8.1.2013

VAATTEIDEN NIMIKOINNISTA

Onko kenelläkään muulla kadonnut vaatteita päiväkodista nimikoinnista huolimatta? Meillä on ja vaikka kuinka monta kertaa, vaikka olen aina nimikoinut meidän vaatteet ja kengät erilaisia keinoja käyttäen. Olen käyttänyt merkkauskynää, nimikointitarroja sekä apteekin teippiä. No eihän niistä mitään apua ole, jos kukaan ei lue niitä. Kun pojan kengät olivat toista kertaa viikon sisällä menneet väärään kotiin nimikointitarroista huolimatta, menetin hermoni ja länttäsin vielä toiset nimitarrat kenkien kärjen päälle. Ei mene sekaisin enää. ;) Luulen kuitenkin, että viimeksi rapakon takaa tilaamani tarrat olivat hieman liian koristeellisia, ja nimeä ei erottanut niistä tarpeeksi hyvin. Päätinkin, että kun ne loppuvat, kokeilen jotain selkeämpää.

Ihan sattumalta sain sitten juuri ennen joulua yhteydenoton Labelyourself yritykseltä vaatteiden nimikointiin liittyvästä blogiyhteistyöstä, ja minulta kysyttiin haluaisinko kokeilla erilaisia nimikointituotteita. Pääsin kokeilemaan meille ihan uusia nimikointitarroja ja painokuvia, jotka kestävät pesua ja ovat myös selkeitä lukea. Tämä tuli juuri hyvään aikaan, ja sain valita muutamia nimikointijuttuja meille kokeeksi (vaihtoehdot näkyvät TÄÄLLÄ).
Valitsin meille kokeiluun Stickins-nimilappuja , jotka kestävät 40 asteen pesun sekä siirtokuva-nimilappuja, jotka kestävät 60 asteen pesun.

Koska olen tosi laiska silittämään nimilappuja kiinni, olen pääasiassa käyttänyt nyt noita Stickins-tarroja nimikointiin, mutta siirtokuva-nimilappuja olen laittanut niihin vaatteisiin, joista olen  joutunut leikkaamaan kutittavan niskalapun pois, tai jotka vaativat useimmiten kuuman pesulämpötilan. Molemmat nimilaput kestävät pesua, ja ne on tosi helppo kiinnittää paikalleen, jopa nuo silitysrautaa vaativat laput (alla kuva yhdestä kokeilusta). Molemmat nimilaput ovat myös todellä selkeitä.
Tuolla nettikaupassa on tarjolla myös paljon muita erilaisia nimikointi juttuja, joten kannattaa käydä kurkkaamassa. Ajattelin, että olisi mukava myös kokeilla joskus tuota nimikointileimasinta, sillä sekin näyttää tosi kätevältä. 
Miten teillä nimikoidaan lastenvaatteet? Mikä on parhaaksi todettu keino? Vai hukkuuko muillakin vaatteita tai kenkiä nimikoinnista huolimatta? :)

(Blogiyhteistyö postaus) 

28 kommenttia:

 1. Harmillista, että teillä on hukkunut ja muutenkin vaihtuneet vaatteet pk:ssa. Vekara on ollut 1,5vuotiaasta asti päiväkodissa (nyt eskarissa) enkä erityisemmin muista että hällä olisi mitään hukkunut/vaihtunut. Edes silloin kun tarhassa oli saman niminen poika. Eikun kerran kengär olivat lähteneet jonkun toisen matkaan, mutta palautuivat seuraavaksi aamuksi.
  Ehkä pojalla on sitten ollut niin "rumia" vaatteita, ettei ne muille ole kelvanneet :D

  Itse olen leukoplastia ja tussia käyttänyt. Mutta tottahan tuokin. Samahan se millä niitä merkkaa, jos niitä ei kukaan tarkista.

  Täytyypä tutustua tuohon nimikointi vaihtoehtoon myös. Nimikoinnin aika koittaa ehkä syksyllä jälleen, kun on nuoremman aika siirtyä päivähoitoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vaihtunut vaikka mitä, erityisesti kenkien kanssa on ollut ongelmia. Tämä kyllä varmasti johtuu osaksi siitä, että ryhnmässä on kolme samanikäistä ja kokoista pientä poikaa. :) Suurimman osan olemme onneksi saaneet takaisin, mutta on se aina kurjaa kun omat kengät ovat pitkään kadoksissa. :(

