12.4.2012

Bugaboo Bee matkarattaat

Lukijan pyynnöstä tässä tulee nyt postaus meidän matkarattaista. Matkarattaiden lisäksi meillä on käytössä Bugaboo Cameleon yhdistelmävaunut, jotka ovat meidän ykkösrattaat. Nekin saa kyllä suht helposti mukaan, mutta koska ne eivät ole matkarattaat, ne vievät kuitenkin paljon enemmän tilaa autossa.
 Liikumme paljon autolla ja ostoskeskuksissa sekä kauppareissuilla, joten matkarattaat ovat meille ehdoton hankinta. Näitä matkarattaita ennen meillä oli Esprit- merkkiset matkarattaat, ihan hyvät nekin, mutta valitettavasti eräänä päivänä peruutin autolla niiden päälle. Lapsi ei onneksi istunut rattaissa, vaan oli kyllä turvallisesti auton kyydissä. Ei saa nauraa. Äiti oli vähän väsynyt.
Joten kun vanhat matkarattaamme olivat mennyttä, piti tilalle saada nopeasti uudet. Ostimme siis nämä Bugaboo Beet käytettyinä, ja en ole kertaakaan katunut näiden ostoa. Olin kuullut näistä todella paljon hyvää useilta tutuilta, ja koska tykkään tosi paljon myös meidän Bugaboo Cameleoneista, uskalsin ottaa nämä tekemättä sen suurempia vertailuja. Tosin, jos olisin tiennyt kuinka hyvät rattaat nämä ovat, olisin ehkä ostanut uutena Bugaboo Bee + mallin, johon on vielä tehty joitain parannuksia.
Parasta rattaissa on niiden käytettävyys. Beet ovat hyvin tukevat, verrattuna moniin muihin matkarattaisiin, joita olen saanut kokeilla. Lisäksi parasta näissä ovat pienet, nopeat ja ketterät pyörät, joiden avulla rattaat kääntyvät sujuvasti vaikka paikallaan ympäri. Pyörät siis kääntyvät 360 astetta. Voisi melkein sanoa, että Beet kulkevat kuin itsekseen, niin hyvä niiden kanssa on liikkua. Beet ovat myös kapeat, joka sopii meille hyvin, mutta jos lapsi on isompi kokoinen, joku voi pitää näitä liian ahtaina. Tosin kapeat vaunut soljuvat myös hyvin ohi esimerkiksi kirppisten ahtailla käytävillä. Bee + -malliin tätä on muutettu, ja ne ovat hieman leveämmät kuin Bee -malli.
Lisäksi Bugaboo Cameleon malliin verrattuna, tavarakori on helposti esillä ja sinne pääsee hyvin käsiksi. Rattaat on myös todella helppo kasata sekä koota, ja ne menevät pieneen tilaan.
Bugaboon tapaan myös erilaisia värivaihtoehtoja löytyy vaikka kuinka paljon. Meillä on sekä keltainen että punainen kuomu, sekä Bugaboon lämpöpussit molemmissa väreissä. Myös Cameleonien Paul Frank lämpöpussi sopii hyvin näihin.
Istuinosa menee kolmeen asentoon, mutta pienenä miinuksena mainittakoon se, että sitä ei saa 90 asteen pystysuoraan, vaan se on aina hivenen kallellaan taaksepäin. Meidän Eppua tämä ei ole haitannut, vaan hän istuu Bee -rattaissa mielellään.
Kuomu on todella suojaava, ja lisäksi meillä on näissä rattaissa sadesuoja, joka suojaa sitten kovaltakin sateelta. Esimerkiksi Tukholman reissullamme tuo sadesuoja kulki mukana tuolla tavarakorissa, ja silti sinne mahtui myös ostoksia.
Työntöaisan säätäminen on helppoa, ja erona Cameleon malliin, Bee -rattaissa on jalkajarru. Kuten Cameleoniin, näihin rattaisiin saa myös irrotettavan mukitelineen. Tosin mukiteline ei ole kovin kestävä, koska olen saanut niitä hajalle jo muutaman.
Lisäksi myös Bee -rattaissa on suojanauha työntöaisassa, kuten Cameleoneissakin, joten sen voi kietaista ranteen ympärille vaikka liukuportaissa tai alamäessä, niin rattaat eivät pääse karkuun.
Lumisille teille tai kuoppaiseen maastoon Beet eivät sovellu, vaan toimivat parhaiten juuri matkarattaina, tai sellaisissa maissa jossa ei ole Suomen sääolosuhteita. Näihin ei siis saa vaihdettavia talvirenkaita kuten Cameleon malliin.
Bee -rattaisiin on saatavilla vaikka mitä lisävarusteita, joista mainittakoon Baby cocoon, johon saa jopa vastasyntyneen. Lisäksi on saatavilla adapterit turvakaukaloa varten.
Lapsen painoraja on 17kg, ja itse rattaat painavat noin 8kg.

