16.2.2013

KIRPPARILÖYTÖJÄ, OMIA JA MUIDEN

Otimme ystäväni kanssa yhteisen kirppispöydän, ja päätin taas kerran vähentää turhia tavaroita, ja raijasin pari laatikollista tavaraa kirpputorille. Olin pojan kanssa liikenteessä, joten kunnon kierrosta en onnistunut tekemään, mutta tottakai niitä naapureiden pöytiäkin tuli vilkuiltua. Poika innostuikin katselemaan muutaman pöydän tarjontaa, ja palasi aina uudelleen yhden pöydän alle tutkimaan jotain. Menin katsomaan, ja siellä oli hieno puinen parkkitalo. Mietin ensin, että en halua kotiimme yhtään lisää leluja, tai mitään muutakaan tavaraa, koska tarkoitushan oli päästä eroon niistä, ei kerätä lisää. Mutta sitten kun aloin tarkemmin ajatella pojan Cars autoleikkejä, mietin, että tuollainen parkkitalo voisi kyllä oikeasti olla tosi hauska, eikä se maksanut kuin 20 euroa. Soitin vielä miehelle, jotta saisin vahvistuksen siitä, ettei parkkitaloa kannata ostaa. Mutta miehestä parkkitalo olikin hyvä idea, joten jatkoimme matkaa parkkitalo kainalossa.

Vilkaisin sitten lopuksi vielä ennen lähtöä oman pöytämme siisteyden, ja kiinnitin huomiota pieneen laatikkoon pöydän alla. Laatikko oli ystäväni kirppiskamoista, ja siinä oli uusi paketissaan oleva Bialettin mutteripannu, jonka hankkimista olen monta kertaa miettinyt. Nyt tuo samainen pannu oli vielä Stokkan kantistarjouksessa, josta olin sen ajatellut hakea, mutta onneksi en ehtinyt sitä ostamaan. On se hyvä, että on ystäviä, jotka eivät juo kahvia. Ja näköjään aina ei tarvitse kirpparillakaan mennä merta edemmäs kalaan. Hintaakaan ei ollut kuin 10 euroa, joten tyytyväinen äiti sai kahvipannunsa ja poika parkkihallin.









Näiden omien kirpparilöytöjemme lisäksi pitää vielä jakaa ystäväni huippu hieno löytö, jonka hän toi Eppuselle jokin aika sitten. Mikä ihana yllätys! Ystävä oli löytänyt jättimäinen kasan Cars autoja, joita meillä oli ennestään vain muutamia. Nämä autot ovat pojalle rakkaita aarteita, ja niillä hän leikkii päivittäin. Autoja voi pakata ison Make rekan sisään, ja välillä lattialla kisataan Piston Cupin voitosta. Nyt nämä autot pääsivät sitten uuteen parkkihalliin. :)







35 kommenttia:

  1. Mahtilöydöt!! Ja nuo Carsit, voi viude me oltais Sisun kanssa seottu onnesta;DD ei ole nuo autot mitään jokakaupan valikoimaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täälläkin pompittiin ilosta! Varsinkin kun tuossa oli sellaisia autoja mukana, joita ei olla nähty missään. :) Noi on kyllä tosi tärkeitä leluja pojalle, ja koko ajan leikeissä. :)

      Poista
  2. Vitsi mikä parkkitalolöytö! Meillä poika on alkanut viime aikoina leikkiä enemmän pikkuautoilla ja on vihjannut, että haluaisi parkkitalon. Me vanhemmat ei olla vielä löydetty meidän molempien kriterit täyttävää parkkitaloa. Ehkäpä 3 v synttärilahjaksi.