   Poista
 2. Meillä ei nyt oo kukaan päiväkodissa, mutta isompien ollessa siellä (ja vaatteiden ollessa nimikoitua), aina silloin tällöin jotain katosi. Eniten ärsytti se, että jäljelle oli jäänyt/jätetty yksi kappale parillisesta jutusta. Esimerkiksi meillä on tuolla yhdessä kuravaatepussissa yhä yksi pariton vuorillinen Rukan kurahanska. Mihin lie sen pari joutunut??? Viime vuonna vaihtui koululaiselta kengät niin, että meille jäi oma kenkä kokoa 34 ja jonkun toisen kenkä kokoa 32! Ihmettelin, kun lapsi alkoi valittaa pieniä kenkiä, JOTKA OLI JUST OSTETTU. Joku toinen sitten kulki isolla kengällä koko talven, sillä ei koskaan selvinnyt missä kengät olivat vaihtuneet (koulussa vai harrastuksissa), vaikka kaikki paikat kolusimme, lähetimme viestejä ja soittelimme. Sinne meni 80e ja toiset kengät oli pakko hankkia, koska ei voinut pienellä kulkea.

  Mä käytän pääasiassa merkkaustussia ja sit isojen päiväkotiajalta on sellaisia kangaspaloja, joiden kiinnitys on rasittavaa, kun pääsääntöisesti oon käyttänyt neulaa ja lankaa. Sitten kun pikkupojat alkavat tarvita nimikointia, niin ajattelin selvittää tarrojen toimivuutta, mutta varmasti käyn läpi kaikki saatavilla olevat vaihtoehdot.

  Koululaisille nimikoin pääsääntöisesti enää ulkovaatteet (silti esim. kaulureita hävinnyt),sisäliikuntavaatteet sekä urheiluvälineet ja koulutarvikkeet. Tosin jos ovat esim. jossain leirillä, niin silloin on nimikoitava kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläkin siis kokemusta tästä, voih.:( Meitä on eniten harmittanut se, että poika on saanut pitkäksi aikaa väärän okoiset kengät, ja sama on tapahtunut monta kertaa. Joskus myös joku toinen pikkuineno n väittänyt Epun kenkiä omakseen ja näin ne ovat joutuneet vahingossa väärään kotiin, joskin palautuneet sieltä lopulta. :)
   Mä olen niin laiska ompelemaan noita merkkejä, vaikak sekin olisi kyllä tosi hyvä tapa, ja varmasti kestää monta pesuakin. :)
   Ehkä tämä helpottuu kun lapsi kasvaa ja osaa itsekin jo vähän katsoa mitkä on omia vaatteita. .)

   Poista
 3. Onpas teillä ollut huonoa säkää!
  Itse olen merkannut vain ulkovaatteet ja kengät ja silti meidän päiväkoti historian aikana meillä on 2-vuotisen päiväkoti historian aikana tasan kerran ollut yhdet kumpparit hakoteillä. Kävivät nukkumassa yhden yön jonkun toisen lapsen kotona.
  Varmasti on hurjan paljon kiinni siitä päiväkodin henkilökunnasta, eihän se merkkaaminen mitään auta, jos ei niitä merkkauksia edes katsota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut tosi huono tuuri tässä. Ja kuten tuohon ylle kirjoitinkin, niin varmasti osaksi sen takia, että on kolme ihan saman ikäistä ja kokoista poikaa samassa ryhmässä. Mutta kyllä se aina harmittaa kun joku juttu on pitkään kadoksissa. Kokeillaan nyt näillä uusilla isommilla ja selkeämmillä tarroilla. :)

   Poista
 4. Oon laisla nimikoija ja saldona on neljässä vuodessa yksi fleecetakki+kauluri.
  Mutta pieni päiväkoti :)
  Plus että pkvaatteet on h&m/kappis/lindex linjaa, niin ne vaihtuneet saa takaisin eikä kalliimmat jää omille teille..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on pieni päiväkoti ja vähän lapsia varsinkin tuossa pienten ryhmässä, mutta silti kummallisen paljon tavaraa hukkuu ja joutuu vääriin koteihin. :P Ehkä meillä on vaan ollut sitten huono tuuri..

   Poista
 5. Olen ehkä maailman huonoin nimikoija. Laittelen kun muistan tussilla lappuun nimen.. tai leukoplastilla. Mutta suurin osa vatteista on vailla nimeä. En ole varma onko mitään ikinä kadonnut, ehkä parit Popin tummat taikalapaset. Tosin tytöllä on pk:ssa vain ne päällä olevat vaatteet ja korissa yksi vaatekerta varalla eli leggarit, sukat, pikkuhousut ja paita.

  Jotain nimikointijuttuja olisi kuitenkin kiva olla, koulussa saattaa olla isompi hävikki kun siellä lapsi on "itsenäisempi".

  Äitini on kertonut että minulta lähti vaatteet kävelemään päiväkodista sitä tahtia että joskus kun tuli hakemaan, ei minulla ollut edes suunnilleen täyttä vaatekertaa päälle. Suurin osa vaatteistani oli ulkomailta kun olin pieni, ehkä siinä oli sitten joillekin hyvä sauma saada erilaisuutta oman lapsensa kaappiin. Myös laadukkaat sukkahousut varastettiin kuulema usein, siihen aikaan kun oli aika paljon erilaatuisia sukkahousuja kuulema.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joku muukin puhui tuosta pari kuukautta sitten, että jo espritit, me&i yms vähän hintavammat lähtee kävelemään.

