31.3.2012

TUKHOLMAN VINKKEJÄ LASTENVAATESHOPPAILIJALLE OSA II - päivitys 1.4.2012

Tässä lisää vinkkejä Tukholmaan menijöille, jotka ovat kiinnostuneita lasten vaatetuksesta ja  sisustuksesta. Jos olet eksynyt tänne blogiin ensimmäistä kertaa, aikaisemmat Tukholman vinkit -postaukseni löytyvät TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ.
Lue nuo aikaisemmin tehdyt vinkit ensin, koska tämä postaus on vain lisäys noihin aiempiin vinkkeihin ja tärppeihin. 
Tein muutaman päivityksen myös aiemmin tekemääni karttaan, ja sitä pääset tutkimaan lähemmin linkin alta KARTTAAN TÄSTÄ. Tämän postauksen lopusta löytyy kuitenkin kaksi tulostettavaa karttaa, joihin olen merkinnyt tässä sekä aiemmissa postauksissani mainitsemiani paikkoja.


Ja nyt sitten kuviin sekä merkitsemiini paikkoihin.

1.) Ensimmäisenä haluan mainita NK:n vaikka sen olen jo aiempaankin postaukseeni merkinnyt. NK:lta löytyy varmasti Tukholman hienoin ja kattavin lastenvaate-, lelu- sekä sisustusvalikoima, ja ainakin minun mielestäni siellä kannattaa käydä jokaisella Tukholman vierailulla haistelemassa uudet tuulet ja brandipuolen hienoimmat merkit. 
NK:n leluvalikoima on aivan mahtava, ja esimerkiksi pienille pojille sieltä löytyvät hienoimmat Brio junaratojen osat, jollaisia ei varmasti löydy omasta lähimerketista. Myös pikkuautovalikoima on loistava, ja itse ostinkin sieltä pojalle kaksi hienoa pientä leikkiautoa, joilla voi leikkiä, mutta kehtaa pitää myös esillä. Myös tyttöjen leluvalikoima on hieno, ja erityisesti pienet nukkekotikalusteet tekivät vaikutuksen.
Lasten sisustuspuoli on varsin kattava, ja NK:lta löytyy vaikka minkälaisia säilytys ja sisustusjuttuja lastenhuoneeseen. Itse ihastelin myös lasten kauniita ruokailutarvikkeita, sisustustekstiilejä sekä koriste-esineitä. Mitä ihanuuksia!


2.) Myös Åhlens löytyi jo aikaisemmalta listaltani, mutta haluan mainita sen myös tässä postauksessa, koska mielestäni Åhlensinkin lastenvaateosasto on parantunut huomattavasti viime käynnistäni. Nyt lasten merkeihin oli otettu mukaan myös ns. harvinaisempia merkkejä kuten Mini Rodini ja I dig denim, joita ei ainakaan Suomesta saa vielä yhdestäkään tavaratalosta. Mutta myös Åhlensin oma merkki mallisto oli edelleen hyvin laaja ja mukavan edullinen.
Lisäksi haluan jakaa teille vinkin, joka kannattaa käyttää. Laivalla jaettavan What to do in Stockholm -lehtisen välistä saa Åhlensille -20% alennuskupongin. Itse ainakin nappasin sen mukaani ja ostin kivat kengät. -20% alennuksen saa kerran yhdestä valitsemastaan tuotteesta, ja varsinkin vähän kalliimmassa jutussa tuo on jo ihan hyvä alennus. Voihan sen myös käyttää vaikka johonkin ihanaan Mini Rodinin vaatteeseen.. ;)

