17.4.2012

VÄLIKAUSIPUKEUTUMISTA: Ruututakin paluu ;)

Hei! Heti asiaan nimeltä välikausivaatteet. Muistaakohan kukaan kun täällä nyyhkin menetetyn "kevätunelman" perään.  Kyse oli siis ruututakista, jota olin hillonnut kuukausi tolkulla jemmalaatikossa, ja sitten kun ruututakin aika oli, se oli tietysti pieni. Noh, aina ei mene kuin Strömsössä. Kun tämä kyseinen ruutu meni minulta sitten toisenkin kerran sivu suun, päätin pysytellä punaisessa.


Mutta onneksi on ystäviä. Nimittäin erään ihanan ystävän avulla (lämmin kiitos:), meille sitten kuitenkin rantautui ruutua, ja vielä takkina alkuperäisen suunnitelman mukaan. Sain kuin sainkin sitten samaisen Polarn O. Pyretin välikausitakin ihan uutena koossa 92. Ja täytyy sanoa, että tämä koko on kyllä hyvä.
Punainen haalari sai väistyä muutamaksi päiväksi pesuun tauolle, joten nyt Eppunen on ulkoillut muutaman päivän ruudullisena. Sanottakoon vielä, että tuo Popin punainen haalari oli imenyt ulkoa itseensä jotain sellaista likaa, joka ei lähtenyt edes pesussa pois. Mielestäni nuo näyttävät ihan kuraroiskeilta, mutta ainakaan meidän ulkovaatteiden pesuohjelma ei niitä kaikkia poistanut. Olisikohan jollain jotain kikkaa saada noita tummia jälkiä vielä pois punaisesta haalarista?
Onneksi meillä on nyt muutama kaksiosainen välikausisetti, joten pärjäämme kyllä nyt paremmin kuin hyvin koko kevään ja syksynkin. Ainakin uskon ja toivon, että myös nämä 92 kokoiset Popin välikausitakit, joita meillä on, mahtuvat vielä syksylläkin. Varmaan yhdelläkin pärjäisi ihan hyvin, mutta on kyllä ihan hyvä, että välikausiasuja on nyt muutama, koska ei ole kiva vetää aamulla kurattua pukua päälle iltapäivällä.
Meillä lumet ovat jo monesta paikasta sulaneet, mutta useat puistot ja leikkipaikat ovat vielä ihan lumisia. Odotan kovasti, että lopuistakin lumista päästään, joten pettymys oli illalla suuri kun huomasin, että taas sataa lunta. Taas! Olisiko uusi lumivanhan surma? Vai rakennetaanko täällä lumiukkoja vielä toukokuussakin? Olisi vaan niin mukava vetää tennarit jalkaan ja nauttia keväästä... :)




30 kommenttia:

  1. Sappisaippua? Ihan vanha kunnon Fairy suoraan tahralle ennen koneeseen laittoa? Näillä on meillä lähtenyt tahrat melko hyvin. Jopa astianpesukoneen pesuainetta olen kokeillut, mutta ei ehkä aroille matskuille kannata kokeilla. Sappisaippua on kyllä aika lyömätön :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä pitäisi kumpaakin löytyä, siispä pitää kaivaa sappisaippua esiin ja kokeilla. :)

      Poista
  2. sappisaippua tosiaan kuulemma auttaa ja pitäisi itsekin ostaa. Meilläkin kerran ollut punainen haalari ja en suosittele.. Punainen väri, kun ei vain pysy puhtaana. Nyt Jaakobilla punaiset välikausihousut, mutta käytämme niitä vähemmän juuri siksi ja sininen housuväri ja haalari paljon parempi.
    Toi takki ihana ja kun haluat joskus myydä sen niin täällä ostaja ilmoittautuu.

    Siis voisi käydä meidän kolmannelle lapselle..meillä tuo haalarina ja tuo väri/kuosi on kyllä pysynyt tosi hyvänä. Vaikka sitä on käytetty edellisellä omistajalla päiväkodissa ilman kurahousuja yli vuosi ja edelleen kuin uusi.

