13.6.2011

Eppusen kirjakaapilla osa I

Hiiohoi! Pieni kurkistus kirjakaapille..
Vaikkei tämä postaus varsinaisesti muotia käsittelekään, kauniista kuvista ja kirjoista voi löytää inspiraation vaikka sisustukseen tai vaatetukseen. Tai muuten vaan. Kirjakaappia järjestellessä huomasin, että sitä on tullut vähän hamstrattua lastenkirjoja, vaikka oikeasti en kyllä myönnä hamstraavani yhtään mitään. ;) 
Vakavasti puhuttuna, ainakin minulle lapsille tarkoitetut kirjat, kortit ja kuvitukset tuovat suurta iloa ja niitä on edelleen ihana katsella. Nämä kirjat (kuvassa alla) Eppunen sai lahjaksi ystäviltämme Ceeltä&Aalta Briteistä. Vaikka tekstit ovatkin englanniksi ja vaikkei Eppusesta näiden avulla olekaan ainakaan vielä tullut kaksikielistä kuten ystävämme vitsikkäästi toivoi, nämä kirjat ovat olleet kovassa käytössä siitä lähtien kun ne saimme. Joskus lueskelemme runoja englanniksi, mutta yksinkertaiset sadut on helppo kääntää myös suomeksi lukiessa. Ja ainakin tällä hetkellä lapsi tuntuu olevan enemmän kiinnostunut kuvista kuin kirjoitetusta tekstistä. ;) 
Omia suomalaisia lastenkirjasuosikkejani ovat mm. Mauri Kunnaksen kirjat, joiden hauskasti piirretyt kuvat muistan suosikeikseni jo lapsena. Mielestäni kuvitukset niissä ovat rikkaita ja humoristisia pienine yksityiskohtineen. 
Minkä kirjojen kuvitukset ovat sinun suosikkejasi ja miksi? :)


TEN little ladybirds sitting on a vine, along came a butterfly - and that left...
NINE little ladybirds skipping on a gate, along came a caterpillar - and that left...
EIGHT little ladybirds looking up at heaven, along came a bird - and that left...
SEVEN little ladybirds resting on sticks, along came a grasshopper - and that left...
SIX little ladybirds crawling near a hive, along came a bumblebee - and that left...
FIVE little ladybirds sleeping by the shore, along came a fish - and that left...
FOUR little ladybirds climbing up a tree, along came a turtle - and that left...
THREE little ladybirds drinking up dew, along came a duck - and that left...
TWO little ladybirds basking in the sun, along came a frog - and that left...
ONE little ladybird standing all alone, missing all her friends - she decided to...
FLY HOME! 


4 kommenttia:

 1. Lastenkirjat ovat ihania! Mäkään en myönnä hamstraavani niitä. Muutamia haeskelin ihan huutista myöten, kun painokset olivat jo loppu...

  Baby Gapin pyjamat saapuivat tänään. Ovat suloiset. Se vähän harmittaa, että niissä astronauttipuvun housuissa olikin väri vain painettu kankaan päälle (en tunne ammattitermejä, sori) niin, jos sitä venytti niin housuissa näkyi valkoiset raidat...

  VastaaPoista
 2. Minna: Eikä!? :( Kyseessä pigmenttiprint, mutta tiedän tuon ongelman ei toimi aina, meillä oli sama juttu eräässä toisen merkin pyjamassa, jossa allover printattu kuosi "ratkeili" juuri noin.. :/Materiaalikin vaikuttaa tietty, mutta melkein kannattaisi jättää palautetta jos laatu huono.
  Saanko udella mitä sarjaa/kirjoja olet etsiskellyt? Ei ole pakko vastata mutta kiinnostaa. :)

  VastaaPoista
 3. Juu, se siinä setissä olikin hassua, että se paita oli tosi ok ja läpivärjätty toisin kuin ne pökät. Mut eiköhän niiden kanssa eletä. Täytyy huomenna postista hakea ne cowboy pyjamat, katsotaan ovatko samanlaiset.

  No, mä olen kerännyt Viltsulle äippäloman aikana muumikirjat, ostanut kirjan per kuukausi. Pian tulee täyteen Harry Potterit, niitä oli jo valmiina, kun itse niitä ahminut. Sitten sellaisia klassikoita, jotka itse muistaa hyvin kuten Peppi Pitkätossu, Tiitiäisen satupuu, Hanhiemon aarrelipas, ranskalainen Nikke-sarja on tosi hauska, Tiheikön elämää...

  VastaaPoista
 4. Peppi Pitkätossusta tuli mieleen kun alle kouluikäisenä käytiin isän ja äidin kanssa Tukholmassa (eli toooooosi kauan sitten) sain valita lelukaupasta (Stor&Liten) jonkun lelun.. valitsin sellaisen ison Peppi näköisnuken.. Peppi oli mun suosikki ja on vieläkin :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)