23.3.2012

Lastenhuoneen pikkutavaran säilytys ja halpisvinkki ;)

Pienelle miehelle on kertynyt jo paljon omia pikku aarteita, ja toisinaan tuntuu, että niitä pieniä tavaroita on joka paikassa. Olenkin ostanut Eppusen huoneeseen monenlaisia erilaisia säilytyslaatikoita näitä aarteita varten, jotta huone olisi mahdollisimman nopea siivota, ja että jokaiselle tavaralle olisi oma paikkansa. Olen ahkerasti kierrättänyt Epun vaatteita ja tavaroita ja antanut liian vauvamaisia leluja eteenpäin tai myynyt kirpparilla, mutta tavaran määrä tuntuu silti olevan vakio. Tavaraa on paljon. 
Varsinkin pojalle rakkaita Duploja on runsaasti, ja niistä emme nyt ihan heti haluakaan päästä eroon. Olenkin miettinyt missä ne olisivat parhaiten saatavilla, mutta kuitenkin helposti korjattavissa pois. Ostimme aikaisemmin muutamia Legon omia palikanmuotoisia säilytysrasioita, mutta ne täyttyivät hetkessä, ja tuntuvat käytössä kuitenkin hankalilta. Lisäksi Eppu ei osaa vielä itse niitä avata tai sulkea hieman haastavan kannen takia. Niinpä olen päätynyt ostamaan muita erilaisia pikku laatikoita, salkkuja, koreja ja pussukoita, joihin Duplot voi helposti latoa, ja josta ne voi myös iloisesti kipata ulos. Erilaisiin laatikoihin, kangaspussukoihin ja koreihin sekä metallitynnyreihin voi mukavasti säilöä kaikenlaisia leluja, ja tämän postauksen lopussa onkin muutamia kuvia meidän uusimmista säilytyslaatikoista, jotka mielestäni sopivat hyvin lastenhuoneeseen. Lisäksi postauksessani Epun huoneesta (täällä) on näkyvillä joitain muita erilaisia laatikoita, kuten tähti- ja raitalaatikoita.
Noita evässalkkujakin meille on kertynyt useampi. Ne toimivat hyvin säilytyksessä, ja niillä on myös kiva leikkiä. Yksi salkku on Blafren ja toinen on Kruunukirpusta, mutta uusin salkku löytyi eräällä onnettomalla lääkärireissulla viime viikolla. En ole käynyt Itiksessä pitkään aikaan, mutta kun Itiksen Pikkujätti oli ainoa, johon saimme tuona päivänä ajan, oli pakko lähteä pienelle ajelulle. Olimme siis menossa lääkäriin kun huomasin melkein sen sisäänkäynnin vieressä ainakin minulle ihan uuden kaupan Tigerin. Siellä oli myynnissä vaikka minkälaista pientä krääsää vähän Tiimarin tapaan, mutta hinnat olivat todella edullisia. En ole yleensä mikään koristetavaran tai rihkaman ystävä, mutta jostain syystä tuolla Tigerissa oli pakko poiketa. Sieltä bongasinkin meidän uusimman turkoosin sirkussalkun huikeaan kolmen euron hintaan. Ja taas saimme vähän lisää säilytystilaa pienille aarteille ja ihanan uuden laukun salkkukokoelmaan. Tietysti myös pikkumies oli tyytyväinen kun sai marssia tohtorin luo uusi salkku kädessään.
 Tuolla Tigerissa näytti olevan kaikkea muutakin hauskaa lastenhuoneeseen sopivaa sisustussälää, ja nappasinkin muutaman kuvan sieltä. Esimerkiksi nuo metalliset pikkusalkut, jotka hieman muistuttavat Blafren metallisalkkuja maksoivat kolme euroa, kissapehmo neljä euroa ja norsutyyny viisi euroa. Raidallinen sirkussalkku oli yksi oma suosikkini, ja olisin ostanut sen ellei meillä olisi jo toinen ihan vastaava kotona. Tuolta voi löytyä myös jotain "pientä kivaa" lahjaksi tai tuliaisiksi hyvin halvalla. Eli jos käytte Itiksessä, kannattaa poiketa.. :)

Lisäys: Lukija vinkkasi tuonne kommentteihin, että Kampissakin on Tiger! :)





20 kommenttia:

  1. pakko päästä itikseen näkemään tuo halpiskauppa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käväistä. Ja tuo on siellä vähän syrjässä, ei siinä "kävelykadulla" jossa suurin osa kaupoista on. :)

      Poista
  2. Ihania salkkuja! Ja taas saa olla vähän "katkera" että asuu hevontuutissa... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei toi ihan lähellä meillekään ole, mutta kuitenkin kohtuullisen ajomatkan päässä. Toivottavasti toi Tiger nyt avaa muista myymälöitä muuallekin Suomeen.:)

      Poista
  3. Tosi ihania nuo salkut! Sääli ettei ole mitään asiaa Itiksen suuntaan... Avaisivat nyt Selloonkin liikkeen! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja pikkuisen erihintaisia jos nyt vaikka vertaa esim. Blafren salkkuihin. Toki en tiedä voiko noissa säilöä ruokaa, eli ovat varmaan "myrkyllisiä" mutta en mä niitä siihen "oikeaan" tarkoitukseen tarvitse, niin ei haittaa.;-D
      Voisin kuvitella että Selloon ja Jumboonkin tulee Tiikeri jossain vaiheessa.:)

      Poista
  4. Meilläkin on muutama salkkunen poikien kaapin päällä, mie en ole vaan mitään niihin vielä säilönyt, ovat vähän niinku koristeena :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli alunperin noissa sukkia (juuri kans lipaston päällä), mutta sukat sai lähteä ja lelut tuli tilalle.:D

      Poista
  5. Kiitos vinkistä! Ihania säilytysrasioita teille päätynyt ja kaikki sointuu kivasti yhteen.

    VastaaPoista
  6. Kampissakin näkyi olevan Tiger.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos tästä vinkkauksesta! Lisäänkin sen vielä tuohon tekstin alle, jos joku haluaa käydä katsomassa vaikka salkkuja. :)

      Poista
  7. Siis annoit mulle juuri erittäin tärkeän syyn lähteä käymään Kampissa joku päivä, tai Itiskin kelpaa :)) Aivan ihania juttuja ja hinnat kuulostaa varsin kohtuulliselta :))

    VastaaPoista
  8. Voi mä niin rakastan tuota Epun huonetta!Ja vitsit kun kivat nuo tähtirasiat ja muutkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 Mulla on taas pieni uudelleen järjestely meneillään..ja Fatboy sai eilen lähdön.. ;-D

      Poista
  9. Ihania salkkuja! Meillä Tellulla on yksi juuri sukkalaatikkona ja poika taas säilyttää salkussa pikkuautojaan. Tuolla hinnalla meillä kyllä varmaan kotiutuisi lisää sailytyslaatikoita!

    Meillä on legot laitettu sängynaluslaatikkoon. Alkoi olemaan jo niin paljon ettei enää viitsinyt lisää laatikoita ostaa, joten kaivelin vintiltä laatikon ja kippasin ne sinne parempaa ratkaisua odottamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuautothan on kyllä kans tosi hyvä laittaa tuonne!:)
      Sängynaluslaatikko on kyllä hyvä paikka Legoille, varmaan laittaisin sinne itsekin, mutta tuon pinniksen alle ei mahdu. Mutta ehkä sitten jos saadaan joskus se juniorisänky.:-)

      Poista
  10. Kauniita ja ihania kuvia.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)