Tässä vielä sekä plussia että miinuksia:

+ Todella ketterät ja nopeat, parasta on käytettävyys.
+ Muokattava ulkonäkö, paljon erilaisia värejä, joilla rattaiden ilmeen voi muuttaa täysin uudeksi.
+ Helppo ja kompakti koottavuus sekä kasaus.
+ Paljon lisävarusteita saatavilla.
+ Hyvin säädeltävä työntöaisa.
+ Hyvä tavarakori, johon pääsee helposti käsiksi.
+ Turvanauha työntöaisassa.
+ Helposti käytettävä jarru.
+ Selkänojan säätö on helppoa.
+ Adapterimahdollisuus turvakaukalon kanssa.
+ Suojaava kuomu.
+ Hyvä irrotettava sadesuoja.
+ Tukevat, eivät ole rimpulat rattaat.
+ Kaunis ulkonäkö.
+ Säilyttävät hyvin arvonsa, ja jälleenmyynti on helppoa.

- Selkänojaa ei voi säätää täysin pystyyn.
- Selkänojan voi säätää vain kolmeen eri asentoon.
- Eivät sovellu lumisille tai huonokulkuisille teille.
- Valjaat rattaissa voivat olla ärsyttävät, jos on tottunut vain sujauttamaan lapsen rattaiden kiinteän kaaren taakse.
- Kalliit verrattuna moniin muihin matkarattaisiin.
- Mukitelineen sisäosa rikkoutuu helposti, tosin se ei ole välttämätön telineen toimimisen kannalta.
Huom! Monia ominaisuuksia on korjattu Bugaboo Bee + -malliin, esimerkiksi istuin on niissä leveämpi.

Itse pidän näistä melkein enemmän kuin Cameleon mallista, joskin niistäkin vaunuista olemme tykänneet todella paljon. Nämä ovat vieläkin ketterämmät, vaikka ennen pidin Cameleoneja todella ketterinä. Ja vaikka nämä ovat "vain" matkarattaat, ainakin Suomessa johtuen sääoloista, aion ottaa nämä kyllä lumien lähdettyä myös päiväkäyttöön, koska asvaltilla näillä rullailee mukavasti ja helposti myös puistoon ja kerhoon. Ainakin oman kokemukseni perusteella voin lämpimästi suositella näitä Bee -rattaita. :)
47 kommenttia:

 1. Voi kiitos paljon! Tätä postausta jo odottelinkin. Ja tämä vain vahvisti sitä että täytyy ne kai hankkia... Kuinka tuo Bugaboo osaakaan;). T. Se postauksen toivoja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, toivottavasti tästä on hyötyä!:) Piti odottaa, että tulee aurinkoinen päivä, että saan kunnon kuvat rattaista. :)

   Kyllä nämä ovat oikeasti ihan huiput, ja minua todella harmittaa ihan vähän, että emme sitten ostaneet uutena, koska näitä emme tule myymään eteenpäin ja ovat todella kovassa käytössä. Ei sillä, että käytetyissä olisi mitään vikaa, ja nämä meidänkin olivat ihan huippukuntoiset, mutta sitten taas uusien voi olettaa kestävän vieläkin pidempään, ja kun tuohon Bee + -malliin on tehty vielä niitä useita parannuksia.

   Ja kyllä mä näitä postaustoiveita aina laitan korvan taakse, nytkin on vielä tuolla muistissa yksi toive, jonka lupaan toteuttaa jossain vaiheessa, sitten kun saan järkevän idean, miten toteuttaa se.:-))))

   Poista
 2. Meillä on Bee+ ja ollaan tykätty tosi paljon. Meillä on myös se babycocoon ja on ollut tosi tarpeen reissatessamme esikoisen ollessa 3 ja 5kk. Nyt kun meillä on lapset pienellä ikäerolla, niin pienempi nukkuu cocoonissa päikkärit jos sattuu nukkumaan samaan aikaan veljensä kanssa pihalla.

