17.2.2014

VAUVAN JUHLAT


Tytöllä oli nimi jo keksittynä kun hän syntyi, ja kerroimme sen kaikille silloin eli se ei ollut salaisuus missään vaiheessa. Etunimi Isla on miehen keksintö, ja hän löysi sen eräästä nimikirjasta, jota lueskelimme raskauden loppuvaiheilla. Ihan tuohon kahden kuukauden suosituksen sisään emme ehtineet ristiäisiä järjestää, mutta tyttö sai kuin saikin nimen ja kivat juhlat muutosta ja muista kiireistä huolimatta. Juhlimme ristiäisiä ihan pienellä porukalla, johon kuuluivat lähimmät sukulaiset sekä muutama läheinen ystävä. 
Juhlia tulee nykyään järjestettyä niin harvoin, että sitten kun sellaiset on, olisi mukava panostaa niihin oikein kunnolla. Harmi vaan, että muuttomme osui samoihin aikoihin, joten aloin olla jo aika väsynyt siinä vaiheessa kun ristiäisiä piti järjestää hullun lailla. Kotona emme voineet juhlia järjestää, koska tuolloin koko talo oli aivan täynnä muuttolaatikoita. Olisin halunnut vuokrata saman tilan, jossa pojan ristiäiset vietettiin, mutta valitettavasti se oli varattu monena viikonloppuna, enkä jaksanut enää alkaa etsiä jotain ihan uutta tilaa. Varasimme sitten seurakunnan tilan, joka oli kotimme lähellä. Tuo tila kyllä yllätti positiivisesti, ja loppujen lopuksi koko tilalla oli aika pieni merkitys juhlien onnistumiselle. Aika hyvin pitää paikkaansa se, että ihmiset luovat sen hyvän tunnelman. :)
Kastemekkona toimi oma vanha kastemekkoni, jota Eppukin piti ristiäisissään, mutta sen alle piti hankkia vielä juhlavaatteet. Olin jo hyvissä ajoin tilannut Nextiltä tytölle ihanan tyllihameen juhliin, mutta Next päätti yllättää ja lähetti toi meille hamosen sijasta paketin alushousuja. Hupsista. Sen jälkeen nuo hameet oli tietenkin loppuunmyyty, ja jouduin sitten etsimään uuden juhlamekon tilalle hyvin nopeasti. Satuin löytämään meille ihan uuden lasten juhlavaatemerkin  The Tiny Universe (Oiidesign.se) ja tilasin sitten tytölle uuden mekon. Onko tämä ruotsalainen merkki teille tuttu? Kannattaa kurkata nuo juhlavaatteet, heillä on tosi ihania mekkoja varsinkin pienille tytöille. Poika sai juhliin Mini Rodinin robottilogolla kuvioidun valkoisen kauluspaidan sekä saman sarjan rusetin sammareiden kaveriksi. 

Olin vähän myöhässä kakun tilaamisen kanssa ja mietin, mistä ehtisin saada vielä erikoiskakun. Kysyin apua ystävältä, joka heittikin hyvän kakkuvinkin, jonka voin nyt jakaa täälläkin, koska olimme enemmän kuin tyytyväisiä. Kakun tilasimme Juustokakkutehtaasta. Juustokakkutehdas pystyi toimittamaan erikoiskakun hyvin lyhyellä varoitusajalla. Sain kertoa minkälaisen kakun haluamme, mutta annoin heille aika vapaat kädet. Kerroin vain, että haluaisin jotain valkoista ja mustaa kuten tytön juhla-asussakin on. He ehdottivat itse vielä, että kakun päälle tehtäisiin vauva, jolla on samanlainen ristiäisvaatetus kuin tytöllä oikeastikin juhlissa oli. Kakusta tuli ihan mielettömän kaunis, ja lisäksi se oli vielä tosi herkullista. Kakun pohjassa oli suklaata ja välissä mm. vadelmaa ja mustaviinimarjoja, joten se ei myöskään ollut liian makea, vaan ihanan raikas. Joten voin suositella Juustokakkutehdasta muillekin lämpimästi.

Kakun lisäksi tilasin Laineen Kotileipomosta voileipäkakkuja, kuten pojankin ristiäisiin aikoinaan. Heillä on myös loistavia kakkuja ja aivan ihanat voileipäkakut, joten voin suositella heitäkin. Laineen Kotileipomo toimitti vielä tilaamani jutut kotiovelle, mikä tietysti helpotti mukavasti järjestelyjä. Onneksi saimme myös vähän muuta apua. Toinen kummeista halusi myös auttaa järjestelyissä ja hän leipoi juhliin ihania piiraita. Siskoni taas teki perinteisiä lusikkaleipiä sekä pullaa. Kaikki herkut ja syömiset taisivat olla pojan mielestä parasta pikkusiskon juhlissa, ja hän kysyikin kesken ristiäistoimituksen isiltä kovaan ääneen: "Koska sitä kakkua oikein saa?" :)

Tuossa seurakunnan tilassa oli myös pieni lasten leikkihuone, johon lapset saivat mennä leikkimään, mutta isäni oli tuonut myös muutamia pelejä, joiden parissa pienimmät juhlavieraat viihtyivät hyvin. Juhlat sujuivat mukavasti ja parasta ehkä oli se, kun sai juhlia läheisten ja tärkeiden ihmisten kanssa yhdessä. Tässä vielä muutama kuva lapsista juhlimassa. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! :)