25.4.2012

Sunshine!

Hei! Tässä vähän viime viikonlopun kuvia, joita lupasin laittaa. Tällä kertaa vaatteita sitten esillä vähän "päivän asu -tyyppisesti".
Täällä meillä oli ainakin superihana ilma, ja tositositosi lämmintä. Ja muita ylisanoja. ;) Tuli oikeasti kuuma ulkoillessa. Myös tänään vietimme yli viisi tuntia ulkona. Ihanata! Jos aurinko porottaa noin ihanasti niin päällekin täytyy laittaa jotain tosi kirkasta. Päävärejä, sanoi ala-asteen kuvismaikka.
Ei me oikeasti vielä ilman takkia ulkoiltu, näissä kuvissa oltiin autolla liikenteessä. Mutta fiilistellään nyt kuitenkin.
Ja heti kun aurinko alkoi laskea tuli viileä, eli sai kyllä vetää takkia päälle kunnolla. Mutta onneksi tuolla pikkuisella on koko ajan niin kova vauhti päällä, että ei ehdi palella. Kaivettiin sitten viime kesänä hankittu Muumi-autokin varastosta, ja huomasin, että se alkaa olla vähän liian hidas kulkupeli taaperolle. Naapurin tytön fillari kiinnostaisi, mutta siihen Eppunen on vielä liian pieni. Onko tämän ikäisille olemassa jotain minifillaria? Vai millä tällaiset vähän alle 2-vuotiaat voivat liikkua? Olisikos kellään mitään vinkkiä takataskussa? Isä ja äiti eivät suostu ostamaan mitään sähköautoa hulivilille.. ainakaan vielä... :)

Epun vaatteet: huppari Nova Star/ housut Mini Rodini / pipo PO.P / tennarit Converse / takki H&M.








72 kommenttia:

  1. Mahtis kelit ja mahtis kuvat!Hei, mä suosittelen ehdottomasti potkupyörää!Meillä Eevi sai sen vähän alle 2vee jouluna ja seuraavana kesänä mennä viipotti sillä jo kuin vanha tekijä (sisällä treenattiin aluksi) Meillä on puky merkkinen ja voin suositella, on aika hintava tosin. Mut esim biltemasta saa ihan 50e:llakin ja ovat kuulemma kanssa ihan hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä, mä niin nautin tästä auringonpaisteesta! <3 Mutta siis häh, mikä on potkupyörä? kysyy tietämätön äiti. :D Nyt pitää oikein googlettaa, kiitos Sini vinkistä!:) Muumiauto on lälläripyörä, jotain pitäis löytää tilalle.;)

      Poista
    2. Hei, ja heti löytyi Puky! Hieno! Osaiskohan Eppunen jo ajaa tollaisella?

      Poista
    3. Kyllä varmasti osaa!Siinä kun jalat ylettyy maahan koko ajan niin sitä kehittyy ihan kuin vahingossa koko ajan. Meille tuo puky oli silloin ainoa vaihtoehto, koska sitä sai tarpeeksi matalana. Eevi kun ei ollut 2veenä kuin himpun päälle 80 cm, joten kaikki muut olivat liian korkeita. Naapurissa asuva 2-vuotias sai juuri Cittarin potkupyörän ja siinä oli paljon isommat renkaat kuin tuossa miedän pukyssä ja hänen äiti vähän moitti niitä.

      Poista
  2. Potkupyörä olisi kohta ajankohtainen meillekin. Patrik ei tosin vielä uskaltanut sellaisen satulaan istua.

    Ihanat vaatteet ja ihana lämpö!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tollasta pitäisi ehkä päästä vähän kokeilemaan. Meillä on kyllä sellainen Plaston muovinen potkumopo, mutta aluksi Eppu ei osannut käyttää sitä ja nyt ei vaan halua. Mutta tänään E. yritti lainata naapurintytön oikeaa fillaria niin selvästi joku tuollainen kiinnostaisi.
      Ja kiitos.:) Mä niin toivon että tää lämpö jatkuisi eikä huomenna sataisi...:)

      Poista
  3. Ihania värejä! Olin tänään pukenut ihan liikaa lapsille, kun lähdettiin puistoon, onneksi sai helposti vähennettyä vaatetta.

