23.4.2012

Herra Päivänkakkara

Voi mikä ihana viikonloppu meillä on takana! Ulkona oli tosi lämmin ja auringonpaisteesta saa energiaa. Olimme paljon ulkona ja saimme puuhailtua pihankin kesäkuntoon. Olimme kyllä tosi ahkeria, mutta silti tuntui, että aika loppuu kesken. Eppunenkin oli innoissaan touhussa mukana, ja koko ajan todella iloisella mielellä. Ehkä aurinko vaikuttaa kaikkien mielialaan?
Sain nyt viikonloppuna kuvattua useampiakin meidän asukuvia, mutta tässä nyt vasta yksi niistä, laitan lisää myöhemmin. Nekin tuli kuvattua vähän kuin vahingossa, koska jokaisen ulkoilureissun jälkeen vaatteet sai laittaa pyykkiin. Ja ei mikään ihme kun Eppu intoutui pesemään pihakalusteita isän kanssa, auttamaan äitiä kukkien istutuksessa ja pelaamaan futista naapurin tyttöjen kanssa. Kuraa, hiekkaa, mutaa, multaa, märkää nurmikkoa ja vettä ei voinut välttää, mutta ei se haittaa, kun oli niin lämmintä ja pesukone pyörii. Täällä meillä ei ollut edes tuulista, joten kun ulkona paistoi aurinko, tuli oikeasti takki päällä jo kuuma. Nyt vaan toivon, että ensi viikolla ei sada ja
a saataisiin nauttia lisää tällaisista päivistä.
Näissä kuvissa Eppusella on päällään Mini Rodinin denim haalari, joka tuli meille secondhandina (Kiitokset kaverille ja kiitos myös puvun myyjälle:). Tämä haalari on kokoa 80/86 ja aika reilua kokoa. Olisikin mielenkiintoista tietää millaista kokoa tämän kevään haalarit ovat? Kyselen siksi, koska tästä Mini Rodinin mitoituksesta on tullut keskustelua useammankin kerran muutaman muun bloggarin kanssa, koska koot vaihtelevat kausittain. Monet MR:n housut ja haalarit ovat usein aika reilua kokoa, mutta trikoot usein taas nafteja. Meillä on kyllä tämän kevään mallistosta Pico -takki, mutta sitä emme ole vielä käyttäneet.
Epun pipo on Metsolan, ja kengät Timberlandin. Niillä olikin hyvä juosta tepsuttaa pallon ja tyttöjen perässä, kikattaen tietysti. Kyllä oli hauskaa!:)








21 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, ja tämä oli just hyvä nyt kun oli kerrankin lämmintä.:)

      Poista
  2. meillä on aiemman vuoden denim-haalari koossa 92/98 cm ja on v-a-l-t-a-v-a. Nyt ostin samassa koossa tämän vuoden savanni-kuosisen haalarin, pituudessa eroa 20cm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä mä juuri mietin.. ajattelin, että jos syksyllä tulee joku kiva haalari niin ostaisin, mutta varmaan sitten 92/98 koossa, jos niitä on nyt pienennetty.:)

      Poista
  3. I-HA-NA! Mä katselin vastaavaa tämän vuotista, mutta koot ehtivät mennä miettiessä. Taitaa olla aika suosittu haalari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Katsoin että tuolla Oiissa oli kaikkia muita kokoja vielä jäljellä, paitsi sitä 92/98 mutta kun nyt ei tiedä sitten onko näitäkin pienennetty tähän kauteen vai ei.. Tästä vanhemmasta teillekin varmaan menisi 80/86, koska on tosi reilu (?) mutta en tiedä onko tämän mitoituksen kanssa nyt miten..

      Onkohan kellään tämän kevään denimhaalaria? Olisi kiva kuulla, onko siinä vielä reilu mitoitus.:)

      Poista
  4. no siis meillä on vaatekoko 74/80 ja mini rodinin 56/62 jumpsuit vaan mahtuu ja mahtuu x) on siis violetti, ja jotain vanhaa sisukkaan ysmystä hankittuna vuosi sitten tms.
    täällä "maalla" ei tuollasilla haalareilla tee mitään ikävä kyllä :) tai saisi olla päivittäin pesemässä, koska kuraa riittää ja asfalttia on autotiellä ja siellä ei voi oikein leikkiä :) oon lakannut uskomasta että tuo kura joskus kuivuisi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, haalari kasvaa lapsen mukana.;D
      Eilen kun oli kuivaa niin tällainen haalari oli juuri passeli, mutta kun poika innostui leikkimään tuolla pesuvaahdolla ja sen jälkeen tuossa nurtsilla niin pesuunhan se meni sitten kuitenkin..:D

      Poista
  5. Ihana Mr sunshine siellä ;) Voi mä toivon, että siitä meidän haalartista olisi sopiva koko se 80(86 kun kotiutuu. Ainakin niiden kysymieni mittojen perusteella se 68/74 olis ollut just, mutta yhtään kasvunvaraa ei ollut. Tosin meillehän tulee se eri haalari, että en tiedä miten noissa denimhaalareissa menee ne koot. Kiitos postista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no jos ne mitat on pienentyneet niin se on varmasti oikea koko. Ja ainakin sen takin materiaali on sellaista jäykempää kuin esim. tämä denim niin vaikka olisi vähän reilukin niin se tuskin siinä niin näkyy. :)
      Laita sitten viestiä kuinka kävi ;-D

