30.3.2013

PÄÄSIÄINEN JA REIMAN VÄLIKAUTTA KÄYTÖSSÄ

Aurinkoista pääsiäistä! Ihanaa kun koko perhe saa olla yhdessä neljä päivää, kun tuo talvilomakin meni vähän eri suunnilla matkaillessa. Minä niin nautin näistä yhteisistä hetkistä, koska niitä on kuitenkin aika vähän kun työt imaisevat suuren osan viikosta.
Pahoista ennusteista huolimatta meillä oli täällä eilen koko päivän upea auringonpaiste, ja olimmekin koko päivän ulkona. Lähdimme myös käymään pienellä retkellä Koiramäen Pajutallilla, joka näyttäisi olevan auki koko pääsiäisen. Siellä olikin paljon ihmisiä eilen ja koko parkkipaikka oli täynnä autoja. Pajutallilla poika odotti eniten näkevänsä pääsiäispupuja, possuja ja viiriäisiä. Possut Arvi ja Otto olivatkin pulskistuneet sitten viime kesästä. Leikimme myös lasten aitassa, jossa on pieni leikkikahvila. Ja toki maistelimme myös ihania pullia kahvin kera. Pakko vielä mainita, että Pajutallilla on myös ihana sisustustavaramyymälä, josta voi ostaa pajuesineiden lisäksi kaikkea kaunista kotiin.











Teimme eilen myös pitkän kävelylenkin, leikimme pihalla ja testasimme potkulautaakin vähän tiellä, jossa oli sulaa. Eppusella oli nyt ensimmäistä kertaa päällä välikausivaatteet, jotka saimme testiin yhteistyön merkeissä Reimalta.




Tässä kaikki pojan Reima vaatteet ja linkit niihin:
1. Polku välikausitakki
2. Takin alla Wallpass soft shell -takki
3. Reimatec Kunto välikausihousut
4. Ramppi pipo
5. Reimatec Askare rukkaset

 

Noista vaatteiden mitoituksista vielä muutama sananen. Välikausitakki, soft shell ja housut ovat meillä kokoa 98cm. Koko pitää hyvin paikkaansa, mutta housut olivat vielä vähän pitkähköt. Se ei oikeastaan haittaa, koska toivon tietysti noille mahdollisimman pitkää käyttöikää. En myöskään uskaltanut ottaa kokoa pienempää, koska poika on kuitenkin jo reilusti yli 92cm pitkä.
Eppunen on siis aika pitkäjalkainen ja hoikka, ja noissa housuissa on myös vyötäröllä kuminaha sekä kiristysmahdollisuus eli pysyvät hyvin jalassa. Punteissa on kuminauhat sekä kumiset säädettävät lenksut jalan alle.

Välikausitakin malli sopii hyvin myös hoikalle pojalle, ja vaikka se onkin kuvailtu Reimashopissa kaupunki- ja ulkoilutakiksi, siinä on mahtavia teknisiä ominaisuuksia. Heijastimet ovat todella hyvät ja niitä on paljon (kuten myös housuissa ja soft shell takissa) ja sitä pidän itse ainakin tosi tärkeänä ominaisuutena lastenvaatteiden turvallisuuden kannalta. Huppu on irrotettava, ja vetoketjun pää on suojattu ylhäältä, eli se ei hankaa leukaan. Huppu pysyi muutenkin hyvin päässä käytössä.
Takin sisällä on molemmin puolin vuorissa nepit, joihin ilmeisesti saa kiinni tuon perus fleecetakin. Sen taidankin tilata meille, koska tuo soft shell voi olla myöhemmin keväällä liian lämmin tuonne alle. Takin helmassa on sisäpuolella myös kiristysmahdollisuudet ja ne on piilotettu pienten "taskujen sisään" (lastenvaatteiden turvallisuus säädösten takia pienten lasten vaatteissa ei saa olla roikkuvia nyörejä tai kiristimiä). Takissa on ohut verkkovuori, joten se menee sitten sellaisenaan myös myöhemmin keväällä. Ja nimen merkkaamiselle on tässä takissa ja hupussa hyvät paikat. Tässä meidän takissa on kuminauhat hihansuissa, jotka koen helpoksi tällaiselle pienemmälle käyttäjälle. Tästä takista näyttäisi olevan myös vähän teknisemmmät versiot Kuja sekä Leap, joissa on myös tarrat hihansuissa ja muita yksityiskohtia enemmän, mutta minusta meille tämä yksinkertaisempi versio oli riittävä. Kaiken kaikkiaan tämä on minusta jo ihan suunnittelijankin näkökulmasta katsottuna tosi hieno takki kaikkien yksityiskohtien takia, mutta myös tuo denim kangas miellyttää minua erityisen paljon.

