23.1.2012

Tukka hyvin, kaikki hyvin ;)

Tarkoitukseni oli tehdä tämä postaus jo eilen, mutta ylittämättömät esteet, joihin laiskuus kai luetaan, estivät sen. Olimme mieheni kanssa keskustelleet Eppusen hiusten siistimisestä jo jonkin aikaa, tekemättä kuitenkaan asialle mitään. Kerran jo oli parturikin varattuna, mutta jouduimme perumaan sen muiden menojen takia. Olin kerran aikaisemmin ennen joulua lyhentänyt silmille menevää otsista saksilla, mutta muuten Eppusen kuontalo on ollut luonnontilassa syntymästä asti. Niskasta ruuhkatukka alkoi olla jo todella pitkä, ja kokeilin kerran, että sinne saa jo hyvän ponnarinkin. Mietin kyllä monesti hiusten lyhentämistä, varsinkin kun Eppua luultiin kauppakeskuksen leikkipaikalla tytöksi. Ainoa mikä esti hiuksiin koskemisen, oli pelko niiden pilaamisesta. Minulle on nimittäin jäänyt ikuiset traumat siitä, että omat hiukseni olivat 2-3-vuotiaana aivan kamalat. Leikkaus oli kasaria kameimmillaan, ja tämän takia lapsuuskuvani ilman päähineitä on noilta vuosilta visusti sensuroitu. Minulla on jopa muistikuva varhaisesta lapsuudesta, kun tulimme äidin kanssa kampaajalta, ja olin todella vihainen kun hiukseni oli leikattu. Luulen, että tämä vaikuttaa vielä nykyäänkin, koska vakio vastaukseni kampaajan kysymykseen paljonko leikataan, on lyhyesti:"Milli!".
Lauantaina Epun iltakylvyn jälkeen mieheni pohdiskeli ääneen, kuinka helposti pojan hiukset olisi leikata märkänä. Siinä samassa päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Aloimme napsia Eppusen takatukkaa lyhyemmäksi pojan syödessä naksuja ja tuijottaessa piirrettyjä. Etuhiuksiakin hieman siistin. Jälki ei nyt ole kuin kampaajan käsistä, mutta ei paha näin ensikertalaiselta keittiösaksilla. ;) En tosin tiedä, onko Eppu vieläkään sen poikamaisempi, koska vaikka hiuksia leikattiin parhaista paikoista jopa kymmenisen senttiä, en raaskinut kuitenkaan ihan lyhyeksi leikata. Tuloksena oli nyt tällainen "prinssitukka". Tällä mennään, kunnes päästään joskus oikealle parturille. Mielestäni Eppunen näyttää kuitenkin jotenkin tosi söpöltä. Oma pieni ruuhkatukkani.
Vaali-iltaa vietimme ihan kotosalla, ja sain kuningasidean leipoa pullia, hyvin hyvin pitkästä aikaa. Olen lukenut monesta paikasta kuinka mukava on ottaa taapero mukaan leivontapuuhiin. Ajattelin siis, että Eppunen voisi osallistua leipomiseen, mutta meillä tämä nyt ei ainakaan vielä toiminut. Isä auttoi Eppua leipomisessa, mutta ainoa asia mistä pikkumies oli kiinnostunut, oli taikinan syönti. Leipomisesta ei tullut yhtään mitään, ja kun isän ja pojan leipomistuokio muuttui pojan kiljuntatuokioksi, he päättivät siirtyä yläkertaan leikkimään junaradalla. Noh, onneksi tästä ei ole suurta haittaa, koska en ole mikään pullantuoksuinen äityli. Ehkä sitten joskus myöhemmin.. ? :)

P.S. Huomasin ilokseni, että mukaan on liittynyt 80. lukija. =) Tervetuloa!=) 

P.S.S. Arvonta Väinön Vinttiin on nyt päättynyt, ja julkistan voittajan huomenna. :)







10 kommenttia:

  1. Voi miten hyvin sait leikattua Eppusen hiukset!Mä olen luovuttanut Eevin suhteen, mun käsittelyssä ei ole hetkeäkään paikalla, mutta parturissa istuu hievahtamatta tuolissaan ;) Mekään ei olla raaskittu takaa leikata, ainoastaan etutukkaa on lyhennetty. Mä pelkään, että Eevin kiharat katoaa jos ne leikkaa ;)

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä Eppusen hiukset on ihanat niinkuin itse poikakin! Meillä ei vieläkään juuri hiuksia päässä kasva. Tai kasvaa mutta niin onnettomasti ettei tosiaankaan leikkaamiseen asti olla päästy.