  Meillä on vaunuina Teutoniat ja tuplina Bugaboo Donkeyt. Tupliin olen kyllä ollut tyytyväinen käytettäessä kävelyillä yms ja ovat ketterät ja menivät myös hyvin lumessa, mutta että niiden kasaaminen ottaa päähän. Ovat siis olleet autossa ja käytetty niitä kauppakeskuksissa yms, mutta näin yöpakkasten aikaan ne ovat vieläkin todella jäykät saada se runko auki ja kyllästyin niin totaalisesti että tilasin autokäyttöön juuri Maclarenin tuplamatkikset ja ne on ihanat! Sori kun meni vähän aiheen vierestä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinpä tässä juuri vielä sitä, että esimerkiksi kevätvauvalle Bugaboo Bee + Cocoon voisi olla tosi hyvä vaihtoehto kun ei edes tarvitse miettiä noita lumisia teitä. Ja nyt kun tuo talvikin tuntuu tulevan vasta joulun aikaan, tuolla yhdistelmällä ainakin Etelä-Suomessa voi mennä pitkään. :)
   Nuo Donkeyt ovat kyllä tosi kivan näköiset, Bugaboo kyllä osaa. Minusta Cameleonit on myös hieman hankalampi kasata kuin nämä, ehkä myös siksi tykkään näistä eniten kun kaikki on niin nopeaa. :)
   Ja ihan hyvä lukea myös tuplakokemuksia, koska uskon, että tätä lukevia ihmisiä ne kiinnostavat. :)

   Poista
 3. Kuomu on iso ero tässä ja bee+ mallissa; vanhassa on suojaavampi.
  Beehen muuten saa turvakaaren, chiccon multiwayn kaaren pitäisi kuvien mukaan sopia näihin. Maksaa noin 20e ja pk-seudulla useampi kauppa myy chiccon matkiksia joten eikun sovittelemaan jos kaaren haluaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko? No höh, mä kyllä tykkään että kuomu sais olla suojaava, mutta Eppua se kyllä joskus vähän ärsyttää.:)
   Ja kiitos vinkistä!!!! Mä olen oikeasti tuota turvakaarta vähän kaivannut, kun olen joskus vähän "kröhöm" laiska pelaamaan noiden vöiden kanssa. Joskus olisi mukava vaan sujauttaa se lapsi sinne "väliin", varsinkin jos vaan äkkiä käväisee jossain, ja kun hän siinä osaa jo ihan hyvin istua. :)

   Poista
  2. siis näin jollain palstalla kuvan missä nimenomaan tuo multiwayn kaari oli laitettu kiinni. kannattaa ainakin koettaa, voin toki muistaa väärinkin :D
   musta uudessa mallissa se kuomu on tosiaan vähän erimallia.

   Poista
 4. Meillä tällä hetkellä Cameleonit käytössä ja Donkeyt on tulossa. Ajattelin myydä cameleonit pois ja ostaa tilalle bee+ matkikset. Tosin harkitsen vielä Quinny zapp extran ja been välillä. Osaatko sanoa kummat kannattais ostaa matkis käyttöön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nehän on kyllä tavallaan vähän myös päällekäiset. Meilläkin vielä näitä toisia säilytetään autossa ja toiset ovat tässä päiväkäytössä.
   Mulla ei ole mitään käyttökokemusta Quinnysta, joten olen tosi puolueellinen, jos vastaan että Beet. :-D Mutta näistä nyt ainakin voin sanoa oman kokemukseni perusteella, että ovat SUPERhyvät, ja varmasti Beet saa ainakin myös hyvin myytyä eteenpäin jos haluat luopua niistä joskus.:)

   Poista
  2. Meillä oli juuri nuo Quinny Zapp xtrat ja olivat kyllä tosi kivat. Kuomu erityisen suojaava. Mutta sitten Se iso mutta. Kun istuinosa täytyy irroittaa ennen kasaamista niin se oli syy miksi myin ne pois. Niin ja toinen oli sen kun jos käyttää niin et istuinosa on työntäjään päin niin siinä on käytössä vain kaksi asentoa;makaava ja puolimakaava. Joskus olisi ollut erittäin tärkeää saada täysi istuva asento istuimen ollessa työntäjään päin. Kasvot menosuuntaan onkin siis sitten noiden kahden lisäksi täysin istuva...Olen kai niin mukavuudenhaluinen et en pitänyt matkaratas-käytössä tuosta kaksiosaisuudesta...:). Frogit ovat muutenkäytössä,enkä kyllä luopuisi niistä! Jos nyt saisin siis valita niin ottaisin Kyllä ehdottomasti matkarattaiksi nuo Bee+ rattaat. Ovat toki hinnakkaat ja kun vielä löytyy harvemmin käytettynä. Kiitos vielä kerran! Jään seuraamaan keskustelua innolla;). T. Se toivoja

