16.3.2012

Ekat välikausikokeilut..

Me päätimme ottaa viime viikon pulahduksen jälkeen välikausiasun testiin, itse asiassa jo alkuviikosta. Vaikka puvussa on fleecevuori, laitoin sinne alle kuitenkin Reiman ohuen villahaalarin, koska maa on vielä kylmä jäästä ja lumesta (kuten kuvista näkyy), ja siellä maassahan tuo aika paljon vielä touhuaa. Eikä se ollut liikaa, poika ei ollut yhtään hikinen. Villa ei kyllä muutenkaan ole mikään hiostava materiaali ja olemme tykänneet tuosta Reiman ohuesta haalarista tosi paljon.
Haalari oli oikein hyvä, mutta pienenä miinuksena täytyy sanoa, että ainakin minulla oli vähän ikävä sitä toista vetoketjua, joka oli meidän talvihaalarissa. Tämä yksiketjuinen ei vaan ole yhtä näppärä pukea. Toinen miinus tulee tuosta hupun kiinnityksestä, jonka poika koki jotenkin häiritsevänä, eikä tykännyt siitä yhtään. Eppu antoi sen kuitenkin lopulta olla, kun laitoin noita tarroja vain vähän kiinni, koska muuten kaulus ja huppu eivät mielestäni suojaa kaulaa tarpeeksi hyvin. Muuten haalari oli oikein hyvä, taattua POPin laatua. Sisävaatteet pysyivät kuivina, mutta tällä kertaa emme vielä testanneet uimista puvun kanssa ;-)  Tykkäsin kirkkaasta väristä, koska punaisen pienen miehen liikkeet näkee kauas. Onhan se siis myös turvallisuus asia (hyvien heijastimien lisäksi). Kerron sitten myöhemmin lisää tästä puvusta kun olemme käyttäneet sitä enemmän, ja kun on oikeasti kevät. :)
Jalkaan haalarin kanssa laitoimme Vikingin talvikumpparit, mutta valitettavasti maa oli hyvin jäistä, joten jopa nämä talvikumpparit tuntuivat liukkailta. Nyt olisi mukava löytää vielä harmaat "tavalliset" kumpparit kevääksi, jotka sopisivat myös tuon puvun kanssa.
Pikkumiestä kyllä hieman turhauttaa tuo jäinen maa, samoin kun minua, koska täällä meillä on ainakin ärsyttävän liukasta ja jokaisella askeleella saa olla varuillaan, vaikka piha onkin hyvin hiekoitettu. En malta odottaa, että lumet ja JÄÄT sulavat pois. Pian, pian! :)
Nyt olisi vielä pohdinnassa se, tarvitsemmeko kevääksi välikausitakkia tämän haalarin lisäksi. Meillä nimittäin kyllä oli kaksikin ihanaa välikausitakkia jemmassa odottamassa kevättä, mutta nyt kun sovitimme niitä, ne olivatkin pieniä. Voi suru. Toinen oli Popilta jo aikoja sitten hamstrattu ruskea ruudullinen takki (86cm), josta tykkäsin tosi paljon, ja olin ajatellut, että se menisi loistavasti tämän kevään. Mutta ei, pieni kuin pieni. Sama kurja kohtalo oli meidän Ticketin tähtitakilla. Popin outletistahan ostimme punaisen välikausitakin syksyä varten, mutta se on kokoa 98cm, ja vuorostaan aivan liian suuri vielä.
Muita kevättakkeja meillä kyllä on yli oman tarpeen, mutta olisiko kuitenkin tarve myös välikausitakille tai kaksiosaiselle puvulle kevääksi? Onko teillä kevääksi haalari vai kaksiosainen puku, vaiko molemmat? Ja mitä mieltä olette, kuinka monta välikausiasua kevääksi on tarpeellista hankkia? Neuvoja, mielipiteitä ja vinkkejä otetaan ilolla vastaan! :)






Pieni menetty unelma ;-)



50 kommenttia:

