13.2.2012

Brio suosikit

Tykkään kovasti Brion leluista. Ajattelin jo raskausaikana, että haluaisin kerätä lapselleni näitä kauniita leluja. Muutaman hassun ehdin ostaakin kirpparilta, mutta tästä keräilystä ovatkin pitäneet huolta ihanat ystävät sekä sukulaiset. Joka kerta kun lahjapaketista paljastuu Brion värikäs ja kaunis puulelu, ilahtuu niin poika kuin äitikin. Haaveena olisikin saada näitä pienempiä Brioja johonkin kivaan hyllykköön tai lokerikkoon Epun huoneeseen, niin että niiden iloiset värit voisivat olla esillä.
Enimmäinen Brio -suosikki meidän perheessä oli Brion pieni puinen helistin, jossa on kulkunen sisällä. Siitä aivan pienikin poika sai pikkusormillaan hyvin kiinni, ja se oli yksi ensimmäisistä suosikkileluista. Tosin helistin olikin sitten niin suosittu, että ostimme niitä toisenkin kappaleen kun koiran retale pisteli yhden poskeensa.
Varastoa siivotessani tein ihanan löydön, kun huomasin pussin, jonne äitini oli säilönyt omia vanhoja vauvanlelujani vuodelta "hakku ja lapio". Pussissa oli paljon muovileluja, joissa luki Made in USSR, mutta ilokseni pussista löytyi myös ihana pieni Brion koottava värikäs sienilelu. Se oli kuin uusi. No, enpä ehtinyt tästäkään löydöstä hetkeä kauempaa nauttia, eikä Eppukaan, koska koira söi myös sen (tai tärkeähkön osan siitä). Todella surullista, että tämä kiva lelu oli säilynyt moitteettomana yli 30:n vuoden ajan, mutta pikku rekku rikkoi sen alta 30:n sekunnin.
Epun pappa osti pystyyn nousseelle 8-kuiselle Brion kävelykärryn, josta tulikin todellinen hitti. Kärryn kanssa poika viiletti niin sisällä kuin ulkona, ja siinä myös kuljetettiin tavaroita. Valitettavasti kärry joutui jokin aika sitten jäähylle, koska uusi leikki jossa juostaan kärryn kanssa päin kirjahyllyä tai seinää niin että pamahtaa, ei oikein mielyttänyt äitiä tai isää.
1-vuotis lahjaksi Eppu sai ystävältäni Brion kuularadan. Se on ollut aika kestosuosikki koko ajan. Kuularadassa on kivaa myös se, että se ei kuitenkaan ole jättikokoinen, kuten Ikean vastaava.
Joulupukilta Eppu sai Brion potkumopon, joka on kauniin ulkonäön lisäksi tosi hauska Epun mielestä. Aina ajeltuaan mopolla Eppu haluaa joka kerta itse viedä moponsa parkkiin eteisen kulmaan, jossa on juuri mopon mentävä kolonen. Hassua!
Jouluksi ostimme Epulle hetken mielijohteesta Brion junaradan, josta postasinkin joulun aikaan TÄÄLLÄ. Junarata on juuri nyt suosikkilelu numero yksi, erityisesti junan paristoilla kulkeva veturi. Ainoa huono puoli tässä on se, että pattereita saa olla vaihtamassa jatkuvasti, ja välillä Eppu unohtaa junan kulkemaan lattialle pitkäksikin aikaa, jolloin paristoja tietenkin kuluu turhaan. Veturi on kuitenkin pienelle pojalle niin rakas, että useana yönä poika on halunnut nukkua veturin kanssa. Eräänä aamuna löysin sen myös oman tyynyni vierestä.
Näitä ehkä kaikkein tunnetuimpia Brion vetoleluja olemme saaneet lahjaksi useita, mutta vasta hiljattain poika on oikein innostunut perässävedettävistä leluista, ja saattaa leikkiä niillä pitkiä aikoja itsekseen. Vedettävä juna oli löytö kirpputorilta, mutta ankan ja koiran saimme lahjaksi. Välillä on kiva vaihdella.
Myös Brion pinottava klovni sekä magneettipalikat olivat erityisesti 1-vuotis syntymäpäivän tienoilla suosikkeja, mutta myös ne joutuivat jokin aika sitten pienelle jäähylle, kun poika halusi aina tornin koottuaan viskellä osat sekä palikat rappusia alas. Meno äityi sen verran villiksi, että päätin laittaa nuo lelut hetkeksi pikku tauolle.
Uusin Briomme tuli jokin aika sitten lahjana ystävältä. Kyseessä oli hieno punainen lentokone. Lentokone olikin Epulle mieleen, koska hän tietää, että isä menee usein lentokoneella töihin. Tuo kaunis punainen lentsikka oli myös äidin mieleen, ja se olisi kiva laittaa myös esille.
Olen joskus kuullut Brion leluja kritisoitavan sillä, että aikuiset haluavat vain verestää niillä omia lapsuudenmuistojaan, mutta itse olen tuosta väitteestä ihan eri mietä. Tai ainakin meillä nuo kaikki Briot ovat myös olleet ehdottomia suosikkeja kaiken muun leluroinan keskellä. Ei kai se ole huono asia, että ne myös miellyttävät aikuisen silmää, ja ehkä myös tuovat mieleen mukavia mustoja omasta lapsuudesta..? :)