   Poista
  3. Mä tunnen tosi huonosti noita Quinnyn malleja, joten en osaa niihin kommentoida mitään, mutta toivottavasti tänne tulee keskustelua ja kokemuksia noista matkarattaista.:)
   Bugiksen Cameleoneissahan on myös tuo kaksiosaisuus, sekä lisäksi tuo rungon kasaus on jäykempi ja hieman hankalampi kuin Beessä. Tosin, mies kyllä kokoaa Cameleonitkin tosi näppärästi, mutta multa se ei ikinä onnistu yhtä helposti. Ehkä Beessä sitten myös tuo keveys tekee kasaamisesta niin helppoa, ja ei tarvitse kuin jalalla painaa niin rattaat pongahtaa kokoon. :)

   Poista
  4. Meillä on Quinny Zapp mallin matkarattaat ja ovat tosi hyvät. Ovat ketterät ja menee tosi pieneen kasaan autossa.Vauva-aikana meillä oli maxi cosi kaukalo, joka oli kätevä kiinnittää niihin. Meillä ei tosiaan ole tuota extra mallia, mutta tuo aiempi on ainakin huippuhyvä. Ja myös erittäin kaunis. Ja mikä parasta, niin lapsikin tykkää niissä istua. Turvavyötkin ovat mun mielestä helppo ja nopea laittaa kiinni, ei kaivata kaarta laisinkaan. Ja kääntyvät myös paikallaan ja ovat omiaan kaupoilla, toimivat tosin muuallakin, missä pienillä renkailla pääsee. Ja ovat kuitenkin tukevat ja laadukkaat. Meillä taasen ei ole kokemuksia tuosta toisesta merkistä. =0)

   Poista
  5. Hyvä, että tänne tulee kokemuksia noista muistakin rattaista. :) Itselläni tosiaan kokemukset on rajottuneet näihin kaksiin matkkiksiin, niin en uskalla sen enempää alkaa muita rattaita kommentoimaan. Toki olen kokeillut hetken ystävien matkarattaita jne. mutta se ei ehkä riitä kommentoimaan niitä tarkkemin.:)

   Poista
 5. No niin, nyt tiedetään miten Annan entisille rattaille kävi :-)

  Kiva blogi sinulla kyllä on!

  Terveisiä Sveitsistä, Yvonne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen niin pahoillani! :-D Tultiin kaupasta, pakkasin Epun autoon ja ihmettelin miksi kaikki ihmiset huitoo mulle kadulla.. :( Ne oli kyllä kovassa käytössä ja ihan hyvät siihen asti.. :)

   Terveisiä myös sinne koko perheelle meiltä kaikilta! ♥♥♥♥

   Poista
 6. Mietin syksyllä pitkään ja hartaasti erilaisia vaunuvaihtoehtoja Siisselille. Melkein tilasin Gessleinit, mutta ajattelin vielä kerran katsastaa eri vaihtoehdot läpi. No Gessleinit unohtui samantien. Monien 'melkein tilasin hetkien'(viimeisenä Bugaboot) jälkeen päädyin ihan oikeasti tilaamaan Quinnyn Buzz 4, jotka ovat kyllä aivan loistavat. Tai eihän me vielä olla kokeiltu sitä ratasosaa käytössä, kun Siisseli on vielä sen verran pieni. Mutta vaunukopankin kanssa erinomaiset ja nimenomaan tuon liikkuvuuden suhteen. Miten onkaan näppärä pyöritellä vaunuja kauppojen ahtailla käytävillä ja katsella kun muut mamman tuskailevat omien Emmaljungiensa kanssa. Ehkä me vielä kotiutetan nuo Bugabootkin, jos vaikka meidän Kooma-mummi sattuu hurauttamaan autolla noiden yli ... minähän en sellaista tekisi ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Juuri tuosta liikkuvuudesta tykkään eniten näissäkin. Talvella kun on laitettu Cameleoneihin isot talvipyörät alle, ne tuntuvat niin hankalilta ja kiikkeriltä. Varsinkin ostoksilla nuo matkarattaat ovat ihan korvaamattomat.
   Toivottavasti teidän mummi on parempi auton ratissa kun minä, se oli oikeasti tosi nolo tilanne.. :-D