    Nyt lopetan..ja aamupalalle..

    Riikka

    ps. taitaa melkein olla niin, että kun sä meet nukkumaan, niin me heräämme..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siis en olisi uskonut että punainen on noinkin arka, mutta niinpä se on. Ja tietysti ne tahrat polven kohdalla.:)
      Ja kiitos, pidetään mielessä. Toivon kyllä kovasti että menisi ainakin syksyn vielä.
      Ja joo :D suurinpiirtein noin, meillä on ihan eri rytmi, nukutaan aamulla pidempään ja illalla kukutaan..tai ainakin minä ;)

      Poista
  3. Sappisaippualla tuntuu tuoreeltaan lähtevän. Jos ei enää tehoa, niin vanish. Mä luotan pinkkiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllä kans luotan yleensä pinkkiin ja olen saanut kaiken muun pois vanishilla paitsi Ikean tussit.:D Tähän en vielä uskaltanut kokeilla kun en tiedä tuosta värin kestävyydestä, mutta jos ei sappisaippua tehoa, otetaan järeämmät tahranpoistoaseet käyttöön.;-D

      Poista
  4. Olen muualtakin lukenut, että Popit imevät likaa, kuten näkyy tuo Molokin jonkin verran tekevän. Sappisaippualla olen meidän Moloa käsitellyt, mutta ei kaikki lähteneet silti. Ticketeissä ei ole tätä ongelmaa onneksi. Nyt esim.punapinkki-sydänhaalari Ticksulta ollut käytössä koko talven kaameimmilla rönttäkeleilläkin, mutta ei mitään käytön jälkeä, toisin kuin sinisessä Molossa. Punaista Moloa olenkin hiukan säästellyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin muistelen lukeneeni, mutta enpä ole uskonut ennenkuin omalle kohdalle sattui :-D Toivotaan nyt että kuitenkin lähtee... jotenkin.. :)

      Poista
  5. Meillä käytetään sappisaippuaa. Jatkossa meillä on vain mustia haalareita, on ne vaan niin käytännöllisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ole vielä mustaa ollut, mutta ei yhtään hullumpi idea ostaa mustaa..eipä ainakaan tule tuollaista pilkkurivistöä polviin.. :D Tästä taitaa tulla sellainen leppäkerttuhaalari ;-D

      Poista
  6. Toi on kyllä niin huippu!Onneksi sait nyt takin niin kuin alunperin halusitkin ;) Mä pesen semmoisella työvaatteille tarkoitetulla pulverilla, jolla lähtee ihan kaikki. Sitä ei taida vaan saada mistään vähittäiskaupasta, meilläkin on sellainen yrityskäyttöön tarkoitettu 5kg:n ämpäri ;) Pitäiskö mun laittaa sulle minigrip pussissa postissa tulemaan? Hih, epämääräistä valkoista jauhetta, hmmm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä, meni paremmin kuin hyvin!;)
      Mä voisin lähettää sulle erään B:n paidan pesuun..jos saisit siitä vielä käyttökelpoisen ;-D Me näköjään pilkutetaan kaikki meidän vaatteet ;-D

      Poista
  7. Voi hitsi, kun on ihana tuo ruututakki (ja tietysti Eppunen siellä sisällä) Mä niin haluaisin tuota ruutua meillekin!! Meillä päiväkodin piha on kamalaa värjäävää hiekkaa ja kaikki vähänkään vaaleat vaatteet on ihan kamalia heti. sappisaippuan nimeen minäkin vannon, mutta meillä toimii vaan sellainen palamalli, postasinkin siitä joskus täällä: http://eloisat.blogspot.com/2011/03/uusi-kaveri.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Täytyy nyt kokeilla tuota sappisaippuaa kun näinkin moni sitä suosittelee. Ja käyn lukemassa tuon sun postauksen ensin. :) Mä olen vähän unohtanut koko sappisaippuan.:)

