28.4.2012

Lapsimessuilla

Oliko kukaan muu Lapsimessuilla?;) Noh, tässä kuitenkin vielä postaus messuista. Olin siis lapsimessuilla lapseni sekä hyvän ystävän kanssa. Alunperin meidän oli tarkoitus lähteä sinne vasta lauantaina ja jättää lapset kotiin, mutta halusimme välttää pahimmat ruuhkat ja päätimmekin mennä jo perjantaina silläkin uhalla, että joutuisimme liikenteeseen vaunujen kanssa. Onneksi nuo matkarattaat ovat aika kätevät, ja ne toimivat hyvin tavaransäilytyksenä. Eppukin viihtyi tosi hyvin rattaissa, koska messuilla oli paljon lapsia ja kaikkea jännää. Olihan siinä pienelle miehelle ihmettelemistä.
Minä ja ystäväni olimme eniten kiinnostuneita lastenvaatteista, koska esillepanijoissa oli mukana paljon kiinnostavia yrityksiä ja brändejä, ja kaikki esillä samaan aikaan. Lisäksi olin ajatellut katsastella Eppuselle potkupyörää, josta minulle vinkattiin postaukseeni pari päivää sitten. Pyörävalikoima oli messuilla aika suppea, ja testasimme vain yhtä muovista mopoa, joka imitoi oikeaa moottoripyörää. Merkin nimi oli Sunkaa. Tosin sitäkin testasimme sillä seurauksella, että lähdimme eteenpäin parkuvan lapsen kanssa. Eppuselle kelpaisi siis muovinenkin potkumopo, mutta haluan vielä katsella muitakin vaihtoehtoja. näiden potkumopojen hinta messuilla oli 30€.
 Me&I:n kojulla tuntui olevan koko ajan suurin ruuhka. Myös monet suomalaiset kojut vetivät väkeä, mutta ei mikään samanlailla kuin Meandi.
Lapsille oli useita mukavia leikkipaikkoja sekä askartelu- ja puuhapisteitä. Isolla areenalla esitettiin ohjelmaa ja jo perjantaina aamupäivästä katsomo oli täynnä yleisöä. Myös jonkin verran lasten sisustusta oli esillä, Ikea etunenässä, mutta huomattavasti vähemmän kuin vaatteita. Muutama mainitsemisen arvoinen juttu tuli kuitenkin nähtyä. Yksi niistä oli Eero Aarnion lapsille tehdyt muoviset eläinhahmot. Lisätietoja löytyy täältä. Oli hauska nähdä kaikki värikkäät muovieläimet rivissä. Toinen kiva mainitsemisen arvoinen juttu oli Lastenhuone.fi standin vieressä ollut pienikokoinen kerrossänky. Mielestäni se näytti tosi hyvältä ja yksinkertaiselta, ja oli kokonsa puolesta sopiva pienempäänkin lastenhuoneeseen.
Villervallan messuosasto oli iso ja hieno, ja paikanpäällä oli paljon hyviä messutarjouksia. Varsinkin uudet ja värikkäät kesäshortsit olivat ihanan näköisiä. Itse ostin sieltä Epulle uuden farkkulakin kesäksi.
Ystäväni tyhjensi rahapussinsa Aarrekidin osastolle, ja siinä samassa yllytti myös minua ostamaan Epulle yhden kuosipipon.Valitettavasti rattaissa istuva Eppunen ei ollut kovin innostunut sovittelemaan erilaisia päähineitä vaan keskittyi pullan syöntiin. Aarrekidin pipon hän kuitenkin loppujen lopuksi huoli päähänsä ja piti sitä koko messujen ajan.
Paapiin osasto oli aivan ihastuttava, ja tykkäsin eniten sen standista ja esillepanosta. Minusta oli myös mukavaa kun suunnittelija itse oli standilla kertomassa tuotteista ja myymässä niitä. Ostimmekin ystäväni kanssa muutamia kortteja kehystettäväksi lastenhuoneisiin.
Lasten kenkiä oli aika vähän esillä, mutta Nokian Hai -saappaat olivat hienosti edustettuina. Itse ihastuin täysvalkoiseen malliin, joka oli älyttömän hienon näköinen. Kannattaa kurkata nuo Nokian jalkineen sivut, siellä on vaikka mitä värejä ja comboja saatavilla.
Myös Calossin messuosastolla oli ihania kenkiä esillä. El Naturalista Kids kengistä taisi olla joku messutarjouskin tuolla. Myös Livie & Lucan kenkiä löytyi tuolta osastolta paljon. Varsinkin eräs sininen pikkupoikien kesäkenkämalli oli todella ihana, joten täytyy linkata se tähän.
Vielä lopuksi täytyy mainita, että messuilla oli hyvä messutarjous Skiphopin kerhorepuista. Oli todella hauska nähdä kaikki eri mallit vierekkäin. Olisi ehkä pitänyt ostaa Epulle kerhoreppu, koska hän tykkää tosi paljon omasta Skiphopin eväslaukustaan, ja kaivaa sen aina itse esiin kun olemme lähdössä kerhoon.
Tässä alla kuvia Lapsimessuilta, kuvien alla myös linkit valmistajien sivuille. Tänään ja huomenna ehtii vielä messuilemaan klo 9-18. Tarkempaa tietoa löytyy täältä.