  1. :) Meillä on samankokoinen ruudullinen unelma ja vielä samassa koossa ja saa luvan mahtua. http://karpaloita.blogspot.com/2012/01/hamsterin-valikausioverit-ja.html Ainakin se mahtui vielä tammikuussa ja helmikuussa oli 1,5 neuvolassa pituutta 85,8 . Nyt ei kyllä taida tulla uni, kun mietin onko tuo meillekin nyt pieni:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eppu on nyt kyllä saman pituinen, mutta kun tänään vedettin se perus hupparin päälle, takki näytti tosi lyhyeltä. :( Hihoissa kyllä olisi pituus riittänyt.. :( Ja sama juttu tuon Ticketin kanssa, mutta se taas kinnasi olkapäistä ja hihat olivat lyhyemmät.. :P ja mä olin vielä ehkä viikko sitten varma, että tuo kyllä menee tän kevään.. Mutta toivottavasti teillä on parempi tuuri ko. takin kanssa, koska toi kuosi ON oikeasti maailman ihanin..:) Voit ehkä arvata kuinka paljon mua harmittaa..:(

      Poista
    2. Ja anteeksi, tarkoitus ei ollut häiritä kenenkään yöunia. :) Voihan noissa takeissakin olla eroja, samoin lapsissa, että ei se sitä sano etteikö se teille silti menisi.:)

      Poista
  2. Ihana punainen :)

    Nämä on taas niitä kuuluisia makuasioita, että montako asua ja millaisia on tarpeen. Ite tykkään, että on vähän joka säälle oma asunsa, joten meillä on esim. Herra Keltaiselle fleecevuorelliset kura-asut, vuorettomat rubberit, vk-haalari, softshell-takki ja vk-housut, plain rain ja sitten kevyempää kampetta. Joskus on kokeiltu kura-asutonta välikautta, mutta kyllä se vk-vaatteiden jatkuva huuhtelu kurasta ja sen jälkeinen kuivattelu otti vähän aivoon :) Onneksi kurapukuja saa nykyään tosi kivoja!

    Niin muuten - minusta housujen on tärkeämpää olla vedenpitävät jne. Se takki voi minusta olla vähemmilläkin teknisillä ominaisuuksilla, kun ei joudu niin kovalle kulutukselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua ei oikein tuo kuran huuhtelu houkuttele.:) Itseasiassa meiltä taitaa löytyä yksi fleecevuorellinen kura-asu..
      Toi sofshell -takki & vk-housut yhdistelmäkin kuulostaa tosi hyvältä.
      hyvät vk-housut olisi kyllä kova sana, ja sellaiset, jotka mielellään mahtuvat myös syksyllä. :)

      Poista
  3. musta keväällä kannattaa olla myös housut ja takki niin voi vähetää ja lisätä asua helpommin vaihtelevassa säässä. Mutta vain yhdet kumpaakin settiä eikä kurahousuja..jos lapsi ei ole päiväkodissa niin näillä varmasti pärjää..

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tätä pitää miettiä, että hankkisiko sitten sen 2-osaisen myös. Ja onhan se hyvä kun se takin saa sitten poiskin..
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  4. Näyttää kivalta tuo punainen haalari, raikas :) meillä on samanlainen ruututakki mutta sinisenä odottamassa kevättä, koko on 92 ja se on sopivan reilu :) tästä on postauskin tehty blogissa jokin aika sitten jos kiinnostaa :D
    Meillä on siis 2-osanen setti ja lisäksi tulossa haalari reimatecilta (en ole vielä sitä saanut joten vähän jännään jääkö se edes meille, kuosi jos ei livenä olekaan kiva ja mulla nyt muutenkin on vähän heikko luottamus reimaan...). Mietin ensin että pärjätäänkö kevät ilman haalaria ja syksyksi sitten ostetaan vasta haalari mutta onhan se ihan kiva kuitenkin olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sinä onnekas, jolla on tuosta ruututakista seuraava koko! :-)
      Kävinkin heti lukemassa!:) On se vaan ihana.
      Samat pohdinnat täällä, paitsi toisinpäin, että menisikö ilman 2-osaista..
      Mukava olisi lukea myös, millainen se Reima oli ja päädyittekö pitämään sen.:)

      Poista
    2. Reiman hain tänään ja katsellaan, kivalta näytti päällä, ehkäpä se meille jää. Postausta luvassa.

