19.4.2012

BUGABOO CAMELEON

Lukijoiden toiveesta teen nyt postauksen meidän Bugaboo Cameleoneista. Aikaisemman postaukseni Bugaboo Bee -rattaista voit lukea täältä. Tässä siis meidän perheen kokemuksia Bugaboo Cameleon vaunuista.
Raskausaikana sain kehitettyä kunnon stressin jopa siitä, millaiset vaunut meidän pitäisi hankkia. Kiertelimme monina viikonloppuina lastentarvikeliikkeitä, ja epätoivoni tarttui jopa mieheen. Minulla oli vain yksi toive, halusin täydelliset vaunut. Vahinko vaan, että sellaisia ei taida olla olemassakaan, mutta tuolloin se tuntui todella tärkeältä. Ongelmahan ei ollut siinä, etten olisi löytänyt tarpeeksi vaihtoehtoja, vaan koska vaihtoehtoja oli ihan liikaa. Mitä jos valitsen väärät vaunut ja lapseni sekä minä kärsimme siitä vuosikausia. Hehee. Nyt nämä kaikki ajatukset lähinnä naurattavat, mutta silloin se tuntui todella tärkeältä asialta. Ja minulla kun ei ollut etukäteen mitään kokemusta lapsista saatika sitten vaunuista.
Jollain työmatkalla New Yorkissa olin sattunut näkemään Bugaboon vaunuja lastentarvikeliikkeissä, ja ajatus niistä jäi kytemään. Varsinkin kun näin siellä Bugaboon vaunuissa  Paul Frank Special edition kankaat, joissa oli ihana ja värikäs Paul Frank -kuosi. "Olisivatkohan nuo meidän vaunut?", mietin.
Tietenkin eri vaunukauppoja kierrellessämme testasimme ja tutkimme myös monia muita vaunuja. Hyviä vaihtoehtoja oli monia, ja Bugaboon lisäksi toinen suosikkimme oli Brio Go -vaunut. Tärkeimpinä kriteereinä meillä olivat pieni koko, keveys, ketteryys ja ulkonäkö. Ja se, että vaunut mahtuisivat hyvin hissiin, autoon sekä julkisiin kulkuvälineisiin pääkaupunkiseudulla. Mieheni piti enemmän Brion ulkonäöstä, mutta itse koin, että ne oli tehty pidemmille työntäjille. Ja koska minä olin tulevien vaunujen pääkäyttäjä, mieheni sanoi, että saan valita mitkä vaunut ikinä haluan.
Ratkaisevaksi tekijäksi meillä tulikin sitten tuo työntöaisan korkeus, joka oli joissain vaunumalleissa hyvin korkea, niin korkea ettei tällainen tatti pystyisi niitä ilman niskakipuja työntämään. Lisäksi eri vaunumallien välilillä oli suuriakin painoeroja, ja Cameleonit olivat ehdottomasti kevyimmät, sekä vaunukopan, että ratasosan kanssa.
Niinpä päädyimme sitten ottamaan Bugaboot. Ostimme koko setin kaikkine tarvikkeineen Stockmannilta, josta saimme myös hyvää palvelua ja loistavan esittelyn vaunuista, sekä niiden ominaisuuksista. Ja halusin tietenkin ostaa ne Paul Frank -kuosiset kankaat vaunuihin. Tuolloin Paul Frank vaunuja ei juurikaan missään näkynyt, ja värikkäät vaunut herättivät huomiota ulkona liikkuessamme. Tuolloin vaunuistamme tehtiin myös juttu erääseen perhelehteen, mutta en halua sitä nyt tänne laittaa. Halusin itse, että vaunut saavat olla sen näköiset, että ne ovat lapsen.
Vaikka mieheni oli ensin Brion kannattaja, hän on myöhemmin sanonut monta kertaa, että onneksi valitsimme nämä Bugaboot, joten myös hän on ollut hyvin tyytyväinen vaunuihimme.
Lisäksi ostin Bugaboon oman hoitolaukun, joka oli rumasta ulkonäöstään huolimatta loistava valinta, koska se pysyi hyvin "Bugiksien" työntöaisan päällä, ja lisäksi se imi sisäänsä ihan käsittämättömän suuren määrän vauvan tarvikkeita ja vaippoja. Ostimme myös Paul Frank kuosisen Bugaboon lämpöpussin sekä Paul Frank kuosisen pörröpeiton vauvalle.
Bugaboon kanssa sopiva kaukalo löytyi myös Stockmannilta. Ostimme siis Maxi Cosi -merkkisen kaukalon, ja autoon kaukaloon sopivan Maxi Cosin Family fix -jalustan, johon kaukalo oli helppo napsauttaa kiinni. Näin säästyy myös ärsyttävältä puuhastelulta turvavöiden ja kaukalon kanssa.
Itseasiassa tuota Maxi Cosi + Bugaboon runko&renkaat -yhdistelmää käytimme varmasti kaikkein eniten vauvan ollessa vielä ihan pieni, koska tällöin autoon ei tarvinnut ottaa mukaan vauvan ja kaukalon lisäksi kuin Bugaboon runko (ja pyörät).
Vaunukopan sai myös helposti irti, ja vaikka se on tavallista kantokassia painavampi, saatoin joskus ottaa sen mukaan sisälle neuvolaan, kun vaunujen runko jäi ulos odottamaan. Lisäksi vaunujen mukana tuli sadesuoja sekä hyttysverkko, ja itse ostin vielä vaunuihin sopivan mukitelineen. Myös päivänvarjon yritin tilata myöhemmin, mutta eräs nettikauppa ei sitä meille koskaan toimittanut, niin se sitten jäi. Tuona kesänä kun Eppu syntyi oli normaalia enemmän ampiaisia, ja ainakin meillä tuo vaunujen hyönteisverkko oli kovassa käytössä.
Eppu viihtyi hyvin vaunuissa ja nukkui niissä myös päiväunet ulkona. Kun poika oli reilu puolivuotias, vaihdoimme vaunukopan ratasosaan. Koska penkin sai käännettyä ns. puoli-istuvaan asentoon, se ei rasittanut vauvan selkää, mutta tuosta asennosta poika näki paremmin ympärilleen kuin vaunukopasta, ja viihtyi taas paljon paremmin matkassa mukana.
Vaunut ovat kulkeneet meillä paljon mukana, ja kuten jo tuolla aiemmassa postauksessani kerroin, niiden kokoaminen tapahtuu kahdessa osassa. Ratasosa tai vaunukoppa pitää ensin irrottaa, ja sitten rungon ja pyörät saa helposti kasaan ja koottua. Tai ainakin mieheni saa. Minulta kasaaminen sujuu näppärästi, mutta kokoaminen tuottaa välillä harmaita hiuksia. En tiedä enkö vain osaa oikeaa tekniikkaa, vai tarvitaanko siihen vähän enemmän voimaa. (?) Täällä kuitenkin on hyvä video Cameleonien ominaisuuksista sekä kasaamisesta ja kokoamisesta: http://www.youtube.com/watch?v=0lOdB9GrG9c
Tuota videota meillä ihmeteltiin monta kertaa ennen ostopäätöstä, ja jos olet hankkimassa ko. vaunuja, kannattaa katsoa se.