    Meidän jätkä haluaa koko ajan "ajella" kolmipyöräisellä, vaikka jalat eivät yletä vielä kunnolla polkimille. Onneksi on työntötanko mistä voi poitsua työntää. Pyörä vilahtaakin toiseksi viimeisessä postauksessani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Nyt on kyllä tosi hankala pukea, kun aamulla kun lähtee saattaa olla viileätä ja tuulista, ja sitten hetken päästä taas kuuma.
      Tollainen kolmipyöräinenkin näyttää kivalta, ja tuo työntötanko ois kyllä kans ihan hyvä. Mikä tuo teidän pyörä on?

      Poista
    2. Se on semmoinen merkki kuin zik, ostettu ihan cittarista viime syksyn alesta. ovh. tais olla 49€. Meidän 3v ajelee myös mielummin tällä kuin omalla 12" pyörällä. Polkimet pyörii työntäessä, mutta jos lapsi laittaa vastaan niin ei pyöri väkisin, kuten useimmissa kolmipyöräisissä. Selitys ei ehkä ollut paras mahdollinen :)

      Poista
  4. Meillä on myös innostuttu potkupyörästä ( siskon vanha) Harmittavasti vain jaloista puuttuu muutama sentti, mutta pyörän päälle on päästävä ja itse ohjattava. Puolisalaa pidän satulan takaa hiukan kiinni;) Meillä on Bilteman potkupyörä, joka vastaa kooltaan 12 tuumaista lastenpyörää. Tyttö sai tuo 2-v lahjaksi ja silloin n. 92 cm ylsi jo hyvin ajamaan. Sinin vinkkaamasta Pukysta löytyisi myös pienempi koko ja malli on muutenkin matalampi alle 2-v kuskille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mietin kanssa että voisi olla hyvä 2-vuotis lahja jollei sitten jo aiemmin hankita. Epulle pitäisi ehkä olla nyt sellainen pienempi versio, pitääkin koittaa etsiä netistä jos löytyisi jotain tietoa noista alle 2-vuotiaille sopivista. Tuolla Biltemassakin voisi käydä vähän kurkkimassa noita.:)

      Poista
  5. Meillä on tuo potkupyörä sekä perus-polkupyörä ja tykkää kovasti ajella molemmilla, tosin tänä kesänä polkupyörä on vienyt voiton monesti. Viime kesänä potkutteli tuolla Pukyllaan kyllä lähes päivittäin joten voin suositella merkkiä! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä luulen että tämä meidänkin pikkumies innostuisi filarista, tai ainakin potkupyörästä, oli meinaan sen verran kiinnostunut naapurintytön pyörästä. ;)

      Poista
  6. Mä haaveilen meidän pojalle (s. 12/09) tätä http://www.ipanainen.fi/product/168/tup-tup--potkupyora
    Pitäis vaan kyllä päästä ensin testaan, että innostuuko poika lainkaan koko hommasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tuo on kans hieno! Tuolla lukeekin: "Potkupyöräilyn voi aloittaa n. 2 vuotiaana (jopa aikaisemmin), sillä ensin lapsi vain hitaasti tepsuttelee pyörä jalkojen välissä. Pikkuhiljaa motoriikka ja tasapaino kehittyy ja lapsi aloittaa varsinaisen ajamisen satulassa."
      Eli periaatteessa kohta voisi potkupyörän hankkia, mutta pitäisi todellakin päästä ensin vähän kokeilemaan..;)

      Poista
  7. pirtsakat :) tuollaisia autoilla on 2vt mennyt, ja plaston mopo on toinen kova hitti. kesti 5v+2 lasta ennenkuin hajosi :D
    pyörää on meillä kaipailtu vasta siinä 3v iässä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oikein tiedä onko tuossa meidän Muumiautossa jotain vikaa, mutta se on kauhean kiikkerän tuntuinen ja sillä ei oikein pääse eteenpäin. Meillä on myös tuo Plaston mopo, mutta siitä E. ei ole koskaan innostunut. Ei mekään ihan oikeaa pyörää taideta vielä hankkia, mutta joku tuollainen potkupyörä tai muu pienele sopiva voisi olla hyvä vaihtoehto. :)

      Poista
    2. Meillä on sama muumiauto kuin teillä ja se on ihan rimpula verrattuna vaikka tytön samantapaiseen prinsessaversioon.