Onko teillä Brio leluja tai muistoja? :)

PS. 100 lukijaa näyttää tosi hienolta! Kiitos kun olette mukana!







32 kommenttia:

  1. Hih, kuulostaa ihan meidän elämälle tuo postaus.
    Brion lelut on ihan huippuja kauniita ja kestäviä :) Puu on puu ja sitä ei voi muoviin verrata. Huolisin niitä retroina paljonkin :) Meillä on retro (mun vanhat) junarata ja dublot. Vetojuttuja ollaan uusia kanssa lahjaksi saatu.
    Meillä vedetään kanssa briokärryllä seiniä ja huonekaluja päin, mutta en oo raaskinu kieltää kun lystiä on B=)

    Kurjasti kävi teidän sienelle kun "joutui" raukka haukun kitaan..:(
    Meillä on myös koira ja oliskin kiva kuulla miten Eppu ja teidän koirat keskenäät tekevät ja olevat ? :) Mä oon välillä helisemässä kun koiruus joutuu leikin kohteeksi ;) mutta väliaikaistahan tämä onneksi on :) Ja liikuttavia ovat yhdessä kyllä.

    Iloista viikonalkua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, retro junarata on varmaan hieno!:) Joo, oli vähän surkea sen koottavan sieni tornin kohtalo. Kai sitä koristeena voisi pitää mutta ei ole ihan toimiva..:(
      Mä voisin tehdä postauksen meidän karvaisista kavereista ja miten meillä elo sujuu lapsen ja koirien kesken. =) Kiitos ideasta!:)))))

      Poista
  2. Meillä on tuo mäyris, peruja omasta lapsuudesta ja vieläkin priimakunnossa.

    Tyttären kaverilla on se Brion junarata hienoilla lisäosilla ja sinne kyläilemään päästessään tyttö ei haluaisi muulla leikkiäkään. Harmi ettei tullut silloin meille hankittua, sen hankkisin heti jos tyttö olisi vielä pienempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäyris on tosi söpö! :) Ja vaikka meiltä tuo junarata löytyykin, niin meillä silti saadaan Popilta lähdettäessä hepulit.. kai se on vielä parempi kun se on jossain muualla kuin kotona.=)

      Poista
  3. Great minds think alike. Mulla oli täysin sama postausidea jo hahmotuksessa :DD Ehdit ensin!! Meiläkin siis Briot suosikkeja, poika ja vanhemmatkin tykkää. :)) - Taaperon tyylillä :D Olenkin näköjään kirjautuneena väärällä tilillä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta onhan meillä muitakin samoja suosikkeja!:) Pitäisi varmaan tehdä samaan aikaan Boden postaus niin saatais hieno paketti.=)
      Ja joo, tota käy myös mulle..vähän väliä :D

      Poista
    2. Hihi :D Bodenit ovat ihania, tänään olen niitä vaan hypistelly ja ihastellu. Kun jotain uutta sentäs sai :DD

      Poista
    3. Se pussukka varsinkin näytti tosi ihanalta!:) Ihan vähän teki mieli tänään tilata sieltä myös itselle jotain... kuitenkin hillitsin itseni..;-D

      Poista
  4. Meillä on pojalla vaikka mitä Brion leluja, sekä poika että äiti tykkää. :) Käytetyimmät ovat olleet kärryt ja junaradat lisäosineen. Juurikin niitä pattereita saa olla koko ajan vaihtamassa.. Onneks sen äänen perusteella sen junan löytää raksuttamasta ties missä minne se on kätketty. :) 1-vuotiaana suosikki oli palikkapurkki, siis se mistä laitetaan erimuotoisia koloista. Nyt on vasta innostunut perässä vedettävästä helikopterista. Sellainen kirahvikin löytyy, muttei se niin kiinnosta. Lisäksi paloauto on ollut suosikki, mutta formula-autolla tuskin koskaan on leikitty.. Ja ihan pienenä ne kulkushelistimet oli ihan lemppareita. Nyt kun kaivelin sellaisen vauvalle niin eikös poika paiskannut sen päin tv-tason lasia. Onneks ei hajonnut..