Villervalla

Villervalla

Aarrekid

Aarrekid
Baobab Kids

Sunkaa potkumopot

http://www.designeeroaarnio.com/

Paapii

Papii
Calossi

Skiphop

Nokian jalkineet

Lastenhuone
Muru

Punainen norsu

Kuopus

Seppälä

29 kommenttia:

  1. Eipäs törmätty! Ois ollut kiva nähdä :) Multa meni Calossit kokonaan ohi ja en tajunnut käydä Seppälän tuotteita katsastamassa! Pallo -sukat olisi kelvannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä törmätty, harmitus!:( Mutta olihan siellä kyllä aika paljon ihmisiä, että sinänsä ei ihme.:)
      Mun ystävä osti nuo pallosukat, ja olivat kyllä söpöt. Ehkä niitä saa vielä Seppälästäkin, siis ihan kaupasta (?)

      Poista
  2. Meiltä jää messut väliin. On sen verran pitkä matka, jospa tulevina vuosina pienempikin jaksaisi pitkän reissun. Vaatteet kiinnostaa aina ja tänään pääsin kuitenkin Po.p kirppis/outlet myyntiin ja vähän muuallekin ja muutama juttu löydettiinkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PO.P kirppis/outlet ei kuulosta yhtään huonolta vaihtoehdolta messuille. =)
      Mutta kannattaa joskus käydä noilla messuilla, ovat kyllä ihan hyvät. Ja nehän järjestetään joka vuosi, että ehtiihän sitä.:)

      Poista
  3. Voi kiitos kivoista kuvista!Mun oli tarkoitus tulla kaverin kanssa, mutta sattui se miehen ulkomaanreissu just samaan aikaan, joten se siitä sitten :( Mut nythän mä olen vähän niin kuin käynyt kun näin nää sun kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, ja voihan harmitus!:( Ensi vuonna sitten? :) Eihän siellä oikeastaan ollut hirveästi mitään uutta, mutta oli kiva nähdä kaikki jutut samalla kerralla.:)

      Poista
  4. Olipa kiva postaus, totisesti pääsi itsekin vähän messufiilikseen ja infoa mitä ihanuuksia sieltä tälläkertaa löytyi :) Kun en itse pääse/jaksa lähteä kun pieni vauvanalku masussa laittaa olon hiukka heikoksi ;)
    noita Paapii kortteja olen netisä jo ihaillut, tosi kauniita, messuilta olis varmasti pari matkaan lähtenyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Ja tässähän se pääpiirteittäin, ja melkein kaikki samat jutut löytyy nettikaupoista. Ymmärrän "yskän", ja tuolloin ei varmasti ruuhka houkuttele.:) Ja onnittelut tulevasta! <3 :)

      Paapii kortit olivat aivan ihania, olisin halunnut ostaa julisteen, mutta meillä on tuota seinätilaa niin vähän pojan huoneessa, että pienet kehystetyt kortit saavat nyt riittää.:)

      Poista
  5. Olipa kiva postaus, totisesti pääsi itsekin vähän messufiilikseen ja infoa mitä ihanuuksia sieltä tälläkertaa löytyi :) Kun en itse pääse/jaksa lähteä kun pieni vauvanalku masussa laittaa olon hiukka heikoksi ;)
    noita Paapii kortteja olen netisä jo ihaillut, tosi kauniita, messuilta olis varmasti pari matkaan lähtenyt.

