1.3.2012

Päivä pyjamassa

...ehkä toinenkin.. ja vaikka kuinka monta jos huono tuuri käy. Aina ei mee niinku Strömsössä, ja juuri kun luulin, että pääsen postailemaan viikonloppuna teille Tukholman kuvia, pikkumies tärähti tulikuumaksi, sairastui ja matkamme peruuntui. Nyt sitten napotetaan kotosalla pyjamat päällä ja lasketaan päiviä siihen, että lentsu on selätetty. Mikä pettymys!
Huomasin myös, että tosi moni Epun pyjama on jäämässä pieneksi ja kuten kuvista näkyy, lahkeista loppuu pituus ja napa näkyy naapuriin. Pyjamia pitäisi hankkia lisää monta. Pyjamat pyörivät pyykissä jatkuvasti ja ainakin meillä ne vaihtuvat vähän väliä kun paidalta löytyy usein aamu- tai iltapuurot. Itseasiassa tilasinkin meille Bodenilta muutaman kesäyöpuvun, mutta mitoitusarvaus ei mennyt sekään ihan nappiin ja nyt meillä on sitten kivoja kesäpyjamia.. seuraavaksi kesäksi. :D 
Olen luottanut paljon Baby Gapin pyjamiin, koska niiden istuva mitoitus on tosi hyvä Eppuselle, mutta olen myös kuullut, että monille lapsille ne ovat liian tiukkoja. Tämä niin sanottu "snug fit" liittyy tietääkseni ihan noihin USA:n ja UK:n tiukkoihin paloturvallisuusmääräyksiin, jotka koskevat paljolti juuri yöasuja. Korjatkaa jos olen väärässä. Tämä muistelemani tieto perustuu vain siihen kun joskus kauan aikaa sitten työskennellessäni Englannissa minulle läväytettiin heti ensimmäisenä työpäivänä suurinpiirtein puhelinluettelon kokoinen nivaska ohjeita lasten yövaatteiden paloturvallisuusmääräyksistä, ja näissä papereissa muistelen olleen näitä istuvuusasioitakin. Joten ainakin tämän tiedon valossa toisissa maissa taidetaan olla tässä lasten yöpukujen paloturvallisuusasiassa vielä aika paljon pidemmällä kuin Suomessa. Noh, tämä snug fit sattuu myös istumaan meidän Eppuselle hyvin, joten tämän takia olemme suosineet Gapin pyjamia. Toki tykkään myös tosi paljon niiden iloisista väreistä ja kuoseista. Nyt olisikin aika sitten uusia pyjamalaatikon sisusta, ja kun näemmä vietämme vielä jokusen päivän sisällä pyjamat päällä, niin minulla on varmaan hyvin aikaa klikkailla eri nettikauppojen tarjontaa läpi. ;)
Ja muuten, jos olette ensimmäistä kertaa ostamassa Gapilta lasten yöpukuja, voisin vinkata, että usein kannattaa ottaa yksi koko normaalia isompi, koska ne ovat todella pientä kokoa. Esimerkiksi näissä kuvissa oleva tummansininen yöpuku on kokoa 18-24 months, mutta se alkaa olla Epulle jo pieni. Muuten hänen vaatekokonsa on tällä hetkellä 86-92cm.
Onko teillä jotain yöpukusuosikkeja? Entä onko täällä muita, jotka viihtyvät sairaspäivät pyjamat päällä? 

PS. Huomasin muutaman uuden lukijan..tervetuloa!

Sairaspäivinä saa katsella piirreettyjä pyjama päällä.

"Oh no! Onko se lentsu?"

Onneksi on karvainen kaveri, jonka vieressä voi köllötellä ja sairaspäivätkään eivät tunnu niin kurjilta.. :)

28 kommenttia:

  1. Voi että, tosi harmi että lentsu on iskenyt sinne ja että matka peruuntui sen takia! Pikaista paranemista pikkaiselle!

    Tota paloturvallisuusjuttua en ihan käsitä? Siis mitä tekemistä pyjaman istuvuudella on sen paloturvallisuuden kanssa? Tiukempi yökkäri ei syty yhtä helposti kuin löysä?
    :D

    Hyvää yötä :) !