    Viimeisissä kuvissa oleva vihreä-musta kuviollinen paita näyttää kivalta. Minkä se on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on pienempänä sellainen iso muovinen parkkitalo, joka ei enää kiinnostanut kun taisi olla kuitenkin ihan pienten lelu. Siksi en tästäkään aluksi innostunut, kun pelkäsin että jää lojumaan, mutta nyt taisi tulla hitti eikä huti.:)

      Tuo paita on Modéerska Huset, tykkään niistä tosi paljon ja suosittelen! Lisää täällä :)
      http://eppusenkaapilla.blogspot.fi/2013/01/modeerska-huset.html

      Poista
  3. Hieno parkkitalolöytö! Meillä on tuo sama, joulupukilta saatu. :)

    Kirppiksiä nähtävästi kannattaa kyllä koluta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulupukki siis tiesi hyvin!:) Onko teillä tykätty tuosta?
      Nyt ainakin tuntuisi olevan tosi kova juttu noiden pikku autojen kanssa. :)

      Ja kannattaa koluta, mutta esimerkiksi tänään kun käväisin, en löytänyt yhtikäs mitään, joten kai se on tuurista kiinni.:)

      Poista
    2. Tykätty on! Tosin vielä suositumpi taitaa olla tuo muovinen, josta kuuluu ääniä ja voi painella kaikenlaisia nappuloita... ;)

      Poista
    3. No hyvä, ehkä tää antaa toivoa, että ei ollut turha ostos. :) Meillä se muovinen oli sellainen korkea, josta sai virrauttaa niitä autoja alas. Enää se ei jaksa kauhean kauaa kiinnostaa, pitää ehkä kärrätä se nyt kirpulle kun saatiin tämä uusi.:)

      Poista
  4. meillähän on myös tuo parkkitalo (ovh reilu 70e! eli tuo oli todella hyvä hinta) ja se on poikien lemppari.

    niin ja vallitsevassa kapselikonehurmoksessa kunnon mutteripannu on vain paras. mä en muuta kotona juokkaan kuin mutteriespressoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toivottavasti tuokin pysyy lempparina, ettei mulla kohta pyöri nurkissa parkkitalo. ;D
      Ja Riikka mulle juuri kertoikin, että toi oli tosi hyvän hintanen löytö, mä en yhtään tajunnut että on niinkin arvokas. Epäilin vielä, että tulikohan maksettua liikaa, no ei todellakaan.:)

      Auts :D Mun täytyy kyllä myöntää että olen itsekin vähän pikakahvi/kapselikone hurmoksessa joka arkiaamu kun on kiire töihin, mutta viikonloppuisin kun on aikaa, aion tästä lähtien keitellä mutteriespressoa. :)

      Poista
  5. Hei, missä ja mikä pöytä teillä myynnissä?! :) Voisi käydä tekemässä löytöjä! :)

    VastaaPoista
  6. Ihanat löydöt, tosi hieno toi parkkitalo!
    Paljon tulee kierreltyä kirppiksiä, huuto.netiä, ja fb:n kirppiksiä ja aina tulee jotenkin hassu tunne, jos tunnistaa/luulee tunnistavansa jonkun blogiäidin kamat, kun kuitenkin sitä ajattelee olevansa aika anonyymi ja sitten noin hassuista jutuista yhtäkkiä pystyykin yhdistää toiseen ihmiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä hyviä löytöjä tekee nettikirpuiltakin, vaikka nyt täytyy tunnustaa etten ole hirveästi ehtinyt niitä selaamaan lähiaikoina, kun päivät menee töissä, ja illalla ei oikein jaksa. Mutta kotona ollessa seurasin kyllä aika aktiivisesti.
      Varsinkin ihan pieniä vauvan vaatteita ostin huutiksesta silloin kun poika oli ihan pieni. Nyt olen huomannut, että tuollaista isompaa vaatetta löytyy vähän vähemmän tosi hyväkuntoisena, kun noiden isojen vaatteetkin kuluu ihan erilailla. :)

      Poista
  7. Kirpparilöydöistä tulee kyllä lähes aina poikkeuksetta hyvä mieli. Varsinkin, jos se tulee oikeesti tarpeeseen. Kivoja löytöjä sinulla:). T. Yks kirppareilla kiertelijä, joka pääsi tänään liikkeelle ilman lapsia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tulee, se on varmasti osa sitä hauskuutta kun onnistuu löytämään jonkun tosi kivan jutun. :)
      Mukava juttu! Kyllä se vaan on kuitenkin paljon helpompaa kun pääsee yksin kiertelemään joskus, kun ei tarvitse koko ajan vahtia, että jokaiseen juttuun ei kosketa. :)

