28.8.2012

SYKSYN KENKIÄ

Tänään vähän syksyn kenkäasiaa, eli meidän syksyn tärkeät kengät. Jokin aika sitten postailin Campereista, jotka tilasin Zalandosta (postaus täällä). Meillä on aiemminkin ollut Camperilta tämä Peu Cami malli, joka on hyväksi todettu, ja niinpä sitten halusimme hankkia uudet samanlaiset kävelykengät pojalle. Pohdin kahden eri koon välillä, ja lopulta päädyin isompaan kokoon.
Lupasin myös kertoa miten tilaaminen Zalandosta toimii, joten mainittakoon, että Zalandon palautus toimii tosi helposti, eli omalle käyttäjätilille merkataan palautettavat tuotteet, tulostetaan palautuslappu ja sitten palautettava tuote pakettiin ja paketti matkaan. Ja kun maksoin laskua, onnistuin sitten sössimään sen maksamisen selkeistä ohjeista huolimatta eli luin ohjeet ja kirjoitin viitteen tilalle kuitenkin väärän numeron. Hups. Tänään soittelin sitten (suomenkieliseen) asiakaspalveluun  ja maksu oli silti kohdistunut oikein, joten ihan hyvin tuo tilaaminen, maksaminen ja palauttaminen tuntuu toimivan. Vaikka ostajalle iskisi hetkellinen häiriö luetun ymmärtämisessä. ;) 





Hyvien kävelykenkien lisäksi tarvitsemme sitten päiväkotiin jotkut hyvät goretex kengät, joista kyselinkin teiltä lukijoilta vinkkejä. Ja kiitos teille hyvistä vinkeistä! Päädyin sitten ostamaan Vikingin välikausikengät, jotka olivat nyt Stockmannin kanta-asiakastarjouksessa (nämä). Ihan hirveästi vaihtoehtoja ei nyt edes tunnu olevan syksyksi, joten mitään valtavaa valinnanvaikeutta ei tässä asiassa tullut. Alunperin olisin halunnut hakkia Tretornin goretex tennarit, (joita on muuten monissa blogeissa aiemmin kehuttu), mutta nepä lähtevätkin vasta koosta 28 alkaen, joten saamme vielä jonkin aikaa odotella sellaisia. 
Huomasin muuten sovittaessa, että näissä Vikingin kengissä on aika iso ero yhden koon välillä, koska koko 24 oli pieni, mutta koossa 25 oli sitten niin reilusti tilaa, että myyjä neuvoi minua ostamaan sinne nyt aluksi pohjallisen. Mutta kyllä nuo tuntuivat pysyvän hyvin jalassa pojalla, vaikka hän niitä Stokkalla sovittaessaan alkoikin huutaa "Apua, apua!" ;) On vaan pieni mies tainnut tottua kevyisiin kesätennareihin, ja nämä Vikingit ovat aika lailla raskaammat kengät. Plussana täytyy vielä mainita, että näissä Vikingeissä on hyvät tarrat, joilla kengät saa kiristettyä, eli pysyvät kukkakeppikoivissakin ihan hyvin. :) 



Sitten meillä on vielä syksyksi kumisaappaat. Ostin nyt kokeeksi pojalle Hunterit, kun olen kuullut niitä kovasti kehuttavan. Monet sanovat, että ne ovat todella hyvät jalkaan, sekä aikuisilla että lapsilla. Lisäksi hankin saappaisiin Hunterin omat fleece-sukat (Welly socks), jotka pitävät jalan lämpimänä ja saappaan jalassa paremmin. Näitä uusia kumppareita emme ole vielä kokeilleet, mutta kertoilen sitten myöhemmin millaiset nämä saappaat ovat käytössä. 



Tietysti meillä on sitten vielä noita erilaisia tennareita, mutta sitähän ei tiedä, kuinka kauan nämä "kesäkelit" jatkuvat, ja koska pitää siirtyä kunnon syksykenkiin. Nuo gorekengät sekä kumpparit nyt ainakin ovat varmasti päiväkodissa aika tärkeät (?) tai näin minulle on ainakin kerrottu. 
Minkälaisilla kengillä teillä saapastellaan syksyyn? Hittejä ja huteja? Vinkit jakoon! :) 

15 kommenttia:

  1. Goret on mun mielestä ihan must-juttu syksyyn, kun aamuisin on maa monesti kostea, muttei kuitenkaan mikään kumpparikeli. Ja onhan ne jalallekin tukevammat, kuin alati pitää kumisaappaita :).