    VastaaPoista
  2. Kiitos tsempistä!:)

    Mä en todellakaan muista enää sanatarkasti, miten se oli ohjeissa selitetty, koska siitä on todellakin _kauan_ aikaa, mutta ihan netistä löysin löysin tällaisia selityksiä: "Snug-fitting sleepwear does not ignite easily and, even if ignited, does not burn readily because there is little oxygen to feed a fire..."
    ja
    "..if there is too much air space between the baby's clothes and their skin, it increases flammability and the risk of suffocation.."
    eli myös muita turvallisuus aspekteja.
    ja
    "..Snug fitting sleepwear does not burn so readily, because of reduced air pockets between the textile and body ; but increasingly children sleep in loose garments, including T-shirts.."

    Tähän liittyvät myös ne varoituslabelit, joita jotkut maat vaativat myös liittyen näihin lasten yövaatteien paloturvallisuus asioihin.

    Mulla kyllä on se järjettömän iso nivaska jossain jemmassa, joten voin koittaa sen kaivaa joskus ja etsiä sen täsmällisen vastauksen, mutta tarkoitus ei ollut sitä nyt korostaa eikä mikään mun pointti, koska nämä määräykset eivät ole samanlaisia Suomessa. :)


    Hyvää yötä myös sinne! :)

    VastaaPoista
  3. Voi hyvät hyssykät noita paloturvallisuusmääräyksiä!

    Meillä on ollut hyviä Molon, Po.P:n ja Henkkiksen yöppärit. Ja todellakin, sairaspäivät vietetään yöpuvussa.

    Paranemista sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta! :)
      Molo kidsin yökkäreitä meillä ei ole vielä ollutkaan, H&M kyllä pienempänä ja Popin olin ihan unohtanut, kyllähän niitä meiltä löytyy ja hyviä ovat. :)
      Ja kiitos, toivottavasti tauti hellittää pian!

      Poista
  4. Miksiköhän lapset on alttiimpia syttymään tuleen nukkuessaan kuin esim. päivällä löysissä mekoissaan? :)

    Postauksesi oli hyvä muistutus, meillä vaihdettiin juuri kokoa isompaan yökkäriin ja ostin vain yhden. Pitää siis lähteä ostamaan lisää, tuohon kun tuli heti hammastahnaa rinnukseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa kun tätä kirjottelin niin kysyin mun mieheltä samaa, että onko niitä vahinkoja enemminkin yöllä. Ei mitään hajua. Kai tätä joku on sitten tutkinut siellä (????)
      Mutta sotkualttius on ainakin suurin aamuisin ja iltaisin, puuron lisäksi tuo hammastahna on kans yksi..:D

      Poista
  5. Voi Eppua, pikaista paranemista!Meillä on tykätty gapin ja Bodenin yökkäreistä. Bodenilla on myös tosi kapeaa ja niukkaa mitoitusta että saa ottaa paria kokoa isompaa. Ps. Huomasitko, että gapille tuli just -30% koodi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 No siis noin mäkin luulin, mutta kun tilasin sitä shortsiyökkäriä tuplasetin ja otin koon 2-3v. niin se sitten olikin ihan jätti. :P En jaksanut palauttaa kun eihän toi poika nyt tosta ainakaan pienene, niin saadaan me ne vielä käyttöön.
      En huomannut, mikä-mikä-mikä se on??? :D

      Poista
    2. Ai ne olikin jättiä?Mä olen tilannut niitä tavallisia pitkälahkeisia ja niissä koot oli tosi niukkoja. Tuli mailia et 3 päivää kaikki -30% koodilla "gapstyle"

      Pakko mennä varmaan vilkaseen ;)

      Poista
  6. Täälläkin pienempi viettää päiväänsä yökkärissä, illalla nousi kuume :( Mä olen tykännyt Gapin yökkäreistä mutta prinsessahan ei niitä tosiaan suostu enää käyttämään. Äiti ostaa usein tytöille Marimekon yömekkoja jotka ei taida läpäistä paloturvallisuusmääräyksiä :)

