19.5.2012

Colouring...

Aina välillä on tylsiä hetkiä. Onneksi minulla oli yllätys asioilta tullessani. Ostin Epulle uuden värityskirjan ja öljypastelleja, joista lähtee hyvin väriä. Eppu on nyt ollut tosi innostunut värityskirjoista, ja koska vanha rakas Miffyn värityskirja oli täynnä, päätin tuoda pojalle uuden. Harmi vaan, että noin pienille on vähän hankala löytää sopivaa, monet värityskirjat kun ovat vähän isommille ja kuvat ovat aika monimutkaisia. Miffyn värityskirjassa on todella yksinkertaiset ja isot kuvat, joita Eppu on hartaudella värittänyt.
Löysin Tiimarista uuden kirjan, joka saa nyt kelvata hetkeksi. Sen nimi on "The Boys' Colouring Book. Hmm.. pitääkö värityskirjojenkin olla suunnattu joko tytöille tai pojille? Noh, onneksi sieltä löytyi iso aukeaman kokoinen rekan kuva, josta Eppunen sitten innostui ja alkoi värittämään sitä kunnolla. Jos kuvat eivät ole kivoja, poika vaan suttaa. Miffyn värityskirja oli kyllä hitti. Olin ihan ihmeissäni kuinka tarkkaan pieni poika väritti Miffy -pupuja. Samanlaisia uusia ei vaan taida löytyä mistään (?). Tuonkin Miffyn sain joskus kollegaltani töissä ihan vitsillä. Ja hän on tainnut ostaa sen jostain reissusta. Mistähän löytyisi hyvä värityskirja pienelle alle 2-vuotiaalle? Mutta jos ei löydy, niin kyllä me tuolla poikien omalla väristyskirjallakin pärjätään.. ;)





24 kommenttia:

  1. Vau, onpa Eppu taitava! :O Meillä kohta 4 v ei varmaan yltäisi samaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D Aluksi Eppu vaan sottasi, mutta sitten kun tajusi "idean" niin on väritellyt noita ihan innoissaan. Mutta noi Miffyt on tosi kivoja ja yksinkertaisia, monet kirjat on sitten liian monimutkaisia meille. :/

      Poista
  2. Lauantai huomenta, vitsit miten söpö pörröpää sieltä sohvanreunan yli kurkistaa! Ja onpa pieni herranen taitava ja tarkka värittäjä ikäisekseen! -Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinoinen lauantai huomenta!:) Se on tuollainen sotkutukka.:) Mulla ei ole hajuakaan mitä ton ikäisen pitäisi osata, mutta tämä mies ainakin värittää, värittää ja värittää.. ;-D

      Poista
  3. Netistähän löytyy myös kivoja tulostettavia värityskuvia. Nappasin Miffystä ensimmäisen löytämäni linkin http://www.coloring-pages-kids.com/coloring-pages/cartoon-character-coloring-pages/miffy-coloring-pages/miffy-coloring-pages-gallery.php Samalla sivulla oli muuten Amazonin mainos Miffy värityskirjasta:) , mutta voi olla että tilaaminen tulee kirjaa kalliimmaksi. Pienille on tosiaan vaikea löytää tarpeeksi selkeitä värityskirjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kans katsoin noita värityskuvia, ja pitää varmaan tulostaa niitä. Mutta kirja olisi ollut vaan niin kiva, kun tuota aiempaakin E. kantoi täällä kotona kainalossa koko ajan. Mutta voishan noista koota itse Epulle sellaisen kirjan.:) Kiitos myös tuosta Amazon vinkistä, täytyy tutkia, mitä sellainen uusi kirja tulisi maksamaan.:) Toi on kai vielä joku vanhempi kirja niin voi senkin takia olla että niitä ei ole kauheasti enää tarjolla.

      Poista
  4. Voi, Eppusella on selvästi jo idea miten väritetään. Taitava poika! Täytyypä meidänkin taas ottaa kynät esiin. Ne ovat olleet jonkun aikaa piilossa, kun piirroksia ilmestyi seiniiin yms... Mä en osaa valitettavasti auttaa hyvien väristyskuvien metsästämisessä. Mielelläni luen vinkkejä myös :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tää on vaihteeksi ihanan rauhallista tekemistä ;) Meillä kans oli yhdessä vaiheessa koko ajan seinissä piirroksia ja heiluin täällä sen taikasienen kanssa, mutta nyt on selvästi vähentynyt tää meidän kodin koristelu. Tosin kyllä niitä joskus aina löytyy jostain..;-D Toivottavasti tähän tulisi nyt paljon hyviä värityskirjavinkkejä ihan pienille kun ei tuollainen yksi kirja nyt kovin kauaa kestä jos on tosi innokas värittäjä.:)

      Poista
  5. Hienosti Eppu jo värittelee! Meillä reilu 3,5v on aina väritelly tosi paljon ja nykyisin jo tosi siististi. Nyt on sitten alkanut kysellä ja toteamaan, että mikä on minkäkin oikea väri :)

    Jos et Hello kittyä vierasta pojalla, niin siltä ainakin löytyy tuollaisia aika yksinkertaisia värityskirjoja. On myös olemassa paljon muitakin, täältä linkistä löytyy aika hyviä, samoja mitä itsekin olen lapsena väritellyt :)
    http://www.satukustannus.fi/fi/tuotteet/varitys--ja-tehtavakirjat/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja piti vielä sanoa, että noita värityskirjoja mitä tuolla linkissä näkyy, löytyy prismasta :)