   Poista
  2. Kun viimeksi etsin meidän kadonneita kenkiä, yksi toinen vanhempi kertoi, että heidän kengät oli pöllitty eteisestä. :( meidän kengät onneksi sitten palautuivat takaisin, mutta en tiedä miten tälle toiselle lapselle kävi. Kyllä tuolla on koko ajan lappuja seinässä hävinneistä vaatteista, ja usein taitavat olla juuri POPia tms.. :(
   Valitettavasti niitä kyllä jää myös omille teilleen näköjään. :(
   Mäkin mietin kuten anana että ehkä tämä helpottuu kun lapsi kasvaa ja osaa jo itse sanoa että mitkä vaatteet/kengät on omat. (?)

   Poista
  3. meillä ainakin isommat osaa katsoa ja muistaa mitä on aamusta pukeneet, löytää siis sieltä myös omat ulkokamat.
   toisaalta päiväkodissa on aina haalari ja kahdet rukkaset+kaksi pipoa+goret tai paksummat kengät, joten oppii muistamaan ne.

   Poista
 6. Kauhee. Meilla poika on just alottanu tarhan ja en oo ees ajatellut, etta pitas tosiaan alkaa nimikoimaan vaatteita. Jaiks. Kiitos muistutuksesta. Toisaalta toivon, etta 3 tunnin paivakotipaivaan ei kovin monesti tarvii vaihtaa vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, ja kannattaa nimikoida ne! Meillä katoaa aina myös sukat, joten suosittelen niitä popin sukkia, joissa on nimen kirjoittamiselle oma paikka. :)
   Ja mukavaa päiväkodin aloitusta teille! :)

   Poista
 7. Meillä ei ole vielä hävinnyt mitään, ollaan käytetty tussia & Tarramonsterin tarroja vaatteiden sun muiden nimikoimiseen. Tarrat on kyllä näppärä ja siisti keino mielestäni nimikoida vaatteita, vaikka jokusen kerran olen joutunut uudet tarrat kiinnittelemään rispaantuneiden tilalle.

  Tuntuu kyllä tosi pahalta ajatus, että joku tieten tahtoen lapsen vaatteita varastaisi päiväkodista :(. Sama asiahan on myös jättää vahingossa vaihtuneita vaatteita palauttamatta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli ihan aluksi käytössä pelkkä tussi, mutta se ei oikein näkynyt kaikista vaatteista. Sitten siirryin tarroihin, ja nyt on mieskin ohjeistettu tarkistamaan että pojan kaikissa vaatteissa/kengissä on tarrat ennen kuin ne viedään päiväkotiin. :)
   Mustakin lasten vaatteiden varastaminen/katoaminen tuntuu erityisen pahalta, jotenkin paljon kurjempaa kuin että joku oma juttu katoaisi. Ja on tosi tylsää kun noita vaihtuneita juttuja on sitten on hankala saada takaisin.. :(

   Poista
 8. Vaikka lukisi kuinka isolla, jotain aina kuitenkin katoaa. Vaikka hirvittääkin ajatella kuinka epärehellisiä vanhemmatkin voivat olla, on meiltä tässä 1,5 vuoden sisällä varastettu kumisaappaat sekä cupcaken upouusi fleece. Ja kyllä niissä oli kunnon nimilaput.. Päiväkotiin ei voi viedä kovinkaan kalliita vaatteita. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on todella kurjaa! :( Jotenkin sitä haluaisi uskoa aina vaan hyvää, että ei kukaan lapsen vaatteita varasta, mutta kai meitä on aina moneen junaan. :( Teillä on kadonnut noinkin isoja juttuja, todella surullista!!! :(

   Poista
 9. Onpa kurja, että vaatetta häviää :/ Meillä ei vielä vuoteen oo tää nimikointi ajankohtaista, mutta olen näitä jo miettinyt. Nuo silitettävät vaikuttaisi oikein hyviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on todella tylsä juttu!:(
   Noi silitettävät on siinä mielessä hyviä, että ne ei edes tunnu siitä vaatteesta, kun tuota tarraa nyt ei voi ihan kaikkiin juttuihin laittaa. Tarrat sitten saa tosi helposti pois, jos haluaa myöhemmin vaikka myydä pieneksi menneet vaatteet.

