30.1.2013

MUUTAMIA KIRPPARILÖYTÖJÄ JA KIRPPUTOREJA

Olen taas pitkästä aikaa innostunut kiertämään kirppareita oikein huolella, ja lupasinkin kertoa teille vähän pienistä kirppislöydöistäni. Minulla on muutamia suosikkipaikkoja, joissa tykkään käydä, ja kavereiden suosituksesta mukaan tulee joskus myös uusia paikkoja.
Useimmiten ostan lasten leluja tai kirjoja, mutta vaatteita on löytynyt jonkin verran pojalle, ja joskus harvoin itsellekin. Yleensä jos teen löydön itselleni, se on joku hyvä kirja. Kirjat on mun oma juttu. :)

Pojalle olen viime aikoina tehnyt hauskoja löytöjä. Puuha-Peten koneita olen onnistunut haalimaan muutaman lisää. Yhden saimme pojan serkulta, mutta kaksi muuta löytyivät kirppareilta. Näiden Peten koneiden hinta on ollut yllättävän kallis, joten joitain on jäänyt hankkimattakin. Jos jollain siellä ruudun takana on tämän saman sarjan koneita ylimääräisenä menossa myyntiin, meille saa tarjota. :) Olen nimittäin päättänyt etsiä pojalle lisää näitä Peten koneita.



Viimeksi löysin myös ihanan pienen lasten tuolin. En tiedä onko se vanhakaan, mutta tuolin pohjaan on kaiverrettu Koulukaluste osakeyhtiö Salo. Tuolin hinta oli huikeat 9€. Minusta tuoli on söpö, ja se saa paikan pojan huoneesta.
Samassa myyntipöydässä olisi ollut tarjolla tosi söpö lasten keinutuoli kahdeksan euron hintaan, ja minä hölmö jätin sen sinne. Mietin vain, että meillä on jo yksi keinutuoli. Myöhemmin harmitti, kun katselin vastaavien vanhojen lasten keinutuolien hintoja huutiksessa. Ehkä yläkertaan olisi sittenkin mahtunut yksi pieni ja vanha keinutuoli.




Samalta kirppisreissulta mukaan jäi myös Crocsin tennaripari hintaan 6€. Näitä pikku kenkiä ei ollut käytetty juuri lainkaan, joten tätä voisi kai kutsua jo hyväksi löydöksi kun kokokin oli ihan oikea. Nyt sitten testataan Crocs tennareita keväällä. Ainakin ne tuntuvat olevan kevyet ja näyttävät söpöltä.



Omia suosikkikirppareita voisin mainita useitakin, mutta tässä muutamia eri puolilla pääkaupunkiseutua olevia mielestäni mainisemisen arvoisia second hand ostospaikkoja. :)

1. Vekarakirppis
Lastenvaatteita ja tarvikkeita sekä leluja. Täältä on meille löytynyt kivoja leluja sekä pelejä, joskus myös ihania vaatteita. Hyvä paikka myös myydä pieneksi menneet lastenvaatteet, ja täältä olemme ystävän kanssa joskus vuokrannut pöydänkin.

2. Mankkaan Akseli
Iso ja hyvä kirppis, josta usein löytää merkkivaatteita niin lapsille kuin aikuisillekin. Sijaitsee Mankkaalla ruokakaupan yläkerrassa, ja on aina täynnä ihmisiä. Akseli on kuulemani mukaan myös todella hyvä paikka myydä suolaisesta pöytävuokrasta huolimatta. Hinnat ovat täällä ehkä juuri siksi myös vähän korkeampia kuin muualla. Se ei kuitenkaan tunnu näkyvän kävijämäärissä, koska ihmisiä tuntuu tuolla olevan aina tungokseksi saakka.

3. Tuusulan Femmatori
Femmatori on Tuusulan Hyrylässä sijaitseva iso kirpputori. Varsinkin viikonloppuisin se on tosi suosittu, jopa ärsyttävän täynnä ihmisiä. Tuuppiminen on tavallista siis tuolla käydessä. ;) Hinnat ovat huokeammat kuin esimerkiksi Akselissa, mutta täältäkin tekee silti hyviä löytöjä. Kuulemani mukaan se on myös tosi hyvä myyntipaikka, ja pöytävuokrakaan ei ole ihan mahdoton.