   Poista
 7. Lähetän kyllä kohta laskun sulle, kun "joudun" tilaamaan meille nämäkin, vaikka olen ajatellut, ettei tarvita matkiksia kun kuljetaan enimmäkseen autolla ja cameleonit on kuitenkin suhteellisen näppärät (paitsi se kahdessa osassa kasaaminen on huono puoli). tykkään tosi paljon cameleonin istuimen mallista, meillä jäntevä tyttö siirtyi siihen muistaakseni jo 4 kk iässä kun ei enää viihtynyt vaunukopassa, josta ei nähnyt maisemia. Asutaan kyllä niin keskustassa, että meille voisi melkein riittää pelkät beet (keski- ja etelä-euroopassahan kaupunkilaisilla on usein käytössä pelkät beet), mutta täälläkin on sentään joskus vähän lunta. tänä talvena ei tosin ole ollut niin paljon, ettei olisi päästy kunnolla kulkemaan (ainoat ongelmat oli helsingin-reissulla punavuoressa. mistä ne helsinkiläiset sen kaiken lumen olikaan tilannut?!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis tarkoitin, että kuljetaan enimmäkseen kävellen, ei "enimmäkseen autolla" :D autolla ehkä kahdesti viikossa.

   Poista
  2. Auts! :D Nämä ovat oikeasti kyllä hyvät, ja jos tykkäät Cameleoneista, voisin vannoa että tykkäät myös näistä.:) Tuo Cameleonien kokoaminenhan ei siis ole mitään vaikeaa, mutta ainakin meillä mies sen taitaa paljon paremmin.
   Ja pelkillä Beellä todellakin voisi pärjätä kaupungissa, jossa liikkuminen tapahtuu pääasiassa asvaltilla, tai ei ainakaan missään kuoppaisilla sorateillä. Me kun asutaan täällä "maalla" niin tarvitaan vielä nuo toisetkin, kun varsinkin talvella Beellä liikkuminen on ihan mahdotonta jos on aurattu huonosti.
   Mietin kans tuota että Euroopassahan nuo Beet voivat olla jopa suositummat kuin Cameleonit(?).
   Myös tuosta olen ihan samaa mieltä, että Cameleonien istuin on tosi tukeva, ja myös Eppu oli siinä aika aikaisin. Varsinkin kun sen sai säädettyä sellaiseen puoli-istuvaan asentoon, poika ei kuitenkaan joutunut "istumaan oikeasti" pystyssä, mutta näki paremmin kuin vaunukopasta, ja viihtyi tosi hyvin.:)

   Poista
 8. Mäkin voin suositella Bee:tä! Meillä on ollut noi nytten puolitoista vuotta Joaksella ainoina rattaina ja ovat kestäneet kyllä upeasti, vaikka tätä talvea lukuunottamatta käyttökilometrejä on tullut päivittäin jotain 10-15 välillä (mä kun tykkään kävellä kaikkialle ja harvoin käytän edes julkista liikennettä). Ainoastaan sen sadesuojan Joas on onnistunut potkimaan yhdestä kohtaa rikki, mutta senkin pystyin korjaamaan siististi paksulla läpinäkyvällä teipillä. Lisäosia meillä on aika paljon Bugaboolta; mustat ja punaiset kuomukankaat, punainen lämpöpussi, auringonvarjo, uv-suoja, hopeanvärinen kesäkuomu, mukiteline, punainen babycocoon, maxi cosin adapterit, seisomalauta ja organizer. Lisäksi löytyy vielä paksu Elodie Detailsin toppapussi, jota käytän sitten talvisin. Noita vaihtelemalla ja yhdistelemällä rattaat käy kyllä ihan vastasyntyneestä tuollaiselle reilulle kolmivuotiaalle säällä kuin säällä (ok, niinä pahimpina lumimyräkkäpäivinä jätän kyllä rattaat suosiolla kotiin, mutta ei täällä pääse silloin kyllä minkäänlaisilla lastenvaunuilla liikkeelle, kun lumityöt hoidetaan tyyliin lapioimalla pieni polku jalkakäytävälle ja risteyksissä saa kiipeillä isojen lumivallien ylitse). Lisäksi suurimman plussan saa multa se, että tuota istuimen suuntaa voi vaihtaa sekä istuinta pidentää, ja että jaksan kantaa rattaita yksin rappusia ylös alas, vaikka kyydissä olisi nukkuva matkustajakin.

