5.5.2012

Ulkoilua ja vähän Bodenin takista

Ajattelin tänään laittaa muutamia kuvia, joita on otettu vapun aikaan, ihan vaan pihaleikeistä. Olemme nyt käyttäneet tosi paljon Mini Bodenin kevättakkia, josta postasin aiemmin täällä. Muutenkin noista Bodenin mitoituksista on ollut paljon keskustelua kommenttiboxissa useamman postauksen yhteydessä niin kerron nyt ainakin tästä takista.
Otin tuosta raidallisesta Bodenin takista koon 1,5-2 -vuotta ja se on (reilu 86cm pitkälle) Epulle nyt juuri sopiva. Mutta mitenköhän käy loppukesästä.. Voisin vannoa, että takki on sitten jo pieni, koska tuntuu, että se alkaa jo nyt käydä naftiksi. Toisaalta, kevääksihän minä tuon takin ostin, niin onneksi olemme nyt ehtineet käyttää sitä.
 Itse ainakin tykkäisin, että tuon mallinen takki saisi olla hieman pidempi, ja varsinkin kun Epulla tuo pituus keskittyy pääasiassa jalkoihin. Joten jos lapsella on pitkä selkä, ainakin tästä mallista kannattaa ottaa ehdottomasti isompi koko. Hihoissa pituutta kyllä riittää hyvin. Mutta varsinkin tuossa keinukuvassa (alempana) takki tuntuu nousevan korviin. Tosin täytyy nyt mainita, että Epulla on noissa kuvissa roikkuvat leveät lököverkkarit (ja paksu huppari takin alla), jotka vielä korostavat takin lyhyttä mallia, ja esim. farkkujen kanssa "tilanne" ei ole ihan noin paha. Mutta tällaisissa lököverskoissa me tykätään olla kotona, niin olisi se mukava jos takki menisi myös niiden kanssa. :)

Takin malli ei muutenkaan ole mikään kauhean leveä, joten sen puolesta takki istuu Epulle tosi kivasti. Eniten takissa tykkään punaisista yksityiskohdista sekä trikoovuorista, joka on mielestäni aina mukavan tuntuinen päällä, varsinkin jos kesällä takkia pidetään pelkän t-paidan kanssa. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi kannattanut rohkeasti ottaa tuosta takista vaan isompi koko. Olisi myös hauska tietää, onko poika kasvanut tuosta meidän 1,5-vuotis neuvolasta, josta on jo aikaa. Luulisin ainakin niin. :)


Haluan vielä kertoa lyhyesti noista meidän pihakengistä. Nuo Camperin lenkkarit meille pongasi Taaperon äiti Lapsimessuilta, ja nappasi ne Epulle. Aika mukavaa! Ja suurkiitos tätäkin kautta! Tuon mallin nimi on Pelotas, ja ne ovat kyllä loistavat ulkoilukengät. Kengät ovat nahkaa, ja Camperien tyylin todella laadukkaat ja mukavat jalassa. Lisäksi meille tärkeä juttu on tuo päällä oleva tarrasysteemi, jolla kengän saa kiristettyä hyvin kapeaankin jalkaan. Kengät ovat myös hyvin kevyet, joten voin lämpimästi suositella näitä muillekin. Palaan vielä näihin ja muihin kevätkenkiin myöhemmin, ja kerron niistä sitten vielä tarkemmin.


(Beanie: Polarn O. Pyret  / coat: Mini Boden / sweatsuit: Gant / t-shirt: Franka Stockholm / sneakers: Camper kids)



20 kommenttia:

  1. Tuo takki on niin kiva. Mä ostin saman sieltä alesta jemmaan ensi kevääksi (samassa koossa) ja pitää toivoa, että mahtuu sit ;) Eeville otin siitä sini/valkoisesta koon 4-5y ja senkin oli tarkoitus olla sopiva ensi keväänä, mutta olikin sopiva jo nyt. Eli niukempaa ovat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti se mahtuu, mutta ottakaa ajoissa käyttöön. Trikoopyjamat olikin sitten taas vastaavasti hieman reilua kokoa. :D

      Poista
  2. Mäkin tilasin sun innoittamana tuon takin ja olin sen jo ihan unohtanut, kunnes pari päivää sitten käytettiin sitä kauppareissulla ja tykkään hurjasti. Meidän poika oli marraskuussa 1,5v neuvolassa hieman vajaa 80cm ja nyt ehkä n. 85 ja tuo koko on juuri sopiva. Ei kyllä varmaan meilläkään mene enää syksyllä. Täytyy alkaa nyt käyttämään enemmän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä ainakin tilasin ton aikasin, joten helposti sellaiset unohtuu.:) Mutta kannattaa ottaa käyttöön, se on tosi kiva takki.:)
      Toisaalta, en mä tiedä käytettäiskö me muutenkaan tuota enää syksyllä, koska on aika kevyt, mutta olisi se nyt voinut ainakin koko kesän mennä. Musta tuntuu, että E. on venähtänyt nyt myös pituutta yhtäkkiä, mutta ärsyttävää kun ei ole mitään hajua mikä on pojan oikea pituus nyt kun seuraava neuvolakin on vasta sitten elokuussa.

      Poista
  3. Meillä taas ei saa verkkareissa koskaan ulkoilla :)
    Pitää olla farkut ai muut vähemmän likaa keräävät ja enemmän kulutusta kestävät pöksyt, mistä poitsu ei ole ollenkaan äidin kanssa samaa mieltä aina :)

    Takki on kiva, mutta todellakin, nyt kun mainitset, takki olis varmaan kiva aavistuksen pitempänä.

