29.3.2012

Tukholma maaliskuu 2012 - osa I

Laitan nyt meidän Tukholman juttuja ainakin kolmessa osassa, koska kuvia kertyi matkalta kuitenkin aika paljon. Ihan kun olisin käynyt jossain kauempanakin..;) Aloitankin nyt tällaisilla fiiliskuvilla meidän reissusta. 

Tykkään tosi paljon Tukholmasta, mutta valitettavasti tuo laivareissun yhteydessä oleva aika, jonka voi viettää kaupungissa on säälittävän lyhyt. Tällöin voi valita vain muutamia ihania paikkoja isosta kaupungista, joissa ehtii käydä. Ja kun koko perhe on matkassa, pitää myös pikkumiehen tarpeet huomioida, eikä vaan voi kiitää kaupasta toiseen.
Tukholmasta kyllä löytyy tosi paljon paikkoja, joissa myös lapset viihtyvät. Tällä kertaa emme kuitenkaan lähteneet käymään Junibackenissa tai muissa lasten paikoissa, vaan vietimme päivän pääasiassa kävelemällä siellä sun täällä.
Itse en kauheasti tykkää noista laivamatkoista, mutta pikkumies viihtyi laivalla sitäkin paremmin. Hauskinta Epusta oli varmaankin pallomeri, sekä isot ikkunat ja ikkunalaudat, joilla sai istuskella ja katsella maisemia. Lasten leikkihuoneesta poikaa oli todella vaikea saada pois. Kävelimme myös paljon ihan vain pitkin laivaa, ja sekin oli pikkumiehestä tosi hauskaa. Huvinsa kullakin siis. :)

Södermalmia olen varmaankin kehuskellut jo monet kerrat aiemmissa postauksissani Tukholmasta, mutta taas kerran on mainittava, että sinne kannattaa todellakin lähteä hieman kävelylle. Itse teimme niin, että menimme metrolla Slusseniin ja kävelimme siitä eteenpäin. Södermalm on hyvin rauhallista aluetta verrattuna ihan Tukholman keskustaan, jossa isot tavaratalot ym. sijaitsevat ja pieniä ihania kauppoja on siellä täällä. Ja itse ainakin olen sitä mieltä, että kaikki trendikkäimmät paikat löytyvät Södermalmilta. Mutta muutamasta kivasta kaupasta postaan sitten myöhemmin..tai siis heti kun saan purettua kaikki kuvat.. Eli pysykää linjoilla mikäli Tukholma kiinnostaa..;)

PS. Aikaisempia postauksia Tukholmasta löytyy mm. täältä ja täältä. Tosin tuohon karttaan on tulossa muutamia lisäyksiä.. ;)







26 kommenttia:

  1. Kiva kun pääsitte nyt reissuun!odotan innolla jatkopostauksia ;)

    VastaaPoista
  2. Mie suunnittelen laivareissua Tukholmaan poikien kanssa ihan yksin, onkohan ihan tuhoontuomittu ajatus :D Miestä ei kiinnosta ollenkaan laivareissut ja itse kun taas tykkäisin käydä pitkästä aikaa. Olisi lapsillekin elämys se laiva ja meri ja kaikki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No miksei?:) Lapset varmasti tykkäävät laivasta! Ja pallomerestä ;) Ja onhan siellä Tukholmassakin vaikka mitä tekemistä lasten kanssa.:)

      Poista
  3. Minä olen kerran ollut laivalla ja olin niiiiin merisairas, ettei kyllä tarvitse lähteä uudelleen ainakaan ihan heti ;) Ihanan keväinen kaupunki jo :) Nuo Eppusen keltaiset housut on ihanat, sällillekin olen keltaisia haaveillut muuttei ole silmiini mokomia vielä osunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muhun ei ole tuo merisairaus pahemmin iskenyt, mutta en vaan muuten hirveästi tykkää noista laivamatkoista. Nyt ehkä oli kyllä mukavampaa kuin muuten kun Eppunen nautti niin matkasta.:)
      Keltaiset housut on Mini Rodinin, ja vähän vielä isot, mutta en viitsinyt enää ottaa kokoa 80/86.:)

      Poista
  4. Kiitos, juuri surffaillessani hoksasin nuo housut Babyshopissa :) Pitää laittaa mietintämyssyyn :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on tosi ihana keltainen, ja huippuhyvä malli (santiago slim;) joten suosittelen lämpimästi!;)

      Poista
    2. Kivoja kuvia! Mä kiinnitin kanssa heti huomiota Eppusen ihaniin keltaisiin pöksyihin. Olenko ymmärtänyt oikein, että ne ovat vakosametia? En oikein osaa kesällä käyttää vakosamettia. Jäisköhän niitä aleen ensi syksyä ja talvea ajatellen...