      Poista
    3. Toi muumiauto ei oikein liiku mihinkään.. Poika kyllä ilahtui kun kaivettiin se talviteloilta, mutta se into lopahti kun ei sillä pääse kunnolla ajamaan. Ehkä aika ajoi muumiauton ohi..:-D

      Poista
  8. Hei! Laitanpa minäkin kommenttia näin ensimmäistä kertaa, vaikka kivaa blogiasi olenkin seuraillut jo tovin :) Meillä on nyt juuri 4-vuotta täyttänyt poika ja hänelle hankittiin kaksi vuotta sitten keväällä sekä tavallinen 12 tuumainen polkupyörä että vähän myöhemmin kesällä potkupyörä (Puky). Poika on tykännyt hurjasti molemmista ja oppi potkupyörällä potkuttelemaan tosi nopeasti. Polkupyörässä ei siis aluksi ylettynyt polkemaan, mutta nautti, kun sai olla kyydissä, kun aisasta työnnettiin :) Poika on kyllä todellinen vauhtiveikko eikä yleensä pelkää mitään + lisäksi hän oli äärettömän innostunut pyöristä heti alusta alkaen. Saman pihapiirin toinen lapsi ei silloin 2-vuotiaana suostunut edes menemään potkupyöränsä kyytiin ja hänellä asia vaati yhden kesän kypsyttelyn ja vasta sitten 3-vuotiaana innostui hänkin potkupyörästä.

    Terveisin,
    Yhden poikaviikarin äiti Helsingistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei poikaviikarin äiti!:) Kiva kun kommentoit, ainakin minulle nämä ovat todella antoisia, koska näistä kommenteista yleensä tulee ne parhaat vinkit, sekä omasta että muiden blogien kommenttiboxeista.:))

      Mä olen kans täällä päin nähnyt pienillä paljon tuollaisia pyöriä, joissa on se työntöaisa. Sellainen voisi kans olla kiva, esim. kolmipyöräisenä, koska Eppu ei osaa vielä ajaa oikealla pyörällä, ja tuskin jalatkaan ylttävä.
      Eppu on kans JUURI tuollainen vauhtiveikko ja vähän sellainen rämäpää, joka voisi tykätä tuollaisesta potkupyörästä. Pitäisi kyllä silti päästä ensin kokeilemaan, koska tuosta Plaston moposta E. ei ole tykännyt kun aluksi aina tipahti sinne väliin kun unohti istua siinä ja nyt ei enää tykkää siitä yhtään. Mutta poika on paljon ihaillut noita tyttöjen pyöriä, ja yritti sellaisen kyytiinkin kiivetä, samoin koitti lainata sellaista potkulautaa. Eihän siitä mitään tullut kun ne olivat niin isoja, mutta jos jossain kaupassa voisi vähän kokeilla innostuisiko tuollaisesta pienille sopivasta potkupyörästä. :)

      Poista
    2. Juu se on kyllä totta, että näistä kommenteista löytää monesti todella hyviä vinkkejä :) Me kokeiltiin silloin potkupyörää jossain lastentapahtumassa/messuilla ja huomattiin, että viikari on ihan innoissaan siitä ja sen jälkeen tehtiinkin ostopäätös. Meiltä löytyy itse asiassa Pukyn potkulautakin ja sitäkin voin suositella :) On käytössä edelleenkin.

      Poista
    3. Potkulauta on siis 3 pyöräinen.

      Poista
    4. Voi että, olisikohan tuolla Lapsimessuilla noita esillä(?) Pitääkin ottaa tästä nyt selvää.
      potkulautaa olisi kans kiva testata, tiedän nimittäin että ainakin pikkumies on niistä aika kiinnostunut..:)

      Poista
  9. Minulle tuli myös heti mieleen potkupyörä, vaikka meillä ei (vielä ;)) sellaista olekaan! Ihanan pirteitä vaatteita teillä, meilläkin tykätään kovasti väreistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun täytyy tunnustaa, että en edes tiennyt mikä on potkupyörä, mutta nyt täytyy ottaa tästä selvää.:D
      Kiitos, nyt piti vähän räväyttää jotain tosi kirkasta ihan tuon auringonpaisteen kunniaksi.:)

      Poista
  10. Meillä on 10 tuumainen potkupyörä meidän kaksi vuotiaalla ja sillä pääsee hienosti eteenpäin suosittelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Memmi, onko tuo 10 tuumainen se pienempi malli? Kävisiköhän se alle 2-vuotiaalle? :)

      Poista
  11. Mainiot nuo sammarit. Onhan ne sammarit?
    Nöpöllä on keltaiset farkut ja nekin on oikein hauskat.

