3.6.2014

TYTÖN HUONEESSA


Muuton jälkeen tyttö ja poika saivat omat pienet huoneensa, poika vähän isomman ja tyttö pienemmän, koska hänellä ei ole vielä paljoakaan tavaroita. Aluksi pohdimme pitkään, jos laittaisimme molemmat nukkumaan samaan huoneeseen, ja tekisimme sitten yhteisen leikkihuoneen. Koska lapsilla on kuitenkin yli kolme vuotta ikäeroa, tulimme siihen tulokseen, että pojalla on niin erilaisia leluja, joihin tytön ei välttämättä tarvitse päästä heti käsiksi. Eikä isovelikään välttämättä ole ihastunut, että joku pikkutyyppi sotkee hienoja rakennelmia. 
Tytöllä on sänkynä Muuramen pinnasänky, jonka löysin Huuto.netistä 30 eurolla, ja jonka mies sitten tytölle kunnosti ennen tämän syntymää. Sänky oli todella elämää nähnyt, ja mietin, että tuleekohan siitä enää mitään. Sängystä tuli kuitenkin todella kaunis ja alla olevat pyörät ovat hyvät, koska sänkyä on helppo liikutella niiden avulla. Ostimme tytön huoneeseen myös pienen vuodesohvan vierasvaraksi. Lisäksi huoneeseen laitettiin iso Ikean Bestå-hyllykkö, joka oli meillä jo vanhassa kodissa. Tuolla Beståssa ei ole tällä hetkellä paljoakaan tavaroita, mutta myöhemmin sinne voi laittaa tytön leluja tai vaikka korvata sen erilaisella säilytysjärjestelmällä tarpeen tullen. Bestå toimii hyvin myös pienten lasten vaatesäilytyksessä, mutta voin tehdä tuosta oman postauksensa.Halusimme tapetoida lastenhuoneet, ja aluksi meinasin jotain vaaleaa roosaa tapettia tytön huoneeseen. Sitten kuitenkin tulin toisiin ajatuksiin, ettei huoneesta tule liian pinkki. Tapetin piti olla aika unisex, jos vaikka haluaisimmekin jostain syystä vaihtaa huoneet päikseen tai sitten laittaa kuitenkin lapset nukkumaan samaan huoneeseen. Näitä muutoksia nimittäin saattaa tulla vielä sen jälkeen, kun on muuttanut sisään ja asunut hetken aikaa. Sitten oikeastaan vasta huomaa mikä toimii ja mikä ei, kun on hetken asunut paikallaan.
Tapetiksi valitsimme Photowallilta mustavalkoisen Fine Little Dayn Spruce -tapetin. Otimme sen itseliimautuvana, mutta jos joku on noita tilaamassa, suosittelen ehkä kuitenkin tuota perinteistä tapettia normaalilla liisterillä kinnitettävänä. Huoneen matto on sekin meidän vanhan kodin peruja, joskin siellä se ei koskaan löytänyt paikkaansa. Nyt se sopi täydellisesti kokonsa puolesta pikkuiseen huoneeseen. Matto on Annon Lankku, ja se on ostettu Kodin ykkösestä. 

Kattolamppu huoneeseen löytyi niinkin jännästä paikasta kun naapurin varastosta. Se on vanha Poulsenin industrial (enamel) pendant lamppu ja kankaisen johdon siihen ostin Stokkalta. Itseasiassa samalainen lamppu meiltä löytyy alakerrasta mustana, mutta tämä valkoinen oli kun tehty tytön huoneeseen. Verhoja huoneessa ei ole tällä hetkellä kaihtimien lisäksi, ja tämä  onkin vielä mietinnässä. Jos jollain on tähän hyvä verhoidea, saa ehdottaa. Olen miettinyt mm. valkoisia pellavaverhoja, mutta en ole vielä ihan varma, mikä olisi paras vaihtoehto.
Seinällä on tapetin lisäksi muutamia kuvia. Yksi niistä olikin tytön nurkkauksessa vanhassa kodissa ja se siirtyi suoraan uuteen huoneeseen. Lisäksi tilasin seinälle Seventy Treen pandajulisteen ja ihan sängyn viereen laitoimme vielä muutaman vauvojen katselukortin. Nuo Onni ja Ilona katselukortit ovat Punavuoren peikosta ja tyttö tuntuu tykkäävän niistä tosi paljon.

Valkoinen seinällä oleva String-hyllykkö oli meillä myös vanhassa kodissa ja se ei aluksi tuntunut löytävän hyvää paikkaa mistään uudessa kodissa. Laitoimme sen sitten kokeeksi tytön huoneeseen ja sinne se jäi. Hyllykköön saakin hyvin pieniä vauvan tavaroita ja kenkiä esille. Pitää tässä kohtaa vielä vinkata, että jos joku on ostamassa Stringiä, tällä hetkellä Stokkalta kanta-asiakkaat saavat –20 % yhdestä kodin tuotteesta koodilla HOME514 ja tuolla Stokkannettikaupassa on myös noita hyllykköjä. Luulisin, että nekin lasketaan kodin tuotteiksi. Valikoimissa näytti olevan myös monia kivoja valaisimia, joihin tuo koodi kävi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! :)