8.4.2012

Rullaati-rullaa! Pienen pieni askarteluvinkki pikku kätösille ;)

Järjetön määrä postilaatikkoon satavia mainoksia ärsyttää joskus todella paljon, ja tuntuu että ne tukkivat koko laatikon pari kertaa viikossa. Toisinaan heitän koko nivaskan suoraan paperinkeräyslaatikkoon, mutta toisinaan kyllä selaan ne läpi. Tällä kertaa löysin yhden helmen tarjouksen Lidlin mainoslehtisestä. Näin nimittäin ainakin minulle ihan uusia ja vieraita lasten pallotusseja. Ja koska koko perhe tykkää piirtää, ja askartelen paljon Epun kanssa, sanoin miehelleni heti, että tuollaisia tusseja pitää kyllä hakea pojalle.
 Kyseessä ovat siis Pritt -merkkiset pallotussit, jollaisia minä en ainakaan ole aiemmin kokeillut. Itselleni tuo merkki tuo mieleen ensimmäisenä lapsuuden kuvistunnit ja pienet liimapuikot. Pallotussit näyttävät siltä kuin maalaisi deodorantilla paperilla, mutta pieneen käteen tuollaiset paksut ja luistavat rullat sopivat hyvin, ja ainakin Eppunen innostui niistä kovasti. Osa hauskuutta oli selvästi myös värien valitseminen ja korkkien pois sekä takaisin laittaminen. Rullaati-rullaa! Pallotusseilla maalaaminen oli siis hauskaa ainakin pienen pojan mielestä.
Hieman sottaavia nuo kyllä ovat, koska väriä tulee aika runsaasti ja maalatut kohdat jäävät aika märiksi. Purkin kyljessä lukee: "Lähtee pois huuhtelemalla" ja "Väristä voi jäädä läikkiä, huuhtele heti lämpimällä vedellä". Mutta tussien vesiliukoisuuteen en kovin sokeasti luota enää sen jälkeen kun totesin, että Ikean vesiliukoiset tussit eivät olekaan kovin vesiliukoisia kun niitä joutuu vaatteille. Mutta ei sitä tarvitsekaan ryhtyä pyhäpuvussa maalaushommiin. ;)
Niin, ja nämä hassut tussit maksoivat ainakin Lidlissä 3€ per paketti, ja paketissa on kolme tussia. Eli ovat myös tosi edullisia. Vinks, vinks! ;)



21 kommenttia:

  1. Näyttääpä kivoilta, voiskin kokeilla jos kauppareissulla tulee vastaan.

    VastaaPoista
  2. Lidl on kyllä mahtava kauppa, sieltä saa lähes mitä vaan! :D Jos sinne mennään niin täytyy kyllä tollaset napata ostoskoriin. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siis aivan mahtava kauppa, ja esim. joulun aikaan siellä oli Brion junaratoja huippuhalvalla. :D Varmaan pitää alkaa jatkossa kyttäämään noita Lidlin mainoslehtisiä joka viikko, kun sieltä voi näköjään löytyä ihan mitä vaan!:D

      Poista
  3. 1v 2vkoa piirsi kissanpuuhun just violetilla liidulla ;P meillä luetaan lidlin mainoksia, edellisestä meille tuli ovikoukkuja vai mitä ne onkaan, mutta mitkä saa esim vaatekaapin oven päälle. 4 kpl yhteensä 4e :) kylpytakeille ja pyyhkeille tuli paikat..
    ruohonjuuresta sai joskus ainakin sellasia liituoja, missa oli pallo päässä että se sopi pieneen nyrkkiin ja oli helppoa sitten piiretää. en tiedä saako enää niitä sieltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana, siellä siis hyvin pieni taiteilija vauhdissa!:D ♥
      Lidlissä on kyllä ihan helmiä löytöjä!

      Ja kiitos vinkistä! Tuollaiset liidut voisivat olla vielä paremmat, koska eivät sottaa niin paljon kun nuo maalitussit. :)

      Poista
    2. löysin yhden kaupan pikaisella googlaamisella eilen, ne on pisara-liituja nimeltään. hinta vaan oli parissa vuodessa vähän noussut :D

      Poista
  4. Meillä oli vastaavat vesiliukoiset lastentussit. Saivat tosin pian lähtöpassit vesiliukoisuuden tarkoitettua joka paikkaan leviämistä :)
    Samoin sormivärit tuntuivat ensi huippuhauskoilta, mutta käytännössä ne olivat katastrofi. (Enkä edes ole mitenkään tarkka tai siisti ihminen, heh)
    Tällä hetkellä vajaa 3v ja vajaa 1,5v:llä toimii parhaiten väriliidut, paksut puuvärit ja vanhat kunnon vesi- ja peitevärit. :)
    Mutta se lasten kanssa on hauskaa, että tulee kokeiltua yhtä sun toista uutta, kuten pallotusseja! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan totta että vesivärejä, sormivärejä ja vetisiä tusseja saa kyllä helposti sotkettua joka paikkaan!:-D
      Väriliituja ja puuvärejä meillä kans käytetään eniten, mutta välillä pitää kokeilla eri juttuj. Kaikkein eniten Eppunen taitaa tykätä tusseista, sekä yllättäen lyijytäytekynällä piirtämisestä. :D

      Poista
  5. Ja taas Lidl kaupasta jotain hienoa ja tästä HALPA kaupasta pidän todella. Ikea tussit todella vaatteiden murha ja meilläkään ei ole lähteneet edes Popin 60 asteessa pestävistä vaatteista. nyyh..