      Poista
  8. Tuo ruututakki on kyllä ihastuttava! Onko teillä muuten haalarissa mikä koko? Oon yrittänyt pojalle netistä hyväkuntoista käytettyä etsiä ja pähkäillyt koon kanssa, kun ei merkistä aikaisemmin kokemuksia ole myymälä kun edelleenin harmillisesti täältä suunnalta puuttuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Meillä on haalarissa koko 92cm, ja Epulle se on hyvä koko. Joku tosin kommentoi aikaisemmin tuon haalarin yhteyteen, että tuo fleecevuorillinen, joka meilläkin on, on kuulemma pienempää kokoa kuin se ilman fleeceä. Eppu oli n. kuukausi sitten neuvolassa aika tasan 86cm pitkä, ja ei tuo haalari ainakaan vielä pieneltä vaikuta, mutta en kyllä yhtään tiedä miten sitten syksyllä. :) Tietysti kun tuon fleecen ottaa pois, tulee lisää tilaa. Mutta sitten kun meillä on Popilta myös 98 kokoinen takki, niin ei sekään nyt mikään ihan älyttömän iso ole tuohon 92 kokoiseen takkiin verrattuna.:)

      Poista
    2. Kiitos! Tästä oli apua, kun poika suunnilleen samoissa pituuksissa Epun kanssa menee :) Nyt ei enää tarvitse kuin löytää sopiva haalari.

      Poista
  9. Jos se musta on pikeä tai öljyä niin taitaa ainoat vaihtoehdot olal kynsiharja ja sappisaippua/fairy/aine jolla pestään autokorjaamotekstiilit. Ja tyo kynsiharja on avainasemassa tässä ;)

    Ja mahtavaa että saitte takin oikean kokoisena, joskus se elämä yllättää niin mukavasti ♥

    Ja vaikak itse mielestäni vedin minimillä vk-vaatejutut niin on tytöllä nyt kaapissa 2 settiä jotka eivät ole edes vielä käytössä. ELi nyt on mennyt Babyluxin Mikk-Linellä pk:ssa ja Napapijrillä/vdt:llä muuten. Syksyllä viimeistään kaivan kaksi muuta juttua käyttöön :) Ihan kiva kun joka ikinen vaate ei roiku samaan aikaan naulakossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy nyt tänään heti kokeilla sappisaippua+kynsiharja -yhdistelmää. Harmi etten tajunnut putsata noita heti tuoreeltaan, olivat niin kuran peitossa polvet, että en huomannut siellä muita roiskeita joukossa, ja nuo nyt jäivät..:(
      Ja kyllä mänä pienet iloiset yllätykset piristävät mukavasti.. joskus näinkin.. ♥ :)
      Meidänhän oli alunperin tarkoitus mennä pelkällä punaisella haalarilla tämä kevät, mutta sitten kun sain sattumalta harmaat housut, niin saatiin punainen takki käyttöön, ja nyt vielä yllättäen tämä takki, niin yhtäkkiä niitä onkin sitten useampi. Tosin nyt taidan säästää punaisen takin ja harmaat housut syksyyn, jos tuo haalari ei olekaan enää sopiva/käyttökuntoinen syksyllä. :)

      Poista
  10. Oi, ihania kuvia =)
    Sappisaippuan nimeen mäkin vannon, ja nimenomaan sen palasaippuan. Kostuttaa vaan kankaan ja suoraan saippualla hieroo tahraa, antaa vaikuttaa ja pesee pois. Pestessä vielä hieron tahraa sormella. Fairyllä olen myös saanut useita tahroja irti ja ruokasoodalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nyt on sappisaippualle kovat odotukset kun pääsen illalla kokeilemaan. :) Kuinka kauan olette antaneet sen vaikuttaa?