    Ihanat ilmat oli viikonloppuna. Nyt on taas "ihanan" sateista=/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nämä ovat sammarit, ja ollaan tykätty tosi paljon, kun eivät ole edes liian paksut.:) Keltaiset farkutkin olisi aika ihanat, varsinkin sitten kun on vielä kunnolla lämpimämpää.

      Niin oli, ja eilen kans..ja juuri tässä pohdin että lähdetäänkö tuonne ulos vai ollaanko aamupäivä sisällä. Täällä on masentavan harmaata taas..:P Tuli jotenkin tosi pettynyt olo aamulla kun ei ollutkaan enää sitä aurinkoa..:'(

      Poista
  12. Me hankittiin just pojalle Puky-merkkinen potkupyörä sekä saman merkin taaperon nelipyöräinen (malli nimeltä Wutsch). Tuo nelipyöräinen on ollut nyt pari viikkoa kovasti käytössä ja poika tykkää siitä hurjasti. Sillä pääsee mieletöntä vauhtia, kun jaloilla on paljon enemmän tilaa potkia jos vertaa vaikka Plaston mopoon. Tuo potkupyörä annetaan vasta kuukauden päästä kun poika täyttää 2v, eli siitä ei ole vielä kokemuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, tuo Wutsch on myös mulle ihan uusi tuttavuus, täytyypä tutkia myös sitä. Onko se teillä myös alle 2-vuotiaalla? :)

      Poista
    2. On alle 2-vuotiaalla ja naapuri osti sen myös niiden helmikuussa 2v täyttäneelle ja sekin tykkää siitä Wutcshista hurjasti. Suosittelen! Sekin kehittää tasapainoa.

      Poista
    3. Ok, kiitos tästä vinkistä.:) Nyt mun pitää laittaa itselle nämä vaihtoehdot ylös ja tutkia netistä tätä potkupyöäaisaa oikein kunnolla.

      Poista
  13. Me ostettiin vasta potkupyörä meidän reilu 2 -vuotiaalle tytölle. Hankittiin sellainen, joka on samannäköinen kuin oikea pyörä, mutta polkimet puuttuu. Tyttö tykkää pyörästään ja pikku hiljaa opetellaan liikkumaan sillä. Lapsen jalat yltää meidän pyörässsä just ja just maahan ja on siksi vähän arka pyörän kanssa, mutta toivottavasti lapsi kasvaa ja ongelma poistuu ;)

    Plaston mopo ei ole meillä saanut vielä suurta suosita. Pihalla olevaa mäkeä on nyt sillä laskenut, mutta ei halua sillä kulkea eteenpäin vaikka nyt näyttää oppineen senkin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen verran muuten kommenttia tavallisesta pyörästä, että jossain näin sellaisia tavallisia pienen pieniä apupyörällisiä pyöriä, joissa oli irrotettava työntöaisa siellä takana. Mietin hetken sellaista meille, mutta ajattelin, että kokeillaan ensin potkupyörällä :)

      Poista
    2. Meilläkään Plaston mopo ei ole saanut oikein suosiota, vaikka tiedän että monet taaperot niistä kyllä tykkäävät. Viime kesänä Eppu kyllä tykkäsi istuskella sen päällä, mutta sitten myöhemmin sen kanssa ajamisesta ei oikein tullut mitään, ja enää ei halua käyttää sitä ollenkan. Mietin että löytyisköhän noista potkupyöristä sellainen vaihtoehto, joka kävisi alle 2-vuotiaalle, kun en yhtään tiedä ylettyykö jalat.
      Toisaalta tuollainen työntöaisallinen pyörä houkuttelisi, mutta ainakin vielä tuollainen oikea apupyörällinen pyörä on meille liian iso. En sitten tiedä löytyisikö jostain joku kolmipyöräinen tms. tuollaisella työntöaisalla, tai joku jonka kyydissä voisi vaikka istuskella.(?) :)