    Mitä pahaa siinä on jos haluaa verestää omia lapsuusmuistoja? :) Mulla oli pienenä punainen Brion hella ja olisin samanlaisen halunnut ostaa pojalleni, mutta naapuri sanoi että niiden oma hajosi heti niin en sitten uskaltanut ja ostin Ikean leikkikeittiön.. Vähän harmittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se on hassua kun kuulee, että se juna vaeltaa jossain tai on jäänyt johonkin jumiin.. ääni vaan raksutta jossain.:D
      Eikö ole hassua miksi noista perässävedettävistä toiset on suosittuja, ja toiset ei. Olisi kiva tietää, mitä lapsi ajattelee kun valitsee jonkun ylitse muiden.:)
      Sehän on vaan mukava kun tulee kivoja muistoja mieleen, ja usein myös nämä lelut herättävät keskusteua vieraissa, kun joku yleensä muistaa jonkun tutun näköisen lelun.:) Mulla oli myös tuo Brion uuni pienenä ja muistinkin nyt kun luin tätä sun tekstiä, että siinäkin oli se luukku hajalla. :D
      Se Ikean keittiö on kyllä tosi nätti myös, olen itsekin sitä ihaillut muskarin kerhossa.:)

      Poista
  5. Jo ennen pojan syntymää tilasin Brion perässä vedettävän Pluton,se vaan on niin ihana,heiluvine korvineen:))samalla tilasin myös en valkokeltaisen mopon,kun oli anttilassa hyvässä tarjouksessa.Tuo helmilauta on myös mukava,poika tykkäs siitä kun näki sairaalassa.ehkäpä meille junaratakin tulee jossain vaiheessa:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, se Pluto on kyllä IHANA! mä olen sitä monta kertaa ihaillut, itseasiassa tunnustan että viimeksi lauantaina kun oltiin ruokaostoksilla ja poikettiin leluosastolla. Ehkä takana on myös se, että itse tykkään tosi paljon Plutosta, mutta luulen, että se pitää vielä hankkia joksikin lahjaksi. On sen verran suloinen!
      Suosittelen myös lämpimästi junarataa ja helmilautaa!=)

      Poista
  6. Meilläkin tykätään Brion leluista =) Ja löytyy myös muuten sellainen patterijuna, ja se kuluttaa ihan järjettömän nopeasti patterin loppuun!
    Joululahjaksi Noppa sai Brion hellan ja junaradan, entisestään löytyy niitä leluja. Mun suosikkeja ovat perässävedettävät mehiläinen ja mäyräkoira.

    Omasta lapsuudesta muistan sellaisen Sampo-koiran parhaiten =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne patterit kuluvat ihan järjettömän nopeasti. Mietinkin juuri, että pitää ehkä ostaa sellainen iso patteripaketti kotiin, niin saa aina tarpeentullen vahdettua.:D
      Oliko se Sampo-koira sellainen nivelillä toimiva koira?

      Poista
  7. Toi vanha juna on ihana. Meillä löytyy sama uudempana, mustana. Paljon muitakin Brion leluja löytyy, uusia ja vanhoja. Mä tykkään ja niin näyttää lapsikin :) !

    Toinen mikä herättää muistoja omasta lapsuuesta on FP lelut, kassakone, puhelin, parkkitalo ja radio <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, no mä henkilökohtasesti taas tykkäsin ehkä enemmän siitä uudesta mustasta junasta, mutta on tää vanhakin kiva, ja ainakin pojan suosikki näistä vedettävistä, en tosin tiedä miksi. :)
      Joo, vanhat Fisher pricet on kans hienoja! Meilä ei tosin ole yhtään niitä. :( mutta olisi kiva nähdä kuvia jos teillä tai jollain muulla on niitä. =)