    Teillä on kenkäasiat hyvällä mallilla, Camperit on ihania! Mun mielestä sellainen "järkimäärä" kenkiä syksyyn on juurikin goret, siistimmät nahkakengät ja kumpparit. Mutta aina meillä on lisäksi vielä tytöille jotkin mekkosaapikkaat, ja lukematon määrä "kivoja tennareita". Kohta 1,5v kuopukselle on syksyyn vielä kahdet eri goret, kun haluasin syksyyn ehdottomasti Superfitin "talvigoret", jotka on paksuudeltaan aivan parhaat syksyyn ja alkutalveen. Lämpimmille keleille on sitten Vikingin goret.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän ajatukseen mäkin päädyin, koska ei ne kumpparit nyt niin mukavat ole.
      Camperit on kyllä ihan huiput ja niin hyvät laittaa jalkaan. En voi kun kehua, ja poika myös tykkää noista..kuten piti sandaaleistaankin.
      Meillä on myös läjä erilaisia tennareita, mutta mä en laske niitä oikeen syksykengiksi, kun ei niitä voi sitten käyttää jos maa on kostea.:)
      Talvikengät on hankkimatta..

      Poista
  2. Tosi hyvälle näyttää teidän kenkätilanne! :) Meillä taitaa olla vielä(kin) vähän hakusessa. Monilla on jo talvenkin kengät hommattuna, meillä ei vielä edes kaikkia syyskenkiä! :P Toisaalta olen ostanut viimekausina turhan suuria kenkiä, jotka mahtunevat yhä, joten ehkä hätä ei ole ihan tämän näköinen vaikka hiki aina pukkaa otsalle muiden ihania kenkähankintoja katsellessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nyt olen ihan tyytyväinen, näillä pitäisi pärjätä. Lisäksi huomasin, että kahdet kevään Timberlanditkin mahtuu vielä hyvin. Talvikenkiä ei vielä ole tullut hankittua.:) Enkä ihan vielä uskalla ostaa kun en ole ihan varma tuosta koosta..ettei tule sitten liaan isoja tai pieniä.:)

      Poista
  3. Hyvältä näyttää! Meilläkin on nuo sukat noissa huntereissa, vielä ei olla sukkaversiona pidetty, mutta varmasti syksymmällä tulevat kovaan käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne kyllä vaikuttaa ihan käytännöllisiltä ja varmaan pysyy jalka lämpimänä. :)

      Poista
  4. Hyvältä vaikuttaa :) Meilläkin on nuo samat Camperit ruskeana koossa 24. Tuntuivat kuitenkin vielä tosi isoilta, joten toivotaan että menevät vielä keväällä :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata koko välillä jos vaikka sopisivatkin. Noi on kyllä ihan huiput kengät!

      Poista
  5. Me käytiin kanssa ostamassa molemmille lapsille Vikingin goret. Poika tarvis lisäksi uudet saappaas TAAS joten niiden kanssa saa vaihteeksi jälleen tuskastella, että löytää sopivilla mittasuhteilla sillä Hait ei ehkä kuitenkaan pysy tarpeeksi hyvin jalassa kovimmassa menossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin teillä oli tämä iso numero. :) Myös noi Bundgaardin kumpparit on ollut hyviä, ainakin meillä ne pysyvät tosi hyvn jalassa koska ovat matalat päältä. :)

      Poista
  6. Meillä on nuo samat goret samasta tarjouksesta :-)
    Ja Anguluksen nilkkurit viime talven alesta ja Schnoorin tähtilenkkarit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olikin toi tarjous just hyvään saumaan.:)
      Ne tähtilenkkarit on ihanat!

      Poista
  7. Hyvältä näyttää! Mulla on syksy vähän hakusessa, pääasiassa siirrytään suoraan kesästä talveen. Nuo vikingin goret ovat varmasti hyvät ulkoiluun. Eiköhän ne ja kumpparit riitä hoitoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti riittävät, näin mä ainakin tän pähkäilin. Ja on meillä sitten keväästä Timberlandin vk-kengät mutta mun mielestä ne ei ole mitkään vettä pitävät.. mutta eiköhän näillä nyt pärjätä.=)

      Poista
  8. Varmasti pärjää goreilla ja kumppareilla päiväkodissa. Näin ainakin meillä. :)
    Lisäksi meiltä löytyy tytöille kans siistimmät nahkakengät (tai vanhemmalla paritkin) ja sit on noita tennareita joita sopivan sauman tullen voidaan kotioloissa pitää.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)