4. Minipoppoo
Kannelmäen uuden Prisman viereen muuttanut Minipoppoo ostaa suoraan hyväkuntoisia käytettyjä lastenvaatteita ja -tarvikkeita ja ottaa niitä vastaan myyntitilille. Täällä ei voi myydä itse kuten useilla muilla kirppareilla. Vaatteet on lajiteltu hyvin selkeästi koottain. Pienikokoisia vaatteita löytyy hyvin, mutta esimerkiksi meidän kokoiselle ja sitä isommalle lapselle valikoima on ollut hyvin suppea. Itse tykkäsin enemmän vanhasta Minipoppoosta Konalassa, mutta tämä on varmasti makuasia.

5. Kruunukirppu
Helsingin Kruunuhaassa sijaitseva käytettyjen (pääasiassa merkki)vaatteiden myymälä. Kruunukirpussa myydään myös muita lastentarvikkeita, kuten kirjoja, leluja ja sisustustavaraa. Samoissa tiloissa on myös ihana ihana Olkkari, jonka takia tuolla kannattaa poiketa vaikka kirppareista ei välittäisikään.

6. Kierrätyskeskukset
Kierrätyskeskuksia on paljon, mutta mainittakoon nyt Helsingin Kyläsaari, Vantaan Koivukylä ja Espoon Matinkylä. Erityisesti tuolta Matinkylästä voi löytää kivoja huonekaluja ja kirjoja, mutta näin kyllä kerran tuolla Koivukylässä käydessäni lasten Muuramen Jolla sängyn, joten koskaan ei voi tietää, mitä mistäkin löytyy. Tai sitten joskus ei löydy yhtään mitään. :) 

Käyttekö te kirppareilla? Mikä on lemppari kirpputorisi? Tähän perään kommenttilootaan saa vinkata omia kirpparisuosikkeja. Ja mielellään ympäri Suomea. :) 




29 kommenttia:

  1. Hei, kiitos tästä postauksesta. Olen huono ollut kiertämään kirppareita, mutta vekarakirppis on suosikkini.
    Ensimmäistä kertaa vkl kävin akselin kirpparilla ja tein kyllä hyviä löytöjä.
    Sitten vantaan rekolassa villa lyhty, sieltä olen tehnyt hyviä löytöjä. Nyt ei ole tullut käytyä, kun muutimme kauemmaksi.
    Espoossa on myös nella nuttu tullut tutuksi, mutta enemmän ollut isommille lapsille ja tytöille tavaraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, joku tätä toivoikin jokin aika sitten.:)
      Rekolan Villa Lyhty on tuttu, ja se pitäisi melkein lisätä tuolle listallekin, sen ihan unohdin. :)
      Nella ja Nuttu ei ole tuttu, mutta olen kuullut kehuttavan. Täytyy ehkä joskus käydä sielläkin katsomassa. :)

      Poista
    2. Tuli mieleen, että vielä yksi suosikkini on hgin vuosaaressa Piilo-kirppis. Sieltä olen tehnyt hyviä löytöjä, merkkivaatteita.
      Sinne kun menee niin pitää varata käteistä mukaan, viimeksi kun kävin (viime vuonna) ei kortit käynyt.
      On ihan kävelymatkan päässä columbuksesta

      Poista
  2. Vantaan Kaivokselasta (ostarilta) löytyy Lastentarvikekirpputori Jane.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä vinkistä!:) Nyt kun muistelen, niin tuolla olen kerran joskus käynytkin ja se oli siisti ja kiva!