    Jos olette ja me ollaan ensi maanantaina terveitä niin treffattaisko? Lähdetään sitten torstaina mummoloimaan pidemmäksi aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eiiii.. teilläkin? ;( Maanantai on vielä "vapaa", treffataan vaan jos tauti sallii! Haluutteeko tulla meille? :)

      No ei tietenkään prinsessat niissä nuku!:D Mutta voi voi, eikö teillä nyt ole paloturvallisuudet kunnossa..;-D

      p.s. ihana toi kuva!:)

      Poista
  7. Pikaista paranemista ja tsemppiä sinne!! Meillä sairasteltiin flunssaa viime viikolla, ei yhtään hauskaa. Meiltä löytyy Gap:n kaksiosaisia pyjamia sekä Po.P:n yksiosaisia. Tykkään varsinkin talvella pukea yksiosaisen (onks tää ihan oikea termi ;)) pyjaman, meidän pikkuherra kun ei juuri peitosta välitä, vaan potkii sen joka yö pois. Yksiosaisessa pyjamassa ei jää selkä ainakaan paljaaksi. Btw Po.P: pyjamat myös jotain ihan jättikokoa välillä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempistä!:) Voih, nämä flunssat voisi kyllä mielellään jättää väliin kokonaan. Tää kotona kököttäminen ei ole yhtään hauskaa kun se on pakollista.
      Meillä oli vielä jokin aika sitten paljonkin noita Popin yksiosaisia, mutta nyt olen vähentänyt niitä, koska jotenkin paidan ja housujen pukeminen on nykyään helpompaa tuolle rimpulille. mutta ei se peitto pysy päällä meilläkään..vieläkään.. :D Ja samaa mieltä olen tuosta kokoasiasta, meillä oli niistä se koko 56cm käytössä ekat puoli vuotta, ja vieläkin menee yksi haalari joka on kokoa 74/80.:)

      Poista
  8. Voi kurja, että juuri nyt reissuksi sairastuille:( Pikaista paranemista sinne! Meillä ollaan myös flunssan kourissa (taas..). Meillä ollut myös jonkin verran noita Gapin pyjamia ja Isoveli niistä tykkäsi. Pikkuveli ei tykkää yöpaidoista juuri ollenkaan,, joten on pärjännyt isoveljen vanhoilla. Nuo näyttävät kyllä niin kivoilta, että pitää pistää harkintaa, josko jokusen ihan ikiomankin hänelle ostaisi:)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta, harmistus oli kyllä täysi kymppi.:( Ja kiitos tsempeistä!:) Kurjaa jos teilläkin tauti päällä!:( Pikaista paranemista myös teille sitten!
      Nämä ovat kyllä pysyneet ihan hyväkuntoisina monista pesuista huolimatta, joten hyvin menee vielä seuraavallakin. Suosittelen, jos innostut tilaamaan!:)

      Poista
  9. Voi itkut, kun reissu jäikin väliin! Pienelle, suloiselle Epulle pikaisia paranemisia!

    Noita paloturvallisuusmääräyksiä en oikein ymmärrä. Eikö lapset nuku öisin jolloin niitä suuremmaksi osaksi käytetään? Luulisi siis, että päivällä olisi tiukemmat. Toisaalta tietysti iltaisinhan niitä kynttilöitä yms. käytetään jos määräyksissä nyt sitä vaaranpaikkaa haetaan. Meilläkin vietetään sairaspäivät pyjamissa. Ja pitäisikin muistaa hankkia lisää sopivankokoisia sillä melkolailla napamallia on tällä hetkellä yökkärit meilläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä! :) Oli tämä harmillista.
      En minäkään, mutta kai niissä on joku pointti kun sellaiset toisissa maissa on määrätty niin tiukiksi. Mutta tosiaan korostan sitä, että ainakin mun mielestä nämä ei ole voimassa tällaisenaan Suomessa. Tosin mähän olen nyt kotona, joten ei ole ensi käden tietoa asiasta. :D
      Hehe, teilläkin siis samoja napamalleja kuin meillä!:D

      Poista
  10. popia ja vähän marimekkoa..
    ja harmi kun ette päässeet ja viikonloppua!

    VastaaPoista
  11. Voi miten harmi, että matkanne peruuntui :( Pikaista paranemista!!