    VastaaPoista
  6. Hei, satutko muistamaan kuinka paljon maksoi messuilla tuo keskikokoinen Eero Aarnion puppy? Sellainen on ollut jo pitkään hankintalistalla ja voisin värvätä messuille menevän kamun tuomaan minulle sellaisen, mikäli kyseessä hyvä tarjous! :) Kiitos jo etukäteen! -Veera-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 75 euroa maksoi muistaakseni (vaikken olekaan Eppusen kaapilla kirjoittaja).

      Poista
    2. Kiitos Galaxy, mä en katsonutkaan noita hintoja, joten en olisi osannut vastata.:)
      Puppy on kyllä ihana, voin suositella!:)

      Poista
  7. Kiva postaus messuista!
    Mä meinasin tänä vuonna mennä ekaa kertaa messuille mutta sattuu olemaan sekä la että su pojan syntymäpäiväjuhlat (tänään oli kavereille ja huomenna sukulaisille) niin enpäs sitten pääsekään. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jahas, party people! :D Ensi vuonna uusi yritys sitten!?:-D

      Poista
  8. Ihania kuvia, olis joskus tosiaan kiva päästä paikalle :) Ehkä sitten joskus tulevaisuudessa.

    Btw, Meillä on jemmassa serkun vanha potkumopo, olikohan plasto. Just tänään totesin ettei kyllä taideta pyörää tälle kesälle hommata. Et ensin odotellaan että osaa tolla potkumopolla mennä ulkona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja suosittelen messuja, ovat tosi kiva tapahtuma.:)

      Moposta; meiltä löytyy kans se Plasto, mutta E. ei suostu sillä ajamaan. Itseasiassa koitin tänään vielä huijata kokeilemaan sellaista Stokkalla, kun ajattelin että jos menisi siinä lastenosastolla ja innostuisi, mutta ei.. Kaikki muut potkumopot kyllä kelpasivat. Ihan ihme juttu.. Tultiin miehen kanssa siihen tulokseen, että E. on tötöillyt sen Plaston mopon kanssa niin paljon, että ei enää uskalla/halua sillä ajaa. :P

      Poista
  9. Hihii,, olipa kiva lukea sun postaus paikanpäällä. Olin syömässä ja päätin kurkkia olisko uusia postauksia lukulistalla ja hyvä kun luin, huomasin käydä parissa paikassa :D Samoja kojuja kierrelty näköjään, hihii :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta hyvä jos tästä oli jotain hyötyä :D Ajattelin ensin että viitsinkö edes postata messuista kun varmaan "muutama" muukin on käynyt siellä.:D
      Ja kiitos vielä tätäkin kautta kenkäasiassa!:)))

      Poista
    2. :D hihii, eipä kestä! Mä en enää jaksanut alkaa latailemaan samoja kuvia blogiin, linkitin suoraan sulle! Messujen jälkeen voin allekirjottaa kaikki mielipiteesi messuista ja kuvatkin näyttävät kovin tutuilta :D

      Poista
  10. Tosi kiva lueskella muiden messubongauksia. Kiitos.

    VastaaPoista
  11. Mulle iski kyllä messukateus :D. Koko viikon olen miettinyt että olisi vaan pitänyt tänäkin vuonna käydä (viime vuonna olin vauvan kanssa). No, nyt alan sitten jo suunnittelemaan ensi vuoden reissua ettei vaan jää tekemättä (mies jo lupasi että saisin lähteä yksikseni ja sanoin että joo jos en ole synnyttämässä tai imetä :D. Aika epätodennäköistä kun perheenlisäys ei ole suunnitelmissa :D).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa lähteä! Ja kyllä mä suosittelen tuota yksin menemistä vaikka meillä menikin reissu Epun kanssa ihan kivuttomasti, tosin ei oltu siellä kauhean kauaa. On se silti huolettomampaa kuljeskella siellä ruuhkassa itsekseen. Meillä oli jossain vaiheessa pientä kyllästymistä ilmassa, mutta napattiin Epulle Seppälän standilta ilmapallo niin jo oli taas nastaa.;)

      Poista
  12. Voi kun täälläkin olisi vastaavanlaisia messuja, mitä tahansa kivoja messuja. Täytyy ensi vuonna tehdä messuretki sinne. Vaikka ihan messutunnelma oli PO.Pin kirppikselläkin ;o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä jo tuohon taikan kommenttiin laitoinkin että PO.Pin kirppis ei ole yhtään huono vaihtoehto messuille! :-D
      Mutta kannattaa joskus noita messujakin harkita, ovat kyllä mukava tapahtuma.:)