      Poista
  14. Meiltä lähti juuri Pukyn potkupyörä uuteen kotiin kahden vuoden käytön jälkeen kun kävi pieneksi, suosittelen siis ehdottomasti sellaista teillekin. Muistaakseni mm. Pikkusiili Porin alueella myi näitä Suomessa. Sekä Villiankka kai. Itse tutkin todella laajasti eri potkiksia ja mielstäni Puky löi muut laudalta, yksi tärkeä kriteeri oli että se keskitanko on _matala_. Eli lapsi saa mennessä/tullessa jalan helposti toiselle puolella ja tanko ei "kamppaa" lasta epätasapainotilanteessakaan :)

    Potkulauta voisi toimia myös, se pitääkö olla 3 vai 2 pyöräinen, on sitten potkijan taidoista kiinni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin näiden kommenttien perusteella vaikuttaisi että tuo Puky on hyvä ja aika suosittu.:) Voi kun sellaisia löytyisi jostain kaupasta, jossa voisi käydä kokeilemassa onko järkeä vielä ostaa sellaista. mutta jos siitä on olemassa joku pienempi versio, niin luulen että sellainen kävisi. Ja tuo keskitangon mataluus olisi meilläkin tosi tärkeää, koska tuota pituutta ei vielä ole kauheasti.:D
      Hassua kun mainitsit, kun Eppu aina haluaisi kokeilla tuota naapurin potkulautaakin, mutta se on vielä hänelle liian iso.:D En edes tiennyt että niitä saa kolmipyöräisinä.:) Kiitos vinkistä! Mä olen ihan pihalla näistä jutuista vielä. Nyt pitää kans alkaa tutkimaan sekä potkupyörää että potkulautaa. Olisi niin mukava löytää pojalle joku menopeli kevääksi/kesäksi, jolla tuollainen alle 2-vuotiaskin voisi liikkua.:)

      Poista
    2. Hulluilla päivillä oli Stigan kolmipyöräisiä potkulautoja ja mun sisko osti meidän pojalle sen 2v. lahjaksi, mutta siis synttärit vasta kuukauden päästä niin sitten saadaan kokemuksia siitäkin. :)

      Poista
    3. Jaa oli vai? Höh, multa on mennyt ihan ohi.. :-/ Jos jaksat ja muistat niin kerrohan joskus mitä teillä tykättiin siitä, sitten kun saatte käyttöön?:)

      Poista
    4. Tuo Puky on meilläkin käytössä (http://www.bikeshop.fi/Puky_LR_M_Potkupyora/ekauppa/pPU405/&listpos=2) - ja poika on sillä ajanut helmikuusta asti 1v 8kk ikäisenä (täällä kun ei silloin enää ollut lunta). Täällä hetkellä laske alamäki niin, että nosta molemmat jalat ylös ja hyvin pysyy tasapainossa... Vain äidin hermot ovat välillä hieman testauksessa - parasta että ei touhua katso ollenkaan :-)

      Terveisiä Sveitsistä, Yvonne

      Poista
    5. Hei Yvonne!=)
      Kumpi koko teillä on siitä Pukysta, se 10 vai 12 tuumainen? Kun Eppu on vasta 86cm (++) pitkä joten tarvitsisi ehkä sen pienemmän.
      Mä voin kuvitella, että se pyörä kyllä aiheuttaa sydämentykytyksiä. :-D
      Terveisiä sinne teille kaikille!=)

      Poista
  15. Moikka! Osaisitko kertoa minkälaista kokoa nuo mini rodinin housut ovat? :) Olisin tilaamassa ne mutta en tiedä ottaisinko 80/86 vai 92/98. Meillä poika oli viime kuussa 80cm pitkä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kannattaa ehdottomasti ottaa se koko 80/86, koska nämä MR:n housut ovat tosi pitkiä. Meilläkin on vieläkin noita 80/86 kokoisia farkkuja käytössä ja pituus riittää ihan hyvin. Ovat kuitenkin sen verran kapeat, että vaikka se 80/86 olisi iso, niitä voi hyvin kääntää punteista, ja näyttävät silti kivoilta. Meillä tässä 92/98 koossa on vielä hurjasti ylimääräistä pituutta, ja Eppu on nyt n.86cm pitkä. Meillä on myös noita 92/98 farkkujakin hankittuna, ja ne ovat meille vielä ihan liian isoja niin ollaan vielä käytetty niistä sitä 80/86.:)