      Poista
  5. Meidän neidit on menneet aina yhdellä välikausiasulla kun ovat kotihoidossa olleet. H:lla on ollut kurahousut ehkä kaksi kertaa elämänsä aikana päällä, mutta nyt päiväkotiin mennessä niillekin tulee varmaan tarvetta. Keväällä välikausiaika tuntuu niin lyhyeltä, aika nopeasti ollaan siirrytty housuihin ja fleecetakkiin. Syksyllä käyttöaikaa on mielestäni ollut pidempään.

    Mitens treffit ensi viikolla? Esim to sopisi meille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salla, sano mitä me nyt tehdään.. :P Pärjätäänkö pelkällä haalarilla vai pitääkö vielä ostaa toinen setti? Sitä just mietin kun viime vuonna tuntui, että se kevät oli sitten kuitenkin niin lyhyt.
      Torstai on vähän huono päivä kun mulla on kampaaja :-D mutta käviskö joku toinen päivä? Tarvitsen jotain vk-terapia keskustelua sun kanssa..:-D

      Poista
  6. Meillä on yksi haalari (kun pistin sen toisen myyntiin), yhdet vedenpitävät housut mutta ei "kunnon" välikausi-takkia vaan lähinnä niitä kauppa- ja vierailutakkeja (joista Bobon takki menee noiden vk-housujen kanssa hyvin). Sekä tietty kura-vaatteet... Noilla saa luvan pärjätä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. meiltäkin löytyy "muutama" noita kauppatakkeja.. ;-D Mutta mikään niistä ei oikein mene vk-housujen kanssa..:D Mä olen tietysti ostanut kasan maailman epäkäytännöllisimpiä, mutta ah niin kauniita takkeja.. ;-D

      Poista
  7. Meillä on poika kotona ja sille on Molon haalari ja Po.pin takki ja kahdet housut sekä windfleece. Vähemmälläkin varmaan pärjäis, mut poika nukkuu päikkärit vaunuissa ja silloin on kivempi laittaa jotain puhdasta päälle, eikä siis sellaista millä aamupäivä on ulkoiltu. Ja toiveissa olis et noi menis myös syksyn. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuossa kohtaa se on todella perusteltua!:) Meillä ei nukuta enää ulkona niin sen suhteen ei väliä, mutta mietin, että olisko sit kiva laittaa puhdas ja kuiva setti iltapäivällä ulos, jos aamulla on kurastanut sen puvun jo (?). :)

      Poista
    2. Niin ja piti vielä sanoa että toi punainen haalari on aivan ihana! Harmittaa etten ostanut sitä punaista takkia outletista, mutta kun tarvetta ei ole..

      Poista
    3. No mutta turha sitä on harmitella, jos ei ole tarvetta, koska noita punasiahan on nyt varmasti joka kausi, ja varmaan jää aleenkin aina, niin niitähän varmaan löytyy myöhemminkin jos vielä punainen houkuttelee.:)

      Poista
  8. Meillä on vuoden ikäisellä keväälle Ticketin kurahaalari, yksi välikausihaalari, yhdet vk-housut ja -takki sekä softshell takki.
    (http://arjentaikamaa.blogspot.com/2012/03/pienen-pojan-valikausi.html) Vk-takki näyttää vaan uhkaavan pienelle jo nyt, joten jos sinulla on tulossa myyntiin tuo po.pin takki (tai Ticket käy myös, jos ei ole viime kevään mallistosta, kun meillä on jo kyseinen haalari) niin voisin olla kiinnostunut ostamaan eli saa hihkaista =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin katsomassa ja teidän vk-vaatteet näyttää tosi kivoilta! Ja ei liity mitenkään aiheeseen, mutta ihan pakko sanoa, että ihana matto! :) Toi Molo kids softshell näyttää tosi kivalta! Mistä olet ostanut tuon denimin? Se on ihana!
      Nuo meidän pienet takit ehti mennä jo..:(

