1.7.2012

Piippolan vaarilla oli talo...

- Mitä lehmä sanoo?
- Muu!
- Mitä lammas sanoo?
- Mää!
- Mitä possu sanoo?
- Röh-röh!
- Lähdetäänkö katsomaan lehmiä, lampaita ja possuja?
- Ei!
- Eikun mennään nyt? Siellä on ihan oikeita lehmiä.
- Mennäää!
Ja niin me ajoimme Haltialan maatilalle katsomaan kaikkia kirjasta tuttuja eläimiä. Eppunen oli superhyperinnoissaan. Mutta kuinka kävikään, alkoi sataa ja ukkostaa. Lähdimme autolle itkun kera. Lupasin Eppuselle, että tulemme uudestaan heti kun on seuraava aurinkoinen päivä. Ja heti seuraavana aamuna paistoi aurinko täydeltä taivaalta. Uusi yritys, ja tällä poikaa ei tarvinnut enää houkutella.
- Lähdetäänkö ulos?
- Muu?
- Joo, mennään vaan kun lupasin.
Ja niin me menimme. Ja Eppunen oli taas innoissaan. Koska olimme ajoissa paikalla, ehdimme nähdä lampaat ennenkuin ne menivät laitumelle, ja Eppunen pääsi silittelemäänkin niitä. Sitten menimme pällistelemään lehmiä, ruokimme vuohia, ihmettelimme kanoja, kukkoja ja isoa kalkkunaa, nauroimme jalkapallolla leikkiville possuille, syötimme lisää vuohia ja Eppunen juoksenteli aitaukselta toiselle innoissaan. Kaikkein jännittävintä oli kuitenkin se, kun maatilan työntekijä tuli pihalle pesemään isoa traktoria painepesurilla. Siinä kääntyivät kaikkien pikkuihmisten päät.
Kun tuli lähdön aika, Eppunen vilkutti kaikille eläimille sekä traktorille heipat. Vielä autossakin poika huuteli heipat kaikille kivalle ja jännittävälle. Äidille tuli kyynel silmäkulmaan, voi minun pientäni. Lupasin viedä pojan pian uudelleen maatilalle.

PS. Haltialan kotieläintila on Helsingin kaupungin omistama kaupunkilaisten virkistys- ja opetuskäyttöön tarkoitettu maatila. Alueella on myös pieni ravintola, kioski sekä leikkipuisto. Tilalle voi mennä myös piknikille, tai ostaa sieltä muutaman makkaran ja paistaa ne grillissä. Joskus tilalla järjestetään myös erilaisia tapahtumia.  





11 kommenttia:

  1. Kiva =) te olette olleet melkeen meidän naapurissa! Ihana paikka tuo Haltiala <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on niin ihana paikka! <3 Onnekas olet, jos asut ihan siinä lähellä!:)

      Poista
  2. Ihanan oloinen paikka! Meillä juuri eilen poika piti kaksin käsin kiinni naapurin traktorista eikä olisi alas tullut millään. Possuja ei ollakaan luonnossa nähty, mutta muuten onneksi vielä on päästy eri tuttujen luona eläimiä ihmettelemään. Hevoset on jostain syystä meillä pojan lemppareita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsikö teidän pikkumies ajelemaan traktorilla? Wow, tiedän yhden kuka varmasti haluaisi kans.:)
      Eppusen suosikki noista maatilaneläinleluista on kyllä kans heppa, ii-ha-haa!;)

      Poista
    2. Meillä ollaan jo tottuneita traktorikuskeja (osa vivuista pelottavasti hallussa) kun talvella pääsi naapurin traktoriin aina lumitöitä tehdessä ajamaan. Kummi olisi ottanut ohi ajaessa peltotöihinkin, mutta ilkeä äiti ei vielä moneksi tunniksi laskenut.
      Meilläkin heppa on ii-ha-haa :)

      Poista
  3. Meidänkin piti mennä viikonloppuna maatilalle,mutta armoton sade yllätti. :( Täytyy mennä kyllä ensi viikonloppuna. =) Kauniita kuvia, oli varmasti ikimuistoinen reissu Eppuselle! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, voihan sade!:( Teillä kävi sitten kans kuten meille. Mutta parempi onni seuraavalla kerralla!:)
      Ja kiitos, yhdessä voimme sitten Eppusen kanssa katsella näitä kuvia ja muistella hauskaa retkeä. Tämä blogi toimii samalla myös hyvänä muistikirjana. Uskon kyllä, että tuolla käymme kesän aikana vielä useasti.:)

      Poista
  4. Haltialassa ehdottomasti parasta on munkit! :) NAM!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jahas, siinä onkin hyvä syy mennä pian taas uudelleen!:)

      Poista
  5. Ihania kuvia :)

    Meillä täällä on muutama kotieläinpiha ja ne on kyllä lasten suosikki paikkoja.
    Ja toki meillä täällä "maalla" on oikeitakin maatiloja paljon ja heppoja näkyy uimaan mennessäkin ja se vasta ihanaa onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Varsinkin nuo vuohet olivat pienten mieleen, koska niille sai syöttää ruohoa, ja olivat muutenkin ystävällisiä. Eihän tätä toki voi oikeaan maaseutuun verrata, mutta näin nuo kaupunkilaislapsetkin pääsevät vähän näkemään ihania eläimiä. Eppunen, joka on tosi eläinrakas, oli ainakin ihan innoissaan uusista tuttavuuksista.:)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! :)