3.) COS, joka pian onneksi rantautuu Suomeenkin, oli ainakin omalla "Pakko käydä -listallani". COS sijaitsee ihan keskustassa Biblioteksgatanilla, ja myös sieltä löytyy aivan ihana, mutta hyvin pieni lastenosasto. 
COSsin vieressä on myös Urban Outfitters josta ei saa lastenvaatteita, mutta se on muuten käymisen arvoinen paikka muodin ystäville, ja ei vähiten siksi, että upea myymälä on rakennettu vanhan elokuvateatterin tiloihin. Urban Outfitters on ollut ainakin omien työmatkojeni vakiovisiitit -listalla, ja sieltä voi löytää myös hauskoja tuliaisia tai lahjoja ystäville. Myös Urbanin kirjatarjonta kannattaa tsekata. Valitettavasti Tukholman Urban ei ole ihan yhtä hyvä kuin vaikka New Yorkissa tai Lontoossa, mutta silti se on joka kerta käymisen arvoinen paikka.
4.) Seuraavat mainitsemisen arvoiset paikat, joissa kävin sijaitsevatkin sitten Södermalmilla. Granit sekä DesignTorget löytyvät myös ihan keskustasta, mutta jos olet joka tapauksessa menossa Södermalmille, saat hoidettua kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Granit ja DesignTorget sijaitsevat nimittäin vierekkäin Götgatanilla, mikä on myös hyvin loogista, koska molemmista löytyy hyvin samantyylistä ostettavaa. 
Granitista löytyy nyt myös sisustusjuttujen lisäksi muutamia luomupuuvillasta valmistettuja lastenvaatteita, jotka ovat konseptin mukaisesti tietysti hyvin graafisia ja noudattavat myös väreiltään Granitin selkeää linjaa.
DesignTorgetilta löytyy taas hauskoja tuliaisia, ihania lastenkirjoja sekä hyviä pikku sisustusideoita lastenhuoneeseen. Molemmat kaupathan keskittyvät pääasiassa aikuisten sisustusjuttuihin, mutta myös lastenvaateshoppailija voi tehdä niistä hyviä löytöjä. Mainitsemisen arvoisia ovat myös Granitin kauniit erilaiset valokuvakehykset, joihin saa lasten yy-kaa ja kolmevuotiskuvatkin kauniisti esille. ;)


5.) Tiogruppen sijaitsee myös Götgatanilla, ja jos vaikka kummilapselta uupuu kaunis ruokalappu tai muu lahja, sen voi löytää vaikka Tiogruppenin myymälästä, jossa on todella kauniita ja graafisia tekstiilituotteita. Tiogruppenin onkin perustanut kymmenen nuorta tekstiilisuunnittelijaa vuonna 1970, ja vielä nykyäänkin heistä kolme on yrityksen ohjaksissa. 


6.) Myös Bantie, joka on keskittynyt sisustustekstiileihin, sijaitsee pienen pienessä liikkeessä Södermalmilla. Bantien upeat kodintekstiilit ovat ruotsalaista suunnittelua parhaimmillaan, ja kun itse poikkesin liikkeessä, näin siellä myös monia lastenhuoneeseen sopivia kuoseja. Bantiessa oli myynnissä myös pieniä vauvan bodeja yhdessä heidän suositussa kuosissaan, ja myös sellainen on oiva tuliainen tai lahjaidea, jos ei jaksa kantaa kotiin asti kokonaista sisustustyynyä.

7.) Myös Mini Rodinin liike löytyi edellisestä Tukholman vinkit -postauksestani, mutta haluan mainita sen vielä, koska tämä pikkuinen kauppa jaksaa aina vain ihastuttaa minua. Ensimmäisen kerran kun kävin Mini Rodinin liikkeessä, olin hieman epäileväinen, koska myös NK:lta löytyy hyvin kattava valikoima Mini Rodinia. Mutta onneksi ystäväni sai minut mukaansa tuolloin. Nyt mIni Rodinille oli päästävä taas, eikä reissu ollut turha, koska oli todella hauska nähdä yksi oma lempimerkki omassa myymälässään. Suosittelen siis muillekin ko. merkin ystäville. Plussana ihanat ikkunoiden esillepanot ja myymälän upea sisustus.