      Poista
    2. Kiitos neuvoista! :) Täytyykin laittaa ne heti tilaukseen. Ei teillä sattuisi olemaan jäänyt pieneksi mitään mini rodinin vaatteita? koitan niitä aina metsästää mutta käytettyjä ei meinaa löytyä millään :)

      Poista
    3. Eipä kestä :) Meillä ei ole tällä hetkellä muita kuin ne jotka ovat käytössä, mutta jossain vaiheessa laitan noita 80/86 myyntiin, mutta vielä ainakin sopivat. Aika vähän niitä vielä käytettyinä liikkuu, mutta joskus olen huutiksessa nähnyt. Ehkä jatkossa enemmän (?) =)

      Poista
  16. http://www.puupyora.fi/kokua_LikeaBike_mallit.php Vilkaiseppas tuonne! :) Minäkin ensimmäisiä kertoja kommentoin, blogiasi seurannut jo tovin, nyt pyörä asia meilläkin ajankohtainen. Meidän kesällä kaksi vuotta täyttävälle neidille ollaan ajateltu potkupyörää, hänellä on lyhyet jalat, ja toistaiseksi tuolta olen löytänyt niin pienen potkupyörän (mini) että meidän neidin jalat penkiltä maahan yltäisi. Hinta on kirpaiseva, mutta tuo puupyörä on vain niin magee :) Kiitokset mukavasta blogistasi!! Eppu on suloinen poika ja hänellä on ihania vaatteita sekä upea huone!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Karoliina,
      Mukavaa kun kommentoit!:))))) Ja kiitos linkistä:) Tuolla on näköjään myös "mini" versio 1,5-3 -vuotiaille. Pääseeköhän noita kokeilemaan jossain? Eppu on kans vasta 86cm pitkä niin se asettaa tietyt rajoitukset tuolle pyörälle. Toki en tiedä miten kasvaa vielä kesän aikana, mutta tietysti olisi kiva jos pyörän saisi mahdollisimman aikaisin käyttöön kun nyt on jo hyviä ilmoja tuolla ulkona liikkua.
      Ja kiitos sanoistasi, ihana kuulla:)))) <3

      Poista
    2. www.puupyora.fi Etusivulla näyttäisi olevan osoite ja puh.numero tiedusteluja varten! Varmaankin se kokeilu onnistuu siellä pääkaupunkiseudulla, me asutaan lapissa joten tuskin täällä missään pääsee näitä puupyöriä kokeileen, ja potkupyörien valikoima yleensäkin on suppeampi. Eli jos käytte potkupyöriä kokeilemassa, niin siitä odotan innolla juttua :))

      Poista
    3. Kiitos tästäkin linkistä!=) Huomasin että tuohon alle yksi mun ystävä onkin kommentoinut että heiltä löytyy tuo, joten päästään vähän kokeilemaan ensi viikolla. Tosin heillä taitaa olla tuo isompi versio. Ja mietin että olisikohan tuolla lapsimessuilla näitä kans esillä(?) :)
      Jos päästään kunnolla testaamaan niin voin tehdä jonkun postauksen.:)

      Poista
  17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  18. http://www.bikeshop.fi/Pukylino/ekauppa/pPU401/&listpos=3

    Myös tuosta mallista olen kuullut paljon positiivisia käyttökokemuksia.
    Laatuhan näissä on ensiluokkainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tämä näyttää sellaiselta jolla ainakin uskon ajelun onnistuvan jo nyt, kun tuossa ei ole sitä rakoa välissä johon voi tipahtaa :D Meillä siis Plaston mopoilu jäi siihen kun kaveri aina jossain vaiheessa humpsahti siihen väliin :-D Tosin silloin Eppu oli kyllä pienempi. Kiitos tästä!:)

      Poista
  19. Meillä on ollut tuo puupyörä nyt 2v käytössä ja on huippu. Nyt varmaan keväällä K siirtyy sen käyttäjäksi. Eppuhan voi kokeilla sitä keskiviikkona. Ja meidän malli on tuo isompi versio.

