24.12.2012

JOULURAUHAA

Kävimme eilen vielä Helsingin keskustassa viimeisillä jouluostoksilla. Ajattelin, että keskustassa olisi vähemmän ruuhkaa kuin kauppakeskuksissa, mutta kun pääsimme Stokkan Herkkuun asti, mietin vain kuinka väärässä sitä voi ihminen olla. Emme olleet ainoat mattimyöhäiset tekemässä viimeisiä jouluostoksia. Kävimme vielä yhdessä koko perhe syömässä voileivät Fratellossa ja herkuttelemassa muffinsseilla. Eppu pääsi katsomaan jouluikkunaa ja muutenkin keskustassa oli ihanan jouluinen tunnelma. Tätä yhteistä aikaa on ainakin meidän perheessä odotettu.

Tänään päivällä kuuntelin radiosta joulurauhan julistusta, ja sen jälkeen Arkkiatri Risto Pelkonen puhui huolestaan nuorison syrjäytymisestä sekä yhteisestä vastuusta ympärillä olevista ihmisistä. Hän myös puhui joulusta, ilon juhlasta, ja antamisen ja saamisen ilosta. Kuuntelin puhetta ja mietin, kuinka viisaasti joku voi puhua, tämä todella kosketti. Mutta päälimmäiseksi jäivät Pelkosen sanat, jotka hän sanoi ihan puheensa lopuksi:"Meidän lahjamme lapsille on se yhteinen aika. Siis se aika."

Omasta puolestani haluan toivottaa ystävilleni sekä Teille kaikille ihanille lukijoille rauhallista ja iloista joulua. Nauttikaa joulusta ja ihanasta yhteisestä ajasta, kenen kanssa joulua sitten vietättekin.








4 kommenttia:

  1. Mukavia yhteisiä hetkiä on teillä ollut! :-) Meillä on myös nyt joululoman ykköstavoite viettää yhteistä aikaa perheenä sekä samalla järjestää myös kahdenkeskistä aikaa yhden lapsen ja vanhemman kanssa. Arkeen tuo lisähaastetta eri
    ikäiset lapset erilaisine tarpeineen. Kouluikäisillä on harrastuksia (ja kuskausta,pelien ja kisojen seurantaa,konserttiyleisönä olemista) ja koulunkäyntiä koekuulusteluineen ja läksykuvioineen. Pienten kanssa on enemmän peruskuvioita (ruokaa,vaippaa,päiväunia,leikkejä,ulkoilua,kerhoa,muskaria),jotka sit luonnollisesti viekin,tai ainakin rytmittää,valtaosan päivästä. Arjen hektisyyden vastapainona on tärkeää saada rauhoittua perheenä ja viettää mukavaa,leppoisaa ja aikataulutonta aikaa yhdessä :-)

    Rauhallista joulua sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama ajatus on täällä, ja nyt se on hyvin onnistunutkin. Tuntuu ihan lomalta.

      Ihanaa joulun aikaa sinulle ja koko perheellesi! Nauttikaa yhteisestä ajasta ja toisistanne! ♥

      Poista

Kiitos kun kommentoit! :)