      Poista
    2. Kiitos! Matto on Jotexilta ja oli pakko tilata se heti kun näin, sopii täydellisesti poitsun huoneeseen. Ja Caacabaanasta on tuo softshell, mutta aika monessakin kaupassa olen noita nähnyt, en sitten tiedä miten kokoja on enää jäljellä.

      Poista
    3. Ihana matto! Kävinkin kurkkaamassa tuota softshelliä, ja huomasin, että ne lähtevätkin koosta 98.. :/ Eli meille vielä liian iso, voihan harmitus.

      Poista
    4. Haluamatta mitenkään lietsoa ostoksille :D Mutta Molon sofshelliä on pienille myös, mallin nimi on sky ja sitä löytyy kyllä monin paikoin (en tosin tiedä onko juuri tuota farkkukuosia, mikä meilläkin on). Esim tuolta

      http://www.lastenpuotikupla.fi/fi/etusivu?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1450&category_id=1

      Poista
    5. Apua, ei tänne saa linkittää tollasia ihanuuksia, mähän olen kohta hyvin köyhä! ;-D No ei vaan, SAA linkittää, ja pitääkin! mä olen vaan ihan innoissaan kaikista linkeistä ja vinkeistä. :-)
      Ja kiitos tästä ♥ Voi kun löytyisi tuo denim meidän koossa. Mutta millastakohan mitoitusta tuo Molo kids mahtaa olla? Meillä ei ole aiemmin ollut kun en ole oikein ollut innostunut mistään, mutta noi denim-kuosit putoaa aina.:)

      Poista
    6. Hahaa :D Hieman niukkaa on softshellien mitoitus. Meidän sovituskuvia löytyy täältä

      http://vari-epa-suora.blogspot.com/2012/02/tahtia-kevaaseen.html

      Kyseessä ehkä hieman vajaa 90 cm kaveri ja softshell 98

      Poista
  9. Haalari näyttää tosi kivalta! Kerrohan kokemuksia sitten matkan varrelta, meillä tosiaan tämä sama pikkuneidin syksyyn tummansinisenä :)

    Itse tykkään 2osaisista keväällä kun aurinko lämmittää jo nopeasti. Aamulla kun lähdet on viileää, mutta hetken päästä tulee jo kuuma. Jos teillä kuitenkin muita takkeja niin välttämättä varsinaista 2osasta ulkopukua enää tarvii, vedenpitäviä ulkohousuja kyllä suosittelen. Maa on märkää, mutta takki voi olla mitä vaan...keväällä usein meillä mennään ulkohousu-huppari yhdistelmälläkin.

    Kattelin eilen just kevätkenkiä netistä, oisko noi hyvät teiän asuun :)
    http://www.pikkujalat.fi/product_details.php?p=459

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä lupaan palata tähän haalariin vielä monta kertaa. Varsinkin kun meillä ei ole muita vk-asuja..:-D Noh, katsotaan nyt jos kuitenkin joudun ostamaan takin ja housut. :)
      Meillä oli viime keväänä kans aika usein se Popin windfleece yhdistettynä vk-housuihin ja toimi ihan hyvin, mutta siis mähän menin nyt ostamaan sen valkoisena.. :D

      Ooh, noi on ihan täydelliset saappaat, menisi JUST ton haalarin kanssa!!! Ihanat, ja kiitos tästä linkistä!:)

      Poista
  10. Överit hei täällä, kaikilla on 3 asua keväälle :) Mutta isommat ulkoileekin kolmesti päivässä ja eipä tarvitse märkiä/likaisia pukea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :-D Vk-överit oli tän aamun hauskin viesti. :-D Ihana!:)

