26.3.2012

Kolmen euron farkkushortsit..

.. Ja ehkä myös kolmen minuutin. Mitäs siihen tarvitaan..
1. Valitse kirpparilta ne kaikkein kuluneimmat ja pehmeimmät farkut. Ne, joita on oikein rakastettu ja pidetty. Nämä meidän housut löytyivät lähikirppikseltä kolmella eurolla, ja ovat Gapin farkut. Malli saattaa olla jopa tyttöjen, koska etunepissä on pienen pieni sydän.. 
Tai sitten ota ne oma suosikkifarkut, joista lahkeet ovat jääneet jo liian lyhyiksi. 

2. Mieti minkä pituiset shortsit olisivat kivat, ja leikkaa puntit. Naps. Huolittele reuna vaikka siksakilla.

3. Tee halutun pituiset taitokset puntteihin ja paina silitysraudalla taitokset paikalleen.

4. Ompele taitokset kiinni molemmista sivusaumoista huomaamattomasti. Varo liian paksuja kohtia.

5. Valmista! Sovita farkkushortsit.

6. Jos ei mennyt ihan pieleen, kelpaavat myös leikkeihin.. :)


24 kommenttia:

  1. Näppärää! :)

    Minkä varjo tuossa toisessa legokuvassa heijastuu seinään? Näyttää hauskalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikashortsit ;) Siellä on sellainen pitkulainen ikkuna (josta paistaa aurinko) ja ikkunalaudalla on kaikkea sälää, kuten noita kirjaimia. Se ikkuna tavaroineen näkyy tossa "Epun oma huone" postauksessa. :D

      Poista
  2. Kätsyä =)

    Nyt mä muuten keksi, miksi Eppu näyttää niin isommalta pojalta - kun sillä on noin ison pojan tukka! Meidän lapsilla on kestänyt aina monta vuotta ennen kuin tukka on kasvanut vahvemmaksi. Nytkin kohta 2 veellä on pitkät hentoiset niskakikkurat ja päällä sitten vähemmän hiusta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen itsekin miettinyt tota. :) Epun hiukset on taas kasvaneet ihan älyttömän paljon (taas) ja kaipaisivat hieman siistimistä, mutta viime kerran jälkeen aloin kyllä miettiä että sen voisi ehkä tehdä kampaaja kun viimeksi tuo otsis meni niin vinoon.. :D

      Poista
  3. hyvä idea ja kokeillaan jos farkut löytyy hommaan..

    VastaaPoista
  4. Kiitos ideasta <3 Lähdenkin kaivamaan omasta kirppiskasasta ne yhdet kuluneet Nextin farkut joita en kelpuuttanutkaan pojan käyttöön, kun ovat ihan rispaantuneet lahkeista. Ja laitan ne odottamaan ompelupinoon, jossa on myös pipokankaita, puolivalmiita pipoja ja miehen farkut =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, tällä saa hyvin lisää käyttöikää vanhoihin rakkaisiin farkkuihin. :) Hehe, niitähän kertyy helposti, mut vielä ehtii, shortsikelit odottaa.:)

      Poista
  5. Hauska idea :-) Varsinkin kun meillä lapsilla pökät jää yleensä pituudestä ei leveydestä pieneksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, yleensä ne parhaat lempparit menis vielä vyötäröstä pitkään, mutta pituus jää lyhyeksi.:)

      Poista
  6. Kiitos ideasta! Mä oon tuskaillun yksien pojan käytettymä saatujen farkkujen kanssa, joissa vyötärö ja lahkeet ei oikein samaan aikaan pojalle istu. Taidan joku ilta kokeilla josko tällä keinolla saataisiin niitä pidettyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Meillä käy juuri noin aika usein, että housut menis vyötäröstä mutta lahkeet lyhyet. :) Pesun jälkeen tää noi shortsien lahkeen taitokset saattaa kaivata vähän silitystä, mutta noi sivut kyllä pitäis pitää ne aika hyvin paikallaan.:)

      Poista
  7. Tosi kiva idea ja ihana tuo sinun ompelukone :D Siinä on jotain! Ja Eppu on aina niin ihana!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, se on mun rakas ja ikivanha ♥ Ja kiitos, me lähetetään teille: ♥♥♥♥♥

      Poista
  8. Voi vitsit, aina säännöllisin väliajoin tulee mieleen, että pitäisikö hankkia ompelukone! En ole koskaan sellaista omistanut enkä edes osaisi sitä käyttää, mutta olisi niin paljon juuri tuollaisia pieniä ompelutöitä. Hmmm.. lähti taas harkintaan!

    Ihanat pökät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hei ja käytettynäkin saa hyviä koneita hieman edullisemmin niitä myyvistä liikkeistä, ja se on ihan hyvä vaihtoehto jos sitä ei välttämättä tule käytettyä kovin paljon.:)

      Poista
  9. Moikka, no juuri näin! Mä olen muutamia farkkucapreja löytänyt kesään neidille jotka on siis koossa 68cm täyspitkät. Mutta niillä vaippavaroilla mahtuvat siis mainiosti meitin hoikalle neidille ja toimittavat loistavasti caprien virkaa! -Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, Noissa capreissa ja shortseissa on tosiaan se hyvä puoli, että sen pituuden kanssa ei ole niin nuukaa.:) Ja jos van leveys menee, niin käyttöikäkin voi olla paljon pidempi.:) itse pitäisi vielä tsekata noita muutamia viime kesän shortseja joita olen säästänyt, oisko niistä vielä johonkin.:)

      Poista
  10. Niistä tuli hienot! Olispa mullakin ompelukone...

    VastaaPoista
  11. makeet shortsit. Eppunen on nut kauheen nopeasti.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)