6.10.2011

Keep calm and carry on. (Hullarihöpinää)


Tiedättekö sen tunteen kun on niin innoissaan, että tekisi mieli juosta, muttei kehtaa? Mielestäni monet ihmiset näyttivät juuri tältä kun he aamulla kiirehtivät Hulluille Päiville. Itseänikin vähän jännitti. Olin ajatellut jättää keltaisten kassien hulinat väliin tällä kertaa, mutta sitten bongasinkin keltaisesta kuvastosta yhden jutun, jonka hankkimista olen ajatellut jo pitkään. Niinpä päätin tehdä täsmäiskun erääseen Stockmannin paikallistaloon, koska arvioin niissä olevan vähemmän hulinaa kuin Helsingin keskustassa. Mutta kuinka väärässä olinkaan! Liikenne jumitti ja purin hammasta, ja kun vihdoin viimein sain auton parkkiin, teki minunkin mieleni ottaa pari juoksuaskelta. "Jokohan ne ovat loppuneet?" ;)
Sain hakemani ja samalla tein pikakierroksen lasten osastolla sekä kodin puolella. Selkeästi yksi suosituin myyntiartikkeli olivat GANTin tähtipyyheliinat, koska ne hupenivat silmissä. Lasten puolella oli tungosta jo aamuvarhaisella kun äidit rynnivät keltaisille koreille vaunujensa kanssa. Itse olin ajatellut ostaa jotain Epulle, ja katselinkin kuvastosta mm. Tommy Hilfigerin trikoopaitaa, mutta kaupassa se näytti vähän "hajuttomalta ja mauttomalta", että jätin sen sitten nopean harkinnan jälkeen kuitenkin ostamatta. Hypistelin myös Benettonin kaunista villaneuletta, mutta koot olivat liian suuria, sekä Benettonin sammareita, mutta nekin jäivät keltaiseen koriin, koska kyseisessä mallissa ei ollut kuminauhakiristyksiä vyötärön sisäpuolella. Harmi, sillä muuten ne olivat todella kauniin tumman harmaan sävyiset. Myös tuo neule, jota katselin, oli klassisen kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan. Loppujen lopuksi koko Hullujen Päivien lastenvaatesaaliini oli Espritin tupsupipo, jonka nappasin mukaan "vauhdissa" sekä siniset Muumi liukuestesukat.  ;-)
Olen mielestäni aika tehokas shoppailija myös tungoksessa ja selvisinkin aamulla kotiin yhdeksäksi. Harjoitus tekee mestarin. Katsotaan nyt maltanko pysytellä poissa seuraavina päivinä, tämähän ei ole vielä ohi. ;)

8 kommenttia:

 1. Hei, mä mietin ihan samaa siitä Tommyn trikoopuserosta: hajuton ja mauton! :D Otin sen kuitenkin, koska tarvitsen sitä yhtään Vaari-Isä-Poika-juttuun! Kyllä se jonkun kanssa menee! Kiva että sait mitä lähditkin hakemaan: tiedän sen tunteen kun tekis mieli juosta, muttei vaan kehtaa! Tosin me kyllä melkein juostiin siellä, äkkiä pois! Mekin ehdittiin kotiin ysin jälkeen, eipä tuolla kauaa jaksanut!

  VastaaPoista
 2. mamama: Täytyy sanoa, että toisaalta juuri tuollainen paita on todella kaupallinen. Ja sopii varmasti todella monen jutun kanssa, ei sillä. :) Meillä on noita perus pitkähihaisia jo tosi monta, että jos niitä ostaa lisää, pitää olla todella hyvin perusteltu miksi.
  JA.. Teki todellakin mieli juosta ulos, en silloinkaan kehdannut. :D

  VastaaPoista
 3. Loistavaa selviytymistä! Itselleni on pari kertaa käynyt niin, että käännyn takaisin jo Stockan eteisessä, kun ei vain hermo kestä. Tällä kertaa jätin kuvastonkin väliin, ettei tule edes mieleen...

  VastaaPoista
 4. Mä jätin Hullarit taas kerran väliin (monta vuotta siitä kun viimeksi kävin). Tosin kaveri soitti eilen ja kertoili mitä kaikkea kivaa saa (matkustusmielessä) halvalla ja vähän harmitti... Saa nähä vaikka vielä kuitenkin Hullareille päätyisin! ;D

  VastaaPoista
 5. Toistaiseksi olen vältellyt keltaista maniaa, mutta saattaapi olla että tänään retkahtaa ;)

  VastaaPoista
 6. Todella hyvä suoritus! :) Mä olen vakaasti aikonut jättää tämän kerran väliin. Tuo samainen Hilfiger trikoopaita oli myös mulla mielessä, mutta päätin, että pärjätään hyvin myös ilman sitä. Olipa kiva kuulla, että ei antanut erityisfiiliksiä se paita. Ei jää harmittamaan. Täälläkin "lähikaupan" hullarit saa aikaan aivan järkyttävän tungoksen ja jonotuksen joka kerta.

  VastaaPoista
 7. Mä kävin eilen kahden nuorimman kanssa hakemassa itselleni kengät ja jälkiruokakulhoja. Pojalle ostin travallen kintaat ja kesimmäinen jotain käyttövaatetta. Reissu meni yllättävän hyvin: ei valitetusta ulkopuolisilta eikä lapsilta.

  VastaaPoista
 8. Kultsin kämppä: Kiitos, tämä on pitkän harjoittelun tulos ;-) Tuo on kyllä paras keino, että välttää koko kuvastoa, ettei vain tule houkutuksia. Mä en kyllä vaan pysty olemaan kurkistamatta kun se laatikkoon kolahtaa.

  Sari: Saas nähdä miten käy? ;) Varmaan sitten kertoilet, jos sinne eksyit mitä mahdollisesti jäi matkaan? :)

  Jarna: Mahdollista retkahdusta sekä ostopostausta siis odotellessa! :-)

  Katri: Olen tosi ylpeä itsestäni, paitsi jos paljastuu, että olen eksynyt sinne uudelleen myöhemmin.. ;) Ei ollut mielestäni parasta Hilfigeriä, eli sanoisin ettet jäänyt mistään paitsi. :) Jonotus ei ole mun juttu. Paitsi että se taitaa olla. ;-)

  -M- : Hyvä hyvä, mukavaa kuulla onnistuneesta ostosreissusta! :) Tuleeko ostopostausta? :))))

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)