12.1.2012

KENKÄMANIAA OSA VIII - Talvikengät testissä

Rakastan lasten kenkiä! Ne ovat niin pieniä ja söpöjä. Muistan myös äitini aina painottaneen, kuinka kenkien tulee olla laadukkaat ja hyvät jalkaan. Minulla raukalla vaan oli niin kapea jalka, että yhdetkään suomalaiset lastenkengät eivät istuneet jalkaani 80-luvulla. Niinpä äityliini hankki minulle monia kenkiä Saksasta, jossa jo tuolloin oli kolme eri lestiä eri levyisille pikkujaloille. 80-luvun loppupuolen kävelin aina punaisissa ja hassuissa Ecco -kävelykengissä. Niissä oli pitkät narut, joilla kengät sai kiristettyä kunnolla kapeaankin jalkaan. Ehkä minulle on jäänyt joku trauma, että voi tapahtua joku elämää suurempi vahinko, jos lapsellani ei ole hyviä kenkiä. Korjaan, tarpeeksi paljon hyviä kenkiä. ;)
Päätinkin sitten listata tähän meidän TOP 5 talvikengät ja arvostella ne, koska jotenkin kummasti tuli hankittua vaikka mitä täksi talveksi pienelle Eppuselle. Jätän nyt "diskatut" mallit kokonaan pois, ja keskityn vain viiteen suosikkiin. Nämä arviot perustavat vain omaan mielipiteeseeni sekä omiin käyttökokemuksiimme kyseisistä kengistä. :)


5.) Timberlandin klassikko nilkkurit

Näiden Timberlandin nilkkureiden ulkonäkö miellyttää minua, ja ostin nämä klassisen ulkonäön sekä värin takia. Nauhallisiksi kengiksi nämä on yllättävän helppo pukea ja riisua, tosin miinuspisteitä tulee nauhakengille aina, juurikin noiden aukeavien kengännauhojen takia. Kenkien pinta on pehmoista nupukityyppistä nahkaa ja pohjat kumia, jotka eivät ole liukkaat. Mutta kuten minua jo aiemmin varoiteltiin, Suomen normaalia talvea ajatellen nämä ovat kylmät kuin jääkalikat. Tosin, tänä vuonna ainakaan meillä ei ole ollut talvea juuri nimeksikään, joten tällaisilla voi hyvällä tuurilla tepsutella pitkällekin. Joku voisi kutsua näitä myös välikausikengiksi, mutta koska meillä sattuu olemaan näistä kengistä myös välikausiversiot, kutsun näitä nyt kuitenkin talvikengiksi. Ja ovathan tällaiset ainakin söpöt kauppakengät.

4.) Ralph Lauren talvisaappaat

Alunperin minun oli tarkoitus ostaa Epulle UGG:t kuten viimekin talvena, mutta nähtyäni nämä Nykissä eräässä kenkäkaupassa, en voinut vastustaa kiusausta, ja mukaan lähtivätkin UGGien sijasta tummansiniset pehmoiset RL:n nahkasaappaat. Näiden bootsien sisällä on myös karvavuori, ja tällaiset kengät voi vetäistä jalkaan vaikka ilman sukkia. Tällaiset pehmeät saappaat on helppo vetään jalkaan ja ottaa pois. Mielestäni nämä ovat maailman söpöimmät lastenkengät, ja sopivat niin pojille kuin tytöille. Suurin miinus onkin sitten sama kuin UGGeissa, eli pohjat ovat todella liukkaat, varsinkin jos maa on jäässä. Ulkonäkö siis hämää, ja mielestäni paras käyttöaika on silloin kun on pakkasta, mutta maa vielä aika paljas. Eivät sovi sateelle. Joku voisi sanoa, että nämä kengät ovat kauppakeskuskäyttöön tarkoitetut turhakkeet, mutta itse sanon, että nämä ovat parhaat söpöstelykengät. Pitäähän niitäkin olla. ;)
3.) Viking talvikumisaappaat karvavuorilla