  Istuimeen olen siis ollut tyytyväinen, eikä se ole Joakselle yhtään liian pieni, vaan tämä mahtuu paikalleen erinomaisesti, vaikka onkin melko iso ikäisekseen (vajaa 17kg ja 105cm). Tosin kuomua ei voi enää pitää kokonaan kiinni, sillä silloin pää osuu "kattoon", mutta siten vielä menee, että se pelkkä etuosa on kuomuna ja takaosa (missä bugiksen logo) "rypyssä". Heh...hankalasti selitetty :) Nyt meillä on kyllä rattaat enää ehkä vain kerran kahdessa viikossa käytössä, sillä Joas on jo sen verran iso, että jaksaa kävellä tai pyöräillä, mutta vauvan synnyttyä alkaa taas tehokäyttö :) Turvakaiteen puute ei ole mulle mikään ongelma, sillä Joas on aina istuessaan vöissä kiinni - olen siitä tosi tarkkana :) Ainoastaan jos poika haluaa nukkua rattaissa, niin avaan vyöt, jotta tämä pystyy menemään parempaan asentoon...silloinkin on kyllä yleensä lämpöpussi käytössä, sillä Joas haluaa sen aina peitoksi.

  Bee+ mulla ei ole kokemuksia, mutta mitä olen lastentarvikeliikkeessä joskus katsellut, niin se istuinosa on tosiaan leveämpi ja istuinosan irroittaminen nopeampaa, kuin tuossa vanhemmassa versiossa. Kuomu on tosiaan huonommin suojaava ja lyhyempi, mutta isommalle lapselle on sitten varmaan enemmän tilaa ja tämä näkee paremmin kuomun ollessa täysin avattuna.

  Saa nähdä mitä noista rattaista seuraavien +/- kolmen vuoden aikana jää jäljelle näillä käyttömäärillä, mutta uskoisin niiden palvelevan vielä kolmannenkin käyttäjän, vaikka sitten varavaunuina isovanhempien luona. Lisäosiahan voi myydä pois erikseenkin, joten niistä pääsee kyllä helposti eroon, sillä pakkauksissahan on aina mukana erilaiset kiinnikkeet kaikkiin bugiksen malleihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, näihin saa vaikka mitä lisäosia, ja olen kans nähnyt niitä paljon myytävän ja ostettavan.
   Mä myös pidän noiden keveydestä, koska sitten niiden kanssa on helppo liikkua ja toimia, ja menevät myös aika litteään tilaan. Joskus joudumme nimittäin toisessa autossa laittamaan ne etupenkin ja takapenkin väliin, kun takakontissa on kaksi koirahäkkiä.
   Eppu on joskus kyllä ärsyyntynyt tuosta suojaavasta kuomusta, jos se osuu päähän tai ei näe sieltä alta, mutta nukkuessa ja pienellä sateella se on kyllä ihan ehdoton. Ja varsinkin sitten ihan pienen lapsen kanssa. Siellä kuomun alla saa vetää pikku tirsolit ihan rauhassa.:-)
   Mä muistelen, että joku ois joskus kommentoinut, että Been istuin on liian ahdas, mutta meillä poika kyllä mahtuu siihen hyvin. mutta näköjään tuo nyt ainakin korjattu + -malliin.
   Meilläkin on kyllä aina nuo vyöt kiinni, koska ei ole sitä turvakaidetta, mutta minusta ne on joskus turhan hankala laittaa kiinni, ja varsinkin johonkin lyhyeen pyrähdykseen olisi kiva jos olisi se turvakaari, niin ei tarvisi aina pelata noiden vöiden kanssa.
   Kyllähän nuokin rattaat käytössä kuluu niinkuin muutkin, mutta ainakin nämä jotka me ostimme, ovat ihan toimivat vielä toisellakin lapsella. :)Mutta jos olisin tajunnut, että näitä voisin käyttää muutenkin kuin pelkkinä matkarattaina, joita säilytetään autossa, olisin kyllä ostanut uudet.
   Mukava kun jaksoit kirjottaa tänne noita teidän kokemuksia näistä rattaista!:) Olisi myös kiva kuulla joskus kokemuksia miten nämä toimivat kahden lapsen kanssa, esim. sillä Cocoonilla ja seisomalaudalla.:)

   Poista
  2. Joo, voin laittaa sitten kokemuksia reilun kuukauden kuluttua, kunhan saadaan se toinenkin käyttäjä maailmaan :)

   Poista
  3. Hei, se olisi tosi mukavaa! Vaikka meillä tuo ei ole vielä ajankohtaista kun on vain yksi lapsi, mutta kiinnostaisi silti kovasti lukea miten toimivat noin, ja juuri sen seisomalaudan kanssa. Niin ja millainen se Cocoon on, koska meillä nyt sitä ei luonnollisestikaan näissä ole.:)