      Poista
  8. Ihan mahtavia löytöjä! :)) Noita autoja alkaa meilläkin olemaan jo iso kokoelma, pitäisi vielä löytää niitä 1.leffan autoja, kun täältä ei tunnu saavan. Onneksi mun vanhemmat lähtee syksyllä Jenkkeihin niin sieltä kuulemma löytää niitä paremmin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kans olen miettinyt että kun tuossa kohta taas sinne suuntaan starttaan niin pitää noita autoja sitten tuoda tuliaisiksi. Toin syksylläkin muutaman, ja ne ovat kyllä olleet tärkeitä. :)

      Poista
  9. Jee, mitä löytöjä! Tuommoinen puinen parkkitalo haaveissa, pojalla on se fisher pricen korkea huvipuistokeskus, mutta ilmeisesti parkkitalo toivelistalla, sillä poika tässä vieressä huokasi juuri "vau, äiti kato"!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin! :) Sehän oli selvä vinkki!:)))
      Eikös joku noista Fisher Pricen korkeista parkkitaloista voittanut edellisvuonna vuoden lelu palkinnonkin, joten ei mikään turha parkkitalo sekään. :)

      Poista
  10. Meillä on sama parkkitalo jota metsästin 6-7- vuotta sitten kissojen ja koirien kanssa joululahjaksi mutta löysin sen sit. Nyt se on tytön leikeissä. Bialettin pannu mullakin ollut mielessä viime kesästä asti, ei vaan saa aikaiseksi ostaa sitä vaan joka päivä kahvilaan erikoiskahveelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt näytä näyttäisi olevan taas nettikaupoissakin, kun vähän googlettelin. :)
      Mun on kans pitänyt ostaa toi pannu vaikka kuinka monta kertaa ja aina se on jäänyt. Nyt sitten vihdoin pääsen nauttimaan mutteriespressosta. :)

      Poista
  11. Tosi huippu tuo parkkitalolöytö! Me ostettiin tuo kolmoselle 2v-lahjaksi. Maksoi kyllä muistaakseni enemmän kuin 70e (80-90e?). Sillä on leikitty välillä enemmän, välillä vähemmän. Tällä hetkellä on erityisesti 1v4kk:n suosiossa, joka on osoittautunut todelliseksi autofaniksi. Laittaa silmäautot parkkitaloon ja/tai liukuu luiskaa pitkin. Isoveli osaa sit jo käyttää hissiäkin. Tykkään tosta Plantoyn parkkitalosta siksikin, että sen saa kätevästi yhdistettyä Brion junaradan Plantoy-autopaloihin. Junarataleikit on ollu miellä jokaisen pojan suosiossa.

    Toisena parkkitalona meillä on 9v:n vanha Mickin puinen "paloasemaparkkitalo". Siinä on myös ajoluiskat, parkkiruudut ja hissi (ainut joka ei enää toimi kunnolla). Toisesta suunnasta on paloaseman näköinen eli sellaiset kaarioviaukot paloautoille. Ollaankin alettu keräämään sinne erilaisia paloautoja.

    Todellisia aarteita olitte löytäneet noista silmäautoista. Meillä on noita vanhoja autoja isompien veljien ajalta ja päivittäin niillä leikitään. Harmittaa vaan, että niitä uusiakaan autoja ei oo myynnissä ku niitä yksiä ja samoja "perusautoja". Mistähän niitä harvinaisempia voisi löytää? Toisaalta ovat kyllä tosi kalliita ja joskus miehen kanssa ajateltiinkin, ettei viitsisi paljon laskeskella, paljonko meillä on laitettu rahaa silmäautoihin :D No, isojen ollessa pieni, mies toi niitä työmatkalta Jenkkilästä melkoisen säkillisen. Oli halvempaa ja valikoimaa oli enemmän. Niistä riitti pitkäksi aikaa ylläreiksi ja palkinnoiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, jossain se tais olla jopa 99 kun googlettelin, huh, aika kallis parkkitalo. Ja mä kun vielä mietin, että tulikohan tehtyä huonot kaupat, mutta kun poika siihen niin ihastui, ja sopi hyvin silmäautoille, niin piti se sitten ostaa. Mutta nyt se tuntuu vielä paremmalta löydöltä kun sain tietää että en maksanut turhasta, ja poika siitä tuntuu edelleen pitävän. :)