      Poista
  11. Ompa takki kivan näköinen Epulla :)) Mutta kysymys kuuluu; mitkäs housut Eppusella on jalassa? Onko nekin Popin? :) Hassua kun siellä näkyy noin pajon lunta, on meilläkin pihassa muttei läheskään enää noin paljon. Ja työmatkan varrellakin enää tosi vähän, puro solisee jo tosi nätisti, se tuo kyllä ihan kevään tunnun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja housuista mun täytyy nyt sanoa, että meillä on paritkin muut mustat ulkohousut, ja nyt en muista mitkä nämä niistä olivat tuolla kertaa, mutta eivät ole Popin. Nämä saattaa olla Stadiumin mutta nyt en varmaksi sano etten valehtele.:D
      Täällä meillä on vielä paikoittain ihan järkyttävän paljon lunta, me asutaan jossain ihme lumikeskittymässä. Nyyh.:D Tosin eilen jo näytti tosi hyvältä, kunnes illalla tuli lisää..tosi masentavaa..

      Poista
  12. Kivan näköinen tuo takki. Meillä on tuo samainen kuosi haalarina. Mulla on vaan ongelma asusteiden kanssa. Mustat popin hanskat ostin, mutta pipon kanssa ongelma. Olen katsellut silverjungle.fi:n beigeä logopipoa, mutta en ole aivan varma onko oikeeta sävyä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siis noista beigen sävyistä on vaikea sanoa ovatko samaa. Meillä on tämä sama vanha pipo, jota käytettiin toisenkin Popin haalarin kanssa. Lisäksi E. halusi laittaa tänään illalla ulos musta-harmaan Armanin pipon, joka sekin sitten kuitenkin sopi ihan hyvin kun housut olivat mustat.
      Timberlandillakin on usein eri sävyisiä ruskeita ja beigejä pipoja, (tuli vaan mieleen kun mietin että mistä voisi löytyä).

      Poista
  13. Hei, jeeee! :)
    Loistavaa, että ruutukuosi teki comebackin! :D Onnittelut!

    Sappisaippuaa on tässäkin torpassa hinkattu siihen The Punaiseen jo pari kertaa. Vähän jo mietityttää, kun ostin saman punaisen haalarin seuraavassakin koossa... Taidan myydä pois ja ostaa jotain tummempaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kolmas kerta toden sanoo ;-D tää on jo tuuletuksen paikka!:D

      Mä en päässyt vielä tänään haalarinputsaushommiin vaikka piti, mutta huomenna sitten, hip-hei.. :D Jos tästä tulee jokaviikkoinen harrastus niin taidan mäkin siirtyä mustiin ulkoiluvaatteisiin jatkossa.. ;-D

      Poista
    2. Olin niin innoissani tuosta näkyvästä punaisesta väristä, varsinkin kun meillä pitää leikkiä tai vähintään kävellä tuossa autotiellä (ei ole jalkakäytävää). Epäilyttää, että näkyykö poika syksyn pimeillä ja märillä keleillä yhtä hyvin tummansinisessä tai mustassa haalarissa. :/
      Ehkä mä kiedon koko ukkelin heijastimiin ja pistän pipoon jonkun viirin. :)

      Poista
    3. Oho, sepäs olikin haluttua tavaraa, meni jo kaupaksi. :) Luovuin siis 98cm punaisesta paholaisesta ja ostan syksyksi jotain mustempaa. :)

      Poista
    4. no mä tykkään muutenkin tosi paljon punaisesta, mutta myös vähän sama ajatus on ollut, että näkyy ainakin pitkälle. Mua alkoi naurattaa täällä sun heijastin-viiri-viritelmät, hih..:-D

      Ja hupsansaa, sepäs oli nopeaa toimintaa!:D Kaupanpäälle mukaan pala sappisaippuaa?;-D No ei mutta leikki leikkinä, on se punainen hieno silti, vaikka vähän arka onkin. Ja kaikki lapset ei välttämättä ui sen haalarin kanssa, kuten esimerkiksi Eppunen tekee.:D Viimeksikin ui siis oikein huolella sen kanssa.
      Mä kyllä aion ehkä vähän säästellä sitä meidän punaista takkia ja harmaita housuja, että olisivat hyvässä kuosissa sitten vielä syksylläkin.:)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! :)