   Poista
  4. monilla on sellainen pienenninjutska, mitä on kaukalossa (ilm. teutonialla on sellanen, mini nest?) ja sen päällä tarvittaessa jokin makuupussi.
   näitä on näkynyt vähän siellä sun täällä :)

   Poista
 9. Meillä samat ja tykätään tosi paljon.
  Se runko-osan irrotus on vaan ihan horror, meillä kun oli ihan vastasyntyneellä, niin vaihdeltiin usein istuinosaa ja adaptereita (toki adapterin menee siihen päällekin, mutta näppärämpi yksinään). Meillä olivat kesävauvalla ihan ykköset, ei juuri muita käytetty. Talvella/lumessa eivät tosiaan toimi, mutta päiväunet mahtuu paremmin nukkumaankin kunnon vaunuissa. Minäkin pikkuisen harmittelen että ostin vanhan version käytettynä, kun uudessa tuo kiinnitys on helpotettu, mutta kuomu on musta paljon parempi vanhassa mallissa.

  Aivan mahtavaa jos noihin saa kaaren, sitä olen kovasti kaipaillut kun vöiden laitto on välillä pienelle rimpuilijalle haastavaa, joskus ulkomailla näin mutten kysynyt mistä ja on harmittanut. Kiitos tästä, heti huomenna hankkimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri kesävauvalle tai kevätvauvalle varmasti ihan ykköset.:) Mä en oikeasti tajunnut, että nämä ovat NIIN hyvät, olin ajatellut nämä vain autossa säilytettäviksi matkarattaiksi.:)
   Mä olen myös tosi laiska noiden vöiden kanssa,mutta toki ne laitetaan, mutta se kiinnilaittaminen ei ole kovin näppärää jos on se rimpuileva taapero siinä. :D Siksi minäkin sitä kaarta olen kaipaillut.. :)

   Poista
 10. ^^ Toivottavasti se kaari nyt sopii etten ihan läpi puhu päähäni.

  Oon mun heikolla lukioranskallani lueskellut välillä aina yhtä ranskankielistä foorumia, alunperin eksyin sinne kun googlailin että minkäväriset pinkit zapp xtrat oikeasti on-pinkit,persikan väriset, lohenväriset etc :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kyllä sitä varmaan voi kokeilla jossain ennen kuin ostaa.:) Mun mielestä toi oli ihan loistava tieto, että näihin voi sellaisen kaaren saada.:) Kiitos sinulle!:)

   Poista
 11. Mä olen kaipaillut meidän vankkureiden lisäksi matkiksia ja tämän luettua se kaipaus vain kasvoi! Täällä kun ei tiet aina loistokunnossa ole, oikaistaan metsäpoluilla ja talvella pahimmilla keleillä aura menee ehkä kerran päivässä ulkoiluaikaan täytyy olla kunnon menopelit, mutta ahtailla kauppojen käytäville ne kyllä tuleekin sitten kirottua. Ja viehän ne vankkurit reissatessa puolet tavaratilastakin. Vaan kannataako enään melkein 2-vuotiaallekaan matkiksia ostaa kun käyttöä ei ole edes viikoittain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika Rahikaisella.. esimerkiksi tänä talvena ei tuota meidän lähintä kävelyytietä ollut aina aurattu ollenkaan, eli vaihtoehtona oli mennä päin metrisiä kinoksia (hehe) tai kävellä ajotiellä. Ja silloin kun oli aurattu, se oli vähän niin ja näin, eli ei mitään toivoa näiden matkarattaiden kanssa. Mutta aika paljon sitä kuitenkin tulee käytyä autolla kaupassa ja kauppakeskuksissa, jolloin ovat kyllä korvaamattomat.:)
   Tiedän ainakin, että nämä rattaat ovat monella menneet hyvinkin pitkään, mutta sitten varmaan kannattaa punnita onko tarvetta jos lapsi tykkää ja jaksaa kävelläkin ja jatkuvaa tarvetta ei ole.:)

   Poista
  2. Sepäs se, kun järjellä ajateltuna pärjätään ilman (ollaanhan pärjätty tähänkin asti), mutta sitten taas olen mukavuudenhaluinen ja tietysti tahtoisin kun vastaan tuli varteenotettava malli :) Ja toisaalta ei tuota meidän poikaa voi vapaana kauppakeskuksissa pitää! Sekin tuli viimeksi kokeiltua kun en jaksanut vankkureita mukaan raahata. Jäi ostokset tekemättä, kun juoksin pojan perässä tai kannoin sylissä ettei olisi tarvinnut juosta.