      Poista
  11. Meillä on kokemusta vain reiman fleecehaalarista. Nyt sen hankinta olisi erittäin ajankohtainen, sillä tilasinkin jo yhden mutta kohdalleni yllättäen sattui varastovirhe ja sitä ei tullutkaan.
    Onko tuo villahaalari millainen käytännössä? Pisteleekö? Entä onko lämpimämpi kuin fleece?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi villahaalari ei kyllä pistele yhtään, on aivan ihana, ja aion kyllä ostaa ensi syksynä uuden samanlaisen seuraavassa koossa. Mä olen itse tosi herkkä kaikelle mikä yhtään kutitta ja pistelee, niin syynään kaikki Eppusenkin jutut tosi tarkkaan. Tätä kyllä voin suositella, on ohut ja pehmeä, aivan loistava. Jos niitä olisi jossain kaupassa, niin suosittelen että käy hypistelemässä sitä materiaalia!:)
      En kyllä tiedä olisiko sen lämpimämpi kuin hyvä fleece, mun mielestä ajaa aika saman asian.:)
      Millainen tuo Reiman fleece on? Meillä oli nyt myös Cupcaken fleece ja se jäi käyttämättä kun se huppu oli aina tiellä. Siksi myös kiinnostaisi, mistä löytyisi parempi fleece.

      Poista
  12. Mulle tuli kanssa eilen mieleen, että voisi jo kaivaa välikautta esille tuolle kuumaveriselle neidille, osalla näkyi jo jopa päiväkodissakin olevan välikausivaatteita.
    Meillä on montakin eri asua aina välikauteen, välikausina kun tuntuu niille olevan jopa enemmän käyttöä. Talvella Pinja on aina päiväkodissa pelkässä haalarissa, mutta välikautena tulee käytettyä päiväkodissa kovasti myös kaksiosaista.
    Kuravaatteet koen pakolliseksi, kotona ollessamme en käyttänyt niitä lähes ikinä Pinjalla, mutta päiväkodissa tykkään, että ne puetaan varsinkin näin alkukevään kovilla kurakeleillä päälle, ei niinkään vettä pitämään poissa, vaan juurikin sitä mieletöntä kuraa, helpompi kotona viedä lapsi vain suoraan suihkuun ja suihkutella puhtaaksi kurasta. Kuravaatteet vähän myös säästää niitä alla olevia vaatteita liialta pesulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eppu on kans "kuumaverinen" ja siksi mietinkin aluksi, että oliko tuo villahaalari alla nyt liiottelua, mutta toisaalta kun ei tuolla jäisellä pihalla voi juosta tms. niin enemmän se on sellaista paikallaan oleilua. :)
      Ja hei, mäpäs ostin juuri äsken kurahousut ja vettäpitävät hanskat, koska olen tosi laiska pyykkäämään noita vk-vaatteita vähän väliä.
      Niistä on nyt ainakin helppo suihkutella ne kurat pois.:)