      Poista
    2. Hei Jenni, Meille käy ihan hyvin kissat kun käy puputkin ;) Mietinkin että Sanriolla voisi olla samantapaisia väristyskirjoja kuin Miffy, mutta en sitten netistä löytänyt Kitty väristyskirjaa, ehkä en osannut etsiä. :)
      Mutta kiitos vinkistä, ja linkistä, pitää katsoa ensin Prismasta ja jos sieltä ei löydy niin sitten tilataan netistä.:)

      Poista
  6. Eppu on taitava. Meillä alkaa Eevi vasta nyt innostua kunnolla värittämisestiä tai siis, että pysyy siellä reunojen sisäpuolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tää on niin hyvä juttu kun E. oikein keskittyy värittämään niin saa itsekin rauhallisen hetken ;)

      Poista
  7. Hienosti Eppu jo värittää! Meillä pojalla tyssää usein siihen väritettävään kuvaan. Olen löytänyt pojan mielestä aivan liian tylsiä värityskirjoja (esim. missä on vaan iso omena tms. yhdellä sivulla) ja sotkuahan siitä tulee vaan. Tosin viimeksi tarttui Suomalaisesta mukaan isommille tarkoitettu värityskirja, jossa on työkoneita. Eihän tuo pikkutarkkaa pysty tekemään, mutta koko sivu saa kuitenkin väriä pintaansa ilman tahallista sotkemista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin eilen kans Suomalaisessa, mutta ei siellä ollut sellaista työkone värityskirjaa, olisi kelvannut meille sellainen. Aika köyhä valikoima oli muutenkin noita kirjoja, tai ne oli selvästikin vanhemmille suunnattuja. Ei Eppukaan mitään kovin pikkutarkkaa tee, ja värittää usein kuvan yhdellä tai kahdela värillä, mutta ei se menoa haittaa.:)

      Poista
    2. Se meidän oma on tälläinen http://www.kirjalito.fi/index.php?id=artnro_19647 Tosiaan tuonkin ostin vaan siksi, kun aihe kiinnostaa poikaa ja tykkää värittämisestä eikä tosiaan pienemmille suunnattuja kivoja värityskirjoja löytynyt. Kovin on kyllä poika tuosta tykännyt.

      Poista
  8. Oho! Onpa hyvin jo värittämisen idea tajuttu! Johanneksella on traktorivärityskirja ja piirtelee vaan niihin lisävarusteita, mitkä puuttuvat hänen mielestään: etukuormaajia ja peräkärryjä :D
    Iso kiitos, arpavoiton hain eilen postista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, vähänkö hienoa, lisävarusteet!:)))
      Ja mukava kuulla, että paketti löysi perille!:) Toivottavasti se on hyvä!

      Poista
  9. Minkä ikäinen Eppunen on? Mietin vaan aina näitä teidän leikkejä ja vaatteita että miten menee kokojen kanssa yms. meidän 1v 3kk pojan kanssa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eppu on nyt 1v 9kk eli vähän vanhempi kun teidän pieni poika.:)

      Poista
  10. Kylläpäs Eppunen värittääkin taitavasti :)) Meillä vasta vedellään viivoja ja tehdään sotkukasoja värikynillä, pojan lempparit on tussit. Äidin suosikki...no ei ole ainakaan tussit :DD Meilläkin on nyt muuten tullut ensimmäistä kertaa tuollaisia hetkiä että huomaa pojan selkeästi olevan tylsistynyt...haahuilee ympäriinsä etsien jotain tekemistä tai terrorisoitavaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eppu kyllä tykkää tusseista, mutta nyt ollaan käytetty niitä vähemmän kun menee aina vähän sotkemiseksi..viimeksi oli värittänyt myös itsensä kun hetkeksi valvova silmä vältti.. ;)
      Joo, me kyllä yleensä ulkoillaan niin paljon kun mahdollista koska siellä menee hyvin aika ja saa kivasti purettua energiaa ja touhuttua..:)

      Poista
  11. Mäkin olen ettinyt helppoja värityskirjoja, mutta tuloksetta. Meillä on Prismasta Miinan ja Manun työkoneet ja Cittarista joku ajoneuvot ja olen ihan hämmästynyt miten hienosti tuollainen vajaa 2v värittää niitä. Ensin ottaa yhen värin ja värittää renkaiden päälle, sitten vaihtaa väriä ja värittää lamput jne. välillä tietysti menee ihan sotkuksi ja pyytää että piirrän sille tähtiä sivujen reunoille. :)

    Meidän paketti ei ole vielä tullut, mut olen ennenkin tullut siihen tulokseen et meidän posti on superhidas..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana!:) Kyllä se yllätti mutkin, että lähti väritys noinkin hyvin sujumaan. Ja varsinkin kun aluksi oli vaan sellaista että koko sivu sai uuden värin, mutta yllättävän nopeasti sitten tää alkoi sujua.:)
      Täytyy toivoa että tänne tulisi vielä muutama vinkki lisää noista ihan pienille sopivista värityskirjoista, mutta mä taidan nyt seuraavaksi alkaa etsiä tuota Kittyä tai muuta Sanrioa, jos löytyisi joku helppo ja hyvä.:)

      Mä arvelinkin, että se sun paketti on perillä vasta alkuviikosta, koska se oli pienempi ja ns. peruspostina niin luulen, että toi torstain vapaapäivä hidastaa sitä päivän verran. :) Toivottavasti tulee kuitenkin perille pian!=)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! :)