Parasta kuitenkin mielestäni Bugaboo Cameleon vaunuissa kuten Beessäkin, on niiden keveys ja käytettävyys. Pienet eturenkaat tekevät vaunuista todella ketterät, ja ne yhdistettynä Bugiksien pieneen kokoon, tekevät vaunuista ihan voittamattomat kun liikutaan kaupoissa tai vaikka ahtailla kirpputorien käytävillä. Talvella ja lumessa noilla pienillä pyörillä ei pääse kunnolla eteenpäin, mutta tällöin ne voidaan vaihtaa erikseen myytäviin talvirenkaisiin. Talvirenkaat on todella helppo vaihtaa paikalleen, ja jopa minä saan ne itse helposti vaihdettua. Pienemmät renkaat kulkevat pienessä pussissa mukana vaikkapa rattaiden tavarakorissa. Vaunut on myös kevyt nostaa esimerkiksi bussiin, jos kohdalle sattuu auto, jossa ei ole matalaa lattiaa.
Jarru sijaitsee rungon oikealla puolella, ja se on monista muista vaunuista poiketen käsijarru. Itse tuota ajatusta aluksi vähän vierastin,  mutta käytössä se on osoittautunut ihan toimivaksi.
Mutta eivät nämäkään vaunut täydelliset ole. Suurin miinus tulee tavarakorista, jonne on todella hankala päästä käsiksi silloin kun vaunukoppa on paikallaan. Turvakaukalon sekä ratasosan kanssa se toimii ihan hyvin, mutta jos on liikkeellä vaunukopan ja ison tavaramäärän kanssa, alimmaisten tavaroiden saaminen tavarakopasta on ärsyttävän hankalaa.
Vaunut ovat myös aika matalat verrattuina muihin merkkeihin, ja tämä on sitten joko hyvä tai huono asia, riippuen työntäjän pituudesta. Toki työntöaisaa saa säädettyä helposti ylös ja alas, mutta pitkä käyttäjä joutuu kyllä kurottelemaan aika alas vaunukoppaan sisälle. En tiedä onko tämä varsinaisesti haittaava tekijä, mutta tällainen nyt tuli mieleen jos kyseessä on hyvin pitkä ihminen. Minulla tätä ongelmaa ei ole. ;)
Bugiksien hauska ulkonäkö oli meillä myös yksi ostokriteeri, ja parasta on se, että vaunujen ulkonäön saa muutettua hetkessä ihan uudenlaiseksi. Ostaessaan pitää tehdä pysyvä päätös rungon ja sen kankaiden väristä, mutta kuomun ja istuimen kankaat sekä lämpöpussit myydään aina erikseen. Ja jos samoja vaunuja haluaa käyttää toisella lapsella, saa niihin helposti ihan uuden ilmeen ostamalla vain uudet kankaat. Itse olenkin himoinnut Missonin Bugaboolle tekemiä kankaita, mutta en tiedä onko niitä enää järkevä ostaa, koska lapsikin on kohta jo 2-vuotias, ja en tiedä kuinka paljon tarvitsemme enää näitä isompia rattaita tulevaisuudessa.
Tänään kuulin myös hauskan jutun kun Kippuralla linkitti minulle uutisen, että Bugaboo on tekemässä pientä yhteistyötä Mini Rodinin kanssa. Näinpä siis 20 onnekasta saa ostaa itselleen uniikit Bugaboot Mini Rodinin pandakuosilla. Valehtelisin, jos väittäisin etten ole kade noista upeista vaunuista. :D Tässä vielä linkki juttuun CLICK.