      Poista
  3. Hyvä postaus. Tykkään kirppiksista ja parasta on ehdottomasti se, kun ikinä ei voi tietää, mitä löytyy vai löytyykö mitään.. Isomman äitiysloman aikana tuli käytyä paljon kirppiksillä, kun mulla oli auto käytettävissä. Nyt ei ole ja asutaan sen verran syrjässä, ettei kivoille kirppiksille pääse kovin helposti julkisilla.. :/

    Sun mainitsemilla kirppiksillä on lähes kaikilla tullut käytyä ja Akselissa oli kerran pöytäkin.

    Lastentarvikekirpputori Villa Lyhty Rekolassa on kyllä hyvä. Sieltä oon tehnyt monet hyvät löydöt.

    Nurmijärven Klaukkalassa on Viirin kirppis. Siellä oon myynytki ja tuotto oli kyllä mielestäni varsin hyvä. Viirin kirppiksellä on kans aina porukkaa :D

    Kaikkein paras on kuitenkin Myyrmäkihallin kirppis. Niitä järjestetään viikonloppuisin syksyllä ja keväällä (http://www.mup.fi/myyrmaeki-halli/kirpputori). Myyjät myyvät siis itse tavaroitaan ja plussaa on ehdottomasti se, että aina voi vähän tinkiä ;) Hinnat on tosin aika usein jo valmiiksi melko edullisia. Tuolta ollaan ostettu paljon pelejä ja leluja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) sama täällä, tykkään tonkia kirppareilla ja se on juuri jännää kun ei tiedä löytyykö mitään, joskus löytyy, joskus ei. :)
      Äitiyslomalla kävin tosiusein eri paikoissa, mutta nyt töiden myötä se on vähän jäänyt. Nyt kuitenkin olen taas alkanut käymään viikonloppuisin jos mies on kotona ja voi olla pojan kanssa. Joskus kyllä olen ottanut Eppusenkin mukaan, ja hän on saanut itse valita jotain kivaa. Viimeksi hän löysi itse Cars Salli auton 50 sentillä. ;)
      Hei mä olenkin joskus ollut kans myymässä tuolla Myyrmäki hallissa, tosin en nyt ihan hetkeen. Ja nyt tästä tulikin mieleen että myös Hki:n jäähallin kirpputorit on aina hyviä nin myyjänä kuin ostajanakin.:)

      Poista
  4. Ihana puinen tuoli! Täällä on vain muutama kirppis, mutta niiden lisäksi löytyy myös muutama antiikkikirppis joista olen myös tehnyt löytöjä :) Tykkään jotenkin enemmän vanhasta ja tuunatusta, kuin uudesta ja kaupasta ostetusta. Niissä on sitä "jotain" :) Pojalle löytyy toisinaan myös vaatteita livekirpuilta, kuten viime viikolla löytämäni välikausisetti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Antiikkikirppikset on ihania. Käytiin viime kesänä Pohjoisessa ja Ruotsin puolella muutamalla. :)
      Mustakin on kiva kun kotona on uuden lisäksi jotain vanhaa, niissä on jotenkin sitä "jotain" kuten sanoit. :)
      Mä en ole noin hyviä vaatelöytöjä tehnyt, mutta sisävaatetta kylläkin. :)

      Poista
  5. Mun ehdoton lemppari on Nella ja nuttu. Oli just pöytäkin siellä kolmatta kertaa ja tosi hyvin teki kauppansa vauvanvaatteet ja -lelut. Ikinä ei oo tullu yhtä hyvää saldoa kuin nyt. ;) Nellasta ja nutusta tykkään siksikin kun paikan pitäjä siistii hyllyt kerran päivässä, niin ei tartte ite käydä joka päivä.

    Akselissa myin ennen, mutta siellä sotketaan pöydät heti ja multa on varastettu sieltä hälyttimistä huolimatta arvokkaampia haalareita yms niin en enää tykkää myydä siellä.

    Noista molemmista olen tehnyt huippulöytöjä lapsille. Paljon just noita puuha peten autoja parilla eurolla, 1-v tytölle löysin just Akselista uudenveroiset Superfitin talvigoret 5 eurolla!

