3.9.2011

NELJÄN EURON ELEFANTTI (kummastelua kirppikseltä..)

Heti alkuun haluan varoittaa, että tämä kirjoitus sisältää valitusta ja napinaa. Jos et jaksa lukea sellaista, hyppää yli ja tule joku toinen päivä takaisin. ;) 
Olin ystäväni kanssa tänään eräällä suurella kirppiksellä pk-seudulla. En nyt viitsi mainita, mistä kirpputorista on kyse, mutta sanotaanko nyt että se on suuri ja suosittu. Ihmisiä oli tänäänkin paljon, sekä myyjiä että ostajia. Oli ihana viettää "aikuisaikaa" hyvän ystävän kanssa ja kierrellä pöytiä. Olin määrännyt itselleni 10 euron budjetin, koska sen verran kolikoita sattui löytymään rahapussin pohjalta. Ajattelin, että sen pitäisi kyllä riittää kirppiksellä, mutta kuinka väärässä olinkaan.
Valitettavasti useimmat lastenvaatteet olivat liian huonokuntoisia, joten ne jäivät pöytiin. Lisäksi joukossa oli paljon likaisia vaatteita. Eikö vaatteet olisi mukavampi myydä jos ne olisi ensin vaikka pesty? Se ei kuitenkaan jäänyt minua kaivelemaan, koska vaatteita meiltä löytyy yli omien tarpeiden. Hakusessa oli jotain aivan muuta.
Katselin monesta pöydästä leluja Eppuselle ja niitä olikin paljon tarjolla, mutta esteeksi tulikin yllättäen niiden hinnoittelu. Olin suorastaan hämmästynyt, kuinka kalliita lelut kirppiksellä olivat, ja kyse ei ollut mistään uudenveroisista leluista, saatika sitten jostain keräilykamasta. Myyjinä oli selkeästi vanhempia naisia, jotka ehkä myivät lastenlastensa leluja, mutta oliko mummoilta mennyt markat ja eurot sekaisin? Meinasin tukehtua purkkaani kun muutaman kerran kyselin hintoja. Tiedän, että Legot ja Duplot eivät ole kovin edullisia, mutta kirpputorilla niiden hinnat olivat suorastaan pilvissä. Eräs rouva myi Legon viidakon eläimiä 3-4 € kappale. Tänään illalla käydessäni ruokakaupassa kurkkasin, että samainen setti eläimiä maksaa uutena Stockmannilla 14,90€. Siis ne kaikki eläimet sekä eläintenhoitaja yhteensä! Ehkäpä jostain marketista voisi saada vielä halvemmalla. Mitä minä en ole tajunnut? Voisiko joku selittää? Vai onko se vaan mukava mennä sinne päiväksi seisoskelemaan ja viedä sitten illalla taas tavarat takaisin kotiin?
Ymmärrän kyllä, että ei kalliita tavaroita tai merkkivaatteita voi antaa ilmaiseksi, ja esimerkiksi lasten hyväkuntoisista ja laadukkaista vaatteista olen kyllä valmis maksamaan käyvän hinnan, mutta käytetyt muovilelut? Come on!
Toisaalta, eihän se ole tyhmä, joka pyytää, vaan se joka maksaa. Eli onnittelut sille yhdellekin myyjälle, jos sai ne Legoelukat kaupaksi. Minä ostan lelut siis tästä lähtien uutena.
P.S. Löytyi meille sentään jotain: 50 sentin lelukännykkä, johon iskä vaihtoi Epulle uudet patterit. Tässä oli hinta-laatusuhde kohdallaan, ja ehkä tämä lelu säästää äidin ja isän puhelimet pikku käpäliltä.. ;)
11 kommenttia:

 1. Johan oli hinnat! Minä ostin vasta pussillisen Duploja (3 hahmoa, 2 keijukaista ja 2 palikkaa) yhteensä 3 euroa! :D Ja olivat vielä niitä vanhempia, joilla on arvoa noita uusia enemmän..ainakin keräilijälle :)

  VastaaPoista
 2. No huh huh, melkoiset hinnat ollut mummoilla!Lelut on kyllä kalliita kirppiksillä, joskus tosin tekee hyviäkin löytöjä. En muutenkaan ymmärrä miksi joku viitsii myydä jotain rikkinäisiä leluja esim barbilta puuttuu käsi tms, kuka nyt sellasta ostaa?

  VastaaPoista
 3. Ihanan kallista :=) Tais olla mummeli joo tosiaan vielä markka ajassa..;)Buahaha!