Lisäys vielä tänne: eli siis tuon turvakaaren saa myös kiinni ratasosioon, mutta meillä sitä ei ole tuossa käytössä. Se näkyy noissa kuvissa ainoastaan tuossa kopan kanssa.

Tässä vielä tiivistettynä Bugaboo Cameleon vaunujen/rattaiden plussia ja miinuksia. Nämä pohjautuvat siis omiin käyttökokemuksiini.

+ Pieni koko, ketteryys ja keveys. Parasta käytettävyys. 
+ Kaunis ja muunneltava ulkonäkö.
+ Mahdollisuus muokata pyöriä tarpeiden ja ilmaston sekä maaston mukaan, sekä pienet että suuret   etupyörät.
+ Työntöaisan saa tarpeeksi matalalle sekä korkealle.
+ Pitkä käyttöikä ja muunneltavuus; toimivat turvakaukalon, vaunukopan ja ratasosan kanssa kun lapsi on eri ikäinen
+ Turvanauha työntöaisassa.
+ Heittoaisa.
+ Helposti käytettävä jarru.
+ Selkänojan säätö on helppoa, ja ratasosan voi ottaa käyttöön jo kuuden kuukauden ikäiselle vauvalle.
+ Hyvä ja suojaava hyönteisverkko sekä sadesuoja.
+ Adapterimahdollisuus turvakaukalon kanssa.
+ Suojaava kuomu.
+ Paljon lisävarusteita saatavilla.
+ Säilyttävät hyvin arvonsa, ja jälleenmyynti on helppoa. 

- Kallis hinta
- Tavarakoppa jää hankalasti vaunukopan alle. Tavarakori toimii paremmin ratasosan tai turvakaukalon kanssa.
- Mukitelineen sisäosa rikkoutuu helposti, tosin se ei ole välttämätön telineen toimimisen kannalta.
- Pitää kasata kahdessa osassa. Kokoaminen hankalampaa kuin kasaaminen.
- Sadesuojan kiinnittäminen hankalaa. 
- Heittoaisa toimii huonommin pikkupyörien kanssa, eli jos sitä käyttää, ja pienet etupyörät jäävät työntäjän puolelle, ohjaus vaikeutuu. Mielestäni heittoaisa toimii paremmin isojen renkaiden kanssa.
- Jos ratasistuin on asetettu kasvot eteenpäin, rattaat saattavat tuntua kiikkerimmiltä painopisteen muuttuessa. Me olemme käyttäneet näinpäin vähemmän, mutta tämä huomio tuli tuolta kommenttiosiosta. :)
Cameleonit ratasosalla. Tässä kuvassa talvirenkaat edessä.

Cameleonin tavarakoppa toimii paremmin tämän ratasosan kanssa.

Cameleonit kesärenkailla. Ne toimivat hyvin myös hiekkatiellä.

Maxi Cosin turvakaukalo sopii yhteen Cameleonin kanssa. Hyvä yhdistelmä kauppareissuilla.

Hyttysverkko sekä hoitolaukku käytössä. Tavarakoriin pääsee huonosti käsiksi kun vaunukoppa on käytössä.
Bugaboon oma lämpöpussi on hyvä talvella, ja niitä saa eri värisinä ja erilaisilla kuoseilla.
Bugaboot eivät ole pelkät kaupunkirattaat. Varsinkin isommilla pyörillä pääsee liikkumaan jopa lumessa.
Bugaboo Cameleon + Mini Rodini

Bugaboo + Mini Rodini kuvat ovat täältä.
bugaboo + mini rodini = sant | Cision Wire

55 kommenttia:

 1. Hyvät on vaikka enemmän tykkään Donkeista..meillä kummatkin.Noi pandat on vähän liikaa kuomussa..mulle riittää vaatteet ja onneksi niitä löytyy!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös Donkeyt ole sisarusrattaat? Varmasti Donkeyt ovat tosi hyvät, mutta ehkä niitä ei kannata suoraan verrata kun ovat vähän eri käyttötarkoitukseen.:) Mutta joo, eikös niihin ole tehty jotain parannuksia kuten Bee + (?). En silti ehkä itse ostaisi niitä yhdelle lapselle, ellei varmasti tiedä että toinen tulossa.:)
   Mulle kelpaisi kyllä Pandarattaat, mutta niistä mun on turha haaveilla kun ei niitä tule kuin 20 kpl:tta.:D