Nämä kirkkaansiniset talvikumpparit ostin erään kollegan (sekä kolmen lapsen äidin) suosituksesta. Hän sanoi, että talvella kannattaa olla myös yhdet hyvät talvikumpparit, eikä mennyt tämä vinkki pieleen. Kumpparit pysyvät taaperoilla joskus vähän huonosti jalassa, varsinkin Eppusen rimppakintuissa, mutta koska näissä kumppareissa on kiristysnauhat, tätä ongelmaa ei ole ilmennyt. Nyt kun talvi on täällä etelässä ollut todella vetinen, ainakin meillä kumisaappaat ovat olleet kovassa käytössä. Ne on myös maailman helpoin ja nopein vetäistä jalkaa. Ja viimeisenä minun täytyy kertoa, että nämä ovat Epun omat lempikengät. Melkein päivittäin pikkumies hakee ihanat siniset kumisaappaansa kaapista ja laittaa ne jalkaan. Tämän jälkeen hän löntystelee kumisaappaat jalassa ympäri olohuonetta todella tyytyväisenä itseensä. :) Lisätään plussien puolelle siis myös se, että lapsen on itse ne helppo pukea ja riisua.
2.) Bundgaard TEX-talvikengät

Nämä ihanat Budgardit ovat harjattua nahkaa. Lämmin karva vuorissa pitää pikkuiset varpaat lämpiminä, ja TEX-kalvo suojaa jalkoja kastumiselta. Sivuissa on vetoketjut, joten pukeminen on helppoa, ja nauhoista saa joko löysättyä tai kiristettyä kenkiä sopiviksi erikokoisille jaloille. Nämä Bundgaardit ovat mielestäni kerrassaan loistavat kengät, ja luulenpa, että ensi talvenakin meille kotiutuu jotkin vastaavat. Bundgaardia myy ainakin www.pikkujalat.fi/. Näistä kengistä on mielestäni todella vaikea löytää mitään vikaa, mutta jos nyt keksimällä pitää keksiä, pohja voi olla hieman ohuehko todella kovilla paukkupakkasilla (?) Tästähän minulla ei nyt ole sitten kokemusta vielä tänä talvena, joten tuo on pelkkää arvailua.


1.) Timberland Polar Cave snowboots

Nämä loistavat talvikengät löysin myös Nykin matkaltani Timberlandin omasta liikkeestä. Näistä on Bundgaardien kanssa tullut ihan meidän ykköstalvikengät. Vaikka näiden talvisaappaiden ulkonäkö ei ole se kaikkein kaunein, toiminnalliset ominaisuudet vievät ne silti "voittoon". Kengät pysyvät tukevasti jalassa kahden leveän tarran avulla, ja ne on helppo sekä nopea riisua ja pukea. Kenkien sisäpuolella on 200g Thermolite® insulation, joka pitää varpaat lämpiminä pakkasesta huolimatta, ja näiden kenkien pohja ei ole liukas, vaan pitää hyvin. Kenkien istuvuus on hyvä, ja ne tukevat jalkaa. Lisäksi kenkien saumat on suljettu niin, että kengät pitävät vettä. Voin siis suositella näitä talvikenkiä lämpimästi. Mietin myös, mistäköhän löytyisi meille uudet samanlaiset ensi talveksi.. ? :)

P.S. Pienenä vinkkinä niille, jotka eivät tätä muista tai ole aiemmin kuulleet; villasukka paljaassa jalassa lämmittää parhaiten kengissä, mutta edes se ei pelasta varpaita kylmältä, jos väliin tungetaan se puuvillasukka (tai jotain muuta ylimääräistä). Puuvillainen sukka ei lämmitä, ja jos jalat yhtään hikoavat, se imee kosteuden ja pysyy märkänä, jolloin koko jalka on kylmä ja märkä. Eli villasukat suoraan ihoa vasten jalkaan, niin pysyy varpaat lämpiminä. :)

P.S.S. Huomasin ilokseni, että mukaan oli liittynyt taas muutama uusi lukija! Mukavaa! :)

14 kommenttia:

 1. Hieno kokoelma ;) Mä meinasin ottaa Eeville täksi talveksi kanssa nuo bundgaardit pinkkinä, mutta otinkin sitten angulukset. Mun täytyy kehaista arauto rapin hopeisia, ovat ihan loistavat pakkaskengät!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania kenkiä!! Ekat ja vikat Timberlandit kiinnostavat ehdottomasti sitten kun jäävät teille pieneksi ;) Jos vaikkapa menisivät ensi talvena, riippuu toki mitä kokoa ovat. Ehdottomasti hienostelu- ja kauppakengät pitää olla. Meidän pojalla on vaan tosi leveä jalka perittynä isältänsä, mutta samalla myös tosi korkea jalkapöytä (peritty minulta.) Eli on vähän haastavaa löytää hyvän mallisia kenkiä.