      Poista
    3. Hei, anteeksi mulla oli vahingossa jäänyt vastaamatta tähän.:) Siis juu, nuo ovat vakosamettia, mutta eivät kauhean paksut. Mutta itsekin mietin että menevät myös syksyllä, siksi otinkin tuon "jättikoon".:-) Ja luulisin että noita keltaisia jää aleenkin jossain, koska en usko että ovat kuitenkaan sen kaikkein suurimman kuluttajaryhmän ykkösostos, ovat kuitenkin hieman perushousuja räikeämmät.:-)

      Poista
  5. Ihanaa kun tulee Tukholmaa :)) Mä mietin että lennettäiskö vai laivailtaisko sinne nyt tänä kesänä, kun ei kumpaakaan meistä miehen kanssa oikein innosta ajatus laivamatkasta. Se on niin turha, vois saman ajan käyttää siellä paikan päällä :)) Mutta lasta ajatellen se olis kyllä parempi vaihtoehto...Mietin jopa että uskaltaisinko tai paremminkin viitsisinkö lähteä yksin minäkin pojan kanssa toukokuussa....jään innolla odottamaan sun jatkopostauksia. :)) PS! Olette niin tyylikkäinä, onko tuo sinun parka sieltä Bodenilta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama vika Rahikaisella!;) Mä kans mielummin lentäisin, mutta luulen, että ainakin jos Eppunen sais päättää, mennään jatkossa aina laivalla.:-D Mutta se aika siellä maissa on silloin vaan niin surkean lyhyt.:(

      Ja voi kiitos, yleensä mä en ole.:D Toi takki ei ole se Bodenin, vaan sellasen ranskalaisen merkin kuin Comptoir der cotonniers, ja ihan mun suosikkitakki numero 1. Käy kurkkaamassa www.comptoirdescotonniers.com siellä on aivan IHANIA vaatteita! :))))))

      Poista
    2. :D Kiitos vinkkilinkistä, täytyypi käydä katsomassa...ja huomasitko että nyt sais Briteistä MiniRodinia puoleen hintaan? :O

      Poista
    3. Juu, huomasin sen Alexandalexan, mutta siellä ei oikein ollut enää mitään mitä haluaisin, ehkä yks juttu.. ;). Vai oliko jossain muuallakin? Ootko tekemässä tilausta? :)

      Poista
    4. Blaah tässä mietiskelen. Sitä Alexandalexaa tarkoitin juu...laita mailia jos haluut kimppaan tilauksen suhteen...ottaako vai eikö ottaaa...

      Poista
  6. Tukholma on kylä aivan ihana kaupunki. Näitä kuvia katsellessa alkaa taas matkakuume iskemään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ON ihana kaupunki! Koitan vielä laittaa muutaman kauppavinkin.:)

      Poista
  7. En tiedä mikä tossa Tukholmassa on, se vaan jotenkin on niin ihana kaupunki. Siinä on jotenkin samanoloista viehätystä kuin Zürichissä, vaikka ihan erilaisia kaupunkeja ovatkin.

    Mulla meni pitkä aika ettei tullut käytyä Tukholmassa, kun en tykännyt tuosta laivamatkustamisesta ollenkaan. Pari kesää sitten vanhempi tytöistä halusi Kolmårdeniin ja Legolandiin ja niinhän 'karautettiin' pirssimme Silja Serenaden uumeniin ja liplateltiin pitkin laineita kophti Tukholmaa. Kun ottaa iltalaivan matkoille säästää pari hotelliyötä, siihen lisäksi pari yötä jostain kivasta majoitusliikkeestä ... ehtii jo kivasti enemmän kun noilla risteilyillä. Tuo meidän edellä mainittu kesäreissu tosin kesti liki pari viikkoa ;o)Kyllä me varmaan tänäkin kesänä käydään ne delfiinit tarkistamassa, meidän Ellimaikki kun on päättänyt isona mennä sinne delfiinikouluttajaksi ... aloitti sukellusharrastuksenkin sen vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole koskaan käynyt Zürichissä, mutta Tukholmasta pidän aina vaan, ja voin "lusia" sen laivamatkankin silloin tällöin, että pääsee edes muutamaksi tunniksi nuuskimaan Tukholmaa. Nyt kyllä laivareissutkin sai jonkinlaisen merkityksen kun poika siellä viihtyi niin hyvin.
      Joskus työmatkalla on käyty pidemmän kaavan kautta, ja silloin todella ehtii nähdä paljon enemmän. Ehkä kun tuo poika tuosta vähän vielä kasvaa niin voisi tehdä perheenkin kanssa hieman pidemmän reissun Tukholmaan. Sitten voisimme myös tutustua paremmin noihin lastenjuttuihin. :)

      Poista
  8. Ihania kuvia, ja isän valitsema asu vilahtikin siellä jo. Voi jos päästäisikin jo tänä kesänä "meidän reissulle" mut sitten tarttis raahata koko konkkaronkat mukaan eli miehetkin lastenviihdyttäjiksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja isukki on kyllä hyvä valitsemaan. Osti pojalle Conssitkin.:D Voi olla, että shoppailut jäisi sillä porukalla vähän vähemmälle.. :-D

      Poista
  9. Tukholma on kyllä tosi kiva paikka, joskus täytyy kyllä päästä pidemmäksi aikaa kun tuo laivareissujen välinen muutama tunti on aivan liian vähän. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se muutama tunti on kyllä ihan liian vähän. juuri ehtii nädä kaikkea ihanaa, mutta ei ehdi kunnolla käydä missään. Plaah. :)

      Poista
  10. olisipa mullakin (myös) poika, poikien vaatteet on niin ihania. ehkä vielä joskus :) olen kyllä iloinen, että lapseni on tyttö, mutta kun en ole mikään rimpsujen yms. suuri ystävä niin olisi helpompi pukea poikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä olen kyllä ihan samaa mieltä sun kanssa, että pojille löytyy vaikka mitä kivaa, varsinkin kunalkaa oikein etsiä. Mäkään en ole mikään suuri rimpsujen ystävä, joten jos olis tyttö niin voisi jäädä ne rimpsut kans vähemmälle. Tai sitten ei, ei sitä koskaan tiedä.. :-D

      Poista
  11. Ihania kuvia olit ottanut.Eppu näyttää jo tosi isolta pojalta :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)