   Poista
 2. Meillä myös Bugat, ja on kyllä ihan parhaat! Meillä viihdytään ratasosassa parhaiten kasvot menosuuntaan ja tässä olen huomannut, että painopisteen muuttuessa rattaista tulee aavistuksen verran kiikkerät. Ja hieman viettävät herkemmin epätasaisella alustalla. Meillä turvakaari käytössä myös ratasosassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on E. yleensä kasvot muhun päin, joten en ole huomannut tuota mutta tästä tuli mieleen yksi juttu, joka pitää ehkä lisätä tekstiin; nimittäin ainakin mun mielestä toi heittoaisa toimii huonosti pikkupyörien kanssa, eli siis jos ne on työntäjän puolella, vaunujen ohjaaminen hankalampaa. Oletko huomannut tätä?
   Ja pitää korjata myös tuo, että sen kaaren siis saa siihen, mutta meillä on pelkät valjaat käytössä. :)

   Poista
  2. Marianne, lisäsin tuon sinun kommentin vielä tuonne miinuksiin.:)

   Poista
  3. Oon kyllä, enkä tykkää yhtään työntää pienet pyörät takana (tosin auttaisi varmasti jos jaksaisi lukita ne pienemmät pyörät). Meillä on pysyvästi ratasosa asennettuna kasvot menosuuntaan, joten silloinhan tuota ongelmaa ei ole. Mutta silloin siis tuo painopiste on todella edessä jolloin pientä huteruutta.
   Hieman rajalliset tuon heittoaisan hyödyt ovat, koska toistepäin työnnettynä ei tosissaan niin kiva työntää.. Heittoaisaa oon käyttänyt jos matalattiaratikasta poistuessa haluan vain lykkiä ulos ilman mitään pyörähdyksiä tai peruutusta yms.

   Poista
  4. Joo, siis se on aika hankalaa, en ole tottunut yhtään, mutta nyt kun on ollut vielä talvirenkaat alla, niin ollaan sitäkin käytetty kun poika on osoittanut halua istua naama menosuuntaan eikä aina vaan äitiin päin. Pitää kans varmaan jossain vaiheessa kääntää se toiseen suuntaan, ja voihan sitä vaihdella. :)
   Samoin olen käyttänyt juuri julkisissa, ja silloin kun on pitänyt saada vaunut pieneen tilaan, niin olen kääntänyt aisan ylös pois tieltä.:)

   Poista
 3. Kiitos tästä hyvästä postauksesta näistä vaunuista. Meillä ei vielä ole vauvasuunitelmia kun kouluni on kesken, mutta nämä vaunut ovat ehdoton numero ykkönen jos meille vielä joskus suodaan vauva. :) Mies tosin pitää näitä ufon näköisinä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, toivottavasti tästä on hyötyä. :) Mä voin ainakin omasta puolestani suositella näitä, eikä olla kertaakaan kaduttu näiden ostoa. :) Vaikka tuolla Bee postauksessa sanoin, että tykkään niistä vieläkin enemmän, ei olisi silti pärjätty ilman näitä kun tarvitsee olla muutkin kuin pelkät matkarattaat.:)
   Hih, kyllä se mieskin näihin varmasti tottuu. ;-D

   Poista
 4. Olipas hauska (ja lohduttavaa) lukea, että joku toinenkin ottanut tän asian yhtä vakavasti. Muistan vielä kun ihan hysteerisenä kyselin näistä kaikilta ja tuntui, ettei kukaan oikeen ymmärtänyt mun "tuskailuja" :D Meiilä oli juurikin samat vaihtoehdot ja me valitsimme Brio Go:t. Pituusasia oli lopulta aika ratkaiseva tekijä täälläkin. Go:t sopivammalla korkeudella. Noi bugisten lisävarusteet on jotain ihan omaa luokkaansa, niitä jäin eniten silloin harmittelemaan, muuten ollaan oltu kaikin puolin tyytyväisiä valintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, ja silloin se tuntui älyttömän hankalalta. Ja nyt kun näin jälkeenpäin ajattelee, lähinnä huvittaa omat tuskailut.:D
   Toi pituusasia on aika jännä, koska sitä ei tullut ajatelleeksi ennekuin niitä vaunuja pääsi kunnolla vertailemaan keskenään. Stokkalla oli nimittäin silloin myynnissä molempia vaihtoehtoja, ja meillä ainakin tuo oli se ratkaiseva asia. Tosin Briossa mietitytti sitten se, että niissä oli paljon parempi tavarakori ja siellä alhaalla runsaasti tilaa. :)

   Poista
 5. Kattava selostus :) Meillä on käsijarrulliset emmaljungat, kuppimallisella istuimella ja kesällä nappaan ruotsista talvipyörät jotta painavaa taaperoa saa talvella eteenpäinkin :D
  Eli ainoa iso "miinus" on sitten se että ne on aina saman väriset.