      Poista
  13. Meillä on yksi puku /lapsi ja lisäksi "kauppatakki" jokaiselle jotka kyllä monivuotisen kokemuksen perusteella jäävät tosi vähälle käytölle.
    Lisäski pienimmille on kuravaatteet, koululainen ei kuulemma tarvitse enää sellaista? Talveksi meille oli myös yksi puku/lapsi ja hyvin pärjättiin. Samoin yhdet hanskat ja pipo on aina riittänyt mainiosti mutta silloin tahtoo vaan kyllästyminen iskeä:) Meillä lapset ovat päiväkodissa. Kivasti sopii tuo punainen. Meillä kuitenkin kolmen tytön jälkeen pojalle ei pueta mitään punaista:) Ihana ostaa välillä harmaan ja sinisen sävyisiäkin vaatteita kun nuo neidit ovat kaikki olleet vaaleanpunaista tylliunelmaa päästä varpaisiin. Meillä on 1v:llä ollut tämän talven molon pyxis jossa on 2 vetoketjua ja odotan sitä päivää kun pääsen siitä puvusta eroon sillä niin paljon inhoan tuota tuplavetskaria, makuja on niin monia:)
    -mari-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli nyt kans talvella vain yksi puku, mutta oikeastaan meistä riippumattomista syistä, koska meidän Cupcaken 2-haalari lähti reklamaationa palautukseen. ihan hyvin pärjättiin, mutta joskus ehkä olisi ollut hyvä olla se kakkos haalarikin. Mutta mitään akuuttia tarvetta ei ollut.:)
      Mä kyllä tykkään tosi paljon tummansinisestäkin, vaikka sanoin sillon kun odotin Eppua, että minähän en poikaani siihen väriin pue. Heh, niin se mieli vaan muuttuu. Meillä oli syksyllä Popin t.sin haalari, ja tykkäsin kovasti sen sinisen sävystä. Ymmärrän kyllä jos punaiseen on kyllästynyt kolmen tytön jälkeen. :D
      Saanko kysyä miksi et tykkää kahdesta vetskarista? Kysyn ihan vaan uteliaisuuttani kun nämä asiat nyt kiinostaa muutenkin.:)

      Poista
  14. Meillä on välikauteen molemmille vain haalarit. Tai onhan molemmille nuo Ticketin kura-asut, mutta ovat ilman fleeceä joten en laske niitä varsinaiseksi vk-asuksi. Jadelle tilasin juuri ihanan, siistimmän takin kevääksi ja Patrikille pitäisi vielä löytää. Itse vierastan kaksiosaisia settejä siksi, että meillä pyöritään noissa kuralätäköissä ja saisi jännittää, että meneekö vettä takin sisään. Meillä on pärjätty pelkällä haalarilla, mutta tarpeethan on aina kovin erilaiset ja onhan tämä vähän makuasiakin :)

    Patrikille tilasin Pikkujaloista Bisgaardin harmaat saappaat ja väri on todella kaunis. Olisiko teillekin passelit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pärjättäisköhän mekin vaan tuolla haalarilla? Kävin äsken ostamassa tummanharmaat kurikset Stadiumista, kun niiden väri sopii kivasti tuon haalarin kanssa. :D Eppu on just sellainen, että varmasti menee uimaan sinne isoimpaan vesilätäkköön, joten sen takia haalari+kurikset taitaa olla meillä välttämätön juttu. Mietin vaan, että tarvitsisimmeko sen 2-osaisen sitten kun ei ole enää niin märkää..(?) Kyllä tää on taas niin vaikeaa päättää.. ;-D

      Noi saappaat olisi juuri täydelliset meille. Mä luulen, että joudun kans ne hankkimaan.:) Oliko jossain blogissa Pikkujalkojen alekoodi vai muistanko nyt ihan väärin..? Vai oliko se vaan arvonta..(?) Joka tapauksessa tuollaiset sopisi niin hyvin meille..:)

      Poista
  15. Meillä on tytöllä ollut vk-kamppeina haalari, 2-osainen setti ja kuravaatteet. Niiden lisäksi on ollut windstopperfleece. Haalari on ollut selkeästi käytetyin vaate. 2-osaisesta setistä olen myös tykännyt paljon. Loppukeväästä ja alkusyksystä (ja kesän viileämpinä päivinä) meillä on pidetty paljon vk-housuja ja niitten kanssa joko fleeceä tai hupparia. Mitään siistimpiä takkeja meillä ei ole erikseen, joten 2-osaisen setin takki on ollut käytössä myös kyläily- ja kauppareissuilla. Loppupeleissä 2-osaisen setin takkia ja housuja on taidettu käyttää harvoin yhdessä :D