      Poista
  8. Meiltäkin löytyy Brioa isot kasat. On koiraa, koottavaa pelleä jne... Sekä sitten junarataa ja sen eri osia vaikka kuinka. Meillä poika oli n. 1,5 vuotias kun sai Brion junaradan pattereilla käyvällä junalla. Se juna oli KOKO AJAN päällä, jos sen sammutti poika kävi laittamassa sen takaisin päälle vaikka ei sillä leikkinytkään... Välillä sitä ongittiin sohvan yms. alta kun kuului hurina mutta juna ei mahtunutkaan sieltä ulos... :D Onneksi nykyään junat saa sammuttaakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, toi olisi voinut olla suoraan mun kirjottama!!!:D Juuri noin meilläkin on, ja sen junan on vaan oltava päällä! Täällä on kans kontannut "koko suku" sen junan perässä.. :-D

      Poista
  9. Mä tykkään myös brion leluista ja laitan niitä mielelläni hyllyn päällekin esille. Muistan omasta lapsuudestani koottavan pellen ja seisovan koiran, joka alustaa painamalla liikkuu (en osaa kuvailla...) Tykkäsin niistä tosi vanhaksi. Harmitti, että omat olivat jo hävinneet, mutta omille lapsille ne piti hankkia. Omat lapset eivät ole valitettavasti samalla tavalla löytäneet brioa. Poika on tykännyt magneettipalikoista tehdystä junasta. Mä olen ollut sen verran nipo, että brion junalla leikitään toistaiseksi vain aikuisen kanssa. Poika ei ole oikein vielä ymmärtänyt radan ideaa ja menee tavaroiden viskelyksi nopeasti.

    VastaaPoista
  10. Koottaavasta pellestä tuli mieleen, että onhan meillä sellainenkin,miehen lapsuudesta.Sillä oli kuulemma hakannut" vuotta nuorempaa pikkuveljeä:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Hihii, koottava pelle on siis todistettavasti vaarallinen ;-D

      Poista
  11. Ihania ja mäkin tein äsken postauksen meidän leluista..meidän lelumaailmaan alkaa kuulua myös niitä rumempia leluja. nyyh.. pet shoppeja ja sen sellaista..

    Miten tällaisen vastausjutun kommentteihin saa lisättyä?

    Riikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpäs mennä lukemaan!:) No on meilläkin niitä rumia leluja, aika paljonkin :D
      Mä en tiedä mistä tää tuli. Meinasin jo poistaa tän, mutta nyt tää tuntuisi toimivan. :)

      Poista
  12. Ihana postaus! Täällä fanitetaan Brioa myös. Aluksi mietin samoin, että haluanko näitä vain sen vuoksi, että miellyttävät omaa silmää, mutta R leikkii kaikilla Brio leluillaan tosi paljon. Puu on materiaalina miellyttävä. Täytyypä ottaa harkintaan tuo palikoiden "jäähylle laitto" välillä, täälläkin ne lentää vauhdilla rappusiin... :) Punainen lentokone on meillä seuraavana ostoslistalla, se on aivan ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä ostin ne ekat Briot ihan vaan kun itse tykkäsin ;-D Mä tykkään kans tuosta puusta, mutta kun se tulee portaita lujaa alas, tulee kyllä kolhuja, sekä leluun, että portaisiin.. :/
      Mä olen tehnyt Epulle sellasia laatikoita, joissa on eri leluja, esim. yhdessä salkussa on palikoita, ja annan ne välillä, ts. että eivät ole saatavavilla aina niin sitten kun ne otetaan esiin, ovat paljon kiinnostavampia. Toki meillä on leluja koko ajan esillä, mutta ne mitkä koko ajan ovat tuossa korissa lattialla eivät selvätikään kiinnosta niin paljoa kuin osa kuin nuo laatikoissa olevat. :)

      Poista
  13. Meilläkin on paljon Brioa. Osa on tullut suvulta käytettynä (mm. mäyris ja hella) kun edelliset käyttäjät ovat ehtineet jo aikuisiän kynnykselle, valtavasti tullut lahjaksi ja on noita tullut hankittua itsekin eivätkä tosiaankaan ole jääneet pelkiksi koristeiksi vaan ahkerasti niillä kaikilla leikitään. Ja vedettävien narut saa mahtavaan solmuun, kun kaikkia pitäisi liikutella samalla kertaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä mukava kun niitä saa lahjaksi!:) Ja noi solmut, voih, mä niin tiedän kuinka "ihana" niitä on setviä.. :D