      Tuossa on kans tuo hissi, mutta se on vähän jäykkä niin poika ei vielä jaksa kunnolla sitä väntää, hitaasti kyllä kulkee. Mutta toivottavasti nyt pysyise edes vähän aikaa ehjänä. Tuo hissi nyt kuitenkin taitaa olla yksi koko parkkitalon kivoimpia juttuja, kun Jeff -auto sillä kulkee ylös ja alas koko ajan. ;)

      Poista
  12. Voi, aivan ihania autoja. Ainaskin tuo Puna Paloauto. :)
    -Tanja-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa toi Puna Paloauto on yksi niitä harvoja, joita meillä oli ennenstään. Sen taisi isä tuoda pojalle tuliaiseksi joltain työmatkalta. :)

      Poista
  13. Vastaukset
    1. Juu, olen kyllä tyytyväinen, aina ei ihan yhtä hyvin onnista. :)

      Poista
  14. On se vain kiva tehdä löytöjä! Mä löysin viimeksi ystäväni tytölle loistokuntoiset Vikingin tossut jotka maksoivat 3€!! -Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, aikas hyvä löytö sekin! Aika usein lasten kengät ovat kalliita kirppareillakin. :)

      Poista
  15. Vau mikä löytö! Itse olen pojalle moneen otteeseen miettinyt lahjatoiveeksi parkkitaloa, mutta kun ensin pitäisi saada hänelle omaa säilytystilaa kun lastenhuoneen on kirjaimellisesti vallannut pinkit rakennukset. Tuollainen Punakin olisi kyllä meille unelmalöytö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäs ne sellaiset pinkit rakennukset on? ;)
      Mä en kvin mielelläni ole näitä isompia leluja meille halunnut kun ne vievät niin paljon tilaa, mutta poikkeus vahvistaa säännön..eikös vaan ;-D

      Poista
    2. Joo isot lelut on ahdistavia, mutta täytyyhän joku poikkeus aina silloin tällöin tehdä! Meillä lastenhuone on ollut iso yhdelle tytölle, joten olen sitten ehkä liiankin kiltisti antanut mummojen hommata pinkkejä hökötyksiään (kitty yms. taloja, nukkekotia, nukensänkyä jne.). Nyt kun pitäisi saada yhdestä isosta huoneesta tilaa raivattua myös pojalle ja koulupöydälle niin huutoahan siinä tulee. En vaan tiedä kumpi huutaa enemmän; tyttö joka joutuu luopumaan rakennelmistaan vai äiti joka yrittää saada kaiken mahdottomankin mahdutettua. Onneksi tuo huone sentään taitaa olla kuitenkin talomme isoin :)

      Poista
  16. Hieno on parkkitalokin, mutta noi Cars-autot - wow! Siis mistään ei tunnu löytyvän niitä autoja, jotka oli vain elokuvan ykkösosassa. Siis esim. se Kunkku, ei vaan tunnu löytyvän. Make ostettiin pojalle joululahjaksi huuto.netistä - se olikin sitten ykkössuosikkilahja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi Cars autopaketti oli kyllä mahtava, ja siitä on vain kiittäminen ihanaa ystävää joka sen löysi ja osti Epulle. :) <3
      Mä en ole itse noita oikein onnistunut löytämään kirpuilta. Ehkä ne sitten menee heti jos jokunen tulee joskus myyntiin. (?)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! :)