    VastaaPoista
  20. Katsoin vielä että H oli 2v neuvolassa 83,5cm pitkä ja silloin synttäreillä ei jalat yltänyt vielä potkimaan (tosin oli Marraskuu ja pyöräily ei ollut muutenkaan ajankohtaista). Vasta toukokuussa 2,5v alkoi potkuttelu. Oisko silloin ollut tuon 86cm pitkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooo, no sit me kyllä halutaan kokeilla tulisko ajelusta mitään. E. on nyt just sen 86cm. oletteko kokeillut jo K:n kanssa?

      Poista
    2. EI olla vielä kokeiltu pyörää K:lla. Ehkä vois pikkuhiljaa kokeilla kun kelitkin alkaa olla aika kivat.

      Poista
  21. Me löydettiin Amsterdamista, pienestä lelupuodista, puinen potkupyörä, joka on laadukkaan oloinen ja "so cool" :) Merkistä mulla ei oo täyttä varmuutta, mutta ulkonäkö samanlainen kuin Kiddimoton Kurve. Damissa kaikilla lapsilla tuntui olevan tuollainen balance bike. Koko aavistuksen suuri vielä meidän pikkumiehelle, mutta loppukesästä/syksyllä varmasti jo hyvä. Voisin yrittää tehdä postauksen joku päivä aiheesta... Toiv. Eppuselle löytyy hyvä pyörä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, olis kyllä kiva nähdä kuvia siitä teidänkin pyörästä, koska näitä vaihtoehtoja näemmä löytyy useampiakin.:) Aikas hienoja pyöriä taaperoille on tännekin linkitetty, mun täytyy nyt oikein perehtyä tähän asiaan että saatais Epullekin oma minifillari. :)

      Poista
  22. Söpöt vaatteet! Ihanat noi rodinin housut ja takki! Mä suosittelen juoksu/tasapainopyörää! Meillä puinen mutta esim nopsalla ihan sellainen pyörännäköinen. Meillä tosi hyvä ja pitkäikäinen, sveististä tosin tuotu.. Mutta blogissa siitä lisää jos kiinostaa. Sen keskiosan saa käännettyä niin että on eka matala, just hyvä 1,5-2,5 vuotiaalle ja sitten toisinpäin korkeampi ja menee n 4 vuotiaaksi.. Vaikea selittää mutta ihan mahtava! Tänä keväänä myös tavallinen pyörä on vihdoin sopiva pojalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Mun täytyykin tulla lukemaan sun blogista. Missä vaiheessa otitte tuon käyttöön? Tarvittais just sellanen mikä menee tuollaiselle 1,8 vuotiaalle ja että jalat ylettyy hyvin.:)

      Poista
    2. Olsisikohan se ollut just vapun jälkeen kun pyörä saatiin, eli just joskus 1,8 v iässä :) Meillä vaan puuttui pitkään kypärä joten se oli aluksi vain sellaista testailua leikkiopuiston pehmeällä maaperällä. Mutta ihan loistava ikä aloittaa just juoksupyörällä!

      Poista
  23. Meillä pojalla on siskon vanha 12 tuuman polkupyörä ja kyllä se kiinnostaa. Siihen asti kunnes sisko polkee lujaa ohi ja itse vasta harjoittelee polkemista. Eikä hölmö äiti jaksa koko aikaa juoksuttaa pyörällä siskon perässäkään. Jostain kumman syystä harkinnassa on siis 2-vuotislahjaksi potkupyörä, joten mielenkiinnolla olen lukenut niistä kokemuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko teillä siinä sellainen työntöaisa? Pystyykö sillä vähän ohjaamaan minne ajetaan? Toisaalta sitten taas potkupyörällä poika pääsis ajelemaan jotenkin itsekin pihalla, siis jos osaisi ajaa sillä. Huvittavaa kun mä en tiennyt näistä potkupyöristä mitään ja ainakin kommenttien perusteella näitä on vaikka minkälaisia hienoja tarjolla.:)

      Poista
    2. Meillä on ihan Nopsan peruspyörä, jossa ei työntöaisaa ole. Kovin pitkään ei siis työnnellä jaksa, mutta toisaalta parin päivän harjoittelun jälkeen jo muutama polkaisu putkeen sujuu ennen hermojen menetystä joten ei se polkemaan oppiminenkaan kaukana ole.

