15.8.2011

Kenkämaniaa osa V - Vinkki!

Tässä hyvä vinkki niille, jotka tykkäävät tilata kenkiä esimerkiksi verkkokaupasta ja eivät ole aivan varmoja pikkuisen kengänkoosta tai niille, jotka näkevät kaupassa ne maailman ihanimmat popot, mutta eivät uskalla ostaa niitä koska eivät ole aivan varmoja koosta. Toki jalan koon mittaaminen onnistuu myös piirtämällä jalasta sapluuna paperille ja mittaamalla se, mutta ainakin minusta tämä löytö saattaa helpottaa kenkien ostoa entisestään. Löytöni on nimeltään KIDDY mittatikku. Sillä saa kätevästi mitattua lapsen jalan pienemmällä vaivalla ja tämän jälkeen mittatikun voi vaikka tökkäistä suoraan kenkään ja kokeilla. Tosin myönnettäköön, että 1-vuotiasta on ainakin meillä hieman vaikeahko saada pysymään paikallaan edes sitä pientä hetkeä, mutta helpommin tämä sentään sujuu kuin jalan piirtäminen. :) Mittatikulla saa mitattua kengän sisämitankin hyvin helposti. 
KIDDY löytyi siis Claes Olsonilta hintaan 13,95€ (Klik!). Ainakin Sellon myymälässä oli näitä, mutta löytyy myös yrityksen verkkokaupasta. Toki tämänkin "muovipalasen" hinta voi tuntua suolaiselta, mutta minä nyt sijoitin tähän, koska näin ollen kenkien osto ilman lapsen mukana olemistakin sujuu helpommin kun kengän sisäpohjan voi nopsaan mitata kaupassakin. 
7 kommenttia:

 1. Tämä on hyvä vinkki. Vincentissähän näitä on myyty jo pitkään mutta hinta on muistaakseni siellä 19 euroa. Meidän Stockalta kenkäosastolta tämä löytyy mutta myyjät eivät sitä osaa käyttää :D
  Itse en niinkään jalan mittauksiin jne. tarvitsisi mutta huutikseen meinasin kenkiä laittaa ja siihen olisi kyllä todella tarpeellinen.

  VastaaPoista
 2. Kuten anana yllä toteaa niin tämähän olis hyvä myös silloin kun myy kenkiä eteenpäin, mä en ainakaan ikinä muista mikä se koko nyt oli... ;D
  Ja muutenkin kyllä on kätevä, täytyykin varmaan seuraavalla Sello-reissulla käydä Clasullakin!

  VastaaPoista
 3. Heippa, kaikenmoista on kyllä saatavilla :) Ihan näppärän oloinen kapistus. -Tiina

  VastaaPoista
 4. No onpas näppärä kapistus! Joskin meillä on verkkokaupoista ostettujen kenkien koot menneet pieleen yleensä leveyden suhteen, ei niinkään pituuden.

  VastaaPoista
 5. Anana: Mä siis säästin! :) Joo, todellakin, sillä saa sisäpohjan aika näppärästi mitattua.

  Mrs Agatha: Totta! Vielä kun löytyisi se laite, jolla saa koot niihin vaatteisiin, josta on ehtinyt leikata kaikki laput pois. :))))

  Adea: Heipsan!:) Todella näppärä, suosittelen! :)

  Riikka: Joo, todellakin toi leveys on sitten pulma erikseen... sitä on kyllä tosi vaikea tietää nettitilauksesta, tai ainakaan minä en muista nähneeni missään, että olisi ilmoitettu kengän leveyttä erikseen.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)