    Mäkin etin kirppareilta justiinsa leluja ja kirjoja lapsille, joskus tulee vaatteitakin ostettua. Vauva-aikana tosin löytyi usein hyväkuntoisia vaatteitakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, sinne siis pitää suunnata piakkoin, kun en ole ennen käynyt. :)
      En kyllä ihmettele, jos Akselissa sotketaan kun siellä on aina ihan älyttömästi ihmisiä ja usein käytävät ihan tukossa. Mutta toi varastaminen on tosi kurja juttu, ja vaikka on ne hälyttimetkin. Pöh! :(
      Siellä on muuten usein Ticketin ja Popin ulkovaatteita, mutta vielä ei ole osunut omalle kohdalle oikean kokoisia.
      Mäkin olen kyllä tehnyt parhaat löydöt tuolta Akselista, se vaan on ihan huippu. :) Siellä on usein uusia kirjoja ja tosi hyväkuntoisia leluja. Suosittelen siis kaikille!

      Poista
  6. Hei kiitos tästä postauksesta! Olen innostunut nettikirpuista ja nyt houkuttaisi lähteä koluamaan livekirppuja myös. Ihania löytöjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Nettikirput on kyllä kans tosi hyviä, mutta kannattaa joskus käydä livekirpuillakin. :)

      Poista
  7. Nykyään en käy kirppareilla ollenkaan. Täällä sen verran suppea valikoima että kävi kyllästyttää. Ja helposti tuli ostettua aiemmin kaikkea ylimääräistä. Nyt kiertelen kaupoilla ja lähinnä popissa. Yritän ostaa vähemmän ja laatua. Myyn kyllä huutonetissä pieneksi menneitä lastenvaatteita, jos vaikka sais vaatekomeroita väljemmiksi ... sitä myytävääkin vaan riittää ja riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se alkaa kyllästyttää, ja siksi mäkin koitan aina käydä vähän eri paikoissa. :)
      Se on kyllä ihan hyvä sääntö, että saman verran laittaa pois kun tuo uutta, niin ei tavaramäärä lisäänny hirveästi.:) Huutis on kyllä ihan hyvä paikka myydä noita pieniä vaatteita ja samoin nuo FB-kirpparit.

      Poista
  8. Omat suosikkini on Mankaan Akseli, jonka mainitsitkin sekä Keravalta löytyvä Oliver! Suosittelen jos siellä päin liikkuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, sama suosikki!:)))
      Oliverissa en ole tainnut käydä tai en nyt ainakaan muista. :) Täytyy sinnekin siis mennä käymään. Kiitos vinkistä!=)

      Poista
  9. No voi, täällä aivan toisessa kaupungissa oli juuri kirpparipöytä pullollaan noita autoja 5e kpl.

    S.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä?! Mä olisin halunnut ostaa ne!:D Täytyy nyt vaan jatkaa etsintää, josko noita vähitellen löytyisi lisää täältäkin. :)

      Poista
  10. Hyviä löytöjä:) Meijän kylällä on kuppaset kirpparit, joten kirppis into taas kovin hiipunut..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh! Voihan kuppaset kirpparit!:D Mutta kyllä ne tuntuu välillä täälläkin sellaisilta jos ei löydy mitään :)

      Poista
  11. Meillä on isompien poikien jäljiltä Nosse, Kaivuri ja Tatu. Brion rakennussarjana löytyy myös Tatu kera peräkärryn sekä Hyrre. Harmittaa hirveesti, ettei silloin tullut ostettua koko sarjaa. Kun meidän kolmonen ekan kerran katsoi Puuha Peteä, olin pudottaa silmät päästäni, kun hahmot olivat "muuttuneet". En tykkää yhtään niistä uusista hahmoista, ovat jotenkin "jäykempiä ja kylmempiä" :( Puuha Peteä meiltä löytyy isojen ajalta myös Duploina sekä Brion junina ja hahmoina. Hyviä löytöjä olit tehnyt!

