13.3.2012

Pikkuinen pöytä ja tuolit pienelle miehelle (lastenhuone juttuja)

Woohoo! Vihdoinkin onnistuin! Sain hankittua Eppuselle oman pikkuruisen pöydän sekä pari tuolia, ja sain ne ihan kotiin asti. Kun alkuperäinen suunnitelma meni niin sanotusti "käsille" piti tarttua suunnitelmaan B., joka tarkoitti kaikkien myyntipalstojen, kirppareiden ja huutiksen kyttäämistä. Ja vihdoin se tuotti tulosta. Tosin tätä ennen kävimme katsastamassa erästä käytettyä Artekin lastenpöytää, joka oli vielä aivan liian suuri Epulle, ja lisäksi hieman liian huonokuntoinen. Kysyin kunnostusarviotakin Pakilan työkeskuksesta, jossa kunnostetaan Artekin kalusteita, mutta hinnan saatuani tulin siihen tulokseen, että jos Artekia halajaa, on paras ostaa se uutena. Kuten jo aiemmin kirjoittelin, tuntuu tällä hetkellä vielä hieman hölmöltä satsata satoja euroja pikkumiehen piirustuspöytään, varsinkin kun nuo piirrokset meinaavat usein levitä myös uusiin ulottuvuuksiin ohi paperin.
Niinpä meille kotiutui reilu 30-vuotta vanha Jukka -pöytä tuoleineen, suoraan 70- ja 80-lukujen vaihteesta. Aluksi pohdiskelin tuota setin runsasta puunväriä ja kuinka se sopisi meillä yläkerrassa vallitsevan valkoisen kanssa, mutta päätin ottaa riskin, ja se kannatti. Pöytäsetti oli mitä parhaimmassa kunnossa, ja mielestäni todella kaunis. Lisäksi se on myös tarpeeksi pieni mahtuakseen Eppusen omaan huoneeseen (tänne). Nyt tosin setti jäi vielä hetkeksi alakertaan. Tuohon mies ne laski tullessaan, ja jotenkin ne vain sopivat siihen, vaikka meillä ei alakerrassa olekaan liikaa ylimääräistä tilaa. Jotain todella kodikasta näissä pienissä vanhoissa huonekaluissa on. Katsotaan nyt ajan kanssa, mistä tuo setti löytää paikkansa.
Pöydän ja tuolien uusi omistaja oli todella haltioissaan ja halusi istuskella koko illan uusilla tuoleillaan. Aamulla sitten kokeilimme myös piirtämistä. Mutta ehkä hauskin juttu, joka tuli tämän setin mukana, oli pieni punainen keinutuoli, johon Epunen rakastui. "Kiik-kaa! Kiik-kaa!" Keinutuolia pääsi testaamaan myös Bloomingdalesilta meille muuttanut pörröpääleijona. Jo vain oli hauskaa! Ja nämä pienet kalusteet löytyivät huimaan reilu 50 euron hintaan, joten pääsin myös vähän halvemmalla kun olin pelännyt.. :)




30 kommenttia:

  1. Katsoin kuvat ennen kun luin tekstin ja jotenkin ajattelin tuosta ylimmästä kuvasta nopealla vilkaisulla, että koko setti on yhtenäinen, eli tuolit on tuolla tavalla kiinni eri puolilla pöytää :)

    Ihana tuo kuva, jossa lahje on niin pitkällä, että vain pienet varpaat näkyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä ne on irtonaiset. Tosin olis ehkä parempi jos olisivat kiinteät kun ainakin näin alkuinnostuksessa poika roudailee niitä tuoleja _koko ajan_ ympäriinsä.. :D

      Mua kans nauratti noi lahkeet..en huomannut niitä kun otin kuvia, mutta sitten kun kävin näitä läpi niin katsoin, että jopas meillä on pitkät puntit.. :D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos, ja kiitos vielä tätäkin kautta ihanasta takista!:)

      Poista
  3. Tosi kivat ja ihanan erikoiset. karttapaitakin ihana ja halutaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja joo oli hauska löytää sitten jotain vihdoinkin. :)
      Suosittelen karttapaitaa!:)