  Minäkin rakastan kenkiä - ihan aikuisten sekä lasten! Oma jalka on myös tosi kapea ja pieni ja hyvien kenkien löytäminen on myös täällä ollut vaikeaa silloin lapsena. Nyt löytyy jo paremmin valikoimaa, mutta pienellä koolla mennään ja usein ostankin kengät lastenosastolta. Ovat edullisempia :DD

  VastaaPoista
 3. Sini: Kröhöm.. mä jouduin jo karsimaan "varastoja" ;-D Mä edelleen kuolaan mutamia kenkiä Pikkujaloista alesta.. tiataanko vai enkö? Kas siinä pulma. ;)

  Taaperon tyylillä: Kiitos, muistuttele mua sitten vielä noista myöhemmin! Molemmat on kokoa 23, mutta mun mielestä nuo ekat on kyllä isommat.
  Sinä onnekas!:) Mun jalka on vain kapea, ei lyhyt. Voin aina sanoa hei-hei kaikille kivoille saappaille. :P Eppusenkin jalka on aika kapoinen, mutta onneksi nykyään noita vaihtoehtoja löytyy.. :)

  VastaaPoista
 4. Hieno kenkäkokoelma. Tykkään. Pojalla on 2-3 talvikengät määritelmästä riippuen. Meillä on beiget arauto rapin kengät jääneet muutamaan käyttökertaan, kun varsi nousee hankalan ylös näin pienessä jalassa eikä housun lahjen mahdu kengän sisään eikä päälle. Mulle uusi asia poikalapsen kanssa on juuri se, että housunlahje pitää saada mahtumaan johonkin myös kengät jalassa. Tyttöjen kanssa ei ole se ollut jostain syystä ongelmana.

  VastaaPoista
 5. tosi kivoja kenkiä ja hyvä postaus!

  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 6. -M-: Kiitos!:) Ensi talvena meillekin riittää 3 paria, nyt kun tiedän mitä kannattaa oikeasti ostaa. :)Noissa Bundgaardeissa on se hyvä puoli, että lahje menee päälle hyvin, ja kun nousee ylemmäs, ei mene lunta kenkiin. Mutta monien muiden kanssa olen miettinyt mihin se lahje kuuluu tunkea, päälle vai alle. :D

  Riikka: Kiitos ja ihanaa perjantaita myös teille! ♥ :)

  VastaaPoista
 7. Meilläkin on ollut noita Timben nauhanilkkureita, tosi harmi ettei niitä (ainakaan helpolla) saa tarranauhallisena. Olisi paljon kätevämmät 4-vuotiaalle, kun voisi itse sujauttaa jalkaan.

  Meillä on sekä itsellä että tytöllä Emun vastaavia talvisaappaita kuin nuo RL:n ja niissä ei ole liukas pohja! Omilla Uggeilla olen sen sijaan meinannut liukastua todella pahasti auton alle, todella outoa miten näennäisesti täysin samanlaiset pohjat ovat niin erilaiset?

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. meille ostettiin everestin talvikumpparit 4 ja 5 v lle, ne on kaposet. kapeammat kun vikingi´t, mitä oli viimeksi. ja on kyllä eniten pidetyt kengät tähän saakka, koska lumi ja pakkanen tuli vasta noin viikko sitten :)

  VastaaPoista
 9. Samoissa mietteissä :) Meidän J:llä on niin kapea jalka että kenkien ostaminen on aina ollut hieman työläs prosessi. Timbet on kaposia ja noihin nilkkureihin kun laittaa sen lampaanvillapohjallisen niin voi että kun on hyvät jalassa -äidinkin ;)

  Nuo Tretornin saappaat ovat myös mielestäni parhaat. Eli nuo tai crocsit ovatkin saappaiden aaatelia minun kokemusteni perusteella. Tässä kriteerinä jalassa pysyminen (istuvuus) sekä kesto.

