28.11.2012

PÄIVÄ PALOASEMALLA

Viime viikon lauantaina järjestettiin Päivä Paloasemalla tapahtuma ympäri Suomea. Ehdotin miehelle, että voisimme lähteä tutustumaan paloasemaan pojan kanssa, mutta koska lauantai oli tosi sateinen meinasimme jo perua lähtemisen. Onneksi emme kuitenkaan peruneet ja lähdimme tutustumaan paloasemaan. Vaikka olemme käyneet pojan kanssa monissa paikoissa, tämä käynti oli tosi iso juttu pienelle miehelle, joka tykkää autoista ja erityisesti pii-paa autoista. Niin ja tietysti Paloauto Punasta.



Osuimme juuri oikeaan aikaan paikalle, kun palokuntalaiset pitivät pienen esityksen siitä, miten palava rasvakattila pitää tukahduttaa sammuksiin. He myös demonstroivat mitä tapahtuu, jos erehtyy kaatamaan puoli litraa vettä palavan rasvan päälle.Voin vain kuvitella mitä tapahtuu, jos tuollainen liekki pääsee liesituulettimeen.

Oikein!

Väärin!


Paikalla oli myös tietenkin ne tärkeimmät eli paloautot. Ensin poika vähän arasteli, mutta sitten häntä oli jo vaikea saada pois paloautosta. Lapsilla oli myös mahdollisuus testata vesiruiskulla "palon sammuttamista" ja poika saikin isän kaverikseen pumppaamaan vettä "palavaa taloa" kohti. Voi että se oli jännää!





Tapahtumassa myytiin lasten palomieshattuja, ja ylpeänä Eppunenkin veti palomieskypärän päähänsä. Palomieskypärä päässä olikin sitten hauska patsastella paloauto Punan kyydissä. ;)
Olin näin jälkeenpäin tosi tyytyväinen kun lähdimme tuonne tapahtumaan, koska pienelle pojalle tämä tapahtuma oli tosi tärkeä, ja paloautoista ja paloasemasta onkin nyt puhuttu joka ilta. Osallistuiko joku teistä lukijoista tuohon tapahtumaan ja jos niin mitä tykkäsitte siitä?

Lisää tapahtumasta sekä paloturvallisuudesta löytyy TÄÄLTÄ ja Facebookista TÄÄLTÄ.








18 kommenttia:

  1. Mä huomasin kans lehdessä ilmoittelua tost päivästä, mutta aika surkeaa et meillä täällä omalla paikkakunnalla ei huomioitu tapahtumaa. Tuollainen päivä on lapselle kiva:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, voihan harmi! Mutta kannattaa laittaa vaikka palautetta/toivetta oman paikkakunnan paloasemalle tai vpk:lle että jos voisivat ensi kerralla osallistua tuohon (?) :)

      Poista
  2. Me saatiin vuosi sitten paikallisen paloaseman avoimilta ovilta tuommoinen samanlainen "kypärä", se oli kyllä tärkein juttu pojalle monta päivää! :)

    VastaaPoista
  3. joskus meidänkin pitäisi raahautua asemalla.. Tuhma äiti oon, kun en ole vienyt..
    No korvataan se Stokkalla ja sen leikkipaikoilla.. hihi.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stockmann on vähintäänkin yhtä hyvä kun paloasema! :)

      Poista
  4. Oi paloautot ja sankoruiskulla "sammuttaminen" onkin huisin jännää ja mukavaa! Täällä ei tänä vuonna jaksanut palokunnan pojat kaiken muun kiireen keskellä harmillisesti tapahtumaa järjestää, mutta viime vuonna oli kyllä lasten keskuudessa oikea hitti jota muisteltiin aina tapahtumasta saadun joulukalenterin luukkuja availlessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tästä puhutaan meillä päivittäin :D Vähän väliä poika ehdottaa että lähdetään taas sinne.

      Poista
  5. me on oltu kai neljänä vuotena =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistava tapahtuma! Me taidetaan mennä seuraavankin kerran tuonne. :)

      Poista
  6. Tuli käytyä kyllä. :) Täällä ei myyty tuollaisia hienoja kypäriä, mutta kaikki lapset sai joulukalenterit. :) Meillä oli pojilla sama juttu, ensin paloauto oli pelottava, mutta lopulta sieltä ei haluttu tulla pois...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, tekin pääsitte paloasemakäynnille! :)
      Nuo kypärät oli oikeasti jotain mainoskypäriä, mutta koska kyseessä oli vpk, he keräsivät näin rahaa toiminnalleen. :)

      Poista
  7. Meillä kävi poika isänsä kanssa paloasemalla. :) Kiva kun järjestävät tapahtumia! Ihana pieni palomies-Eppu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän pikkumies varmasti myös tykkäsi, veikkaisin! ;)

      Poista
  8. Meilläkin isi kävi pojan kanssa kun ite järkkäilin samaan aikaan tytön 1v-kemuja. :) Samaa alku-ujostelua kuulemma meilläkin ja paloasemasta on muistettu kertoa kaikille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se alku-ujostelu oli niin hassua! :D Ja voi mikä selitys sen jälkeen on ollut paloasema sitä ja tätä.. ;)

      Poista
    2. Niin, ja onnea 1-vuotiaalle pikku neidille! <3

      Poista
  9. Meidän paloasemalla oli mahdollisuus pieneen paloautoajeluun. Toinen erikoisuus oli, että 3veekin sai kokeilla sammuttaa tulen sammuttimella eli hyvä tapahtuma

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)