    Mä muuten lopetin nyt vaatteiden jemmaan ostamisen, sillä meille käy aina noin, ettei ne vermeet sitten ookaan sopivia.. Toistaiseks ne on olleet aina liian isoja, mutta nyt neiti on ottanut hirveän kasvuspurtin ja oon iloinen, että jemmassa kevättä varten ei ollutkaan kuin yksi takki.. Sekin on muuten popin ja meilläkin nimenomaan pituus uhkaa loppua kesken.. Käsissä on silti jopa turhankin paljon kasvunvaraa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kyllä noita muita takkeja vähän liikaakin, mulla on joku ongelma noiden takkien kanssa..;-D
      Mutta vk-takkia ei nyt sitten ole. Kyllä harmitti kun tarkotus oli käydä vaan hakemassa Popilta siihen takkiin sopivat housut, ja kas, koko takki oli liian pieni. Ja kävi JUURI NOIN kun sanoit, eli takin pituus oli liian lyhyt, hihoissa sitten kyllä sitä pituutta tuntui riittävän..Plääh :P
      Toi fleece ja vk-housut yhdistelmäkin kuulostaa aika hyvältä ratkaisulta, pistetään harkintaan myös tämä vaihtoehto.:)

      Poista
  16. Meillä on tytöllä aina ollut keväisin haalari + siistimpi takki. Hyvin ollaan pärjätty, vaikka kotipiha onkin ollut ihan mutalillua. Nyt kyllä mietin tarvittaisiinko syksyksi haalarin lisäksi eskariin ulkoiluun kunnon takki + housut.

    Pojalle taas ongelmia aiheuttaa toisinaan altistuminen allergisoiville ruoka-aineille -> kaikki päällä olevat vaatteet menevät pahimmassa tapauksessa useita kertoja päivässä pesuun. Ulkoillaan todella paljon, joten koska välikausikamppeet kuivuu melko nopeasti ei järjellä ainakaan kaksi haalaria + takki-housuyhdistelmä kauppareissuille ei ole liioiteltua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haalari on kyllä ihan ykkönen täällä Suomen sääolosuhteissa, siitä me ei kyllä kans luovuta. Kauhean vaikea etukäteen tietää, mitä sitä kevään mittaan tarvitsee, nyt kun tarpeet ovat ihan erilaiset kuin vuosi sitten vauvan kanssa.

      Voi ei, toi kuulostaa tosi kurjalta!:( Mitä allergioita teillä on?
      Toi on kyllä totta, eli jos ulkoillaan tosi paljon, niin onhan se nyt hyvä, että on useampi setti. Mekin kyllä ulkoillaan ihan kohtalaisesti, joten siksi nyt pohdinkin mikä olisi järkevää, ja tarpeellista..:)

      Poista
    2. Vuodessa ne tarpeet kyllä tosiaan muuttuu ja jokaisella perheellä ja jopa jokaisella lapsella on varmaan vielä omat tarpeensa. Meillä tyttö on rämäpää, mutta prinsessamaisena on joku tolkku puuhissa. Tämä kuopus sitten varmasti ui kaikki mahdolliset lätäköt ja pyörii onnellisena kurassa possun lailla :)Ulkovaatteet siis likaantuukin ja joutuu koetukselle ihan eri lailla.

      Meillä ei ole kuin pari kotimaista viljaa ja riisi allergialistalla. Tai ohra ja riisi kyllä periaatteessa sopivat, mutta eivät jostain syystä sula, joten ollaan vältelty niitä kun poika ei vielä osaa selvästi kertoa onko hyvä olla vai ei. Muuten varmasti altistuminen pystyttäisiin estämään, mutta esim. perhekahviloissa toiset lapset murustelevat/ levittävät herkkuja pitkin poikin pöytiä ja poikahan juoksee kielletyn perässä heti kun silmä vähänkin välttää. Yhdestä pienestä suupalasesta sitten maha onkin ihan vetenä useamman päivän ja pyykinpesukone laulaa.