   Poista
  3. Sama juttu tuli koettua täällä perjantaina.. tai kun meillä on vähän tuota karkailua ilmassa.. :D Eppu olisi halunnut hiipiä (l.ryömiä) kauppakeskuksen lattialla kun tiikeri, ja tietysti mua karkuun. Ja ei poika kun rattaisiin ja menoksi, eli ei mitään mahdollisuutta vielä liikkua siellä ilman niitä.:D

   Poista
 12. Munkin mielestä ihan huiput rattaat! plussaa myös se, että istuimen voi laittaa myös selkämenosuuntaan, mikä ei onnistu monissa matkiksissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Tuon olisi oikeastaan voinut lisätä tuonne plussat -kohtaan, mutta en ollut varma onko tätä mahdollisuutta muissakin rattaissa.:)

   Poista
 13. Täällä toinen ,joka haluaisi yhtä perusteellisen ja havainnollisen postauksen mainitsemistasi Bugaboo Cameleon vaunuista ja mahdollisista lisävarusteista. Paul Frankin kankaat ovat kyllä ihan syötävän suloiset!;) jos siis tällainen olisi vielä mahdollista... Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, se kyllä onnistuu. Koitan vaikka palata niihin piakkoin, kunhan saan otettua kunnon kuvat niistä, että kehtaa täällä esitellä.:) Cameleoneista riittää kyllä kerrottavaa, kun ne ovat meillä olleet jo kohta kaksi vuotta.:)
   Palaan asiaan..;)

   Poista
 14. Täytynee minunkin tilata bee+ rattaat. Ruotsista kun vielä näyttää saavan viime vuoden Special Edition limen väristä kuomua...;) kiitos tästä postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vain suositella Bee -rattaita lämpimästi.:) Nuo Special edition -kankaat Bugiksilla ovat aivan ihania!!!!<3
   Ja eipä kestä, toivottavasti tästä oli hyötyä. :)

   Poista
 15. Britax b-mobilen turvakaari pitäisi myös mennä beehen :) (saa esim. lastenturvasta 19e).
  http://blogg.alltforforaldrar.se/alltombarnvagnar/2012/03/bygel-till-bugaboo-bee/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh!:) Hei kiitos tästä linkistä! Mun täytyy saada toi kaari!:))))))

   Poista
 16. Kiitos tästä esittelystä, tosi hyviltä vaikuttavat! Olen "vähän" ajoissa, mutta mietin että jossain vaiheessa (ehkä kesällä 2013) tarvitaan matkarattaat ja silloin haluan juuri nämä, kokomustalla rungolla ehkäpä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, piti vielä kysymäni, että onko tuossa hyvä työntöaisan säätö eri pituisia työntäjiä ajatellen?

   Poista
  2. Eipä kestä, toivottavasti tätä on hyötyä.:)
   On se ihan hyvä selvittää, mitä haluaa, koska sillon ainakin ehtii vertailemaan mitä ottaa ja mistä kannattaa ostaa. :)

   Näissä on hyvä työntöaisan säätö, itseasiassa samanlainen kun Bugaboon Cameleon mallissa. Lisäksi tuon työntöaisan saa myös tarpeeksi alas (tai siis se lähtöasento on tarpeeksi matala), joka oli mulle yksi ostopäätökseen vaikuttava tekijä kun valittiin ekoja vaunuja, jotka oli ne Cameleonit. Nimittäin monissa Brion vaunuissa, joita myös katsottiin "sillä silmällä" työntöaisaa ei saanut tarpeeksi alas, että tällaisen lyhyemmänkin on kiva niitä työntää. Ja työntöaisan saa myös tarpeeksi ylös, eli riittävä myös pitkälle miehelleni. Ja näissä Bee vaunuissa toimii siis samanlailla, niin oli senkin takia hyvä valinta meille.
   Tuossa työntöaisan sivuissa on tuollaiset mustavalkoiset säätimet/lukitukset molemmilla sivuilla (näkyvät noissa kuvissa) ja kun ne avataan, aisan saa säädettyä ylös ja alas helposti.

   Poista
 17. mini rodini ja bugaboo kimpassa ;)

  VastaaPoista
 18. http://lh4.ggpht.com/-cVX3RBDlvw4/T475C2CC5XI/AAAAAAAADRo/ni0fR1Ka4Rw/s1600-h/image%25255B2%25255D.png

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kestä! :D Mitä pitää tehdä että saa tuollaiset kankaat? Oliko niitä joku rajoitettu määrä? MUST HAVE!

   Poista

Kiitos kun kommentoit! :)