8.) Haluan lopuksi vielä mainita yhden ihanan sisustusliikkeen R.O.O.M:n, joka sijaitsee hieman kauempana kaikista muista merkitsemistäni kaupoista. Roomin karttapaikan löydätkin linkin kartasta, sitä ei näy tulostusversioissa. R.O.O.M on todella upea sisustusliike, ja ainakin oman muistini mukaan yksi sisustussuunnittelijoiden lempikaupoista Tukholmassa.. ;)

15 kommenttia:

 1. tosi hyvät vinkit ja noissa käyn aina itsekin..voi että haluan Tukholmaan ja PALJON rahaa..ja ehkä ilman lapsia..hih.. Mulla vielä pari tosi hyvää lastenkirppistä tiedossa, jos joskus haluat..

  Haluan Tukholmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lastenkirppikset kiinnostais, ja samoin haluaisin joskus taas mennä myös itsekseen, ja pidemmäksi aikaa.:)

   Poista
  2. Meidän täytyy lähteä sinne porukalla, tärkeälle 'blogimatkalle' eiks vaan ;D

   Poista
  3. Joo, mä voisin ainakin kaivata seuraa jos pääsis sellaselle aleshoppailureissulle kesällä.. :D

   Poista
 2. Voi luoja, mä niiiin sekoisin tuolla Mini Rodinien keskellä!!! :DD Mikä onni olisi päästä niitä livenä hiplaamaan ja tuollainen tarjonta! Huh, kuola valuu ;D Lompakko ei todella kiittäisi, mutta voi jestas. Mitenkähän merisairaudesta selviäisi sittenkin.... :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olikin hauska kun näki kaikki livenä ja jotkut materiaalit olikin vähän erilaisia kun olin kuvien perusteella ajatellut. :) Ei ollut helppoa päättää, mitä sitä ostais..:)
   Ja mun mielestä Tukholmaan saa kyllä kohtuu edullisia lentoja, jos merisairaus on ylitsepääsemätön. Sieltä kentältä pääsee myös tosi näppärästi esim. bussilla keskusaan.:)

   Poista
  2. Aivan, lentäminen olisi sitten toinen vaihtoehto. Täytyypä tutustua siihenkin, kiitos kovasti vinkistä :)

   Poista
 3. Käytiin pojan kanssa kurkkimassa (lähettää ilmeisesti Epulle terveisiä, kun vilkuttaa ruudulle hokien peppu) ja muutama itselle vieras kohde löytyikin. Täytynee katsastaa nekin jos joskus taas Tukholmaan suunnataan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Terveisiä takaisin pojalle! :)
   Toi Södermalm on kyllä aina yhtä ihana, ja siellä on ihana myös ikkunashoppailla jos tuntuu että aika ei muuten riitä joka paikassa käymiseen. Mun mielestä siellä vois vaan kävellä ja katsella vaikka kuinka pitkään.:)

   Poista
 4. Voi suuri kiitos tästä! :)) Riikkaa kompaten olisi kyllä kiva päästä tuonne kunnolla ajan kanssa ja mielellään ilman miestä ja lapsia :D Tai voisivat ne odotella jossain Junibackenissa vaikkapa sillä välin. Onko sun mies yhtään kiinnostunut lastenvaatehömpötyksistä? :) Meillä ainakin viimeksi riitti että pääs Burger Kingiin ja sen jälkeen jaksoi hyvin kiertää Södermalmit ja keskustan ilman mutinoita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä!:) Toivottavasti tästä on jollekulle hyötyä. En nyt sanois että se ois kovin kiinnostunut, mutta kulkee mukana ihan pakottamatta.:D Ja kyllä mies nyt valkkas yhden asun pojalle, ja osti sille vielä uudet Conssit kevääksi. :))

   Poista
 5. Stockholm i mitt hjärta .... Nyt on heti päästävä uudestaan noiden karttojen kanssa Tukholmaan .... vähän niinkun Eppusen jäljillä ;o)

  VastaaPoista
 6. Suurkiitokset tästä postauksesta, maanantain lähtöä odotellessa;D Nyt olisi kiva nähdä vielä kuvina mitä ihania löytöjä teit..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Toivottavasti teet hyiä löytöjä!:) Ja tarkoitus olisi tehdä vielä joku ostopostaus.. jos en huomiseksi ehdi niin josko maanantaiksi sitten. Ehdit vielä lukea ennen lähtöä ;)

   Poista

Kiitos kun kommentoit! :)