      Poista
    3. Viime keväänä käytiin pitkillä kävelyillä ja konttailtiin kyllä ulkona, mutta useimmiten käytiin keinumassa puistoss ajne. niin ei ollut kyllä ihan samanlasita rypemistä. :D Ja ainakin nyt meillä kans pyöritään siellä kurassa ja lammikoissa..:D

      Voi ei, tosi kurja tuo allergia, mutta hyvä että ei ole muita. Ja niitä herkkuja ja murujahan taitaa kyllä olla joka paikassa (?) Voih. :/

      Poista
  17. Hei, jos haluaisit luopua yhdestä "turhasta" kaupunkitakista, täältä löytyisi ostaja kera pienen pojan (1v9kk). Meillä menee vielä viime syksyn Molon vk-haalari 86cm ja Ticketin 2-osainen rain rubber with fleece 86cm(92cm jemmassa), mutta farkkujen kanssa sopiva kaupunkitakki uupuu! Meillä on myös Popin/Reimatecin jne takkeja, mutta se kaupunkitakki...Kivaa en ole löytänyt:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, laitatko mulle meiliä eppuscloset@gmail.com
      Vastailen huomenna heti aamulla kun pääsen tuonne Eppusen kaapille penkomaan. Nyt en viitsi mennä kun poika nukkuu siellä, mutta meiltä kyllä joutaa kiertoon kaupunkitakki, jos vaan satut tykkäämään..:)

      Poista
  18. Meillä on pian kaksivuotias lammikoissarypijä täällä kotona. Kevättä varten on haalari ja kaksiosainen setti. Oikeasti uskon että pelkkä haalarikin riittäisi. Toisaalta molemmissa on sen verran kasvunvaraa että menevät varmasti vielä loppusyksylläkin. Keväällä vk-kausi on kyllä selvästi lyhyempi kuin syksyllä, odottelen jo hupparin ja farkkujen pukemista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teilläkin siellä siis pieni vedellä läiskyttelijä.:) Hyvin ollaan nyt ainakin muutama viikko pärjätty, mutta hanskoja sitten saisi ollakin monta paria. Tai ainakin tuntuu, että aamu-ulkoilusta eivät ole vielä kuivuneet iltapäiväksi, ja sitten taas ne iltapäivähanskat on illalla edelleen märät.
      Näin mäkin muistelin, että vk-kausi olisi keväällä lyhyempi, ja varsinkin kun toi syksy tuntuu nykyään jatkuvan joulukuulle. :D

      Poista
  19. Oliko sinusta Popin ja Ticketin 86 kokoisissa takeissa kokoeroa?
    Olisin kiinnonstunut ostamaan tuon popin takin, myytkö sitä?

    Pienen pojan äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Pienen pojan äiti,

      Ticketin 86 takki oli vähän reilumpi ja erityisesti pituudessa, jos vertaa tuohon Popin takkiin 86, mutta Popin takissa oli taas sitten suhteessa pidemmät hihat kuin Ticetissä. Popin 86 hihojen pituus oli sen verran pitkä, että niiden puolesta se olisi mennytkin 92 kokoa käyttävälle pojalle, mutta takin kokopituus oli liian lyhyt meille.
      Tuo Ticketin ko. malli oli hieman väljempi kuin Popin, mutta tuo Ticket oli siis anorakki mallinen niin senkin takia varmaan väljempi kuin Popin perusmallli.

      Ja voih, mä ehdin jo myydä tuon ruskean ruututakin pois, ja hankkia tilalle saman 92 koossa. :-/

      Poista
  20. Kiitos vertailusta : )
    Ja harmi kun ehdit myymään takin. Pitää yrittää etsiä sitä vielä muualta. Meillä on nyt odottamassa se tähtitakki, siinä vaan on aika pitkät nuo hihat meidän pienelle. Ja jos Popilla on vielä pitemmät hihat, niin meille vois sopia kyllä 80 takkikin.
    Minusta tuo ruskea Popin takki vaan on niin ihana, jospa se joskus jossakin koossa tulisi meillekin.

    Aurinkoista kevättä sinulle! : )

    Pienen pojan äiti

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)