    VastaaPoista
  3. Salla: Kiitos! ♥

    Sini: Kiitos, mutta jos ihan läheltä tarkastelee, niin siellä on "hiippoja", mutta onneksi poika on jatkuvassa liikkeessä niin ehkä pieniä epätarkkuuksia ei huomata. ;) Se oli kyllä se huono puoli, että kiharat lähtivät, mutta onneksi Epulla on ainakin tosi taipuisat hiukset kun latvat asettuvat aikas nätisti.

    Nanna: Kiitos Nanna ♥ Täällä on hiuksia vaikka muille jakaa, nyt varsinkin se on yhtäkkiä kasvanut hurjaa vauhtia..mutta pysyisi kyllä paljonn siistimpänä jos ei kasvaisi niin hurjasti koko ajan, että puolensa ja puolensa. =)

    VastaaPoista
  4. Kysymykseenne vastattu..lähtiköhän äskeinen vastaus?

    Poikasi pituutta ja ikää vielä pohdin..

    Riikka

    VastaaPoista
  5. Söpöt niistä tuli :)

    Meillä on myös "prinssimalli" hiuksissa jo ties kuinka monetta vuotta. Joas on perinyt sekä multa ja isältään hurjan paksut ja tuuheat hiukset, jotka kasvaa nopeasti. Joaksellakin oli siis jo alusta asti älytön (kihara)pehko, joka piti valitettavasti leikata kokonaan pois siinä vaiheessa, kun itse syömisen opettelu pääsi kunnolla vauhtiin. Hih, pitikin etsiä kuva blogin arkistoista. Harmi vain, että sinne ne kiharat sitten katosi ja tulee nykyään ainoastaan kosteina esiin.

    Tässä Joaksella siis ikää tasan 1v1kk ja ekan kerran jouduttiin leikkaamaan pojan hiuksia jo joskus 8-9kk vaihteessa: http://pikkujoas.blogspot.com/2009/10/hyvaa-yota.html

    Joka tapauksessa välillä lyhennetään otsatukkaa ja välillä myös kokonaispituutta. Parin kuukauden välein joudun myös ohentamaan kunnolla ohennussaksilla, ettei tulisi sitä peruukkivaikutelmaa :) Kampaajalla Joas on käynyt kerran vuosi sitten, mutta se meni niin itkuksi, että leikkaan vastedeskin itse ja Joas on jo ihan mestari pysymään aloillaan ja pitämään silmiä kiinni operaation ajan:)

    VastaaPoista
  6. Riikka: Kiitos vastauksesta!:) Täällä pohdiskelen, jaksaisinko vielä tänään liikahtaa kaupoille. :D

    Saara: Kiitos =) Vähänkö on söpö kuva Joaksesta!:) Meilläkin tuntuu aika runsaasti hiuksia olevan, mutta ei noin upean paksuja kuin Joaksella jo tuossa iässä. Meillä katosi nyt kiharat kokonaan, mutta myös Epulla tulee kosteana kiharaa ja laineita, joten ainakin tuon kampauksen saa hyvin "muotoiltua" ihan vaan kosteana. :D Tosin sitten myös meillä on noita pyöriöitä (vaimikäsenytolikaan;) monta isoa takaraivolla niin aamuisin pikkumiehen tukka sojottaa jokaiseen ilmansuuntaan. :-D Saas nähdä päästäänkö me ikinä oikealle parturille asti vai pitääkö tässä myös alkaa harjoittaa kampaajan taitoja. :D

    VastaaPoista
  7. Upeat pullat :)) Laitoin mailin sulle!

    VastaaPoista
  8. Ihan prinssifleda! Meilläpäin ei oo vielä kauheesti tarvinnu miettiä parturiasioita (http://andthenwetakelondon.blogspot.com/) , isosiskollaan sentään oli tossa vaiheessa jo ihan kunnon tukka (http://andthenwetakelondon.blogspot.com/2011/09/lapsuuden-museo.html) johon sai pienen ponnarinkin nipistettyä. :-)

    VastaaPoista
  9. Ruusu: Kiitos=) Ei noi hiukset ainakaan multa ole peritty kun omassa 1-vuotis kuvassa olin aikas kalju vielä :D Ihanat noi karusellikuvat! Ja ihan kunnon hiukset siinä aiemmassakin jo. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)