  Mites nuo Bundgaardit? Sopisivatko ne leveämpään jalkaan? Likalle kun ei enää ole Tepsuissa kokoa ja nuo näyttävät sellaiselta toiselta vaihtoehdolta. Hänellä on siis leveä jalka, joka on myös varsin työlästä sillä tyttöjen kengät ovat järjestään hyvin kapeita -argh? Nyt on Sofiet käytössä, olen ollut kyllä tyytyväinen niihin.

  VastaaPoista
 10. Kiitos postauksesta, oli hyödyllinen! Voisitko vastata tuohon Boden-postaukseesi jättämääni kysymykseen, jos vain ehdit? Kiitos! Anna

  VastaaPoista
 11. Kenkäkuume nousee. :D Eppusella onkin ollut kivoja popoja. Meillä oli myös harkinnassa nuo Bundgaardit, ehkäpä vielä alesta, kun nykyiset eivät taida mennä koko talvea.

  Onneksi pojillekin alkaa olla söpöstelykenkiä, vielä kun saisi pikkuisillekin talvitennareita. Tennarimania vaivaa, I know! :)

  VastaaPoista
 12. Hih. Uusi lukija ilmoittautuu. En tiedä miten en ole tänne löytänyt aiemmin, nyt eksyin Sinin blogin kautta ja hyvä niin! ;D

  VastaaPoista
 13. -Jassu-: Tarrat olisi myös kivempi tällaiselle 3-kymppiselle äidille niin ei tarvitsisi aina sählätä niiden aukeilevien nauhojen kanssa, kun poikahan ei pysyisi paikallaan jos niitä pitää korjailla. ;-D Ai, onko Emut paremmat tuon liukkauden suhteen? Olen nimittäin itse luistellut monena talvena UGGien kanssa ja nyt totesin, että noiden RL saappaiden pohjat on ihan sileät. :-/ Pitääpä muistaa tämä ensi vuonna.
  Ihanaa viikonloppua myös sinne! ♥

  Zallaah: Everestiä me ei olla vielä kokeiltukaan, mutta hyvä tietää, että ne käyvät myös kapeaan jalkaan. Olen vain joskus katsellut, että ovat tosi kivan näköisiä saappaita. :)


  anana: Kiitos vinkistä! Rupesin nyt miettimään, että pitäisiköhän hankkia Epulle, mutta myös itselle sellaiset pohjalliset, kengät lonksuvat nimittäin edelleen. :)
  Hassua kun mainitsit, kun itse mietin koko syksyn että millaisiakohan nuo Crocsin kumisaappaat ovat ja teki mieli ostaa sellaiset Epulle, mutta päädyin sitten noihin Tretorneihin. Mun mielestä Crocsit on niin veikeän näköiset, sellaiset oikeasti lasten kumisaappaat, niin voisin seuraavaksi hankkia ne.
  Bundgaardit voisi ehkä sopiakin leveäämpäänkin jalkaan (?), erityisesti tuolla varvaspuolella on tilaa, kärki on tosi kivasti muotoiltu (tuolla pikkujalkojen sivuilla on parempia kuvia). Itseasiassa tuo kärjen muoto tekee niistä vielä tosi söpöt. Tosin itse kenkä päältä (ainakin tämä meidän malli) on hieman matala, että alkuun mietin mahtuuko tänne yhdenkään taaperon jalka, mutta hyvin menivät. Plussa vielä nuo nauhat sivuilla, joilla voi sitten kiristellä jos tuleekin tarve. Ollaan kyllä tykätty, että ovat tosi laadukkaat kengät. :)

  Anna: Voi anteeksi, minulla on mennyt tämä jotenkin ohi :) Käyn vastaamassa suoraan sinne Bodenin alle. :)))

  Tiina: Sama sairaus? ;-) Mä tykkään myös tosi paljon tennareista ja pojillekin löytyy tosi tosi söpöjä! ♥ Yritän vähän hillitä itseäni keväällä.. ;)

  Nanna: Tervetuloa Nanna! Tosi mukavaa kun löysit tänne!:)))) Kiitos siis myös Sinille! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)