   Poista
 10. Meillä tulee lähes päivittäin eskarista viestiä että joku vaate on kadoksissa, vaikka pitäisi kyllä tasan siellä olla. Ei auta meidän nimikointitarrat eikä kyllä eskariopen isolla mustalla tussillakaan kirjoitetut nimet. Ne nimikointitarrat kuulemma kun eivät mitenkään voi kestää pesua joten jokainen vaate on sitten saanut kissankokoisilla kirjaimilla tytön nimen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on tuolla seinällä koko ajan lappuja, mitä on milloinkin kadonnut. Ja ei se auta jos itse nimikoi, mutta jos joku muu ei nimikoi ja on samanlainen juttu niin... :)

   Noi tarrat on suht hyvin kestäneet pesua, ei ole kovin montaa kertaa vielä pitänyt laittaa uusia, joten niitä kannattaa kyllä kokeilla joskus. :)

   Poista
  2. Juu siis meilläkin noita nimikointitarroja on ja tykätään! Tasan yksi irronnut pesussa. Eskariope vaan ei niihin luota ja kirjoittaa meidän vaatteisiin siksi isoilla kirjaimilla mustalla tussilla tytön nimet.

   Poista
 11. Minä en nykyään vie päiväkotiin, kuin ne jotka myös otan päivän päätteeksi kotiin. Ja varavaatteiksi vein "mökkivaatteita", sillä tämän syksyn hukkumissaldo on huikea! Niin huikea, että en voi käsittää kuinka ainutkaan vaate ei ole löytänyt tietään takaisin lokeroon. Suurin harmituksen aihe oli kahden viikon loman aikana hävinneet benettonin untsikka ja Unq:n kruunu. Olin jättänyt ne vahingossa lokeroon, koska olin edeltävänä aamuna tytön vienyt niillä päiväkotiin, jottei tarvitsisi koko settiä vetää päälle. Kun tulimme lomalta takaisin, olivat ne yllätäen kadonneet, eikä kukaan tiennyt asiasta mitään. Mietin, olisiko jollain vanhemmalla todella pokkaa käydä lokea tonkimassa, joten vaihtoehdoksi jää pk:n oma henkilökunta. Tietty siivojaat jne. voivat myös olla asialla, mutta eihän tässä voi ketään ruveta syyllistämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on jo ihan törkeetä!:( Meidän vaatteet on vielä onneksi suurimmalta osin lopulta löytäneet takaisin kotiin, mutta eivät ihan helposti nekään aina. Uskon että meillä on kyse on ollut vaan sekaannuksista, mutta paljon olen kuullut että lasten vaatteita varastetaan päiväkodeista. :( Aina se harmittaa kuitenkin, mutta varsinkin jos noin isoja juttuja katoaa.

   Poista
 12. Meiltä hävisi ihka uudet ulkohousut päiväkodin eteisestä klo 13-14 välisenä aikana.Hyvin oli kummallista, kun tuona aikana liikennettä eteisessä on hyvin vähän jos ollenkaan. Housut eivät koskaan palautuneet. Se ei varmastikaan ollut vahinko, vaan joku siitä varasti lapselleen kevääksi ulkoiluhousut.
  Nimeähän niissä ei ollut, mutta ei se tässä kohtaa olisi mitään auttanutkaan.
  Päiväkodin henkilökunnassa on myös kahta eri lajityyppiä; toiset katsovat ja auttavat, että vaatteet menee omiin lokeroihin ja toiset taas viis veisaavat näistä asioista. Vaatteita jää sitten lojumaan mihin sattuu.
  Mutta kyllä vanhemmista löytyy röyhkeyttäkin; Lahjoitettiin päiväkodille uusia alusvaatteita kassillinen varavaatteiksi, eikä mennyt kauan kun eräs hoitaja kertoi että ne kaikki ovat jääneet sille tielleen kun niitä on jollekin hätätilanteessa lainattu.

  VastaaPoista
 13. Olen itse nähnyt kuinka lapsi on kinunnut jonkun toisen lokerosta jotain tavaraa.Tilanne on rauennut siihen, että ovat huomanneet muitakin olevan paikalla.Samoin kerran eräs poika oli vienyt toisen tavaroita, mutta vaikka vanhemmilta pyydettiin, että toisivat takaisin, ei mitään tapahtunut.Ei niitä kuulemma löytynyt.
  En usko ollenkaan, että päiväkodin henkilökunta veisi vaatteita, tavaroita tai yhtikäs mitään. Kyllä ne on toiset vanhemmat lapsineen jos tällaista sattuu.On vaan nähty niin ihanaa vaatetta lokerossa, että pakko oli se saada.Sitä vaan mietin, että missä niitä voi käyttää? Eikö olisi tosi noloa jos tarhakaveri pekka tulisi kaupassa vastaan täsmälleen samanlainen toppatakki jollainen meidän yrjöltä hävisi viime viikolla päiväkodista....!!

  VastaaPoista
 14. Älä tilaa merkitse.fi firmasta, tämä firma huijaa ihmisten rahat

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)