä. Täytynee siis pistää mieleen!

    Meilläkin pienempi saa pysyä tusseista kaukana ja taiteilla a3:lle ihan puuväreillä ellei sitten maalata vesi/ tai sormiväreillä. Jostain syystä kuitenkin ne enemmän sotkua saavat kuulakärkikynät sekä tussit olisi mielenkiintoisempia. :)

    VastaaPoista
  7. Martze: Siine meni! :D "Ylälaari" näytti vähän hassulta kun se oli täynnä Duploja.
    Ja kiitos, mahtavaa, 70 täynnä! <3 Ja tervetuloa lukijaksi ;-)

    Nanne: Ihmeen hyvin pysyivät vielä pesun, eivätkä levinneet sinne koneen pohjalle, vaikka vähän jännitin. :)
    Voih, vesivärit olisi ihanat.. me joudutaan vielä vähän odottelemaan että niitä päästään testailemaan pikkumiehen kanssa. :)

    Hannele: Oh no! :D Noita juttuja siis tapahtuu oikeasti.. huh, onneksi sait ne pois, olisi ollut muuten "nykytaidetta" seinillä vähän pidempään. :) Mäkin olen muita pessyt, mutta en Duploja aiemmin. :)

    Sini: Noi Ikean tussit lähtee tosi hyvin ainakin kalusteista ja ihosta. :D Tussivaatteita en vielä ehtinyt pyykkäämään niin kokoemusta tästä ei ole. :D

    Anonyymi: Hahahaaa.. en edes miettinyt tuota noin.. hyvä kun varoitit!:) Voipi olla, että ne kaksipuoliset ovat hieman isommille lapsille! :D Voi apua, nyt kun mietin, voin vaan kuvitella missä kaikkialla sitä väriä voisi sitten olla. :D

    Nanna: Olin kyllä tosi tosi iloinen löydöstäni! <3
    Mä olen kyllä pyykännytkin vaikka mitä..tahallaan ja joskus vahingossa..hih!;)
    Sormivärit onkin meillä seuraavaksi hankintalistalla! :)

    VastaaPoista
  8. ihanat kuvat ja ihana jääkarhupaita, mistä?..

    Riikka (popin kevään lumoista)

    VastaaPoista
  9. Riikka: Tuo on itseasiassa sellainen neulehaalari, toin jenkeistää, Baby Gapin ihanuuksia. :) Meidän lempi kotiasu.
    Tulen taas kurkkimaan!:)

    VastaaPoista
  10. Hyvä Dublo löytö! Meilläkin löytyy niitä jo nyt iso laatikollinen ja tykätty on. :) Myös äiti ja isi tykkäävät koota. ;-) Voi kun meilläkin Oliver osaisi jättää tussit siihen paperille, eikä maistaisi. Onneksi myrkyttömät vahaliidut on keksitty. :D Rullapaperia oli minullakin lapsena kun tykkäsin piirrellä. Täytyy poitsullekkin hakea. :) Ei huono idea laittaa Duplot tiskikoneeseen, meillä on pesty ne vain käsin. Miten tarkkaanottaen laitoit ne sinne? :D

    VastaaPoista
  11. Ihana pieni taiteilija =) Meilläkin piirretään, välillä paperille, usein myös seiniin... Ja eilen oli piirretty KYNTTILÄLLÄ olkkarin rahiin hienoja kuvioita. Liityin myös lukijaksi, löysin vasta äsken blogiisi.

    Terveisin Vera Konkkaronkka-blogista

    VastaaPoista
  12. Moikka!

    Sinulla ihana blogi.

    Hyvä idea pestä duplot astianpesukoneessa, eipäs ole tullut mieleen itselläni. :)

    Meillä on jokainen lapsista piirtänyt joskus milloin minnekin. Seinään, keittiön kaapin oviin ja viimeisimmäksi alle 2-vuotias poikani piirsi tusseilla hienon taideteoksen joululahjaksi saamaani sarastevaloon.
    Pelastus oli jälleen kerran Universal stone (aivan mahtava tuote lapsiperheessä). Tuo aine todella riittoisaa, tehokasta likaan kuin likaan ja sopii käytettäväksi melkein mihin vaan. Lisäksi on myrkytön. Keraamiset liedet, tiskiallas, seinäpiirrokset ym. lähtee hohtavan puhtaiksi tällä aineella. Ainakin Prismoista saa. :)
    Swifferin taikasieni myös usein meillä käytössä sekä silloin tällöin apteekista ostettava sitruunahappo jauheena (mahtava esim. veden/kahvinkeittimen pudistukseen).

    Oikein hyvää alkanutta vuotta ja aurinkoista viikonloppua toivotellen :)

    Anne

    VastaaPoista
  13. Janina: Duplot on tällä hetkellä meillä hip ja pop! :D Meillä ei IHME kyllä ole tussit menneet suuhun, mutta väriliidut ovat pannassa, koska niitä alkoi syömään lapsi sekä koira.;) Ikeassa ainakin on jättirullia halvalla, ja on tarpeeksi paksua ettei mene tussikaan läpi.
    Duploista..mä ihan vaan kippasin ne tuohon ylähyllylle vieri viereen, ja pienimmät palat laitoin niille ylimmille sivuhyllyille. Varmaan myös siihen aterin koriin voisi laittaa pienimpiä osia. :)

    Vera: Oih, mutta aika kekseliästä sanoisin!!!:D Ja tervetuloa! Mukavaa kun liityit lukijaksi!:))) Minäpäs tulen vastavierailulle kurkkimaan sinun blogiasi!:)

    Anne: Kiitos kauniista sanoistasi! ♥ :))))))
    Oijoijoi.. tuo sarastevalo on kyllä kans aika hurja! :D Mutta onneksi ihmeaine pelastaa! Kiitos muuten vinkistä!☆ Luulen, että minunkin pitää mennä ostamaan tuota, olisi nimittäin muutama seinä, josta puhdistaa kuulakärkikynää.. ;-D Minä myös tykkään tuosta taikasienestä, on myös hyvä omien tennareiden puhdistukseen!:)
    Ihanaa alkavaa vuotta myös sinulle!!!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)