      Poista
  6. Mä löysin pääsiäisen tienoilla reissatessamme eräältä kirppikseltä ihan uudenveroisen haalarin koossa 92/98 30 eurolla (on pitänyt postatakin siitä vaan on jäänyt). En tiedä onko uutta vai vanhaa mallia, mutta ainakaan se ei hetkeen ole pojalle sopiva. En tiedä sopiiko vielä edes syksylläkään, mutta en vaan voinut sitä sinnekään jättää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wautsi, harvemmin löytyy kirppiksiltä Mini Rodinia uudenveroisena, ihana löytö!:) Se on varmaan sitten tuota reilumpaa mitoitusta kun tämänkin 80/86 on Epulle ihan tilava, vaikka esim. tuosta kevätmallistosta meillä jo käytössä koko 92/98.

      Poista
  7. Mun piti vähän aikaa miettiä, että onko tää se sama Eppusen kaapilla- Eppunen kun myssy oli niin erilaista tyyliä mitä teillä yleensä on :D Tai mie oon jotenkin mieltäny mielessäni että Eppusella on paljon yksiväristä ja raitaa ja suht hillittyä kuosia :) Mutta hauska on myssy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, nyt jäätiin kiinni :-D Mun täytyy nyt tunnustaa, että mä en ole itse ostanut tätä pipoa, enkä varmaan ikinä ostaisi tällaista, mutta tämä tuli kerran meille kaupanpäälisenä kun tilattiin Metsolasta jotain :D
      Ja eilen kun vähän kiireessä lähdettiin pihalle, tää oli eka ei-talvinen pipo joka tuli käteen meidän "vähän-kröhöm" sotkuisesta hattulaatikosta :D Ja meillä on tällä hetkellä sellainen vaihe, että jos Eppu laittaa itse jonkun pipon päähän, sitä ei saa äiti enää vaihtaa, muuten tulee kauhea huuto, niin usein pipo voi olla sitten jotain todella mielenkiintoista, täysin kaikesta muusta poikkeavaa..:D Ja koska mä en jaksa alkaa taistelemaan aina jostain piposta niin usein liikutaan tuolla ulkona vähän kylähullun näköisinä..;-D

      Poista
  8. Meillä on tämän kevään denimhaalari ja koko on pientä. Poitsu on n.76cm ja haalari 80/86cm ja just mahtuu päälle tämän kevään. Meillä tietysti vaikuttaa pitkä selkä että siinä on vain vähän tilaa kasvaa, lahkeet ja hihatkin on melkein sopivat nyt että minusta vastaa kokoa 80cm enemmän.
    Ihana materiaali muuten haalarissa kun on niin pehmoinen, vetoketju on ainut josta pieni miinus kun on sellainen että avautuu välillä itsestään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok, eli niitäkin on sitten pienennetty. Vertauksena että Eppu on nyt n. 86cm, ja tämä 80/86 vielä ihan tilava.:)
      Mä kans tykkäsin materiaalista ja että se on kuitenkin vuoritettu.
      Meillä tosin toimii ketju hyvin, vaikka tämä tuli meille käytettynä. Ehkä teille on tullut joku maanantaikappale?
      Noista vetskariongelmista voi myös reklamoida, koska ainakin mun muistaakseni noissa YKK ketjuissa on joku takuu.

      Poista
  9. APUA! Just viime viikolla tilasin tuon Safarihaalarin koossa 68/74 ja nyt alkoi tuskapaniikki herätä, että entä jos kuitenkin on liian pieni. Täytteeksi aiottu 'rinsessa' tosin on vasta n. 63 cm ja vaatekoot 62-68 ... Tuo 80/86 vaan kuulosti niin järkyttävä isolta. Aikomuskaan ei tosin ole saada haalaria mahtumaan enää syksyn jälkeen, mutta jos nyt edes syksyllä menisi :o/ Tuon haalarin luulisi saapuvan ihan näinä päivinä, joten laitanpa blogiini heti postausta sen koosta ja kohtalosta.

    Ja voi tuota Eppusta, me niin fanitetaan sitä koko perhe!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä uskon että teille riittää tuo koko, mutta kertoilehan sitten vielä miten kävi.:)
      Ja kiitos <3 :)

      Poista
  10. Samaa mieltä kuin tuossa edellä, tämän kevään denimhaalari kokoa 80/86 cm on just sopiva meidän n. 80-senttiselle. Harmittaa nuo tuplakoot, 92/98 cm on varmasti liian iso vielä jonkun aikaa. Sama juttu meidän isomman pojan kanssa, joka on nyt himpun vajaa 120 cm... koko 116/122 cm on sopiva juuri nyt, seuraava koko valtava. Täytyy melkein tässä vaiheessa valita muita merkkejä, joilla ei ole tuplakokoja. -Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on saamani mitat 68/74 safarihaalarista, oli meille pieni ja otin sitten isomman.
      kainalo-hiha = 18 cm
      haara = 23 cm
      kainalo-kainalo = 31 cm
      olka-lahje =61 cm

      Poista
    2. Hanna: Munkin mielestä noissa ulkovaatteissa noi tuplakoot on raivostuttavia. :P Trikoossa kyllä ymmärrän, mutta näissä kankaissa ei oikein toimi.

      Sini: Kiitos kun laitoit noi mitat tänne, niistä voi olla monelle hyötyä jos pohtii kans näitä kokoasioita.:)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! :)