Pojan hanskat ovat vedenpitävät, hengittävät ja taipuisat välikausirukkaset. Kämmenosa on paksumpaa materiaalia, mutta silti se on hyvin taipuisa ja pehmeä. Ranteen kohdalla hanskoissa on kuminauha sekä velcrokiristys. Hanskojen malli on hyvin klassinen, ja nämä tuntuvat tosi hyviltä hanskoilta päiväkotikäyttöön.

Soft shell -takki on värinimestään huolimatta minusta kuitenkin enemmän keltainen kuin vihertävä. Tämä takki menee sitten myöhemmin pelkästään välikausihousujen kanssa. Viime syksynä minusta lyömätön yhdistelmä olikin soft shell -takki ja välikausihousut. Sillä setillä mentiinkin meillä aika pitkään kun ilmat olivat aika lämpimiä. Takissa on ihana tähtiheijastin toisessa taskussa, ja muitakin heijastimia edessä ja takana. Sisus on pehmeää fleeceä. Hihoissa on peukaloille reiät. Tästä ominaisuudesta erityisesti mies piti. Myös tässä takissa vetoketjun yläpää on suojattu, niin ettei se hankaa leukaan.

Piposta otin meille koon 50, ja se pitänee hyvin paikkaansa. Pipo pysyy hyvin päässä, vaikka aluksi sitä vähän epäilin. Pipo on puuvillaneulosta ja siinä on ohut trikoovuori, joten jo nyt sillä tarkenee hyvin ainakin täällä Etelä-Suomessa.

Tässä "vähän" speksejä näistä meidän Reima vaatteista. Toivottavasti tästä oli jotain hyötyä, jos joku näitä samoja vaatteita harkitsee.Vaatteiden toiminnallisuudesta ja kulutuksenkestosta kerron sitten myöhemmin lisää kun kokemusta karttuu enemmän käytön myötä.  :)

Reimashoppiin pääsee TÄSTÄ.

(Postaus sis. mainoslinkkejä)





14 kommenttia:

  1. ompas kiva setti! oliskos sulla noista hanskoista vielä kerrottavana käyttökokemuksia? yritän kuumeisesti keksiä minkä merkin keväthanskat metsästäisin hikisormiFionnilöe, kun toppahanskat alkavat olla aivan liian kuumat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, voin laittaa ensi viikolla lisää kun ne pääsevät päiväkotiin käyttöön. On ne nyt ainakin pitäneet noissa pihaleikeissä sormet kuivina ja ihan lämpiminä. :) Tosin nyt siellä on aika kuivaa ja paistaa aurinko. :)

      Poista
  2. Ihania kuvia pajutallilta ja mageen näköinen kesvätsetti Epulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pajutalillta ei voi saada huonoja kuvia! :) Ja toi on kyllä hyvä!

      Poista
  3. heips,

    eikös tää teidän takki ole nimeltään Polku (ja tästä saatavilla vain pieniä kokoja). sillä ainakin meidän Leapissa on tarrat hihansuissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Kiitos sinulle! <3 Mulla meni nimet ihan sekaisin :D Nyt on korjattu! :)

      Poista
  4. Ihania kuvia! Mun pitäisi saada itseni kokonaan talvihorroksesta hereille ja hommata vihdoin lapsille kevätkamppeet. Molemmat valittelivat tänään kilpaa kuinka heillä on kuuuuumaaaaa eikä Tellu siitä syystä jaksanut hiihtääkään kuin pari hassua minuuttia saaden jo hien pintaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Eilen ja tänään oli ainakin meillä ulkona jo aika lämmin auringossa, joten ainakin toi Ticketin baggy olis ollut jo ihan liian lämmin. Ja pitäähän nää vk-vaatteet paremmin vettä, ja sitä kyllä tuolta löytyy. Lätäköitä, lätäköitä..ne on jo koluttu pohjia myöten ;)

      Poista
  5. Pakko sanoa, että heijastimilla ei tee keväällä mitään...mut jos aikoo vielä syksyllä käyttää niin sitten tietty...on vaan aika kaameeta miettii nyt syksyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä keväälläkin on pimeitä hetkiä iltaisin, tai ainakaan me ei sulkeuduta sisälle aina kun aurinko laskee. :)
      Kevätkausi on niin lyhyt noille vk-vaatteille, että olisi kyllä tosi hyvä että ne samat kamppeet menevät myös syksyllä. :)

      Poista
  6. Tyylikäs setti! Onko toi nyt tummempaa vai vaaleampaa väriä takista? Harmi, etten pysty millään perustelemaan tarvetta meidän pikkumiehelle ;-) Mustat hanskat tarvittaisiin vielä. Mikä koko Eppusella on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä on se vaaleampi, kai. :) Tästä pienten takista ei tainnutkaan olla kuin tämä vaalea ja sitten roosa. Hanskoista; piti käydä oikein tarkistamassa, meillä on koko 1, ja minusta nämä ovat aika reiluja, (tai sitten E:lla on pienet kädet), mutta olen aika varma että nämäkin mahtuvat vielä syksyllä käteen. Ja hyvin mahtuu ohuet villalapaset alle. :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! :)