  Luin tuosta mini rodinista ruotsalaisesta blogista, ja sen mukaan niitä tulisi 200kpl erä ja 11 000 kruunua taisi olla hinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi talvipyörät on kyllä loistava juttuvarsinkin Suomessa. noh, onpa nämäkin meillä näyttäneet ihan samoilta kohta kaksi vuotta, koska en ole muita kankaita ostanut.:D
   200 kappaletta kuulostaa jo paljon paremmalta, tuleeko tuo 20 kpl:tta sitten vain NK:lle? Voi kun noita kankaita saisi ostaa erikseen, koska toisia vaunuja me ei tarvita. Pandakankaat kyllä kelpaisivat..;) Jos joku tietää tästä enemmän, tänne saa linkata/kommentoida.:)

   Poista
  2. Vastaan vielä itsellenkin, että meidän rattaista löytyy heittoaisakin. Harmi vaan että tätä runkoa ei enää tehdä, nukyään on -3cm kai kapeampi, eikä heittoaisaa. Onneksi sain tälläsen vielä :)

   Ja se ohjaaminen vaatii totuttelua, että on pikkupyörät takana :) Meillä on istuin kasvot menosuuntaan yleensä, mutta kun V sammuu niin työnnän monesti pikkupyörät takana että näen nukkuvan.
   Mitäs vielä. Noissa oli pisin ratasosa monta vuotta, 104cm. Oli tarpeellinen kyllä- junamatka turusta jyväskylään kun turussa asuttiin, meni aina näin.
   13-15 nukkui keskimmäinen, heräsi tampereella, syötiin välipalat. 15:30-17 nukkui esikoinen (yli metrin pitkä..) perille saakka. Otin aina perhehytin ja rattaat sinne :D

   Poista
 6. http://barnvagnsblogg.blogspot.com/2012/04/bugaboo-och-mini-rodini-i-samarbete.html ja tässä on se mistä asiasta luin

  VastaaPoista
 7. Kiitos oikein paljon! Nuo Paul Frankin kankaat ovat kyllä todella ihanat ja sain sellaiset vielä `kalastettua` meillekin,tosin käytettynä mutta ovat kuin uudet! Eli kesärattaat kuosiltaan:). Tuli vaan mieleen,että jos joku olisi oikein taitava maalaaja niin eiköhän Bugaboon kankaisiin voisi esim. OffWhite maalata jotain kuvioita:).. En kyllä tiedä yhtään,miten se kävisi,mutta tulipahan mieleen... Ihana on kyllä taas tuo rajoitettu erä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä :) Olen kans tykännyt niistä tosi paljon, ja ei ole vieläkään tullut suurempaa kyllästymistä, ihme kyllä.:D
   Mulla ei ole mitään hajua miten maalaaminen onnistuisi, mutta luulisi nyt että jotenkin (?) Siten ainakin saisi hyvin persoonalliset vaunut. :)

   Poista
 8. Ihanat noi Mini Rodini editionit, ottaisin heti jos olisi vauva joka niihin laittaa! Muistan vieläkin elävästi sen kun odottelit talvirenkaita saapuviksi ensilumen yllättäessä :) Pääsi muutama ärräpää...

  Nähdään ke!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta!!!:)
   Jaa multako, eeeei kai..;D
   Keskiviikkoon! Ja kiitos ihanasta postista joka saapui eilen! <3

   Poista
 9. Hei! Kerroit,että teillä oli turvakaukalona Maxi-cosi Cabriofix. Millaiset käyttökokemukset teillä on siitä? Menikö miten pitkään? Näyttää tosi kätevälle tuohon rattaan runkoon yhdistettynä...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Meillä on tosi hyviä kokemuksia tuosta Capriofixistä. Se oli hyvä kantaa mukana ja sopi erinomaisesti yhteen noiden vaunujen rungon kanssa. Väliin tulee siis sellaiset adapteripalaset. Muistaakseni tuossa on kiloraja joku 13kg ja suositus 0-12kk, mutta me vaihdoimme sen sitten isompaan kun E. oli vähän alle vuoden vanha. olisi kyllä varmaan mennyt pidempäänkin.

   Capriofix on kyllä hyvä kun siinä oli tuo irrotettava kutistaja, joten meni ihan vastasyntyneellekin. Mainittakoon myös hyvä aurinkosuoja, jonka saa tarvittaessa rullattua piiloon. Lisäksi valintaan vaikuttivat turvallisuustestit, joiden mukaan tuo Capriofix oli pärjännyt hyvin.
   Nyt tuosta on tullut myös se Pebble malli, joka on kuulemma vielä hieman tilavampi, mutta meille tuo Capriofix riitti, koska kuitenkin tuo ero noilla kahdella on sen verran pieni, että merkittävää lisäikää sillä ei mielestäni saanut. Nyt meillä on käytössä Maxi Cosin Pearl istuin, ja siihenkin olemme olleet todella tyytyväisiä.

