22.9.2011

AIDOSTI RETRO NEULEOHJE: Vauvalle neuloen potkarit, paita ja pipo :)

Edelliseen postaukseeni viitaten, tässä olisi nyt yksi hauska löytö vanhasta neulekirjasta, jonka löysin omasta kirjahyllystä ihan vahingossa. Ensin meinasin "heittää vesilintua" koko aataminaikaisella opuksella (kaikkihan löytyy nykyään netistä), mutta jotenkin kirja oli minusta todella liikuttava ja aloin selailemaan sitä (Huomio 1: Virhe! Jos haluat oikeasti päästä eroon turhasta tavarasta, älä selaile). Kirjasta löytyi kuitenkin hauskoja ohjeita, joita olisin voinut skannata tähän useammankin,mutta tässä nyt ainakin yksi hyvin ajankohtainen sekä edelleen ajanmukainen ohje innoikkaille neulojille tai muuten vaan innokkaiden mummoille. (Huomio 2! Minä en kuulu kumpaankaan ryhmään, joten neuvojen kysyminen tässä kohtaa on sitten ihan turhaa. ;) Jokatapauksessa tästä ohjeesta tuli mieleen nämä:
ITSE OHJE TULEE TÄSSÄ:

Neuleohje sekä yllä olevat neuleohjekuvat:
Kemppinen Laila "Iloisia neuleita lapsille", s.34-36, OTAVA 1981.


P.S. Haluaako joku nähdä miltä se saattaa näyttää valmiina ja hieman käytettynä.. ? ;)
Saatan lisätä kuvan vielä tähän perään.... 

.. Vastaan myöhemmin paremmalla ajalla vielä kommentteihin, mutta tässä nopeasti kuvat samaisesta haalarista. Toiset ovat äitini tekemät vuonna "hakku ja lapio" ja toiset ovat uusi versio haalareista, ja ne on tehnyt Epulle Epun toinen isoäiti. Kuten varmaan huomaatte, tuon haalarin voi toteuttaa joko "sukkaosalla" tai ilman. Ehkä pidempi käyttöikä tulee, jos käyttää tuon musta-harmaan haalarin mallia.. :) Tuo luonnonvalkoinen haalari ja pusero ovat ainakin kokoa 80 tai 86 ha tuo harmaamusta hieman pienempi. Saapa nähdä meneekö se vielä tänä talvena. Tuo valkoinen vanha setti on kuitenkin vähän "kulahtanut" vuosien saatossa, joten sitä en ehkä ota Epulle käyttöön. 
9 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta! Söpöläinen puku, hyvin poimittu noi "nykyversiot". Tämän tyyppiset vauvojen ja lastenvaatteet kestää kyllä aikaa. Toimii :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ohjeesta, tuleekin tarpeeseen! Vielä kun jostain nappaisi sen ajan tekemiseen!!

  ja KYLLÄ, valmis tuotos halutaan ehdottomasti nähdä! :)

  VastaaPoista
 3. Psst. Jos muuten aiot luopua kirjasta, älä heitä vesilintua vaan heitä mua -otan kopin! :D

  VastaaPoista
 4. Katri: Eipä kestä, ne kestää ja näyttää aina söpöltä. :) Noita ihania neulehaalareita sekä potkareita löytyisi vaikka kuinka, mutta parasta on jos saa jonkun itse tekemän. <3

  Memmi: Eipä kestä, kiva jos tästä on iloa. :)

  Iitunen: Eipä kestä, mukavaa jos tästä on hyötyä. :) Niin, sitä aikaa ei vaan ole... :D Ja lupaan "tähdätä" jos päätän hankkiutua eroon siitä. :)

  VastaaPoista
 5. Onpas kiva kun on tuollaisia löytöjä vuosien takaa.

  Itseä huokutellut myös kokeilla neuloa jotain. En vuosikausiin ole mitään kummempaa tehnyt, olisi kiva jollain simppelillä ohjeella kokeilla....

  VastaaPoista
 6. Tämän ohjeen mukaan potkuhousujen takaosaa ei pysty tekemään, kun tästä puuttuu sivun 12 kaavio kokonaan. Pitää sitten "säveltää" jotenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei anonyymi,
   Hups,Pahoittelut!:) Tuo viimeinen kuva on vahingossa jäänyt pois. Käyn lisäämässä sen tänne illalla, niin jos joku tätä haluaa kokeilla, ei tarvitse säveltää. :)

   Poista
 7. Sivun 97 käsinneuleohje olisi myös hyvä saada, kun ei ole neulekonetta käytettävissä.
  Kiitos!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)