17.7.2012

Juhlahumussa

Olimme viime viikonloppuna oikeissa maalaishäissä. Ja hienot juhlat ne olivatkin, varsinkin pienten vieraiden mielestä. En ole koskaan ennen ollut häissä, joissa olisi ollut näin paljon kaikkea hauskaa lapsille. Pienille vieraille oli rakennettu lasten disko tallin alakertaan, hankittu valtava pomppulinna, järjestetty jättisaippuakuplien puhaltelua sekä tuotu leluja viihdykkeeksi. Voitte varmasti uskoa, että meidänkin poikamme oli todella innoissaan tästä kaikesta. Ja hauskuuden moninkertaisti se, että juhlissa oli paljon muita lapsia, joiden kanssa oli mukava touhuta.
Lastenpöytä oli katettu omaan tilaan isommille lapsille, jotka osasivat jo syödä itsenäisesti ja heitä oli auttamassa oma tarjoilija. Mutta voi, pieni Eppunen olisi niin kovasti halunnut syödä isompien lasten kanssa. Isommat pojat eivät vaan olleet kovin innostuneita pienen miehen suosionosoituksista. Olimme kertoneet Epulle, että häissä on tarjolla myös kakkua, ja sitä pikkumies odottikin koko päivän. Hän myös muisti huutaa joka välissä ja melkein jokaiselle vastaantulijalle: "Kakkua, kakkua!" 

Nyt kun kesäsää on ollut hyvinkin vaihteleva, juhlavaatteiden valinta aiheutti pientä pohdintaa. Epulle valitsin pitkähihaisen paidan, josta sai tarvittaessa kääräistyä hihat ylös ja paidan päälle puuvillaisen neulesliparin. Olin jo aiemmin ostanut Epulle valkoiset Gantin farkut juhlahousuiksi, mutta housut olivatkin niin isoa kokoa, että ne jäivät nyt käyttämättä, ja jouduin vielä viime hetkellä kipaisemaan Zarasta valkoiset chinokset. Joten jos joku pieni poika on vailla valkoisia Gantin juhlahousuja, minulla olisi yhdet uudet ja ylimääräiset myytävänä. Housut ovat kokolapun mukaan kokoa 92cm / 2 years, mutta mielestäni ne vastaavat kokoa 92/98. Niistä voi kysellä lisää meilitse jos kiinnostaa.




Omienkin juhlavaatteiden valinta aiheutti harmaita hiuksia, koska en halunnut paahtua enkä paleltua, ja säätiedotukset lupailivat sitä sun tätä. Ainakin täällä meillä päin on satanut ja paistanut vuorotellen viimeisen viikon ajan, eikä nytkään ollut mitään varmaa tietoa suuntaan tai toiseen. En voi sietää boleroita tai muita vastaavia missään muodossa, joten hihaton mekko oli tällä kertaa poissuljettu vaihtoehto. Valintani oli sitten Bodenin Limited Edition Stella -mekko (tämä), jossa oli 3/4 hihat, mutta se oli kuitenkin tarpeeksi juhlava häihin. Kutsussa oli kylläkin maininta, että koska kyseessä on maalaishäät, paikalle voi lampsia vaikka kumisaappaissa, mutta päädyin sitten kuitenkin Swedish Hasbeens puukkareihin, koska ne sopivat sekä mekkoon että maalaisidylliin.


Koska häitä juhlittiin maatilalla, myös perheen koirat osallistuivat pippaloihin. Epun mielestä koirien kanssa leikkiminen olikin varmasti kaikkein hauskinta koko juhlissa. Kaikkien päivän tapahtumien jälkeen poika alkoikin väsähtää iltaa kohden, mutta olimme varautuneet lähtemään hyvissä ajoin kotiin. Toki juhliminen ilman lapsia olisi huomattavasti helpompaa, mutta lapsen kanssa sitä lähteekin matkaan ihan erilaisella asenteella. Ihan hyvin me selvisimme, ja vilkas taaperokin selvästi nautti häistä. Meidän perheellä näitä yhteisiä juhlia (ja yhteistä aikaa) on niin harvoin, että on ihanaa kun joskus pääsee juhlimaan koko perhe yhdessä. Tässä alla on vielä muutamia kuvia pienestä pojasta juhlahumussa.