    Meillä olisi viikon päästä reissuun lähtö ja mies on nyt kuumeessa :/ Moneenkohan se vielä ehtii tarttua ja jaksaako se toipilaana lähteä ajamaan (about 8 tunnin matkaa) vaikka ehtisi tervehtyäkin... Huoh...

    Joo, kyllä meilläkin sairaspäivät vedellään pyjamat päällä :) Itse en yövaatteisiin satsaa juurikaan, vaan ostan halvalla mitä saa. Kun eihän niitä tarvii katella (muuta kuin sairastellessa) ;) Päivävaatteet sitten eri asia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempistä, ja kyllä harmittaa..:(

      Tuota mäkin pohdin, että tarttuukohan koko perheeseen ja kuinka kauan kestää, että kaikki sitten terveinä niin ei voi vielä tilata uutta matkaakaan..:/ Toivottavasti teillä nyt menee lentsu pian ohi ja pääsette kaikki terveinä matkaan! :)
      Joskus on ihan mukava "luvan kanssa" vetelehtiä pyjamassa, mutta kyllä alkoi tänään tuntua jo mökkihöperöltä. :D

      Poista
  12. Meilläkin on juuri sama pyjamaongelma kuin teillä. Itse oon nyt ihastunut cotton&button yökkäreihin. Tarvitsisi sitten tilata useampi setti... Dpamissa on kivan värikkäitä, sieltä meillä on käytössä paraikaa yksi setti ja gapin on myös, mutta tosiaan aika ihonmyötäistä settiä eli täytyy ottaa isompaa kokoa. Yhteistilaus gapille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä kun ne jää sitten aina kaikki kerralla pieniksi. Mun pitää nyt miettiä tuota tilausaisaa, mitä sitä tilaisi ja mistä. :) Täytyykin tsekata tuo Cotton& Button, oliko niitä Oii:ssa? :)

      Poista
  13. Voi ei, harmi! Tuota sairastumista ennen matkaa saa aina jännittää, tähän asti meillä on käynyt tuuri. Oikein pikaista toipumista!

    Meilläkin sairastutaan koko päivä pyjamissa... Ja vapaapäiväkin menee helposti samalla teemalla pitkälle iltapäivään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan ihmettelen kun meille ei ole aiemmin käynyt näin, tosin ei olla nyt oltukaan kauhean usein flunssassa. Ja kiitos, eiköhän se elämä ala voittaa!:)
      Hih, se on ihanan rentoa! Ja jouluna kans hiippailin pyjama päällä ja villasukat jalassa.. parasta..<3

      Poista
  14. Voi tylsyys, mikä ajoitus sairastaa! Täälläkin minä olen sairastellut ja nyt jännitetään iskeekö tauti muihin. Edelliseen postaukseen vielä, että näyttää kivalta paikalta. Onko kyse viikottaisesta harrastuksesta vai sellaisesta johon voisi mennä silloin kuin huvittaa (tyyliin perhekahvilat tms). Mun täytyy löytää pojalle viimeistään ensi syksyksi oma harrastus. Meno kotona on sitä luokkaa nykyään...

    Ja pyjama päivät ovat tärkeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, sinäkin! :( Pikaista paranemista myös sinne ja pidetään yhdessä peukkuja ettei taudit tartu muihin. :)
      Tuonne temppuradalle voi kai ostaa sellaisia sarjalippuvihkoja ja käydä sitten sen mukaan miten huvittaa, mutta joka viikko tuo kuulemma järjestetään. Nyt tosin kun oltiin ekaa kertaa kaveri piffasi mulle lipun, että päästiin tutustumaan hommaan. Ehkä nyt pitää ostaa sitten itse niitä lippuja. :)
      Ja sama juttu, varsinkin nyt kun pitää pysytellä sisällä niin huh.. :P
      Tää temppurata oli meille ainakin parempi vaihtoehto kuin muskari, oli sekin ihan ok, mutta tuolla ehkä poika pääsee paremmin purkamaan sitä energiaa, jota on _paljon_ ;-D

      Poista
  15. Ikävää että jouduitte perumaa koko matkan :(

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)