      Poista
  13. Mukava "nähdä" messut:-) Sormet syyhyäis päästä paikan päälle,mut ei ainakaan tänä vuonna mitään mahdollisuuksia :-/ Villervallalta olis ollu huivi- ja hattutarpeita ja noi kuvien pöllöt olis taatusti houkutellu;-) Meillä 2,5v ajaa melkoista vauhtia Plaston mopolla. Tänään haettiin hänelle Nopsan potkupyörä mielestämme oikein kohtuulliseen tarjoushintaan (60e). Valitettavasti ei oo vielä tarjolla käyttökokemuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi plaah, mutta ehkä ensi vuonna(?) Mutta onneksi melkein kaikkia juttuja saa myös nettikaupoista, ja kohtahan alkaa taas aletkin.:)
      Villervallan osasto oli kyllä houkutteleva!
      Ehkä mekin saadaan vielä Eppu joskus ajamaan Plastolla, tällä hetkellä ei vaan suostu, ja luulen että johtuu siitä kun on tötöillyt sen kanssa aiemmin.(?)
      Oi, Nopsa kuulostaa kyllä ihanalta! Sitten kun saatte sen käyttöön ja jos joskus vaan jaksat/viitsit/ehdit niin kertoilehan kokemuksia siitä, olisi mukava kuulla. Mä luulen, että muitakin voisi kiinnostaa.:)

      Poista
  14. Ekaa potkupyörää harkitseville voin suositella lämpimästi pienintä Pukyä (myy ainakin Pikkusiili). Kevyt, näppärä ja laadukas, ei mennyt kahden kesän kovassa käytössä miksikään. Kolmevuotias painelee tuolla kaikki puisto- ja kauppamatkat, isompi on jo valmiina odottamassa loppukesää.

    VastaaPoista
  15. Voi kun ihanaa kuvaa sinä laitoit meidän potkumopoista sivuillesi! Kiitos!

    Sen verran haluaisin lisätä tänne mopoistamme, että sen takia lapset tykkäävät näistä niin paljon, että niillä pääsee niin hyvään vauhtiin että...

    Ja näitä saa hauskoissa väreissä, 12 eri väriyhdistelmää on täällä hetkellä meillä myynnissä.

    Etu vaikka potkupyöriin on se, että Sunkaa mopot ovat todella kevyitä, 1,22 ja 1,27 kg, eli lapset itse pystyy kantaamaan niitä vaikka rappuset ylös, ja voi niitä kuljettaa kuomujenkin päällä, kun on niin kevyt ja kapea. Ikäsuositus on 1 vuotiaasta eteenpäin, mutta painoa kyllä kestää aikuisenkin painon!

    Kaiken kaikkiaan näppärät mopot, voin sanoa, koska meidän oma kolme lasta myös käytti niitä. 4 v. kuopus hurjasteli messuilla lauantaina n. 10 v vanhalla mopolla, jota on käyttänyt jo 7 lasta.

    Mopot on itse asiassa tehty oikeiden Enduro mopojen malliin. Yksi unkarilainen insinööri teki omille tyttärille, kun hän jäi työttömäksi 90 luvun alussa, ja se onnistui niin hyvin, että naapurilapsetkin halusi, ja kaverit, niin hän alkoi sitä valmistaa työkseen. Nyt yli 15 vuotta sama perheyritys tekee mopoja samassa omakotitalossa, kuin ensimmäiset kappaleet.

    Itse ostamme mopot suoraan heiltä ja tuomme Suomeen.

    Mopot voi myös kokeilla ensi viikonloppuna Kierrätystehtaalla Kaapelitehtaalla. Sinne on vapaa pääsy.

    Ja jos tuotte vanhaa potkumopoa takaisin sinne (vaikka se Plaston, joka ei kelpaa) niin saatte uuden mopon hinnasta 5 € alennusta, ja käytetyt mopot lahjoitetaan Hylätyt Lapset Rylle.

    Sana saa levittää!

    Mopot löytyy Ekopuodin ja Remake EkoDesignen osastolta. Muutenkin, mopot voi myös kokeilla Ekopuodissa, Hakaniemen torikatu 2 on osoite, juuri Kauppahallin takana.

    Ja kysykää lisää, jos kiinnostaa!

    Edina Rudner toimitusjohtaja

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)