   Poista
 10. Mä olen varmaan siitä erikoinen äiti, ettei mulla ole ollut vaunustressiä =) Ostanut kummallekin pojalle jotkut halvat saksalaiset vaunut, kun niiden käyttöikä jää lyhyeen, niin en ole halunnut satsata. Matkarattaita olen vähän enemmän pohtinut (siis nyt kun lapsi on jo 2v6kk), mutta taaskaan en halua niihin paljon sijoittaa, kun käyttökertoja tulee kesällä ehkä neljä.

  P.S. Nyt on blogissani sovituskuvia siitä jumppiksesta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnekas on se jolla ei ole stressiä!:) Mä olen kuullut, että monet ovat tilanneet juuri Saksasta, koska monia vaunuja saa kullemma paljon edullisemmin kuin Suomesta. (?)
   Ja kävin katsomassa sovituskuvat (ihania!), saanko linkata tuonne jumpsuit postauksen alle? :)

   Poista
  2. Saksasta saa todellakin halvemmalla vaunuja =) Toki saa linkata myöskin =) Puvun malli poikkeaa tosiaan luonnossa tuosta mallikuvasta missä se näyttää vähän leveältä ja lyhytlahkeiselta.

   Poista
 11. Teidän vaunut on kyllä ehkä mageimmat!Tai no, pandat on aika hyvä haastaja ;) Onneksi ei tarvitse pohtia noita vaunujuttua enää. Meillä on Gessut ja tilasin ne Saksasta. Jotenkin täällä maalla pitää olla kunnon isot renkaat, että pääsee kulkemaan, muuten bugat olisivat olleet omat suosikkini myös. Mutta nuo talvirenkaat kyllä näyttää kuvissa aika isoilta, että ehkä ne olisikin toimineet.

  Tilasin meille just Britaxin matkarattaat ja istuimen, luulen kesällä olevan matkikset kovemmassa käytössä kuin nuo vaunut kun ovat niin näppärät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiitos, ja täytyy kyllä sanoa, että Panda on kyllä kova haastaja.:D Olis niin kiva saada noi pandakankaat, mutta haaveeksi taitaa jäädä.
   Silloin kun etsittiin noita vaunuja, niin muistan kuinka juuri Gessuja suositeltiin maastoon, ja että niillä pääsee hyvin kulkemaan maastossa, joten luulen että ne on just hyvät teillä siellä. Ja oliko niissä jousituksessakin joku erikoisjuttu, vai muistanko nyt ihan väärin(?). Me kuitenkin pääasiassa kuljetaan asfaltilla ja paljon kaupungissa/kaupoissa niin riittä pienemmät renkaat.:)

   Poista
  2. meillä oli britaxin b-mobile 4 matkikset, puoli vuotta. sitten ostin quinnyn zappit :) oli kyllä ihan kivat travel systemin kanssa, mutta siihen se jäinkin. tosin black-black oli myös jees ;)

   Poista
 12. Mini Rodinit on pakko saada!!! Voi kääääk, mitenköhän tuollaiset kankaat sais...hinta nousee varmaan pilviin tosin :((
  Meilläkin rungon kanssa aina vähän vääntöä kun pitää kasata pieneksi että takaisin...mies inhoaa sitä ja siksi minä aina teenkin sen, säästyy kaikkien hermot :D Sanoisin kyllä että meidän rungossa edelleen jotain uutuuden jäykkyyttä valkoisissa nappuloissa, kun saa painaa niin hirveästi ennenkuin onnistuu. Kaveri osti käytettynä hyväkuntoiset bugat ja ne kasautuivat todella kevyesti. Tosin onhan niissä nappuloissa ilmeisesti ollut jotain ongelmiakin...mutta meillä toimii vaan hurjan voiman kanssa :D Ja niin, kuvia katsellessa tuli ikävä Paul Frankia, joten taitaa olla niin että kankaat lähtee lähipäivinä vaihtoon meillä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei oikein houkuttele ostaa toisia vaunuja pelkkien kankaiden takia.:-D
   Mies kyllä meillä sen kasaa aina tosi näppärästi, mä en..
   En sitten tiedä onko niissä nappuloissa vikaa, enemmän silti epäilen että ne vaan osaa oikeaa tekniikkaa.:)

   Poista
 13. Mitähän insinööri Makkarainen sanoisi, jos yhtenä päivänä olisi vaunut eteisessä vaihtuneet?! Me ollaan kyllä äärimmäisen tyytyväisiä noihin Quinny Buzzeihinkin, mutta Panda-kuosi c'mon! Pakko saada!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaisikohan insinööri Makkarainen jos ne vaan ilmestyvät sinne?;) Otat vaan taktiikan: "Ai siis mitkä uudet rattaat, en ymmärrä?" ;-D

   Poista
  2. no siis mää haluaisin pinkit buzzit ;) roller pink-kuosilla.. JOS V onkin meidän vika vauva? tai edes vika tyttö? en ehkä poikaa alkaisi kärrätä pinkeissä, ja siihen ehkä mieskin joain sanoisi :D

   Poista
 14. Periaatteessa Bugat on ihan kivat, mutta minun viimeaikaisten kokemusten perusteella laatu ei ihan vastaa hintaa.