    Söpö ulkoilija ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis totuushan on se, että pyykkinhän se lentää joka ulkoilukerran jälkeen, mutta ovat vaan niin helpot ja mukavat.:)

      Henkilökohtasesti mä tykkään enemmän jos takki on reilu, ja kun tämä malli ei ole mikään pusakka niin muutama sentti pituutta olisi tosi hyvä.:)

      Ja kiitos ♥

      Poista
    2. Joo, näin on, että pesuun ne aina menee, mutat en halua että collareihin tulee ikipinttymät polviin. Ja se on vaan meidän sääntö, ei siitä sen enempää =D
      Tosin nyt annoin luvan ottaa yhdet harmaat collarit ulkohousuiksi, kun niissä on reikä, poitsu oli aivan onnensa kukkuloilla =D

      Poista
  4. Voisiko tuo takki muuttaa meille kun jää teille pieneksi? <3 ihana!!! Ja eipä kestä kengistä, hyvältä näyttävät :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mikä ettei, voin mä sen myydä kun se on pieni. :)

      Poista
    2. Kiva, ihanaa! Ostan sen erittäin mielelläni, harmittaa kun en uskaltanut tilata jo sillon aiemmin, olisi ollut meille varmaan ihan passeli jos kerta teille alkaa kans olemaan juuri sopiva...

      Poista
  5. Tuo takki on kyllä ihana! Meillä Tellun päärynätakille kävi vähän samoin eli pahoin pelkään ettei syksyllä enää menekään, vaikka osittain eskariakin ajatellen se hankittiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan, se päärynätakki oli kyllä kaikkein ihanin kaikista! Toivotaan että kuitenkin menee vielä.:)

      Poista
  6. Kiva takki!
    Meillä kävi kääntymässä noi samat camperin kengät koossa 27. Kuvittelin niitä tosi ihaniksi ja kevyiksi, mutta ne mitkä meillä kävi, oli ihan kauheet! Pohja oli superjäykkä ja kenkä tuntui painavalta. Mitkä lie maanantaikappaleet olleet? Edelleen ne kyllä näyttävät mageilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, onpa jännä juttu.:-/ Onhan tuo pohja jäykähkö jos vertaa vaikka Conssin tennaripohjiin, mutta eivät nuo meidän ainakaan yhtään painavat ole. Meillä noista koko 24.

      Poista
  7. Onpa ihana takki! Tilailin Bodenilta kyllä muita juttuja kevääksi ja kesäksi, mutta ulkotakit meni kyllä ihan ohi... En tiedä, mitä noista kokojutuista on aikaisemmin puhuttu, mutta täytyy kanssa todeta, että pienehköjä ovat. Otin meidän kohta 3-vuotiaalle (pikkasen vaille 100cm pitkälle) tytölle kokoa 4-5years, sillä suunnitelmalla, että menisivät vielä ensi kesänä. Osa on jo nyt ihan just sopivia, muutamat sillä lailla reiluja, kuin oli ajatellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siis tämä takki oli kyllä naftia kokoa, mutta sitten kun tilasin pyjamasetin ja fleecetakin koossa 2-3, ne ovat vielä tosi isoja. Vai onkohan Eppu sitten juuri siitä välistä(?) että ei oikein kumpikaan koko sovi. :)
      Muistelen kans lukeneeni, että varsinkin nuo tyttöjen jutut tosi nafteja, mutta niistä meillä ei ole mitään kokemusta.:-)

      Poista
  8. Meillä on Bodenin tämän kevään tähtitakki (eli sama malli, eri kuosi) pojalla 1 v 10 kk samassa koossa, nyt sopiva ja syksyllä tuskin menee enää. Toisaalta itsekin ostin sen sillein että keväällä ja kesällä olisi sopiva (eikä liian reilu) siistinpänä takkina ja ohuiden t-paitojen päällä. On meillekin malli, joka on hieman lyhyt suhteessa hihan pituuteen. Mutta käytän "siistimpänä" takkina sitä - pihakäyttöön on sitten Ticketin takkia jne, joissa pidempi helma. Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juuri näin mäkin sen alunperin ajattelin, kun tuossa on vielä se ihana trikoovuori niin on mukava pelkän teepankin päällä. Ja toisaalta kun miettii, nämä on suunniteltu jossain Englannissa, jossa ei ehkä ole tarvetta keväällä/kesällä tunkea sinne alle koko arsenaalia tai paksua hupparia niinkuin meillä nyt on noissa kuvissa, joten pienemmät väljyydetkin riittävät noihin takkeihin siellä. Kai(?) :-D
      Ja varsinkin jos käyttää siistimpinä takkina, ei tarvitse ollakaan niin pitkä. Se tähtitakki on muuten tosi ihana! <3

      Poista
  9. Heippa!
    2 arvalla mukana! Pitkään olen blogiasi lukenut, mutta nyt vasta liityin (vihdoinkin) lukijaksi :) Tykkään Epun pukeutumisesta, olisi kiva lukea postaus myös sinun pukeutumisesta...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei NinaN, kiva juttu kun liityit, ja mitenkään jaksat/viitsit/muistat niin käytkö "merkkaamassa" nuo sinun kaksi arpaa vielä tuohon Lamze postauksen alle? Koitan muistaa kyllä nämä täältäkin ottaa mukaan, mutta ihan vain varmuuden vuoksi. :)

      Ja voin kyllä postata myös omasta pukeutumisesta. Toiveita saa aina muutenkin esittää jos tulee jotain mieleen.:)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! :)