    VastaaPoista
  12. Lähes kaikissa noissa tullut joskus piipahdettua :) ja Mankkan Akselista on parhaat löydöt tehty. Voisi tähän vielä lisätä Tuusulassa vanhan Amerin tehtaan vieressä sijaitsevan Bella Casan. Se on kohtalaisen pieni ja sivussa, sekä tyhjin käsin tullut sieltä monesti lähdettyää, mutta käymisen arvoinen paikka kuitenkin jos Tuusulassapäin liikkuu :) joskus sielläkin sattunut olemaan oikein hyviä pöytiä.

    VastaaPoista
  13. Täällä kirppikset on menneet hinta-laatusuhteeltaan todella paljon huonompaan suuntaan. Harvoin siis mitään kivaa löytyy, mutta paljon mm. Puuha-Peteä on kuitenkin kotiutunut. Pikkutäryltä taitaa vain se mönkijä puuttua ja sitten vissiin jokunen uudempikin hahmo. Meillä on nyt pitkään ollut etsinnässä Tomi Traktorista Hinku-puimuri, mutta harmiksi ei ole löytynyt.

    VastaaPoista
  14. Kiitos kirppispostauksesta.

    Pojan syntymän jälkeen olen vasta kirppikset löytänyt. Femmatorilta ja Villa Lyhdystä käyn yleensä kirjoja ja palapelejä metsästämässä.

    Molemmissa paikoissa olen myös myynyt ja hyvin on kauppa käynyt.
    Ehkä lienee johtuu siitä, ettei pojille sistejä vaatteita ole monestikaan kaupaksi (tai siis ainakaan itse en ole löytänyt tarpeeksi hyväkuntoista pojalalleni kuin pari kertaa).


    Olen juuri saanut hinnoiteltua vaatteet (116->) ja lelut. Iso kasa kirjoja odottaa hinnoittelua. Vien ne torstaina Villa Lyhtyyn (pöytä 10) vinks ;)

    Oliverissa Keravalla kerran kävin. Ei mielestäni mitenkään parempi kuin lyhty tai femmatori. Akseliin Mankkaalle on pitänyt mennä kuten Vekarakirppikselle ja Minipopppooseen. Someday perhaps. Perhekirppis Lanttila aloitti Ikean lähellä Vantaalla. Sieltä en löytöjä ole tehnyt, pari kertaa olen pyörähtänyt.

    Hyviä kirppislöytöjä ja uuden vuoden jatkoa kaikille!

    t. Heli (Ilola)

    VastaaPoista
  15. Kirkkonummelta löytyy myös Muksuille -lastentarvikekirppis http://www.muksuille.com/yhteystiedot.html

    VastaaPoista
  16. Bella Casa Tuusulassa www.bellacasa.fi

    pyörähdin. Tilasin sieltä pojalle Marimekon kankaasta 3 ohutta pipoa 4 euroa kpl (eli omistaja ompelee niitä!)! Ostin myös itselle Vallilan kankaasta tehdyn kassin 7 e. Pakko jakaa tietoa, kun ainakin itse olin tyytyväinen Bella Casa pyörähdykseen (käsintehdyistä pipoista joutuu n. 7 eurosta alkean yleensä maksamaan). Lisäksi sain tiedon, että 10 e saa "mummoringin" kutomia villasukkia hänen kautta tilattua (7-veljestä langasta) ja pipoja jne. mitä vaan villasta... :D

    t. Heli

    VastaaPoista
  17. Vielä lisää Bella Casasta (Tuusula). Kävin pipot hakemassa ja samalla juttelin mitä kaikkea muuta hän esim. tekee. Uimakassin tilasin eli sellaisella vettä hylkivällä kankaalla, sait itse määritellä koon (halusin, että mahtuu pyyhe, uikkarit, juomapullo, eväsrasia ainakin). Hän oli jo tehnyt tytöille ihania PUSSUKOITA ;)

    Ajattelin kokeilla siellä myyntiäkin.

    t. Heli

    VastaaPoista
  18. Pyörähdin eilen kurkkaamassa Sun -kirppiksen:

    http://sunkirppis.fi/

    Oli siisti, mutta tosi paljon tyhjiä myyntipöytiä.
    Kuulema ostajia riittää, muttei myyjiä.

    t. Heli

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)