      Poista
  4. Ihanat kalusteet pikkumiehellä :)
    Mä olen jo kauan himoinnut tuollaista kalenterikelloa (vai millä hienolla nimellä tuota kutsutaan?) Kerros avuttomalle mistä noita sais? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!=)
      Ja kalenterikello on myös mun oma suosikki, koska ei jää pvm. jne huomaamatta. Se on Habitatin, mutta esim. Stokkalta saattaa löytyä. :)

      Poista
  5. Onpa hienot! Varsinkin tuo keinutuoli!!! Tulee ihan lapsuus mieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Keinutuoli on myös pojan suosikki! Mulla ei itsellä näitä ollut, mutta muistan kyllä Jukka -lelut hyvin. :)

      Poista
  6. Mulla on ollut just tollanen samanlainen keinutuoli <3 siskon koira vaan söi sen jalakset muutama vuosi sitten, muuten olis muuttanut meille lastenhuoneeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih! Se musta näissä vanhoissa on parasta kun nämäkin ovat olleet jollain pienellä tytöllä aikaa sitten. :)
      Voihan koiran ketale!:D Mun koira kans tuhosi tosi hienon Brion lelun mun lapsuudesta, puinen sekin niin taisi maistua..:P

      Poista
  7. Kauniit kalusteet, oih!! Kiitos myös aiemmasta lastenhuone-inspis postauksesta! Nää lastenhuone-sisustus asiat ovat vielä täysin uutta juttua ainakin täällä, sitä on kiitollinen kaikista mahdollisista vinkeistä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri! Ja kiva jos tykkäät, tykkäisin postailla näitä lastenhuone sisustusjuttuja enemmänkin, koska itse olen niin innostunut näistä.. :)))

      Poista
  8. Onpa ihanat. Meilläkin olisi tarvetta vastaavalle setille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja no teillä onkin lastenhuone kaikkea I-H-A-N-A-A täynnä, joten voisin kuvitella hyvin sinne jonkun tällaisen vanhan setin.:) Itse tykkäisin kans ostaa kaikkea muutakin, mutta kauhean hankala löytää mitään.. en oikein edes tiedä mistä etsisin..kun tuntuu, että tällaista vanhaa (ja hyväkuntoista) on jotenkin tosi vähän liikkeellä. Tai sitten en vaan osaa etsiä oikeista paikoista.. Mulle saa myös vinkata jos tietää hyviä paikkoja, joista löytyy lapsille ihania vanhoja sisustusjuttuja. :)

      Poista
  9. Jos ekan kommentin jättäisin tänne :) Ihana blogi sulla, ihania kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mukava kun kommentoit!:) Ja kiitos sanoistasi, ihana kuulla. :) ♥

      Poista
  10. Kävin tänään Anttilassa ja huomasin tällaisia mattoja:

    http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=795288&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=10008&compartmentId=10063&categoryId=10507#

    Tuli jotenkin ihan Eppusen huone mieleen, vaikka väritys ei ihan täsmää. Tähdet teki sen. :) Hauskaa, miten joku ihan tuntematon voi tulla mieleen jonkun kaupan matto-osastolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania!!! Ja hyvät värit noissa kuitenkin on! :) Ja tänne saa aina linkata ja vinkata jos näkyy jotain ihanaa! Mä olen aina innostunut vinkeistä ja linkeistä! Ja uskon, että muutkin kävijät on! :)))

      Poista
  11. Tosi kauniit ja ihana tuo keinutuoli! Olenkin miettinyt uutta vierailua pakilan työkeskuskeen, viimeksi sieltä lähti jyskyn pöytä ja tuolit mukaan törkeään 14 euron hintaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos, pitäisi käydä siellä taas itsekin, nuo hintatiedustelut sain meilitse. Olisi kiva saada vielä joku pikkuinen tuoli E:n huoneeseen.. :) Ihanan kallista... ;)

      Poista
  12. Ihanat pöytä ja tuolit :) Nyt Epulla on oma pyötä missä voi piirrellä ja muuta mukavaa :) Onko jo Eppu piirrelyt seiniin ?

    VastaaPoista
  13. Hienot on.
    Mutta mistä tuo sinun kello on?

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)