29.11.2012

TÄHTITORTTUJA

Nyt on joulun aika virallisesti aloitettu meidän perheessä. Meillä ei ole vielä monia jouluvaloja eikä joulukalenteriakaan ole avattu, mutta päätimme tänään Eppusen kanssa leipoa ensimmäiset joulutortut. Eppunen halusi tietysti auttaa äitiä leipomisessa, ja niin me sitten teimme tähtitorttuja yhdessä.
Ja kyllä meillä oli hauskaa! Kun tähtitortut menivät uuniin, poika olisi vaan halunnut leipoa uusia. Valmiit tortut kyllä näyttivätkin ihan siltä, että 2-vuotias on ne leiponut, mutta ei se haittaa, maku on tärkein. Sitten herkuttelimme mahat täyteen ja isä keitti meille vanhemmille vielä glögiäkin torttujen kanssa. Tästä illasta tuli niin jouluinen olo. Vielä kun saataisiin vähän lunta maahan valaisemaan.. 
Jokos teillä on jouluvalmistelut aloitettu? Löytyykö muita glögillä ja tähtitortuilla herkuttelijoita? ;)

PS. Päällä kuvissa on POPin uusi eläinkuosipaita, jonka poika itse halusi laittaa päälleen.






20 kommenttia:

  1. Ei ole vielä joululeipomisia täällä aloitettu. Vois kyllä vaikka ensi viikonloppuna leipoa pakkaseen valmiiksi vähän torttuja ja pipareita! :)
    Ja kyllä, maku on tärkein! Ja se että toinen saa olla mukana tekemässä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se tekemisen riemu on parasta!:) Ja poika soitti heti leipomisen jälkeen papalle ja halusi kertoa että hän leipoi tähtitorttuja. :)

      Poista
  2. Nams!Mun herkkua!Suloinen pikku leipuri siellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, nam, hyviä ne onkin!:) Onneksi niitä on reilusti niin riittää herkuteltavaa ;)

      Poista
  3. Bongasin ihanan paidan ja tuon taikalautasen,mulla on muastavalkoista taikaa:)Joulutorttuja en leivo ihan vielä,ehkä ensiviikolla itsenäisyyspäiväksi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, se mustavalkoinen Taika on kyllä IHANA! :) Tää Taika sarja on mun suosikki ja aina käytössä, koska tässä on isoimmat=parhaat isot kahvimukit, ja toi kuviointi on vaan niin kaunis. :)
      Toi paita on nyt Popin uusi kuosi, eli sieltä noita saa nyt.:)

      Poista
  4. Yhdessä tekiminen se tärkeintä on! Niin ja tietysti makukin :) Meillä on jo pari satsia tytön kanssa torttuja tehty. Pojalle löysin allergioihin sopivia torttuja kaupasta, mutta ne ei olleet menestys. Poika on vahvasti sitä mieltä, että tortuissa on kakkaa eikä suostu edes maistamaan. Mistä lie moisen keksinytkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se onkin!:)
      Hyvä kun pojallekin löytyi sopiva taikina, kyllä se mieli voi siitä muuttua vielä. :)

      Poista
  5. Mukavaa yhdessätekemistä! Mä ajattelin flunssaisen ja nuutuneen päivän piristykseksi kokeilla, millaisia joulukoristeita Kaaoksen Voimat voisivat saada aikaan taikataikinasta. :D
    Ihana tuo paita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, onko teilläkin flunssa? Meillä oli kolme viikkoa, ja nyt vasta alamme olla kunnossa. Paranemisia sinne teille ja mukavia leivontahetkiä pienten touhottajien kanssa!:)

      Poista
  6. Hassu sattuma, just uunissa kans meidän eka erä tähtitorttuja ;D Poika on kylläkin päikkäreillä joten äiti sai leipoa rauhassa, mutta viikonloppuna meinasin kokeilla piparkakkutaloa pojan kanssa (mitäköhän siitäkin tulee...) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, me ollaankin oltu sitten samoissa ajatuksissa!:)
      Voi kun osaisi tehdä piparkakkutalon, sellainen olisi kyllä ihana!

      Poista
  7. nam ja mulla taikina pakkasessa, mutta en saa aikaiseksi tehtyä..

    MÄ HALUUN! Mitä jos et hyväksyisikään kommenttiani?

    VastaaPoista
  8. Hihii, meiltäkin löytyy mustavalkoista Taikaa :)Tortuista en tykkää yhtään, mut piparia (etenkin taikinaa) tykkäisin mutustella loputtomiin...=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kuka ei tykkää joulutortuista?:) Ja jo, tossa pipareiden leipomisessa tuota taikinaa tulee ehkä "vähän" maisteltua..;)

      Poista
  9. ihania leipomiskuvia. kelpaisi mullekkin jo tortut, mutta tarttee viel vähän odotella. ovat kyllä aivan kaikista suurin joululemppari :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Joo, on tässä vielä monta viikkoa aikaa, me otettiin vaan tällainen varaslähtö joululeipomisiin. :)

      Poista
  10. Suloinen pikkuleipuri! Meillä on jouluvalmistelut hyvässä vauhdissa. Lahjat on kutakuinkin ostettu ja paketoitu, joulukortit skräpätty, pipareita leivottu 1,5 v pojan kanssa (oli mieluissaa puuhaa ja samalla räpsäisin joulukorttikuvat, korttien teemana piparit, pojalla piparipaita päällä ja kortti on ruskeasta huovasta tehty pipari, jossa ympyrän mallinen kuva keskellä jne..). Jouluvalot ovat olleet jo pari viikkoa hollilla, poika rakastaa niitä yli kaiken. Seuraavaksi ajattelin pikkuhiljaa tehdä laatikoita pakkaseen ja siivoilla. Olohuoneen joulusiivous tehtiinkin jo. Eli täällä tänä vuonna aikaisessa liikenteeseä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, mulla on seuraavana listalla toi lahjojen paketointi, ettei se jää (taas kerran) ihan viime tippaan. :)
      Meidän pitäisi hankkia vähän uusia jouluvaloja ja muutenkin aloittaa valmisteluja hiljalleen. Saa nähdä nyt sitten miten töiltä ja kaikelta muulta ehtii..;)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! :)