      Poista
  14. Meilläkin tykätään Briosta!Eevin peruja on taaperokärry ja junarata sekä musta kilpa-auto. Aatulle olen ostanut kanssa sen mustan helistimen ja joku tuommoinen perästä vedettävä juttu olisi kiva sitten kun alkaa kävellä. Ja tiedän siis, mitä 1vee synttärilahjaksi toivotaan!Brioa kun Eevinkin leikeissä olleet ovat edelleen ihan superhyvässä kunnossa!Kestävät ja ovat kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kilpa-auto onkin tosi siisti!:) Mä tykkään kans Brioista lahjoina, niitä on kiva ostaa ja saada.;) Noi perästä vedettävät on hauskoja, ja musta on jotenkin tosi söpöä kun Eppu ulkoiluttaa ankkaa, koiraa tai junaa..;-D

      Poista
  15. Briot on ihania! =) Löysin sun blogin vaatteiden perusteella ja oon kovasti ihastunut Epun "tyyliin" ;) Lelu-makukin näköjään täsmää. Meidän napero vasta 10kk mutta brion pari puista perushelistintä on ollut aika alusta asti käytössä, viime vkonloppuna hyvä ystävä toi meille mustan veturin! (sama kuin Eppusella värikkäänä) ja sitten meillä on sellainen vihreä kilpikonna ja isovanhempien luona (meinaan sen kyllä meille vaivihkaa hivuttaa...) kirahvi! Ja tietty mäyräkoira löytyy myös. Ja junarataa himoitsen... Kunhan tuo meidän ukkeli hiukka kasvaa niin varmaan meillekin pitää sellainen saada. Myäs educo ja haba merkkiset puiset lelut on tosi värikkäitä ja kivoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ts! :) Kiva kun löysit tänne!!!=) Ja kiitos sanoistasi, mukava kuulla, että meidän tyyli miellyttää.:)))
      Noi Briot on niin ihania!:) Mun mielstä niitä on mukava käydä itsekin katsomassa kaupassa, ja nyt kun saatiin tuo junarata jouluna, niin sitä olisi kiva keräillä oikein kunnolla. ja ehkä tehdä joku pöytä tms. sille. :) Meillä Eppu innostui noista vedettävistä vasta hetki sitten, mutta esim. ihan vauvana juuri se perus helistin oli ihan paras.
      SE Brion kirahvi on tosi ihana, ja kauniin värinen. Tekisi mieli ostaa se pelkän ulkonäön takia, mutta ehkä meillä on noita vedettäviä jo tarpeeksi monta :D
      Noita Educoa ja Habaa en tunnekaan, mutta pitääpä heti googlesta kurkata niitä. =)

      Poista
  16. Meidän "E" ei osaa vielä vetää noita ihmeemmin perässä, kun ei vielä kävele mutta tuo veturi on selkeästi ollut mieleinen, sitä on töninyt ja tuuppinut ja ollut innoissaan, kun me vanhemmat ollaan vedetty sitä narusta niin, että on istunut lattialla ja veturi on tehnyt ympyrää hänen ympärillään :))
    Että joo sitä isompien taaperoiden junarataa odotellessa! Puulelut on jotenkin paljon ihanampia kuin muoviset. Sopii myös kivemmin sisustukseen varsinkin, kun muksu leikkii suurimman osan päivästä keskellä olohuonetta! ;)
    Tolla educolla on isommille mm.leikattavia hedelmiä ja vihanneksia yms. Bebes myy ja olikohan Stokkallakin? Meillä on sellanen pinottava klovni kovassa käytössä, vaikkei "E" sitä osaa pinota niin tykkää paukutella värikkäillä osilla ja ei haittaa vaikka välillä haukkaa hieman, kun noi on jollain superturvallisilla väreillä maalattu. Habaa saa myös bebesistä ja muutamasta verkkokaupasta, niillä ois taaperoillekin esim. pelejä mut Suomesta vaikea löytää niitä.
    Djeco on myös tsekkaamisen arvoinen merkki!!! Meillä iiiiihana djecon perässä vedettävä pupu! Ah. Kivoja väripilkkuja lastenhuoneeseen. Tai keskelle olohuonetta =D Jos eksyy Porvooseen niin lelukauppa Riimikon valikoimat kannattaa tarkistaa!! Vink vink... (Vilac merkillä on ylisöpö Elmer-norsu! Mutta ainakin ombrellinolla e on loppu varastosta...)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)