  Postasinkin joku hetki sitten niihin valkoisiin kasausnappuloihin liittyvistä ongelmista. Keskusteltuani asiasta eri ihmisten kanssa minulle on tulut se kuva, että aika monella on mennyt Bugien runko vaihtoon joko jarrujen tai tuon kasausmekanismin vuoksi. Useimmilla kai takuuaikana, joten ei ole itse joutunut uutta runkoa kustantamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mun täytyy käydä lukemassa toi sun postaus.
   Mistä tietää että niissä on vikaa? Nyt rupesin jo epäilemään onko meilläkin vikaa niissä..tosin mies saa ne aina kasattua helposti ja nopeasti. Mutta mun mielestä ne kyllä vaatii vähän voimaa, että paha sanoa. Pitää tutkia tätä. Sen takia tykkäänkin noista Bee rattaista kun ne on koossa yhdellä polkaisulla.:)

   Poista
  2. Ei se teillä rikki ole jos saatte ne kasaan. Meillä se nappula ei toimi jos sitä päällisosaa ei ota irti ja silloinkin on hankala. Meillä minä olen se joka saa nuo kasaan, mies ei.

   Poista
 15. Kiitos postauksesta! :) Sopiva ajoitus, kun vaunuaddiktilla taasen herännyt kiinnostus rattaita kohtaan. :D Mua arveluttaa vähän, että minkä kokoinen lapsi Cameleonien kuomun alle ja kuppi-istuimeen mahtuu mukavasti. Painoraja taitaa olla rattaissa 17 kg. Meidän pojan jässikkällä taitaa olla painoa 15kg ja pituutta 98cm. Poika ei olisi kuitenkaan pääkäyttäjä rattaille vaan tuleva pikkusisarrus. Poika saattaisi välillä tarpeen mukaan lainata kärryjä.

  Miten korkeaksi muuten tuon työntöaisan saa? Bee:ssä ja Bee+:ssa on ainakin korkeutta riittänyt ihan hyvin.

  *Em*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, kiva jos tästä on hyötyä.:)
   Joo, painoraja on tuo 17kg, ja ainakin vielä tuo meidän poika niihin mahtuu hyvin. Pituutta E:lla nyt aika tasan 86cm. Tällä hetkellä ainakin tuolla jaloissa vielä reilustikin tilaa istuessa, että ekana varmasti osuu "pää kattoon" eli kuomua ei voi sitten enää käyttää. Mutta rattaina varmasti menee hyvinkin pitkään.:)
   Mittasin nopeasti niin korkeimmillaan työntöaisan saa noin 110cm korkeuteen (jos, tosin tää nyt oli sitten mun oma kotimitta eikä mikään virallinen.:-)

   Poista
  2. Kiitokset mitasta! :)

   Pojalla tuli nopeasti (siskoonsa verrattuna) Bee:n kuomun katto vastaan. Bee+:aan mahtuu edelleen hyvin. :) Pojalla on ikää jo sen verran, ettei kärryissä juurikaan nuku. Käytämme aika paljon julkisia enkä uskalla ottaa riskiä, että joutuisin tuota 15kg kaupungilla paljoa kantamaan (varsinkaan jos isosiskoon iskee känkkäränkkä), joten rattaat ovat mukana. :)

   *Em*

   Poista
  3. Eipä kestä.:) Meillä on vielä Beessä hieman enemmän tilaa kuin Cameleoneissa tuohon kuomun suuntaan, mutta uskon että meilläkin varsinkin noita matkarattaita käytetään vielä pitkään. :)

   Poista
 16. Meillä on myös Cameleonit ja olen tykännyt ihan älyttömästi. Siinä on yksi pieni miinus ( kasaaminen kahdessa osassa) ja vähän isompi miinus on se, että siihen mahtuu nukkumaan korkeintaan n 90 cm pitkä lapsi, sen jälkeen kuomu tulee vastaan.
  t.L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, ja noin ne vievät myös enemmän tilaa kuin perus matkikset. Juuri tuohon ylös kommentoinkin tätä samaa, eli meillä on nyt vielä ratasosan jaloissa tilaa, mutta sitten kun alkavat mennä pieneksi niin ekana osuu pää kattoon.:) Voihan sitten tietty ottaa sen kuomun pois niin meneehän ne ihan perus rattaina. Mutta saa nähdä tarvitaanko siinä vaiheessa enää niin paljon rattaita muutenkaan.(?) :)

   Poista
  2. Mä jätin kuomun siihen, eihän se istuma-asennossa haittaa, kun se on meillä melkein aina muutenkin kiinni/kasassa. Mutta varsinkin kesällä on tulossa tilanteita (esim. joku kaupunkireissu, maauimalapäivä) jolloin ois kiva, jos poju mahtuis nukkumaan päikkäreitä vaunuihin. Hän on siis nyt 2,5 v ja nukkuu vielä n. 2-2,5 t päikkärit. Jospa irrotan kuomun kankaan ja jätän vaunuihin vain kuomun "tukirangat" ja päikkäreiden ajaksi heitän päälle jonkun ison vaalean kankaanpalan/ peiton...

   t.L.