16 kommenttia:

  1. tosi kivat eppusen housut! ja muutenkin kiva juhla-asu:) näyttää ihanalta juhlapäivältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noikin housut oli ehkä hieman reilut, mutta onneksi sai kiristettyä vyötäröltä, eivätkä olleet niin pitkät kuin ekat. :)
      Juhlapäivä ja itse häät olivat ihanat!

      Poista
  2. Niin hieno pieni juhlija! Varmasti oli mahtavat häät :)

    VastaaPoista
  3. Todella ihanasti ajateltu häissä lapsia! Tuollaisissa juhlissa varmasti viihtyy kaikki. Me oltiin joskus Tellun ollessa pieni häissä, joissa ei ollut muuta viihdykettä lapsille kuin karkit. Ei tosiaankaan ollut rentouttava juhla!

    Voi, me tarvittas pojalle juhlahousut reilun viikon päästä ristiäisiin (ja itse panikoin jo omaa pukeutumista eikä säät tosiaan yhtään asiaa helpota) mutta taitaa harmillisesti olla meidän poitsullekin nuo housut aivan liian isot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä se oli tosi ihana yllätys, oikein hämmästyin kuinka paljon kaikkea kivaa oli keksityy pienille vieraille. Ja noi saippuakuplat täytyy kopioida ehkä omiinkin juhliin. :)

      Noissa Gantin housuissa on kyllä vyötäröllä sisäkiristys, mutta olivat aika pitkät, sivun pituus vyötäröltä punttiin on n.54cm.
      En sitten tiedä onko teidän poika pitempi kuin Eppu, mutta meille olivat ihan liian pitkät, joten veikkailen niiden olevan lähempänä 98 kuin 92. :)

      Poista
  4. Oi kuulostaa ihan mahtavilta juhlilta!Ja molemmat olette olleet niin tyylikkäinä liikenteessä. Sun mekko näyttää tosi kauniin väriseltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne olivat kylä ihanat juhlat ja mukava piristys arkeen.
      Voi kiitos! Mä en IKINÄ käytä mitään kuoseja tai noin kirkasta, mutta mies tykkäsi tosi paljon tuosta mekosta niin uskalsin valita sen. :)

      Poista
  5. Oi, maalaishäät kuulostaa niin romanttisilta! Ja kylläpä on Eppunen ollut tyylikkäänä. -Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnelma oli kyllä ihana ja järjestelyjen eteen oli nähty vaivaa, lisää tällaisia..:)
      Ja kiitos:)

      Poista
  6. Kuullostaa siltä, että on olleet aivan ihanat juhlat ja kuvienkin perusteella voi päätyä samaan lopputulokseen. Pikkumies on oikein tyylikäs vermeissään! Olen muuten huomannut, että noi Gantin vaatteet ovat aika reilua kokoa, ainakin ne muutamat paidat mitä meillä on ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :)
      Niin ne tuntuvat olevan, mutta poikkeuksiakin on tullut vastaan. Olin kyllä turhan optimistinen noiden housujen suhteen, isot kun isot. Varmaan olisivat hyvät ensi kesänä.:D

      Poista
  7. Siis voi että mä tykkään tästä sun vaatetyylistä Epulle! Erityisesti siitä että tyyli on todella aikuismainen ja ei mitään vaalensinisiä nalle-ällötyksiä! Mä tykkään Miollekkin laittaa siistejä vaatteita, jotka ovat niinkuin aikuistenkin, ja tietenkin myös mukavia päällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos!:) Ei meillä ole nalleja tai muutakaan kovin söpöä, ellei sitten kaikkia pehmoleluja lasketa ;-D
      Mukavuus on kyllä ihan ykkösjuttu kaikissa lastenvaatteissa, samoin kun omissakin. :)

      Poista
  8. Oi vitsit miten ihanat häät! Oikein kateeksi käy, varsinkin kun omassa kaveripiirissä ei enää ole sinkkuja. :-)

    Kivan rennot juhlatamineet Eppusella ja liikkis se kakun odottaminen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä vielä sinkkuja löytyy kaveripiiristä, joten elättelen toiveita, että päästään jatkossakin juhlimaan häitä. :)

      Kiitos, ja E. oli kyllä aika liikkis kun oikeasti odotti sitä kakkua niin kovasti koko päivän.:D

      Poista

Kiitos kun kommentoit! :)