  Hinnoittelua on kyllä laidasta laitaan, vaatteet monesti nuhjuisia, niitä harvemmin kivoja löytää, tai tuntuu että välillä olis upeita tyttövaatteita tarjolla. Mutta leluja oon pojalle kotiin roudaillut. Ja se ihana voittajafiilis kun joskus jotain oikeasti tarpeellista kivaa löytää sopivaan hintaan :)

  Tai hei, mähän en oo käyny kurkkii niiden lelujen ovh:ita, vois vaikka mun voittaja-fiilis sammua sen jälkeen....;)

  VastaaPoista
 4. -M-: Ei suinkaan! ;-)

  Katja: Oi, sä olet tehnyt hyvän löydön ja vielä ihan ok hintaan. :) Mulla ei ollut tuuria.. :/

  Sini: Totta, ja ennen olen ostanut jotain näiltä itsepalvelukirppiksiltä, joissa hinnat on yleensä ollut ihan kohtuulliset ja lelut siistejä ja hyväkuntoisia. Muutamia ihan tosi kivoja juttuja olen joskus löytänyt hyvään hintaan ja silloin olen ostanutkin. Mutta jos hinnat on kalliimmat kuin kaupassa niin menee vähän idea koko kirpputorista..

  Anna: Elämä on.. ;-D Melkein ne siisteimmät vaatteet taitaa useimmiten olla huutiksessa (?) Tosin nyt en ole vähään aikaan sieltäkään edes ehtinyt katselemaan.
  Tänään myös "perusautojen" hinnat oli tuolla 5-8€.. muistelen että olen 0,50-3€ niistä maksellut mitä olen ostanut ennen kirppikseltä.. mutta noiden hintojen jälkeen voin kai sitten jo ihan periaatteesta ostaa uutena kaupasta.
  En mäkään niitä hintoja yleensä käy tarkistelemassa, mutta tänään alkoi syömään naista niin paljon, että pakko oli käydä kurkkaamassa, että olenko mä nyt ymmärtänyt lelujen hinnat ihan väärin :-D

  VastaaPoista
 5. On kyllä vaihtelua hinnoissa. Kaveri osti juuri Hietsun kirpparilta isot pussit tavallisia Legoja muistaakseni hintaan 3 € -oli edulliset. Samalla reissulla ostin itse Aakkostaulun, hinta oli kohdallaan mutta myyjällä ei ollut yhtään vaihtorahaa. HÄH? Miten voi tulla myymään kirpparille tavaraa ilman että on vaihtorahaa? Kysyin tinkiikö hinnasta 30 senttiä jolloin minulla olisi ollut tasaraha, niin ei (yleensä kai kirpparilla kuitenkin tingitäänkin...?) No onneksi viereisen pöydän myyjä vaihtoi minulle rahat ja sain taulun ostettua.

  No, tätä nyt on jokapaikassa nykyisin. Monet myyvät tunnearvoa ja se näkyy hinnassa. Näin kerran varsin tunnearvokkaat rikkinäiset hokkarit kirpparilla, hinta 20 e...

  VastaaPoista
 6. Anana: Ei vaihtorahaa ja ei voi tinkiä 30 senttiä..??? :/
  Joo toi tunnearvokas on hyvä kuvaus! :) Näin myös päättömän nallen (en viitsinyt kysyä hintaa edes vitsillä:), monia erittäin tunnearvokkaita muovisia Fisher pricen yms pikkuautoja hintaan 7-10€, tunnearvokkaita vauvan pureskelemia nokkamukeja à 10€ (tarvitseeko niitä sinne raahata jos ei oikeasti halua luopua??;), niin kämäisen lastenistuimen vuodelta hakku ja lapio että nukkekaan ei olisi siinä turvassa...yms yms :/

  VastaaPoista
 7. No huh, aikamoisia hintoja!
  Me käydään melko harvoin kirppareilla (niitä melko harvoin täällä meidän kunnassa järjestetään) ja kyllä niistä on aina löytöjä tehnyt. Tosin joskus hinnat on kyllä uskomattoman kovia jolloin on joutunut pojalle sanomaan ettei nyt osteta jos on jotain "kallista" halunnut

  VastaaPoista
 8. MrsAgatha/Sari: Eikö!? :D Mä oikeasti mietin, että mitä mä en nyt ymmärrä. Ei mekään hirveän usein käydä, että tuntisin eri paikkojen hintatasoa tms. mutta joskus. Ja kun on nyt jonkinlainen käsitys siitä, mitä lelut maksaa uutena niin... :-D

  VastaaPoista
 9. Sama v-tutus tulee kun näkee mitä hintoja jengi pyytää hemppalan tai iikkean rojuista, yleensä sais reilusti halvemmalla uutena! Silloin tulee just toi sama olo että pitäkää tunkkinne.

  VastaaPoista
 10. Pitäisi ehkä mennä hakemaan sieltä cittarin möhkömarkkinoilta (vaimikäsenytoli) läjä niitä halpoja Legoja ja ottaa kirppispöytä. :D Ystäväni taas halusi ostaa koiralle pehmopallon, mutta lähtöhinta oli 4€.. niin mikähän se hinta olikaan siellä Ikeassa... ;)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)