   Poista
  3. Meilläkin se on melkein aina kiinni, ja E. ei kauheasti edes tykkää olla siellä kuomun alla vaan alkaa aina protestoimaan siellä, pitää sitä jotenkin ärsyttävänä :D
   Eppunen kans nukkuu vielä tosi pitkiä päikkäreitä, mutta aika huonosti rattaissa, tai jäävät ainakin aika lyhyiksi verrattuna norm.
   Kesällä tosin se kuomu olisi hyvä aurinkosuojan takia, mutta voihan siihen kai ostaa tietysti sen aurinkovarjon, jos se suojaisi vähän. Mutta noin kuten sanoit voisi kokeilla noita päikkäreitä niin ei tarvitsisi sitä kuomua. :)
   Noista pitkistä päikkäreistä tulikin mieleen juttu, josta voisin postailla. olen nimittäin pohtinut noita päikkäreitä, kun neuvolassa ihmeteltiin kun Eppu vetää vielä noita 2-3 tunnin tirsoja eikä se edes vaikuta yöuneen..:) Mutta hyvä kuulla jos muutkin niin tekee.:)

   Poista
 17. Millaiset renkaat näissä on? pehmeät vai kovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, mä olen niin huono näissä rengasasioissa. Mutta mun mielestä ne on kovat. Voisiko joku korjata jos puhun nyt ihan höpöjä.. :0)

   Poista
  2. Takana vaahtotäytteiset renkaat. Vaihdettavat talvipyörät eteen ovat ilmatäytteiset.

   Poista
  3. ^ Hei, kiitos sinulle tästä tiedosta.:) Mä olen hieman huonosti perehtynyt näihin renkaisiin.:)

   Poista
 18. Hei! Osaisikohan joku Bugaboo Bee+ rattaiden omistaja kertoa maksimikorkeuden kun kuomu on "nostettu" korkeimpaan asentoon? Eli miten pitkäselkäinen lapsi mahtuu istumaan kuomun alla? Olen tilaamassa rattaita netistä ja haluaisin varmistua, että ovat hyvän kokoiset. Kiitos jos jouku voi auttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, n. 58cm on korkeus penkistä kuomuun, kun penkki on pystyasennossa ja selkänoja max pituudessaan. :)

   *Em*

   Poista
  2. Kiitos paljon! Saanko vielä sen verran tarkistaa,että onko mitta otettu kuomun "korkeimmmasta" kohdasta sisältä? Vai onko mitta kuomun etureunasta? Kiitos jos voisin vielä tähän saada vastauksen;)!

   Poista
 19. Eipä kestä, mitta on otettu kuomun takaosasta selkänojan jatkosta, joka on mielestäni korkein kohta. Vedin mittanauhan selkänojaa myöten kuomun kattoon.

  *Em*

  VastaaPoista
 20. http://www.minirodini.com/bugaboo/bugaboo-cameleon-mini-rodini <-- tuolta saa ostettua, tosin pakettina rattaiden kanssa :D

  VastaaPoista
 21. Woops! :D Tässä on pieni ongelma, mä haluisin vaan noi kankaat!:D Vaunut löytyy ja vielä ruskeilla base kankailla..:D Mä niiiin haluaisin noi... :P

  VastaaPoista
 22. vanha postaus, mutta mulle aihe on varsin ajankohtainen. Haaveilen bugigsista (meillä nyt Teutoniat) ja muutama asia niissä vain mietityttää. Saisinkohan täältä avun? Eli kuinka hyvin kuomu suojaa auringonvalolta? Eli jos vauva nukkuu vaunuissa ja kärryttelemme aurinkoisena päivänä, kuinka "valoisat" vaunut ovat? Meidän Teutonioissa on kankaissa UV50 suoja, näissä ei taida olla? (ellei osta erillistä kesäkuomua) Mielestäni valkoinen kuomu olisi sikahieno, mutta mietityttää tämä valoisuus.

  P.S. Noi Paul Frank kankaat on kyllä hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Näissä ei mun mielestä ole mitään UV suojaa ja varsinkin tollaisella vaalealla kuomulla kun meillä nyt on niin noi kärryt on varmasti valoisemmat kuin Teutoniat. Mutta kyllä meillä noissa silti vauva nukkui ihan hyvin ja toivottavasti nukkuu tämä uusikin. :)
   Meillä oli tuossa edessä sellainen vaunusuoja välillä. Toisaalta nämähän on aika matalat vaunut, ja vauva aika hyvin suojassa tuolla kopassa, että uskon senkin vähän suojaavan auringolta. :) Tai sitten kun noihin pitää ostaa ne kankaat "erikseen" niin voi valita jonkun tummemman kuomun, niin uskon senkin vähän auttavan tuohon kopan valoisuuteen, kuinka paljon se päästää läpi. :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit! :)