    Lidlissä maailman parasta patonkia, mehuja ja vihannekset myös todella hyviä.. Iski taas himo niihin leipiin..
    Tiistaina siis sinne shoppailee!!

    Kruunukirpusta saa myös hyviä tusseja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu. Ja Ikean tussit on murhannut meillä tosi monta vaatetta, vaikka muuten ihan hyviä ovatkin.:D Eikä ole lähtenyt 60 pesussa, eikä edes tahranpoistoaineella.. jopa tummansinisisä housuissa loistaa upeasti vihreät raidat.. :P Onneksi meidän Ikean tussit vetelevät viimesiään, pikku taiteilija on töpöttänyt niistä kärjet aika tehokkaasti sisälle.. ;)
      Mä tykkään myös Lidlin appelsiinimehusta, siitä joka on niissä lasipulloissa, nam.

      Poista
  6. Minua kovasti kiinnostaisi, mitä kaikkea olette askarrelleet Epun kanssa. Haluaisitko postata joskus siitä? Minulla on 2,5 v poika ja aihe on ajankohtainen.

    t.L.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Meidän askartelut ei siis ole koskaan mitään tosi hienoja juttuja, koska Eppu on vielä niin pieni että nämä tuotokset ovat enemmänkin tällaista "modernia taidetta" kuten noista ylläolevista kuvissakin näkyy, mutta voisin mä kyllä postailla mitä me täällä päivisin väkerretään. Mä yleensä sitten vähän autan Eppua kun hän ei osaa itse vielä leikata saksilla jne. :) Mutta tuollaisen 2,5-vuotiaan kanssa voi varmasti jo tehdä paljon enemmänkin kaikkea hauskaa.:)

      Poista
  7. Nuohan näyttää tosi mukaville, joten täytyykin käydä katsomassa oisko jäljellä! Meill poika kun tahtoisi siskonsa tavoin piirtää tusseilla, mutta tosiaan ne Ikean tussit ei oikein sovi yhteen pojan taiteiluvietin kanssa ainakaan ellei ole tarkoitus pöytiä ja vaatteita saattaa uuteen uskoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyllä hauskat, mutta en uskalla luvata sen vähempää töhryä kun tavallisilla tusseillakaan ;-D Mä ostin Epulle tusseja varten sellasen rullan paperia, jolla voi peittää koko pöydän niin on ainakin suurempi mahdollisuus että taiteilu pysyy siinä paperilla..;-D

      Poista
  8. Höh. Just tällaisten juttujen takia harmittaa kun meille ei tule Lidlin mainoksia (asutaan maalla ja vieläpä sotilasalueella, kukapa meille mainoksia uskaltaisi tuoda ;)). Voisihan sitä itse muistaa poiketa siellä Lidlissä useamminkin, etenkin kun yleensä käyn ihan siinä tien toisella puolella kaupassa :D. Mä en vaan muista mennä sinne Lidliin kun ei tule niitä mainoksia... On mullakin ongelmat ;).

    Mutta joo, tusseilla piirtää meidän 1v5kk vanha toistaiseksi ja vain valvonnassa ;D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, mutta toisaalta säästytte siltä kaikelta muulta roskapostilta mitä meille tulee kyllä ihan liiaksikin.:)
      Luulisin että näitä nyt on, en usko että on mikään ykkös hittituote kuten joku Brion junarata tms. mitä aiemmin ollaan tuolta tarjouksista löydetty.:)

      Mä luulen, että pienet tykkää tusseista senkin taki kun niistä tulee helposti paljon väriä. Puuväreilläkin tosiaan piirretään paljon, mutta ainakin yhdet mitä meillä on vaativat enemmän voimaa että saa kunnolla väriä tulemaan.:)

      Poista
    2. Toinen hittituote meillä olisi muuten mehiläisvahaliidut... Mutta niillä ei voi antaa piirtää just nyt kun ne vissiin maistuukin hyvältä :D. Ovat onneksi kyllä myrkyttömiä.

      Poista
    3. Voi arvaa mitä, nyt on pakko kertoa.. Mä ostin syksyllä Nykistä MoMa shopista Epulle mehiläisvahaliidut(joskus niistä postailinkin tänne), ja niillä piirtelikin.. välillä vähän maisteli mutta ei mitään vakavempaa..MUTTA sitten kun alkoi jossain vaiheessa heitellä niitä lattialle (tekee sitä kun kyllästyy piirtämään), niin meidän koirat rauskutti niitä suihinsa ihan innoissaan. Eli ovat myös meillä pannassa tällä hetkellä..:-D

      Poista
  9. Onpa mahtavat tussit!
    Meillä poika tykkää piirrellä tosi paljon, mutta ongelma kynien syönti. Nooa puree kaikista kynistä, liiduista ja tusseista aina kärjet pois. Äsh! Nyt herranen on semmosessa orastavassa uhmassa, että vaiks kuin kieltää niin taatusti puree. Mut tommosia palloja ei ehkä saiskaan purtua... Näppärää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, teillä on siellä pieni kynien pureskelija :D
      Noita pallotusseja tuskin pystyy rouskuttamaan kukaan, joten ainakin siinä mielessä ovat hyviä.:D

      Poista

Kiitos kun kommentoit! :)