15.6.2012

Taas kentän reunalla

Siellä me taas nökötettiin, nimittäin lentokentän laidalla. Ja ihan samassa paikassa kuin viimeksikin. Eppunen on niin innostunut lentokoneista, että lupasin viedä pojan taas katsomaan koneita. Emme vielä uskaltautuneet uusiin paikkoihin Katriinantielle tai lentoaseman näköalatasanteelle, mutta sinnekin aiomme mennä pian. Mutta tällä kertaa kävimme vielä tutussa paikassa.
Nyt meitä todella onnistikin, koska ylitsemme laskeutui useampi kone, aivan pään yli. Ensin poika oli aivan ihmeissään, ja sitten hihkui riemusta. Ja näitä hetkiä onkin sitten muisteltu monesti: "Ziuuuuuh!" poika matkii lentokoneiden ääniä. 

Kuvissa Eppusella on jalassa vanhat lempifarkut, ja päällä pehmoinen FUBin kesäneule. Se onkin tosi pehmeä, ohut ja kevyt, eikä yhtään hiostava, mutta suojaa auringolta. 

Nyt on muuten viimeinen mahdollisuus osallistua Moshi Monsterin arvontaan, koska se sulkeutuu perjantai yönä. Arvontaan pääsee tästä tai tuosta sivupalkissa olevasta kuvasta. :)

Cap: Gant / jeans: Mini Rodini / knit: FUB / sneakers: Converse.










22 kommenttia:

  1. Minäkin kävin eilen illalla tuolla :)
    Meidän ylitse ei tosin lauskeutunut koneita. Mutta kivaa silti oli.
    Hienoja kuvia otit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on otettu pari päivää sitten, ja ihan tuurilla osuttiin oikeaan aikaan.:) Ja kiitos:)

      Poista
  2. Onpas teillä jännittäviä retkeilypaikkoja siellä :) Oi kun kiva tuo FUBin neule - minä haaveilin siitä lyhythihaisesta, mutta taitaa meillä olla jo riittävästi t-paitoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuolla on hienot näköalat. :)
      Tämä on ihan huippu, ihana laatu. Missäköhän näin juuri sen lyhythihaisen(?), se on hieno.:) Meillekään ei enää kesävaatteita.:D

      Poista
  3. Mekin ollaan käyty kaksi kertaa ja se on ihan suosikki juttu meille! Eemeli tykkään hirmuisesti, Freijaa taas vähän jännittää.

    Tarkoitus on tässä joku pv mennä sinne näköalatasanteelle, mutta ois kiva mennä silloin, kun siellä ei olisi niin paljon ihmisiä, että pienet ihmiset näkisivätkin jotain.

    Ja tonne kaltsille ois muuten kiva mennä pimeällä, näkyis lentokoneiden valot upeasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se kyllä hurjaa kun ne koneet tulee ihan yli. :) Meillä olisi kans sama suunnitelma, mutta ei hajuakaan milloin sinne tasanteelle kannattaisi mennä, että näkee paljon koneita, mutta ei ole hirveästi ihmisiä.:)
      Totta, pimeällä toi olisi ihan mahtava! Pitää ehkä joskus käydä niinkin.:)

      Poista
  4. Tuttu paikka ja maisemat. Meillä on myös yksi pieni (ja yksi isompikin jonka luulisi saavan noista jo töissä tarpeekseen ;)) lentokonefani ja se näköalatasanne olisi tarkoitus testata seuraavaksi.