      Mullakaan ei ole hajuakaan erilaisista potkupyöristä. Tiedän vaan että sellaisia on, voisi helpottaa omaa (ai pojan) elämää ja sitten mitä muiden kokemuksia on lukenut. Mukavaa oppia aina jotain uutta :)

      Poista
    3. Me testattiin tänään messuilla sellaista muovista potkumopoa sillä seurauksella että siitä paikalta lähdettiin kauhean huudon saattelemana. Eli Eppu tykkäsi. :D nyt sitten pitäisi vaan löytää se oikea ja sopivin potkupyörä.
      Oi, teillä on oikea nopsa <3 :))) Kohta jos teidän Pikkutäry oppiikin polkemaan, ette mitään potkupyörää tarvitsekaan.:)

      Poista
  24. Hei osaisitko hieman auttaa kokoasoissa aiempaan postaukseesi liittyen? Nimittäin olen tilaamassa pojalleni tuon Mini Rodinin Safari-takin ja mietin, minkä koon otan? Poikani on nyt 98 cm ja tosi hoikka 2,5- vuotias. Ajattelin ottaa hänelle koon 104/110. Mitäs luulet - voisiko se olla sopiva koko niin, että mahtuisi vielä syksylläkin? "Hukkuisiko" hän kokoon 116/122, kun olen saanut käsityksen, että ovat pientä kokoa??

    Ja sitten ajattelin tilata hänelle vielä ne ihanat Safari-shortsit. Mitä kokoa niistä suosittelisit hänelle?

    Kiitos tuhannesti, jos voit auttaa, että osuisivat nuo koot kerralla oikeaan. Mini Rodini on meille uusi merkki. Lämpenin (lue kuumenin...) tuolle Safari-kuosille nyt aivan sata nolla!! ;)

    Terveisin Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Elina,
      Meillä on 86cm pitkällä ja hoikalla tuo koko 92/98 ja mielestäni se ei ole mikään kovin nafti. Katsoin että ainakin Oiin sivuilla oli suositus että koko 104/110 olisi 3-5 vuotiaalle, ja 116/122 5-7 vuotiaalle, niin ainakin itse kuvittelisin, että tuo 104/110 on teille riittävä jos poika on vielä hoikka.
      Mutta voin illalla ottaa mitat tuosta meidän safaritakista ja laittaa tänne niin näet 92/98 koot, ja voit silloin arvioida vähän millainen seuraava koko eli 104 siitä on.

      Tarkoitatko niitä trikoisia vaal.vihr. safarishortseja? Meillä on myös niistä 92/98 niin voin mitata myös ne ja laittaa mitata tänne. Jos teillä on hoikka poika, niin MR:n mitoitus luultavasti sopii hyvin. Meillä Eppu kans mallia "kukkakeppi" varsinkin jaloista, ja Mini Rodinin mitoitus on ollut loistava meille.

      Mutta palaan vielä asiaan illalla noiden mittojen kera.:)

      Poista
    2. Voi kiitos jo nyt! :) Tarkoitin just niitä vaaleanvihreitä safarishortseja, jotka teilläkin on. Ja tosiaan poika menee painokäyrällä vaihdellen -10-15 % eli tosi hoikkis on. Mutta lisäksi siis ikäisekseen tosi pitkä.

      Ja kiva, jos tämä uus tuttavuus oliskin sitten hänelle passeli vaatemerkki, kun tuntuu, että hänelle on niin vaikea löytää mitään sopivia vaatteita. Etenkin housut suunnilleen putoavat kaikki hänen päältään. Joitain sopivia Espritin housuja olen hänelle löytänyt.

      Terkuin Elina

      Poista
    3. Hei Elina, Tein nyt minipikapostauksen noista mitoista, koska en saa liitettyä tähän kommenttikenttään kuvia. Ja kuvien kanssa nuo mitat on paljon helpompi tsekata kun näkee mistä mitattu. Toivottavasti saat oikean kokoisen takin ja shortsit tilattua.:)

      Poista
    4. Kiitos tosi paljon sinulle!! :))

      Laitan tänään nuo ihanuudet tilaukseen...

      T: Elina

      Poista

Kiitos kun kommentoit! :)