18.11.2012

JUNARATA JA RAITOJA

Lentsun iskiessä on mukava pysyä sisällä ja rakentaa vaikka junarataa. Isä innostui rakentamaan pojalle jättimäisen radan, jossa oli sivuraiteita ja siltoja. Aluksi poika taisi olla vähän harmissaan tuosta leikkeihin sotkeutuvasta radanrakennusmestarista, mutta sitten kun rata oli valmis isäkin sai osallistua leikkeihin. ;) Sitten rupesimme jo miettimään yhdessä, että pojan huoneeseen pitäisi saada iso ja matala leikkipöytä, jonka ääressä rataa voisi rakentaa. Löytyisiköhän vaikka Ikeasta tähän tarkoitukseen sopiva pöytä? Tätä ideaa pitää vielä vähän kehitellä... Onko kellään tällaista isoa ja matalaa leikkipöytää? Olisiko vinkkejä tähän?

Raidoista pitää vielä mainita.. käytin nimittäin ekaa kertaa POPIn verkkokauppaa, ja toimitus sujui todella nopeasti. Meille tuli sieltä ruskea ECO -malliston raidallinen setti, jota ollaan käytetty lähinnä yöpukuna tai kotivaatteena. Näitä perusraitoja meillä onkin ollut ihan vauvasta asti eri väreissä, ja koskaan ei ole tarvinnut pettyä pehmeään ja mukavaan laatuun. Siksi nämä ovatkin mielestäni yksiä parhaita kotivaatteita. :)

Mukavaa sunnuntaita kaikille, ja muistakaa osallistua HUTTELiHUT arvontaan, vielä ehtii.. :)










12 kommenttia:

 1. Eppu, raidat ja brio.. tykkään!

  VastaaPoista
 2. Muista sitten toimia meidän Brio-agenttina! Harmittaa, kun mulla meni nuo ruskeat raidat sivu suun, eikä niitä ole vielä ainakaan näkynyt täällä nettikaupassa... Täällä muuten on tosiaan lastenvaatteet ja -tarvikkeet sen tähden halvempia, koska niitä ei veroteta. Samaten lasten reseptilääkkeet ovat ilmaisia kuten lääkärissä käyminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä käyn hakemassa teillekin kun mennään ruokaostoksille. :)

   Ja toi on ihan mahtava juttu, varsinkin noi lääkkeet, mutta jos pitäisi valita, niin kyllä mä silti valitsisin sen pidemmän äitiysloman.
   Mutta noi ilmaiset reseptilääkket ja lääkärikäynnit lapsille on kyllä hieno juttu, jonka soisi olevan täälläkin. :)

   Poista
 3. Monilla on ikean lack tai pari vierekkäin, ne on matalia :) meillekin harkitsin ja siihen pöytälevyn päälle voisi liimata Leo/duplo alustan koko alalle niin ei legot lentelisi leikissä niin helpolla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! :) Eli Ikeaan pitää mennä tutkimaan tätä asiaa. :) Olis senkin takia helpompi että siinä pöydän päällä ne ehkä pysyis koossakin pidempään (?), ja onhan siinä mukava leikkiä. :)

   Poista
  2. Lackit on niitä pieniä 5e pöytiä :) meillä on junat tehty kyllä lattialla mutta pikkulegoja voisi olla isompien kivampi rakennella pöydällä.

   Poista
 4. Mulla on lastenhuoneen ollessa remontin alla ollut pähkäilyssä tuollainen leikkipöytä. Tai oikeastaan en tiedä miten yhdistäisi tai tunkisi huoneeseen Tellulle koulupöydän ja pojalle sitten leikki/piirtelypöydän. Isoa yhteistä pöytää en välttämättä haluaisi, kun mikäli suunnitelmat joskus toteutuu niin muutaman vuoden sisään saavat kuitenkin omat huoneensa. Jotkut leikit kuitenkin olis lapsellekin mukavampi leikkiä pöydällä eikä lattialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on! :) Jos sellaisen toteutat niin postailehan siitä, olisi kiva lukea kokemuksia.
   Tätä pitää meidänkin miettiä miten sen parhaiten toteuttaisi ja mihin se mahtuisi hyvin. :)

   Poista
 5. Sellanen iso leikkipöytä olis kyllä kiva! Semmonen samanlainen Brio-systeemi kuin POPeissa... :D

  VastaaPoista
 6. mulla on pöytäidea! kerron siitä kun nähdään, kirjoittaminen on liian vaivalloista :D pitkä stoori!

  VastaaPoista
 7. Meillä on Brion junarataleikit ollu suosittuja jo aikoinaan "isoilla" pojilla. Radan osia säilytetään ja kootaan yläkerran aulassa. Lattialla siis. Siellä on hyvää tilaa niille eikä tarvi kerätä pois. Haittaa oikeastaan vaan öisin, jos pitää pimeässä tai nopeasti rynnistää lastenhuoneeseen...

  Pikkupoikien huoneessa meillä on sellainen vanha pyöreä "päiväkotipöytä". Se on mielestäni iso ja lapsille sopivan matala. Ei siihen silti kovin iso junarata mahtuisi :/ Vastaavia pöytiä myydään myös sellaisina "puolikkaina" (puolikaaren tai kulmikkaan muotoisina),joista saa ison pöydän yhdistettynä tai kaksi erillistä vaikkapa eri kerroksiin tai huoneisiin. Meillä on myös yks sellainen kulmikas puolikas varastossa odottamassa (harmikseni ei saatu toista puolikasta) ja siitä ajattelin tehdä pienille piirustuspöydän.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)