    Oletteko käyneet ilmailumuseossa? Meidän poika ainakin tykkäsi kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne olisi meidänkin tarkoitus mennä käymään.:)
      Ei olla vielä käyty, mutta kiitos vinkistä, pitäää käydä siellä. :) Onko se jossain Helsinki-Vantaan läheisyydessä? Luulen, että E. olisi kans innoissaan.:)

      Poista
  5. Meidän poika olis innoissaan tuolla! Sääli että näin ilman autoa kestää pari tuntia julkisilla päästä tuonne joten ei ihan viiti lähteä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmitus, tuo on todellakin vähän huonojen kulkuyhteyksien päässä.:( Mutta ehkä sinne lentokentälle näöalatasanteelle pääsisi helpommin (?) tai ainakin sinne kulkee julkiset paremmin.:)

      Poista
  6. Käytiin yhdessä pojan kanssa katselemassa ja nyt meillä hoetaan "hauaa tiiine". Taitaa olla pikkupoikien unelmapaikka :) Harmi, kun meiltä matka on niin pitkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, taitaa ne lentokoneet olla noiden pikkupoikien mieleen. :) Harmi tosiaan, mutta jos joskus liikutte pk-seudulla niin kannattaa vaikka käydä katsastamassa tuo lentoaseman näköalaterassi, tai sitten näitä muita paikkoja.:)

      Poista
  7. Ohoo, varmasti huikeaa pikku miehen mielestä! -Tiina

    VastaaPoista
  8. Oih, siinä oli kyllä varmasti pikkumies tärinässä. =D Oliverinkin pitäisi nähdä lentokoneita, varmaan pyörtyisi koko jannu innostuksesta. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli, ja täytyy sanoa, että kyllä se näytti itsestäkin aika hurjalta kun se lentokone tuli suoraan kohti. Mutta hienoa! :) Suosittelen muillekin pienille lentokonefaneille!;)

      Poista
  9. N on nyt viikon sisällä paikallistanut lentokoneet ja sisälläkin jos ikkunasta kuuluu yli lentävän koneen ääniä, osoittaa N taivaalle ja sanoo "töh" :D Auton ääniä jos kuuluu, osoittaa N kadunpuoleisille ikkunoille päin ja sanoo "töh" eli pikkuhiljaa täälläkin aletaan ymmärtää...

    Ihana E. ja ihana neule, sopii hyvin kantajalleen ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Töh, töh!:D Ihana! E. sanoi kans pienempänä koiraa: "Töjö!"
      Näitä pitää varmaan kirjotella ylös ettei unohdu..:)
      Ja kiitos!:)

      Poista
  10. Hei!

    Sammonkallio on meillekin tuttu retkipaikka - pojat tykkää siellä lentokoneiden katselun lomassa leikkiä ja kiipeillä. Harmi, että parisen vuotta sitten hakkasivat sieltä loputkin puut ja pienen metsikön pois... Oli suojaisempi ja viihtyisämpi silloin mutta on siellä lapsilla kivaa näinkin. Jos haluaa ajoittaa retken sopivimpaan ajankohtaan (=tulee paljon lentokoneita) niin saapuvat lennot voi tarkistaa netistä. Yleensä sunnuntai-iltapäivisin tulee paljon lentoja ja suuri osa Aasian lennoista on isoja 4 moottorisia koneita. Saapuvat lennot löytyvät täältä:
    http://www.helsinki-vantaa.fi/aikataulut/saapuvat-lennot . Siellä kehä III puolellakin on tosiaan yksi kiva niitty kiitoradan päässä, jossa pääsee myös läheltä katsomaan koneita (sekä saapuvia että lähteviä).

    t. kolmen pojan äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kolmen pojan äiti,

      Kiitokset linkistä ja vinkeistä! :) Täytyykin katsoa tuolta nuo aikataulut ennen kuin seuraavan kerran menemme, koska nyt mulla ei ole ollut mitään hajua miten noita menee, ja viime kerta oli silkkaa tuuria. :) Olisi tietysti mukavaa, että näkisi mahdollisimman paljon koneita, ja mitä isompia, sen parempi. :D
      En tiedä missä tuo niitty on, mutta täytyypä tutkia kartasta. Onkohan se siellä Katriinantien lähistöllä (?).
      Tuo kallio taitaa ainakin olla suosittu paikka, koska joka kerta kun olemme siellä olleet, siellä on aina ollut muitakin lentokonebongareita paikalla.:)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! :)