28.10.2012

Lämmintä ylle, lämmintä alle

Nyt kun ilmat ovat selvästi viilenneet, saa sisälläkin laittaa vähän lämpimämpää ylle. Kesäyöpaidat on siirretty alimmaiseksi laatikkoon, ja esille kaivettu pitkähihaiset- ja lahkeiset oloasut. Niitä voi pitää yölläkin. Otimme myös käyttöön jokin aika sitten ostamani NUI organics silkkivilla-asun (postaus täällä) välikausihaalarin alle. Se onkin ihanan lämpöinen ja pehmeä, eikä kutita yhtään.

Poika on tosi kiinnostunut Ipadista, ja tykkää katsella kun isä pelaa. Kerran hän alkoi kovasti puhua postuista, ja emme heti tajunneet, mitä poika tarkoitti. Sehän oli se iskän possupeli (Rovion uusin), jota isä välillä pelaa. Eppu on osannut sanoa aiemmin possu, kissa, tossu ja pissa. Nyt yhtäkkiä hän onkin alkanut sanoa postu, kista, pista..  Muillekin sanoille on alkanut tulla hassuja lempinimiä ja esimerkiksi ilmapallo on muuttunut immuksi. Onkohan tämä nyt joku vaihe? :) Onko teillä ollut lapsilla lempinimiä tai omia lyhenteitä sanoille?






16 kommenttia:

  1. Meillä sällin puhetaito koki kovan kolauksen vauvan synnyttyä. Hoksannut että vauva saa itkemällä, joten mitä sitä itsekään muodostamaan ylipitkiä sanoja ;) Taisi sillä jtn omia sanoja olla ennenkin, varmaan mukavaa kun huomaa että osaa keksiä lempinimiä asioille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen kuullut muiltakin tuollaisesta. :) Ja kai se on kivempi vaan kutsua asioita lempinimillä. :D

      Poista
  2. Meilläkin on alkanut noita lempinimiä sanoille tulemaan. Miehellä etenkin kestää ennen kuin tajuaa mitä poika milloinkin tarkoittaa. Eilenkin Pikkutäry pyysi heti saunan jälkeen namppaa, joka tarkoitti sekä limua että namia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä jousun kans usein "suomentamaan" miehelle näitä juttuja, tuntuu että ymmärrän kuitenkin parhaiten pienen miehen omia sanoja.:)

      Poista
  3. Meiltä löytyy myös iPadista kiinnostunut pikkumies. Sanoja on vasta muutama hassu, mutta toki osaa sanoa iPad (aipäp) :D..

    VastaaPoista
  4. Meillä poika pyytää iltaisin "piipiin", hetken kesti tajuta, että poika pyytää peittoa :D Lisäksi karkki on vääntynyt kaljaksi, joten herätetään hilpeyttä kassajonossa, kun poika huutaa "kalja, kalja"..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana, piipii..<3 :)
      Teillä on sitten kerran viikossa kalja-päivä!;-D

      Poista
  5. Meillä kanssa sanoista väännetään lempinimiä vaikka muutenkin on jo kaksi kotikieltä käytössä. Äitistä on tullut esimerkiksi äitikkä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, toi on hauska! Äitikkä! :D Noita kannattaa laittaa ylös johonkin!:))))

      Poista
  6. Heipsan!
    Mua kiinnostaisi eritoten nuo systeemit, millä noi keittiön laatikoiden ovet pysyy kiinni Epun järjestelyiltä? Meillä Vilho on kova kulumaan laatikoita, ehkä olis kans aika hommata tuollaisia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on ihan niitä Ikean perus "lapsilukkoja". Juuri mietin, että josko niistä voitaisiin vähitellen luopua, koska eihän ne kauniita ole, mutta tosi käteviä.
      Nämä: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/80108935/
      on kovassa käytössä ollut meillä!:D

      Poista
  7. Moi! Olen hiljattain törmännyt blogiisi, joka vaikuttaa mukavalta :) Nyt on pakko kysyä, että minkä merkkinen tuo ihana karttapuku on?? Hieno!

    Mulla on myös tapana aukoa kommentteja uuteen välilehteen, jottei aina tarvii ladata uudestaan koko sivua, mutta sulla on tämä mahdollisuus jotenkin estetty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos palautteesta, ja pahoittelut tästä kommenttijutusta! Luulen, että se johtuu siitä, että kommentit on upotettu. Tutkin asiaa, ja koitan saako niitä jotenkin muuten. Nyt kun ne on upotettu, niihin on vaan helppo vastata tähän alle. =)

      Tuo karttapuku on Mini Rodinin ja se on viime kevään SS12 mallistosta. :) Noita karttakuoseja mun mielestä vielä liikkuu aika paljon nettikirpuilla, ja varmaan voi vielä jostain nettikaupasta löytyä ihan myynnistäkin. :)

      Poista
  8. ihania! mä haluun ostaa sulta kaikki noi..

    VastaaPoista
  9. hyväksy, hyväksy, hyväksy.. pliis..hihi!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)