24.5.2013

HUIJARIT NETISSÄ

Uusi postaus löytyy TÄÄLTÄ. :)


3 kommenttia:

  1. Se huono puoli kirjoituksessasi ja yleensä vastaavissa kirjoituksissa on, että se ohjaa ostajia ylivarovaisuuteen. Et katso ollenkaan myyjän kannalta vaan ainoastaan ostajan. Itse olen myynyt netissä tavaraa ja en ole koskaan ketään huijannut, mutta aina on epäilijöitä jotka eivät uskalla maksaa tilille vaikka olen jo pidemmän aikaa toiminut ja jo tuossa ajassa olisin jäänyt kiinni jos olen huijari. Nimittäin olen myynyt siten, että otan mukaani tavaroita maaseudulta kodistani työmatkalle ja sitten työmatkalla vapaa-ajalla illalla on ostajat noutaneet Helsingissä asunnoltani. Eli myyjänä minulla pitää olla myös jokin varmistus, että lunastetaan etten kuljeta turhaan tavaroita. Valitettavasti aina kuitenkin ilmaantuu niitä jotka eivät lunastakaan ostojaan ja ei näy mailla eikä halmeilla. Kirjoituksesi ohjaa ostajia siihen suuntaan ettei kannata maksaa tilille edes rehellisille myyjille. Miten sitten kun siirrymme aikakauteen jolloin paperirahaa ei ole ollenkaan käytössä? Miten silloin ostaja voi ostaa jos ei maksa tilille?
    On ollut siis ylivarovaisia ostajia sellaisissakin tilanteissa, että minulla on omat kuvat otettuna ja tarkat toiedot tavaroista, mutta silti aina se sama lekatsu, että "en voi maksaa tuntemattomalle" vaan maksan käteisellä noutaessani. Miten ihmeessä olisin tuntematon jos annan kaikki tietoni osoitetta ja puhelinnumeroa myöten?
    Onneksi on joitakin viisaitakin vielä ja ymmärtää että jos on kyse kympistä tai kahdesta niin ei se kenenkään taloutta kaada vaikka heittäisi sen järveen ja uskaltavat maksaa rehelliselle myyjälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      Kirjoitus on kyllä tehtykin tässä tapauksessa ostajan kannalta, ja jos luet sen uudelleen, ehkä huomaat, että kyse tässä kirjoituksessa on näistä meidän rattaista, joita nyt noilla blogin kuvilla kaupitellaan nettikirpulla. :(
      Ja todellakin toivon, että mahdollisimman moni huomaa tämän, eikä mene enää ainakaan tähän samaan lankaan. Nyt jo useampi ostaja oli "ostanut" nämä meidän kuvien rattaat, eikä tule todennäköisesti koskaan saamaan rahoilleen mitään vastinetta. Hyvä kuitenkin, että lukija tunnisti kuvat blogistani oleviksi, vaikka se olikin siten liian myöhäistä.

      Minusta on myös kurjaa, että tällaiset muutamat huijarit (joita on vaan promille kaikista myyjistä) pilaavat monien rehellisten myyjien maineen, ja saavat ihmiset suhtautumaan epäluuloisesti kaupankäyntiin. Netissä kaupankäynti on mukavaa ja helppoa, ja sitä ei saisi pilata tällaisella huijaamisella. Ja jos kukaan ei uskalla ostaa eli maksaa tavaraa eikä myyjä lähettää ennen maksua niin kaupankäynti kyllä loppuisi hyvin lyhyeen. :)

      Kirjoituksessani myös mainitaan, että olen itse ostanut paljonkin juuri huuto.netistä sekä muualtakin, jossa maksetaan tuote tilille ennen kauppoja ja että tämän kirjoituksen tarkoitus ei ole pelotella ketään. :) Ja ainakin itse aion vielä jatkaa netistä ostamista, mutta näissä kalliissa jutuissa kuten monien satojen eurojen ostoissa pieni varovaisuus ei ole minusta pahaksi.
      Ja kuten jo kirjoituksessa mainitsin, on myös paljon epärehellisiä ostajia, mutta he ovat lukunsa erikseen, eivätkä liity nyt näihin meidän rattaisiin mitenkään. :)
      Jos olet ostamassa lastenvaunuja ja rattaita, kyse on usein useammista sadoista euroista, ei muutamasta kympistä.
      Mukavaa ja turvallista kaupantekoa kaikille! :)

      Poista
  2. Lisäys vielä: Niin, huomasin kyllä, että kirjoituksessa kerrottiin, että Sinun vaunujen kuvaa oli käytetty ja se on väärin minunkin mielestä. Kuitenkin kirjoituksessa oli jäsennelty kohdat joissa varoitettiin maksamaan näkemättä tuotetta. Monet henkilöt tulevat hysteerisiksi ko. kirjoituksista ja eivät uskalla ollenkaan toimia, kun pelkäävät että menettävät vitosen tai kympin. Minulla esim. on ollut sellainen tyyli myynnissä, että toivon isojen ostosten kohdalla esim. varausmaksua 10 tai 20 euroa tilille ja loppumaksun luovuttaessa tavaran, mutta kympinkin maksua moni pelkää täristen horkassa.

    Uskon, että tuonkin kirjoituksen jälkeen moni taas vapisee ja ei uskalla muutamaan vuoteen toimia ollenkaan netissä vaan lyö kotinsa ovenkin säppiin ja piiloutuu komeroon ja voi kuolla jos vaikka hiiri ravahuttaa jossakin seinien välissä. Tämä on todellisuutta suomenmaassa, valitettavasti.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)